GRAND MEXICAN WARLOCK - Új klip és jön a szülinapi koncert

December 18-én 5 éves a GMW buli a Dürerben

2014. december 14. (vasárnap) 08:42

A Hell Sweet Hell címmel tavasszal megjelent második Grand Mexican Warlock második albumhoz nemrég mutattuk be a Birds In Cage klipet, de máris itt egy újabb videó."A Birds In Cage klipet most egy olyan követi, amit a Crack The Stone című dalhoz forgattunk a nyári-őszi koncerteken Somlai Tamás és Tóth Bálint segítségével, a vágás pedig Bálint munkáját dicséri.

Idén 5 éves a zenekarunk, és ezt december 18-án egy nagyszabású koncerttel - régi tagokkal, vendégekkel - ünnepeljük meg a Dürer Kertben. A vendégbanda a Grizzly lesz.

December 20-án pedig a Turbo és a Middlemist Red társaságában a Pécsi Est Caféban zárjuk ezt a meglehetősen eseménydús esztendőt."


www.facebook.com/grandmexicanwarlockGRAND MEXICAN WARLOCK - Crack The Stone (a 2014-es Hell Sweet Hell albumhoz)
GRAND MEXICAN WARLOCK - Birds In Cage (a 2014-es Hell Sweet Hell albumhoz)Grand Mexican Warlock 5 éves születésnapi koncert

"...vagyis az első nyilvános GMW koncert ötödik évfordulója, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a zenekar valójában már 2008 nyarán bontogatta szárnyait. Szabó Laci ekkortájt verbuválta össze a csapat magját, Somló Danit, Mohácsi Matyit és Reich Tamást.

Ennyi idő után az ember némi nosztalgiával gondol vissza az első próbákra, mai fejjel valahogy minden olyan álomszerűnek tűnik. Mindannyian tudtuk, hogy valami jó dolog készül, új, izgalmas terepre tévedtünk, mondhatni kinyílt számunkra a világ.

Egy évig tengődtünk így a próbaterem falai között, aztán végre megtaláltuk egymást Undosszal, akit a My Small Community-ből ismertünk, és a Jazzékiel billentyűs Hegyi Áronnal, aki a mai napig utálja, ha szintisnek hívják. Ekkor némileg felgyorsultak az események, a csaknem kész dalokra hirtelen szövegek és penge énektémák kerültek , a Rhodes és zongora megjelenése pedig új szintre emelte a zenénket, megteremtődött a GMW atmoszféra.

2009 őszén elgördültek az akadályok előlünk és lekötöttük az első koncertünket a Dürerben. A buli december 18-án valósult meg, játszott még a Fish!, a Turbo és a Napokon. Mi voltunk a másodikak. Csomó ember, kíváncsi tekintetek, 'szűz' publikum. Nem biztos, hogy jól játszottunk, be voltunk szarva, mégiscsak ez volt a debütálás. De a lényeg átment, a színpadon óriási energiák szabadultak fel, és olyan hangulatba kerültünk, ami ritkán adatik meg egy zenekar életében és szerencsések vagyunk, hogy ez elsőre sikerült, ráadásul a közönség is vette a lapot.

Amikor lejöttünk a színpadról, mindannyian éreztük, hogy ez egy különleges együttállás, egy kicsit értelme lett az életünknek, egyértelmű volt, hogy érdemes erre fókuszálni.

Azóta annyi minden történt, hogy felsorolni is unalmas, végül is számokat írtunk és koncerteztünk, a többi csak mese habbal. Lényeg, hogy 5 év eltelt, nem nagy idő, de mi büszkék vagyunk rá és ha picit átalakulva is, de itt vagyunk.

December 18-án megünnepeljük az évfordulót, régi tagokkal, vendégekkel, fellép a Grizzly, akik jó barátaink, napjaink legjobb stoner zenekara és épp most jött ki új albumuk Rapturous Decay címmel.

Mindenkit várunk, aki velünk volt az elmúlt 5 évben, vagy időközben bekapcsolódott; barátokat, ivócimborákat, zenészpajtásokat, fiúkat, lányokat, bárkit, akinek a GMW valaha jelentett valamit és persze új kíváncsiskodókat is szívesen látunk.

Vendég: Grizzly

Featuring:
Somló Dani (Seen)
Reich Tamás (Subscribe)
Knapp Oszkár (Grizzly, Wrong Side Of The Wall)
Áron András (Apey and the Pea)
Pálinkás Tamás (Isten Háta Mögött, TEJ)

A koncert Facebook oldalaDecember 20-án a Grand Mexican Warlock a Turbo és a Middlemist Red társaságában a Pécsi Est Caféban búcsúzik a 2014-es évtől.
GRAND MEXICAN WARLOCK - Fisherman's Tale (a 2014-es Hell Sweet Hell albumhoz)


GRAND MEXICAN WARLOCK - Hell Sweet Hell (a 2014-es album)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS