MEGADETH - A volt gitáros is Nick Menza dobos visszatérésével számol

A Megadeth egyelőre nem fedte fel a kártyáit...

2015. január 11. (vasárnap) 10:40

Hivatalos Megadeth-hírek továbbra sem érkeztek, amióta november végén előbb Shawn Drover dobos, majd Chris Broderick is bejelentette, hogy kiszállt a bandából. , azonban a csapat volt gitárosa Glen Drover (2004-2008) is azt tartja valószínűnek, hogy Nick Menza dobos tér vissza a Megadethbe. Erről egy nemrég a Metal Waninak adott interjúban beszélt.Glen Drover a Megadeth jövőjéről:

"Nem tudom, hogy mit fognak csinálni. De a netre kitett kis videó alapján a nem létező pénzemet is feltenném arra, hogy Nick Menza lesz a dobos. Az pedig, hogy ki lesz az új gitáros, majd kiderül. De tudod, egy csomó ember, egy csomó rajongó ezt akarja, és ez klassz. Rajongói szemszögből ezt meg is értem, hiszen ha együtt nőttél fel egy bandával és favorizálsz egy adott felállást, akkor szeretnéd, ha az a felállás újra összejönnek. Ez olyan, mint a Black Sabbathnál vagy másutt szóval, én ezt megértem."Arról, hogy valóban olyan nehéz-e együtt dolgozni Dave Mustaine-nel:


"Nos, az évek során számos tagcsere volt a csapatban. Volt egy csomó változás, de az egész Megadeth-szervezetben. Amit elmondhatok erről, az önmagáért beszél, és valószínűleg Dave is ugyanezt mondaná. De egészen addig, amíg ki nem szálltam, jól éreztk magunkat együtt. Sosem volt nagy vita vagy ilyesmi. Rengeteg kellemes emlékem van, különösen az első két évből. Talán úgy az utolsó hat hónap volt olyan, hogy kezdtek megváltozni a dolgok és az nem volt olyan... Sokan úgy gondolták, hogy azért léptem ki, mert otthon akartam maradni és a falakat bámulni, ami elég nevetséges elképzelés, de mindegy... Ez egy régi sztori, és szimplán csak nem élveztem a dolgot. Már nem éreztem jól magam abban a hangulatban, már nem volt olyan mókás és pozitív, mint korábban. Egy kicsit csalódott voltam és bizonyos dolgok zavartak. Végül eljutottam oda, hogy 'már nem vagyíok boldog, inkább távozom'. Lényegében ennyi történt. De ennél többről sosem volt szó."
 


A Megadeth gitárosaként töltött évekről:


"Egy dolog miatt nagyon boldog vagyok és büszke is. Amikor a bandában voltunk, akkor nem Megadeth újjáalakulásról volt szó, hanem valójában egy búcsúturnéról. Nem arról szólt a dolog, hogy folytatódni fog a sztori, ahogy az utóbbi 10 évben történt. Amikor csatlakoztam a csapathoz, (Dave Mustaine) azt mondta, hogy csak egy búcsúturnét csinálunk, rendesen le akarom zárni a dolgot. És ennyi. De olyan reakciókat kaptunk a turnén... Dave végül úgy döntött, hogy 'Nem, nem akarom kinyiffantani a bandát, folytatni fogom'. Szóval, igazán boldog vagyok és büszke is arra, hogy kemény munkával visszahoztuk a bandát, és újra erőteljessé tettük. Azzal, hogy mentünk és keményen nyomtuk, kihoztuk magunkból, amit csak lehetett.

Sokan nem tudják, hogy a Megadeth első turnéja, ami velem zajlott, eredetileg búcsúturné lett volna. Sokan azt hitték, hogy ez újjáalakulás. De ez tisztán... Mustaine-nek ugye volt ez a karsérülése, aztán kihozta a The System Has Failed lemezt (2004), ami jó kritikákat kapott, szóval eldöntötte, hogy akar egy búcsúturnét. Azt hiszem, hogy eredetileg a Rust In Peace felállást szerette volna újra összehozni. Be is cserkészte Nick Menzát. Aztán jötem én, majd a basszusgitáros Jim MacDonough, de a próbákon kiderült, hogy Nick nem vált be, úgyhogy ekkor került a zenekarba a tesóm, Shawn. Ez így történt. Roppant egyszerűen.

De a búcsúturnénak tervezett körút után már folytatni akarta a dolgot, viszont Dave Mustaine néven. Azt akarta, hogy mi is maradjunk vele. Számomra ez azonban értelmetlennek tűnt, hiszen az egyik percben még a Megadeth vagyunk, aztán meg Dave Mustaine... Ez nem volt egy jó ötlet. Úgyhogy mindhárman azt mondtuk neki, hogy érdekel minket a dolog, de csak akkor, ha a Megadeth dolgot folytatjuk. Ez a Dave Mustaine dolog igazából egyikünket sem érdekelte. Mert ez csak zavart eredményezett volna, én meg nem akartam, hogy bármilyen módon közöm legyen hozzá. Végül aztán megtartotta a Megadeth nevet, a banda meg folytatta a munkát. És azóta sem állt le a csapat."A Megadeth jövőjével kapcsolatban egyelőre csak annyi biztos, hogy a csapat legnépszerűbb felállásának dobosa, Nick Menza nem zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatérjen a Megadeth dobcucca mögé, és egy december 20-án
Dublinban készült interjú során Marty Friedman gitáros sem mondott határozott nemet arra a lehetőségre, hogy újra a Megadethben játsszon.

Arra a kérdésre, hogy a Megadeth-fejezet számára végérvényesen lezárult-e, mivel korábban azt mondta, hogy inkább előrefelé szeret haladni, mint visszafelé, Marty Friedman így válaszolt:


"Nem igazán van válaszom a számodra, bár tudom, hogy az emberek tudni akarják ezt. Őszintén, nincs válaszom. Az életem során soha nem mondtam semmire nemet, szóval, ki tudja? Én igazán nem tudom."Ami a Megadethből novemberben kiszállt Shawn Drover dobost és Chris Broderick gitárost illeti, ők most egy új bandát hoztak össze, amelynek a neve még nem ismert, az azonban már biztos, hogy az ex-Scar The Martyr énekes, Henry Derek Bonner a frontemberük.

A debütáló album anyagát már meg is írták és Henry Bonner hat demós dalt már fel is énekelt.


"Minden egyes dal 100 százalékos heavy metal - mondja Shawn Drover. - Vannak nagyon agresszív és gyors tételek, de olyanok is, amelyek az átlagos heavy metal hallgatók számára befogadhatóbbak.

Nem szeretek mindent besorolni a metal 100 alfaja közé. Számomra például az Accept színtiszta heavy metal, ahogy a King Diamond vagy a Gojira is az. Ezek egyformán szólnak? NEM, viszont mind METAL! Chris, Henry és jómagam a súlyos zenék minden típusát szeretjük, ami óriási. Nem akarjuk zeneileg behatárolni, amit csinálunk, és ez nagy szabadságot jelent számunkra."

Az új csapat hamarosan bejelenti a nevét, és már nagyon közel járnak ahhoz, hogy a basszusgitárosukat is megnevezzék, akárcsak a producert, akivel rögzítik majd a debütáló albumot. 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PAUL GILBERT - Új dal a júniusi lemezről: A Thunderous Ovation Shook The Columns
2021. április 16. (péntek) 09:32

Werewolves Of Portland címmel június 4-én jelenik meg Paul Gilbert gitáros (Mr. Big, Racer X) új szólóalbuma, második előzetesként pedig az A Thunderous Ovation Shook The Columns dallal lehet ismerkedni. Mivel a járvány alatt született meg az album, a lezárások miatt Paul Gilbert játszik az összes hangszeren, a gitár mellett dobokon, basszuson, de ő is billentyűzik. "Nem is csak egy, hanem egyenesen két dalt írtam Dmitrij Sosztakovicsról, az orosz zeneszerzőről. Az egyik ez, az A Thunderous Ovation Shook The Columns, amelynek címét egy beszámolóban olvastam. Ilyen volt a közönség reakciója, amikor bemutatták Sosztakovics V. szimfóniáját. Bejött nekik! Szerencsére Sztálinnak is, ő ugyanis nem titkolta, hogy Sosztakovics néhány korábbi műve nem tetszett neki. Azt mondta, hogy jobban tenné, ha rendszerbarátabb műveket alkotna, különben szibériai munkatáborba megy. A jelenkorban is zajlik a kultúrharc, de úgy gondolom, hogy...

LIQUID TENSION EXPERIMENT - Új album Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: LT3
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Új album Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától: LT3

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo),...

THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll
THE OFFSPRING - 9 év után új album, már végig is hallgatható a Let The Bad Times Roll

Kilenc év után végre egy új stúdióalbummal jelentkezett a kaliforniai pop-punk hullám egykori éllovasa, a The Offspring: a Let The Bad Times Roll című lemez már végig is hallgatható....

WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society
WHILE SHE SLEEPS - Végighallgatható a modern metalosok új albuma: Sleep Society

Sleeps Society címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metalos brit While She Sleeps ötödik albuma, a 2019-es So What? lemez utódja. A lemezen két vendég is hallható: Simon...

PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem
PESTILENCE - Új felállással érkezik a friss album, klippel az első dal: Morbvs Propagationem

Exitivm címmel június 25-én jelenik meg a Patrick Mameli vezette holland death metal legenda Pestilence új albuma, a 2018-as Hadeon  lemez utódja. Első előzetesként a videoklippel...

FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor
FEAR FACTORY - Júniusban jön ki az új album, itt az első dal: Disruptor

Azt már tavaly ősz óta tudjuk, hogy kijön idén egy új Fear Factory album, a tizedik a sorban, most pedig itt az első dal a június 18-án megjelenő Aggression Continuum lemezről. Ismerkedj...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS