MEGADETH - Mit is tudunk most és mit nem?

Ellefson vajon miért kezdett érdeklődni Marty és Nick twitterei iránt?

2014. december 2. (kedd) 18:23 | utoljára módosítva: 2014. december 2. (kedd) 18:28

Jelen pillanatban azt biztosan tudjuk, hogy a Megadeth csupán Dave Mustaine-ből és a 2010-ben visszatért David Ellefson basszusgitárosból áll, hiszen a múlt héten előbb Shawn Drover dobos, majd Chris Broderick jelentette be, hogy kiszállt a bandából.

Azóta a Megadeth nem adott ki hivatalos közleményt.


Megszólalt viszont az állástalan ex-Slayer dobos Dave Lombardo, aki egy svájci dobklinika utáni dedikálás alkalmával azt mondta egy rajongói érdeklődésre (mosolyogva), hogy tud a Megadethben történtekről, és hogy Dave Mustaine-nek megvan az ő száma, szóval várakozó állásponton van,.

Ami a gitáros posztot illeti, sokan szerették volna már korábban is Jeff Loomist látni Mustaine mellett, hiszen az ex-Nevermore gitáros 16 éves korában már volt meghallgatáson a Megadethnél (Chris Poland távozása után), de akkor túl fiatalnak bizonyult a melóhoz. A kétezres évek közepén viszont már Loomis utasította vissza Dave Mustaine-t, aki akkoriban újra gitárost keresett. Ekkor került a bandába Chris Broderick, aki korábban szintén játszott a Nevermore-ban. Jeff Loomis azonban éppen pár hete csatlakozott az Arch Enemyhez, ő tehát most biztosan nem lesz a Megadeth gitárosa.


Előkerült ugyanakkor Jeff Young, aki az 1988-as So Far, So Good... So What! album idején volt a Megadeth gitárosa, de azóta sem szerepelt komoly csapatban. A zenélést nem hagyta abba, de egész más zenei világban mozog. Közismert, hogy nagyon rossz a viszonya Dave Mustaine-nel, aki azt is állította róla, hogy az 1988-as ausztrál turnét Jeff Young drogproblémái miatt kellett lemondaniuk. Young szerint ez színtiszta hazugság volt.

Mindenesetre amikor egy rajongó a minap a Facebookon megkérdezte a gitárost, hogy mit gondol a jelenlegi Megadeth-szituációról, Jeff Young így felelt:

"A Megadeth-szituáció iránt nulla az érdeklődésem. A bandának annyi. Vége van."


A rajongók zöme természetesen a legsikeresebb felállást szeretné újra együtt látni, azaz abban bíznak, hogy Marty Friedman gitáros és Nick Menza dobos visszatérése jelenthet kiutat a mostani szorult helyzetből.

És úgy tűnik, hogy ez a gondolat nem csupán a rajongók fejében bukkant fel, ugyanis a Wolverinekills.com oldal néhány lelkes munkatársa nem volt rest kinyomozni, hogy David Ellefson a két zenésztárs - Broderick és Drover - kiválását követően azonnal elkezdte követni Marty Friedman és Nick Menza twitter-üzeneteit. A honlap szerint ez semmiképpen sem lehet a véletlen műve.

Lehet persze az is, hogy mindez túldimenzionált, de Marty Friedman aktív, idén egy metalos szólóalbummal tért vissza a nemzetközi színtérre, és alapvetően rá is ér.

Ami pedig Nick Menzát illeti, neki sem a legrózsásabb a viszonya Dave Mustaine-nel (kinek az?), de mielőtt Ellefson visszatért volna a Megadethbe, konkrétan megpróbálta beperelni Mustaine-t. Aztán mégis kibékültek. Tehát a Megadeth-univerzumban akármi megtörténhet.

Szóval, ennyit tudni most a Megadethről, de várhatóan pár napon belül jön majd egy hivatalos közlemény, netán egy fontos bejelentés.

 

Hozzászólások

[014448]
Tibshow
Dave valóban kemény, harcos alkat, óriási egóval! Egy igazi IKON! Semmilyen elvárásnak nem kell megfelelnie, teljes az anyagi és művészi függetlenséget szerzett magának, és "csapatának". Valahogy mindig sikerült egy ütőképes kiszolgáló csapatot összehozni. Remélem most is megoldja, és a "Megadeve" okoz nekünk még néhány kellemes pillanatot.
[014447]
Melkor
Na erre én is kíváncsi leszek, szerintem túl nagy kaliberű zenészre ne számítsunk, mivel abból csak konfliktus fog kerekedni, mivel Dave nem egy könnyű ember, de végül is jól csinálja, mivel a szakma is kemény, ő legalább nem hagyta magát kisemmizni, gondolom ez csak kemény harcok árán volt lehetséges.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
IN FLAMES - Szöveges videóval a Clayman daluk 2020-as verziója
2020. június 5. (péntek) 18:41

Pár napja elkezdte felcsigázni az érdeklődést az In Flames, és ahogy ígérték, meg is érkezett a pénteki bejelentés: új kiadást kap a 2000-ben megjelent, azaz most 20 éves Clayman albumuk. A szeptember 4-én érkező szülinapi kiadás egy frissen remaszterizált változat lesz (Ted Jensen - Pantera, Deftones stb.), de lesznek más újdonságok is, például egy új instrumentális tétel, a Themes And Variations In D-Minor, valamint négy nótát újra fel is vettek Howard Benson producerrel (My Chemical Romance, Papa Roach stb.). A Chris Lord-Alge (Green Day, Rob Zombie stb.) által megkevert négy szám: Bullet Ride, Only For The Weak, Pinball Map Clayman. A Clayman új verziója már meg is hallgatható. IN FLAMES - Clayman 2020 (09/04 - Nuclear Blast) Side A: 01. Bullet Ride 02. Pinball Map 03. Only For The Weak 04. …As The Future Repeats Today 05. Square Nothing Side B: 06....

OCEANS OF SLUMBER - Klippel az őszi album első dala: A Return To The Earth Below
OCEANS OF SLUMBER - Klippel az őszi album első dala: A Return To The Earth Below

Új videoklipes dallal jelentkezett a prog metalos texasi Oceans Of Slumber. A Cammie Gilbert énekesnővel még 2015-ben megerősített banda negyedik albuma, a 2018-as The Banished Heart lemez...

UADA - Jön az amerikai black metal banda új albuma, itt a címadó dal: Djinn
UADA - Jön az amerikai black metal banda új albuma, itt a címadó dal: Djinn

Áprilisban visszatért volna Budapestre a black metalos amerikai Uada, a koronavírus miatt azonban a koncertjük elmaradt. Jó hír viszont, hogy szeptemberben kijön a portlandi brigád...

KANSAS - Klippel a harmadik albumelőzetes dal a prog rock legendáktól: Jets Overhead
KANSAS - Klippel a harmadik albumelőzetes dal a prog rock legendáktól: Jets Overhead

The Absence Of Presence címmel június 26-án jelenik meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerektől pedig már lehet is ismerkedni a klippel kísért harmadik előzetes dallal, a...

AEROSMITH - 2021-ben lesz az Európa-turné, megvan a budapesti koncert új dátuma!
AEROSMITH - 2021-ben lesz az Európa-turné, megvan a budapesti koncert új dátuma!

Mielőtt mindent elsöpört volna a koronavírus, úgy volt, hogy július 24-én - 26 év után - visszatér Magyarországra az Aerosmith. Az eddig csak későbbre halasztott 2020-as turnénak most...

THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT - Mennyei folk, új album jön, dalpremier: Égi messzeségek
THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT - Mennyei folk, új album jön, dalpremier: Égi messzeségek

A neofolk, medieval folk vonalon Nyugat-Európában is jól ismert Moon And The Nightspirit hetedik albuma Aether címmel június 19-én jön majd ki a német Prophecy gondozásában. A 2017-es...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS