ROCKMARATON 2015 - 50 fellépő már biztos, jön a Destruction is!

Kedvezményes hetibérlet még december 31-ig kapható

2014. december 30. (kedd) 09:11

Ma és holnap még 11.990 Ft-ért vásárolhatsz hetijegyet a 2015-ös Rockmaraton fesztiválra.


Idén már 50 fellépőt bejelentett a Rockmaraton lelkes szervezőgárdája, és még további 50 zenekar bejelentése várható a következő hetekben.


2015-ben már a 25. alkalommal kerül megrendezésre a leghangulatosabb, legzúzósabb magyar fesztivál, a Rockmaraton.


Időpont: 2015. július 13–19.


"Gőzerővel zajlanak a 2015-ös jubileumi Rockmaraton szervezési munkálatai, és egyre több információ lát napvilágot a fesztivállal kapcsolatosan. 50 banda fellépése vált biztossá az elmúlt hetekben, és a beígért 20 külföldi zenekarból tízet már be is jelentettünk. Fesztivál bérletet még december 31-ig vásárolhatsz meg 11.990 forintos áron, akár SZÉP Kártyával is."


www.facebook.com/rockmaraton


A már biztos 10 külföldi fellépő a 2015-ös Rockmaratonon:
HATEBREED
DESTRUCTION
POWERWOLF
KORPIKLAANI
THE BLACK DAHLIA MURDER
THE EXPLOITED
THE CASUALTIES
DARKEST HOUR
ARKONA
TALCO


A már biztos 40 hazai fellépő:
AKELA
ALCOHOL
ANGERTEA
APEY AND THE PEA
AURORA
BLIND MYSELF
CHRISTIAN EPIDEMIC
DALRIADA
DEÁK BILL GYULA
DEPRESSZIÓ
DON GATTO
FOSTARTÁLY
HATÓSÁGILAG TILOS
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK
INSANE
INVADER
KALAPÁCS
KRÍZIS
LEANDER RISING
LORD
MAGMA RISE
MOBY DICK
NIBURTA
OMEN
OSSIAN
PADDY AND THE RATS
PROSECTURA
REMORSE
ROAD
RÓMEÓ VÉRIK

RÓZSASZÍN PITBULL

SLIPCHAOS (Slipknot tribute)
SOCIAL FREE FACE
STRATÉGIA
TALES OF EVENING
THE SOUTHERN ORACLE
ZORALL
VIRRASZTÓK
WATCH MY DYING
WISDOM


Jövőre is egy teljes héten át tart majd a headbang és a pogó, de az időpont egy kicsit eltér a megszokottól; július 13 és 19 között lesz a 2015-ös Rockmaraton. Ráadásul új helyszínt is kap a fesztivál!"Az új helyszínről még nem született döntés. Sokan meglepődtek a változáson, ezért a félreértések és az urbánus legendák elkerülése végett a szervezők tíz pontba szedték a döntésükkel kapcsolatos tudnivalókat:


1. Pécsiek vagyunk, szeretjük a városunkat és a Malomvölgyet. A döntést nehezen hoztuk meg, de a fesztivál hosszú távú fennmaradása és fejlődése érdekében ez elkerülhetetlen.

2. A Malomvölgy szép, de a területen nincs egyetlen betonút sem, a külföldi zenekarok buszai, a konténereket szállító teherautók, a szippantós kocsik alig tudnak behajtani, és eső esetén csak kivontatni lehet őket!

3. A Malomvölgy szép, de nincs kiépített szennyvíz csatornahálózat, így a vizesblokkot nem lehet bővíteni vagy fejleszteni, pedig kicsi és igénytelen. A mobil WC-ket nem lehet jól megközelíthető, vízszintes helyre rakni, még a legkisebb eső után sem tudjuk őket üríteni és tisztítani, ezért embertelen körülmények alakulnak ki arrafelé minden évben!

4. A Malomvölgy szép, de kicsi a fesztiválterület, ezért nem tudjuk a két nagyszínpadot megfelelő távolságra helyezni. Így a második nagyszínpadot nem tudjuk fejleszteni, és pont fele annyi komoly hazai és külföldi bandát tudunk meghívni, mint amennyit szeretnénk. Ráadásul az áthallások már eddig is nagyon zavaróak voltak.ROCKMARATON 2015 - Beharangozó # 25. A Malomvölgy szép, de nem tudjuk a színpadokat úgy forgatni, hogy azok ne szóljanak rá Pécs déli részére és az agglomerációra, ezért vagy túl halkak a színpadjaink, vagy állandóan feljelentenek minket az aludni szándékozók.

6. A Malomvölgy szép, de domborzati adottságai miatt természetes vízgyűjtőként funkciónál, a környékről minden csapadék itt gyűlik össze. Az elmúlt két évben elvesztettük a csatát az eső ellen, sőt 2014-ben az is csoda volt, hogy nem kellett idő előtt bezárnunk a fesztivált. Nem akarunk jövőre is így járni!

7. A Malomvölgy szép, de kempingezésre kijelölt területeken egyetlen négyzetméter sík talaj vagy árnyék sincs.

8. Olyan helyszínt keresünk, ami a Malomvölgy minden előnyét (szépség, szabadság, távolság a várostól, erdő, tavak stb.) megőrzi, de biztosítja azokat az infrastrukturális feltételeket, amikkel akár rossz idő esetén is le lehet bonyolítani egy ekkora fesztivált, ennyi hazai és külföldi bandával.

9. Elsősorban Pécs környékén és Baranya megyében keressük az új helyszínt, de ha végül messzebb kell költöznünk, annyi biztos, hogy a Dunántúlon maradunk és jövőre is 50% vasúti kedvezményt biztosítunk mindenkinek.

10., Akárhova is költözzünk, a CASANOVA büfét mindenképpen visszük magunkkal!"

  POWERWOLF - Amen & Attack (a 2013-as Preachers Of The Night albumhoz)
 A zenei felhozatal terén azonban továbbra sem merülhet fel változás, csak jelentős fejlődés. Az egyhetes buli alatt kizárólag a rock/metal és a punk/hardcore zenei palettájáról csendülnek majd fel a legkiválóbb nóták. Több mint 100 zenekar lép fel, köztük 20 nemzetközi csapat, akiknek többsége a nyugat-európai fesztiválok kiemelt bandái közül kerül ki.HATEBREED - Put It To The Torch (a 2013-as The Divinity Of Purpose albumról)

 ROCKMARATON 2015 - Beharangozó # 1

 

Hozzászólások

[014627]
away
off téma: annak a srácnak üzenem, aki tegnap Gép-koncerten véletlenül nekem jött és majdnem kib...ta a kezemből a sört, hogy bocs, nincs harag. Utána elnézést is kértél, nyújtottad a kezed pacsizni, de ellöktem azzal, hogy haladjál tovább innen a p...ba. Tényleg sajnálom, föl volt kúrva az agyam, meg nem is voltam már szomjas... De te sem, bazmeg! :) (remélem, olvasod)
[014623]
Melkor
Kedves Tim2358! Remélem sem az első, sem a 2. hozzászólásodban nem rám célozgattál a "kis haverod" "mindketten elolvashatnátok" "csesszétek" megjegyzéseiddel, mert ezt az inget nem veszem magamra és ha mégis ezt gondoltad ki kérem magamnak! Én drágaságom a topichoz szóltam hozzá, minden személyeskedéstől mentesen, nem bánnám ha te is mellőznéd a személyeskedést, legalábbis az irányomban, főleg ha annak alapja nincsen. Egyébként az általad megemlített 9. pont igencsak nagy csúsztatás, mivel abban a Dunántúl is szóba került, nos Buda & a Balaton nem a Dunántúlon van? Földrajzból egyes. És hol írtak olyat, hogy a magyar metalfest helyszíne ki van zárva? Én elolvastam a cikket, de azt értelmezni is kéne, ami neked nem az erősséged úgy látom! További szép napot!
[014622]
Tim2358
Igazad van Pandeamonium. Nem is tudom miért reménykedtem, hogy észreveszed magad. Nyugodtan csesszétek szét az oldalt.
[014621]
Melkor
:)
[014620]
Blackhead
na pedo maci egyetlen beszólása: troll xD azt a kurva élet.. ezzel aztán szerintem vérig sértetted...
[014618]
Pandeamonium
Rossz napod van, öreg? Igyál egy erőset, azt javaslom.
[014617]
Tim2358
Pandeamonium, te mostmár kezdesz sokkal idegesítőbb lenni, mint a kis haverod. Miért nem takarodsz már el a büdös picsába???
Meg ha már itt vagytok, hozzászólás előtt mindketten elolvashatnátok a cikket:
1. Igen, el fog költözni a fesztivál. Nem Melkor kedvéért, hanem mert a szervezők így döntöttek.
2. Nem költöznek a Metalfest helyszínére és nagy eséllyel a Balaton partjára se. Ugyanis ott van, hogy elsősorban Baranya megyében szeretnének maradni (9. pont)
[014616]
Pandeamonium
25 éven át jól muzsikál a Rockmaraton, de majd Melkorka kedvéért átpakolják máshova. Hülye troll vagy.
[014614]
Melkor
Ja igen a Carcass-t javaslom még leszervezni, azért szerintem sokan elmennének.
[014613]
Melkor
Szerintem az anno magyar metalfest helyszíne Budán, vagy a Balaton valamelyik partján nem volna rossz, Pécs kurva messze van és még nehezen is megközelíthető, még a vonatközlekedéssel is gondok voltak tudtommal, de ez csak egy gondolat nem több.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
2020. május 30. (szombat) 16:42

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép sorjában. Már öt nótával lehet ismerkedni, a teljes anyagot pedig június elejére ígérik. A Hypocrites Breed még az évtized elején alakult, de igazán csak 5 éve aktív a csapat, a tagjai között pedig olyan arcokat találunk, mint Németh "Ball" Ádám gitáros (ex-Insane, ex-Subliminal Merger) és Fehér Sándor (Sunset, Wrong Side), aki az ének mellett január óta újra basszusozik is. A trió dobosa Eisenhoffer Péter.   www.facebook.com/hypocritesbreed HYPOCRITES BREED - Elmén kívül (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Idegen (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Árnyék ül rajtam (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Egyedül (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS