TANKCSAPDA - "Lehet, hogy Amerikában meztelen nőkről szívják fel a kokaint..."

Dupla koncert a hétvégén a Barba Negrában

2014. november 24. (hétfő) 12:52

A Tankcsapda a hétvégén dupla koncertet ad Budapesten, a Barba Negra Music Clubban, november 28-án és 29-én. Mindkét estén a Phoenix RT játszik előttük, de pénteken az Uzipov is színpadra lép majd, szombaton pedig a Wrong Side Of The Wall.
(Fotók: Bakó Csabi)


"Két jelentősen eltérő koncertműsor, kétszer két óra Tank-esszencia!"

Jegyárak: elővétel: 3999 Ft, a helyszínen: 4490 Ft, de ha mindkét bulin ott akarsz lenni, vehetsz kombinált belépőt is, ennek ára: 7500 Ft.

Infók a jegyelővétellel kapcsolatban -
katt ide!

 A törökbálinti SuperSize Recordingban Varga Zoli producerkedésével felvett új album, az Urai vagyunk a helyzetnek, illetve a 25 éves jubileum kapcsán az Elle magazin újságírójának, Bus Istvánnak nyilatkozott Lukács Laci.


Fiatalabban belecsaptatok a lecsóba rendesen, de ma mintha visszább vettetek volna a rockzenészek életformájából.

"Ez kétségtelen. Él amúgy az emberek fejében egyfajta sztereotípia, hogy egy rocksztárnak milyen lehet az élete koncert után a backstage-ben vagy a szállodában – de hát ez valóban csak a képzelet szüleménye. Lehet, hogy Amerikában meztelen nőkről szívják fel a kokaint a buli után, de ez nálunk sose működött így. Egyrészt amikor azt az életkorunkat éltük, amikor ezt csináltuk volna, akkor nem volt rá pénzünk meg lehetőségünk, hogy ilyesmit csináljunk. Időközben meg amikorra lett is volna rá lehetőségünk, vagy pénzünk, hogy ilyesmit csináljunk, akkor meg ez már nem érdekelt minket különösebben.

Sokkal inkább izgat a 'zenecsinálás' hétköznapi formája. Az, hogy amit csinálunk, az jó legyen. Persze ez nem azt jelenti, hogy szentek vagyunk; szűz fiúk gyülekezete. Neeem... A Tankcsapda számok szövegeinek ilyen szempontból mindig van valami valóságalapjuk. Az összes csajozós, bulizós, drogozós, éjszakázós dalszövegnek is. De például soha nem voltunk olyan típusú zenészek, akik csak azért zenélnek, hogy drogozhassanak. Vagy hogy csajozhassanak. Azért zenélünk, mert mindig is szerettünk zenélni.

Az más kérdés, hogy hazudik az a gitáros, aki ezt nem képzeli el még az elején. Aki, ahogy én magam is voltam, 12 évesen, az első gitárral beálltam a tükör elé, és néztem, hogyan kell pózolni. Hogy hogyan tudom majd a csajokat hülyíteni a színpadról. Ez benne van a pakliban. Szóval, nem a sztárság meg a pénz miatt nyomjuk. Nagyképűnek tűnhet, de tudnék én pénzt keresni mással is."Mivel például?

"Mindenféle másban is ki tudnék teljesedni. Szerintem tudnék írni, és azt gondolom, hogy jók a vizuális képességeim is.És tényleg láttad már gyerekkorodban, hogy ezt a pályát futod majd be?

"Abszolút. Amikor már elektromos gitárom is volt – még ha csak egy egyszerű meg NDK gyártmányú is –, és ha még csak a haverokkal a sulipincében zajongtunk, akkor is el tudtam már képzelni ezt. Sőt, akkor már határozott elképzelésem volt azt illetően, hogy ezzel akarok foglalkozni, ezt szeretném csinálni, és ebben akarok kiteljesedni.

És amikor annak idején mondtam a szüleimnek, vagy a tanáraimnak, hogy azért nem megyek egyetemre vagy főiskolára, mert csak az időmet pazarolnám ott – mert amit én meg akarok tanulni, azt ott nem tanítják, és higgyék el, hogy én ezt nem csak hobbi szinten fogom csinálni, hanem nekem ez lesz az életem, ebből fogok meg is élni, ez leszek én –, akkor mindenki mondta, hogy jól van, persze, majd elmúlik ez a hülyeség. Kinövöd."Nagyon gürcölős volt az eleje?

"Persze. Például úgy kezdtük, hogy egy névtelen, senki-zenekar elindult, és azonnal saját turnét csináltunk. Egy 14 állomásos önálló országos turnét, 15 nap alatt. Volt olyan, Szombathelyen, hogy aznap nem volt koncertünk, és amennyi pénzünk volt, az mind belement az üzemanyagba meg a plakátragasztásba. Öten voltunk, és ötünknek aznap este a vacsoránk egy lapos halkonzerv volt, meg egy zacskó győri háztartási keksz. De ezt nem úgy éltük meg, hogy ez valami szörnyű dolog, hanem úgy, hogy ha-ha-ha, ilyen a rock and roll."Érzel nosztalgiát néha?

"Nem. Szerettem megélni ezt, de őszintén szólva, nem bánom, hogy ma már tudok rendesen ebédelni. Ugyanazt csinálom most is, mint amit régen csináltam, legfeljebb a körülmények lettek mások. Mivel kulturáltabb körülmények között tudunk zenélni, jobb minőségben és technikai feltételek mellett, ezért sokkal inkább örömöt szerez számomra."Tankcsapda sörrel lehetett bejutni az egyik jubileumi koncertre, benzinkúton árulják a cédéiteket, és veszik tonnaszám – elég jól megy a szekér. A rockzenében sokan viszont a hitelességet összekötik a csórósággal.

"Ez nem csak a zenében van így... Magyarországon, ha valaki sikeressé, ezáltal pedig anyagilag is elismertté válik, az hirtelen mindjárt hiteltelenné is lesz. De miért lenne hiteltelen ettől valaki? Ugyanúgy dolgozom minden nap, szervezkedünk, telefonálunk, jövünk-megyünk. Nem élvezem minden pillanatát a zenekarosdinak, van, amit a legszívesebben hagynék a fenébe, de nyilván csinálom, mert az is része az egésznek!"Melyek azok a pillanatok, amelyekért igazán megéri?

"Az, hogy ha valaki 2014-ben, Magyarországon az ismert gazdasági, politikai, társadalmi körülmények között azzal foglalkozhat, amit szeret, és azt nem csak erkölcsileg, de még anyagilag is elismerik – ez önmagában válasz a kérdésedre. Persze, a legjobb az, amikor a színpadon állok a gitárommal. Én ott érzem magam igazán otthon. Ezért szeretek turnézni."


A teljes interjút az Elle magazin novemberi számában olvashatod el, de az Elle honlapján még olvashatsz bővebben is a beszélgetésből.


www.facebook.com/Tankcsapda


TANKCSAPDA - Köpök rátok (a 2014-es Urai vagyunk a helyzetnek) 

Az őszi Tankcsapda turné hátralevő állomásai:

11/28 - Budapest, Barba Negra
Vendég: Uzipov + Phoenix RT

11.29. Budapest-Barba Negra
Vendég: Wrong Side Of The Wall + Phoenix RT

12/05 - Gyöngyös, Sportcsarnok
Vendég: Road + Phoenix RT + Dorothy
12/06 - Abony, Sportcsarnok
Vendég: Insane + Phoenix RT
12/11 - Kecskemét, Teka
Vendég: Phoenix RT
12/12 - Kecskemét, Teka
Vendég: Phoenix RT
12/13 - Komárom, Csokonai MH
Vendég: Phoenix RT
12/19 - Zalaegerszeg, -Keresztury VMK
Vendég: Phoenix RT
12/20 - Csallóközcsütörtök (Szlovákia)
Vendég: Phoenix RT
12/27 - Debrecen, Főnix Csarnok
Vendég: Sex Action, Phoenix RT


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS