CHEROKEE - Hammer-mellékletként jött ki a második album

Január 9-én a HARD/KARD bulin, februárban pedig önálló lemezbemutató

2014. december 17. (szerda) 10:20 | utoljára módosítva: 2014. december 21. (vasárnap) 14:53

Üdvözöllek itthon címmel jelent meg a budapesti dallamrocker Cherokee második nagylemeze a decemberi-januári HammerWorld egyik extra CD-mellékleteként.


A lemezre 13 hamisítatlan hard rock nóta került, és Dobosi István, Gieszer Tamás, Lovas János és Oláh Rita személyében vendégzenészek és énekesek is szerepelnek az albumon.


A nyáron egy új frontemberrel megerősített csapat legközelebbi bulija január 9-én lesz a Barba Negrában megrendezésre kerülő nagyszabású HARD-KARD koncerten, a Cherokee lemezbemutatóra pedig február 21-én, a Crazy Mamában kerül sor.A Cherokee új énekese Vállai Krisztián lett, akit a Long Road zenekar basszusgitárosaként is lehet ismerni, de már korábban is vállalt énekesi szerepet a Rock nevében projekt néhány dalában, valamint részt vett az idei Dunakanyar Hangja tehetségkutatón is.


A Cherokee basszusgitárosával, vezetőjével, Kéri Zoltánnal az új album kapcsán készült az alábbi villáminterjú.www.facebook.com/Cherokee.zenekar

 

Tavasszal frontember nélkül maradtatok, de aztán rekordsebességgel rátaláltatok Krisztiánra és vele készült el a második Cherokee korong. Gondolom, hogy ezt a tempót ti magatok sem hittétek volna...

"Azért ez nem volt olyan egyszerű. Sok jelentkezőt kipróbáltunk, de valahogy egyik sem volt az igazi. Lehet, hogy kívülről nem tűnt ez hosszú folyamatnak, de mi nagyon soknak éreztük. Nagyon reméljük, hogy egy darabig nem kell ilyen dolgokkal bajlódnunk, hanem törődhetünk a dolgunkkal, a dalírással, a koncertezéssel."Adja magát a kérdés: ez most már az igazi Cherokee?


"Érdekes kérdés. Minden egyes tagcsere után azt éreztük, hogy ez az igazi. Most megvan a banda… Aztán jön egy újabb tagcsere, amikor ismételten ezt gondoljuk. Ez most sincs másképp. Igen, úgy érezzük, hogy ez a Cherokee."
CHEROKEE - Mit is szeretnék
(a 2014-es albumról, vendég: Lovas János gitáros, Dinamit, Philadelphia)

Az Üdvözöllek itthon egy hamisítatlan hard rock lemez. Mindig is érdekelt, mi alapján választ stílust magának egy zenekar, vagy egy zenész.


"Egészséges esetben a stílus találja meg a zenészt, a zenekart. Ha ez így van, akkor minden rendben. Természetes, hogy egy zenész olyan zenét szeretne játszani, amilyet szívesen hallgat a szabadidejében is. Persze, egy zenekar nem egy tagból áll, mindenki hozza a saját világát, stílusát, és mindebből megszületik valami, ami jó esetben az összes tag ízlésének megfelel. Az Üdvözöllek itthon pont ilyen lemez. Egyedül Krisz volt az, aki később kapcsolódott be a munkálatokba, ő már csak pár dolgot tudott módosítani. A következő lemezen ez biztos másként lesz."2 lemez 14 év alatt... Ennél azért sokkal termékenyebb lehet a Cherokee.


"Sajnos nagyon sok volt a tagcsere. Minden egyes új tagnál be kellett gyakorolni a régi programot, és csak utána térhettünk rá az új dalokra. Azért máshogy is nézhetjük a dolgot: az utóbbi három évben két lemezt adtunk ki. Így már sokkal jobb az arány.

És azt is el kell árulnom, hogy már Vityánál (Priskin Viktor gitáros) és Zolinál (Altordai Zoltán gitáros) is sorakoznak az új dalok, majdnem kész verzióban. Ráadásul az új énekesünk, Krisztián is szerez dalokat, nála is van egy pár dalötlet. Sőt… Két dalt már fel is vettünk, amelyek a lemezen nem kaptak helyet, mert a felvételek megkezdése után készültek."
 


CHEROKEE - Miért (a 2014-es albumról)


Melyik új dalról gondoljátok azt, hogy Cherokee sikernótává válhat?


"14 tétel van a lemezen, 13 dal és az intro. A legszebb az egészben, hogy mind az öten mást érzünk a legerősebb, és mást a leggyengébb dalnak. Ezért vagyunk mindig gondban, amikor dalt kell kiválasztani a rádiók számára, vagy éppen klipet kell készíteni. Én például az előző lemeznél biztosan más dalt választottam volna klipnótának.

Azért most szerencsések vagyunk, mert viszonylag könnyen megtaláltuk a közös nevezőt, elég könnyen ki tudtuk választani azt a két dalt, amelyekre klipet szeretnénk készíteni. A közös kedvencek mellett mindenkinél más dal a favorit. Például az én nagy kedvenc dalom majdnem lemaradt a lemezről, mivel többen gyengébbnek érezték a többinél. Kampányoltam is eleget mellette!" (nevet)CHEROKEE - Hazug szavak
(a 2014-es albumról, vendég Dobosi István énekes, Symphonium, Philadelphia stb.)A nyáron teltházas bulit adtatok a Zorall Sörolimpián. Sajnos ez manapság kevesek kiváltsága.


"Fantasztikus érzés, amikor sok embernek játszol. Nagyon sok pozitív energiát ad, teljesen feldob! Azért az sokkal szebb lenne, ha ez a rengeteg ember nem a Zorall Sörolimpián, hanem egy önálló Cherokee koncerten lenne jelen. Sajnos ez még nem így van, de persze nem adjuk fel. Csak lesz valahogy!"Január 9-én a Barba Negrában fogtok játszani áa HARD 10 éves születésnapi koncertjén. Mennyiben készültök másképp egy ilyen megmérettetésre?


"Talán a dalok kiválasztásával. Mivel előzenekar leszünk, ott rövidebb programot játszhatunk majd, így próbálunk egy pörgős, lendületes műsort összeállítani. Megmutatjuk, mi is az a jó kis tökös hard rock muzsika. Mondjuk aznap a többi fellépő is hasonló stílust képvisel, így aki a hard rock szerelmese, az biztosan nagyon jól fogja érezni magát!

Aztán a lemezbemutató bulinkon, ami február 21-én lesz a Crazy Mamában, alaposabban is bemutatjuk majd a Cherokee munkásságát!"CHEROKEE - Búcsú (a 2014-es albumról)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
2021. január 15. (péntek) 18:52

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The Savage Season egyúttal egy klip is született. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt, azt követte a 2014-es All Hell's Martyrs album, 2017-es tavaszán pedig a For Doom The Bell Tolls lemez.   www.facebook.com/DreadSovereign   "Az ír Dread Sovereignt nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros,...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től
SAXON - Jön az Inspirations album, videóval a Speed King a Deep Purple-től

Pár hete jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók előtt,...

WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear
WITHERFALL - Dal- és klippremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: The Other Side Of Fear

Curse Of Autumn címmel március 5-én jelenik meg a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez utódja....

WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge
WARDRUNA - Egy hét múlva új album, dalpremier: Skugge

A koronajárvány globálissá válása előtt még úgy volt, hogy 2020 nyarán kijön a folk/ambient vonalas norvég Wardruna ötödik albuma, a Kvitravn (White Raven, Fehér holló), a lemez...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum második dala: Hurricane

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS