TANKCSAPDA - "Lehet, hogy Amerikában meztelen nőkről szívják fel a kokaint..."

Dupla koncert a hétvégén a Barba Negrában

2014. november 24. (hétfő) 12:52

A Tankcsapda a hétvégén dupla koncertet ad Budapesten, a Barba Negra Music Clubban, november 28-án és 29-én. Mindkét estén a Phoenix RT játszik előttük, de pénteken az Uzipov is színpadra lép majd, szombaton pedig a Wrong Side Of The Wall.
(Fotók: Bakó Csabi)


"Két jelentősen eltérő koncertműsor, kétszer két óra Tank-esszencia!"

Jegyárak: elővétel: 3999 Ft, a helyszínen: 4490 Ft, de ha mindkét bulin ott akarsz lenni, vehetsz kombinált belépőt is, ennek ára: 7500 Ft.

Infók a jegyelővétellel kapcsolatban -
katt ide!

 A törökbálinti SuperSize Recordingban Varga Zoli producerkedésével felvett új album, az Urai vagyunk a helyzetnek, illetve a 25 éves jubileum kapcsán az Elle magazin újságírójának, Bus Istvánnak nyilatkozott Lukács Laci.


Fiatalabban belecsaptatok a lecsóba rendesen, de ma mintha visszább vettetek volna a rockzenészek életformájából.

"Ez kétségtelen. Él amúgy az emberek fejében egyfajta sztereotípia, hogy egy rocksztárnak milyen lehet az élete koncert után a backstage-ben vagy a szállodában – de hát ez valóban csak a képzelet szüleménye. Lehet, hogy Amerikában meztelen nőkről szívják fel a kokaint a buli után, de ez nálunk sose működött így. Egyrészt amikor azt az életkorunkat éltük, amikor ezt csináltuk volna, akkor nem volt rá pénzünk meg lehetőségünk, hogy ilyesmit csináljunk. Időközben meg amikorra lett is volna rá lehetőségünk, vagy pénzünk, hogy ilyesmit csináljunk, akkor meg ez már nem érdekelt minket különösebben.

Sokkal inkább izgat a 'zenecsinálás' hétköznapi formája. Az, hogy amit csinálunk, az jó legyen. Persze ez nem azt jelenti, hogy szentek vagyunk; szűz fiúk gyülekezete. Neeem... A Tankcsapda számok szövegeinek ilyen szempontból mindig van valami valóságalapjuk. Az összes csajozós, bulizós, drogozós, éjszakázós dalszövegnek is. De például soha nem voltunk olyan típusú zenészek, akik csak azért zenélnek, hogy drogozhassanak. Vagy hogy csajozhassanak. Azért zenélünk, mert mindig is szerettünk zenélni.

Az más kérdés, hogy hazudik az a gitáros, aki ezt nem képzeli el még az elején. Aki, ahogy én magam is voltam, 12 évesen, az első gitárral beálltam a tükör elé, és néztem, hogyan kell pózolni. Hogy hogyan tudom majd a csajokat hülyíteni a színpadról. Ez benne van a pakliban. Szóval, nem a sztárság meg a pénz miatt nyomjuk. Nagyképűnek tűnhet, de tudnék én pénzt keresni mással is."Mivel például?

"Mindenféle másban is ki tudnék teljesedni. Szerintem tudnék írni, és azt gondolom, hogy jók a vizuális képességeim is.És tényleg láttad már gyerekkorodban, hogy ezt a pályát futod majd be?

"Abszolút. Amikor már elektromos gitárom is volt – még ha csak egy egyszerű meg NDK gyártmányú is –, és ha még csak a haverokkal a sulipincében zajongtunk, akkor is el tudtam már képzelni ezt. Sőt, akkor már határozott elképzelésem volt azt illetően, hogy ezzel akarok foglalkozni, ezt szeretném csinálni, és ebben akarok kiteljesedni.

És amikor annak idején mondtam a szüleimnek, vagy a tanáraimnak, hogy azért nem megyek egyetemre vagy főiskolára, mert csak az időmet pazarolnám ott – mert amit én meg akarok tanulni, azt ott nem tanítják, és higgyék el, hogy én ezt nem csak hobbi szinten fogom csinálni, hanem nekem ez lesz az életem, ebből fogok meg is élni, ez leszek én –, akkor mindenki mondta, hogy jól van, persze, majd elmúlik ez a hülyeség. Kinövöd."Nagyon gürcölős volt az eleje?

"Persze. Például úgy kezdtük, hogy egy névtelen, senki-zenekar elindult, és azonnal saját turnét csináltunk. Egy 14 állomásos önálló országos turnét, 15 nap alatt. Volt olyan, Szombathelyen, hogy aznap nem volt koncertünk, és amennyi pénzünk volt, az mind belement az üzemanyagba meg a plakátragasztásba. Öten voltunk, és ötünknek aznap este a vacsoránk egy lapos halkonzerv volt, meg egy zacskó győri háztartási keksz. De ezt nem úgy éltük meg, hogy ez valami szörnyű dolog, hanem úgy, hogy ha-ha-ha, ilyen a rock and roll."Érzel nosztalgiát néha?

"Nem. Szerettem megélni ezt, de őszintén szólva, nem bánom, hogy ma már tudok rendesen ebédelni. Ugyanazt csinálom most is, mint amit régen csináltam, legfeljebb a körülmények lettek mások. Mivel kulturáltabb körülmények között tudunk zenélni, jobb minőségben és technikai feltételek mellett, ezért sokkal inkább örömöt szerez számomra."Tankcsapda sörrel lehetett bejutni az egyik jubileumi koncertre, benzinkúton árulják a cédéiteket, és veszik tonnaszám – elég jól megy a szekér. A rockzenében sokan viszont a hitelességet összekötik a csórósággal.

"Ez nem csak a zenében van így... Magyarországon, ha valaki sikeressé, ezáltal pedig anyagilag is elismertté válik, az hirtelen mindjárt hiteltelenné is lesz. De miért lenne hiteltelen ettől valaki? Ugyanúgy dolgozom minden nap, szervezkedünk, telefonálunk, jövünk-megyünk. Nem élvezem minden pillanatát a zenekarosdinak, van, amit a legszívesebben hagynék a fenébe, de nyilván csinálom, mert az is része az egésznek!"Melyek azok a pillanatok, amelyekért igazán megéri?

"Az, hogy ha valaki 2014-ben, Magyarországon az ismert gazdasági, politikai, társadalmi körülmények között azzal foglalkozhat, amit szeret, és azt nem csak erkölcsileg, de még anyagilag is elismerik – ez önmagában válasz a kérdésedre. Persze, a legjobb az, amikor a színpadon állok a gitárommal. Én ott érzem magam igazán otthon. Ezért szeretek turnézni."


A teljes interjút az Elle magazin novemberi számában olvashatod el, de az Elle honlapján még olvashatsz bővebben is a beszélgetésből.


www.facebook.com/Tankcsapda


TANKCSAPDA - Köpök rátok (a 2014-es Urai vagyunk a helyzetnek) 

Az őszi Tankcsapda turné hátralevő állomásai:

11/28 - Budapest, Barba Negra
Vendég: Uzipov + Phoenix RT

11.29. Budapest-Barba Negra
Vendég: Wrong Side Of The Wall + Phoenix RT

12/05 - Gyöngyös, Sportcsarnok
Vendég: Road + Phoenix RT + Dorothy
12/06 - Abony, Sportcsarnok
Vendég: Insane + Phoenix RT
12/11 - Kecskemét, Teka
Vendég: Phoenix RT
12/12 - Kecskemét, Teka
Vendég: Phoenix RT
12/13 - Komárom, Csokonai MH
Vendég: Phoenix RT
12/19 - Zalaegerszeg, -Keresztury VMK
Vendég: Phoenix RT
12/20 - Csallóközcsütörtök (Szlovákia)
Vendég: Phoenix RT
12/27 - Debrecen, Főnix Csarnok
Vendég: Sex Action, Phoenix RT


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
2019. szeptember 17. (kedd) 17:24

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss lemezének egyik dalában, a Take What You Want-ban szerepelt. Post Malone lemezének producere egyébként nem más, mint Andrew Watt gitáros, dalszerző, aki 2013-ban még Glenn Hughes és Jason Bonham oldalán bukkant fel a California Breed zenekarban, majd szólókarrierbe kezdett, de igazából a produceri tevékenysége révén vált ismertté, idén Grammy-díjat is kapott Cardi B lemezén végzett munkájáért. Ozzy: "Készítettem egy új lemezt és az segített, hogy visszatérjek a helyes vágányra. Hónapokon át csak fetrengtem és sajnáltam magam. Ez a legjobb album, amit valaha készítettem.   Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége
ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége

Szombaton, szeptember 21-én a Barba Negra Trackben zárja a szezont az Alvin és a Mókusok, a koncert különleges vendége pedig az Aurora lesz. Egy új kislemezt is kihoztak Alvinék, ismerkedj...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre
PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre

A Behold Electric Guitar című, májusban kiadott lemezével tér vissza Budapestre Paul Gilbert, a koncert október 4-én lesz az Analog Music Hall-ban. "Bár a Mr. Big, a G3 és a Racer X...

TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén
TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén

Egyetlen koncert erejéig újra színpadra lép a 2018-ban feloszlott Tűzmadár zenekar. A jubileumi buli az Analogban lesz, szeptember 27-én. "Bár mint tudjuk, a Tűzmadár zenekar...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS