BATTLE BEAST - Az új nóta cseppet sem tipikus!

Január 25-én Budapesten a Sabatonnal és a Delainnel

2014. november 21. (péntek) 16:13

Unholy Savior címmel január 9-én jelenik meg a finn Battle Beast harmadik stúdióalbuma, amely már a második lemezük lesz a 2012-ben csatlakozott Noora Louhimo énekesnővel.


Elsőként a Touch In The Night című dalt tette közzé az új albumról a Battle Beast, méghozzá egy szöveges videóval.

"A tipikus Battle Beast hangzástól talán ezzel a dallal távolodtunk el leginkább - mondja a basszer Eero Sipilä. - Mindent elárul a számról, hogy a srúdiózás előtti időszakban 'Alphaville' volt a beceneve! Ha a Judas Priest feldolgozta volna a Big In Japant, azt hiszem, hogy valami ilyesmi lett volna a végeredmény. True metal rajongók, még fogjátok vissza a gyűlöletet, később lesznek blastbeatek is nektek!"


Január 25-én a Petőfi Csarnokban be is mutatja majd az új albumot a Battle Beast, méghozzá a Sabaton és a holland Delain társaságában.


A budapesti koncert Facebook oldala
 

www.facebook.com/battlebeastofficialBATTLE BEAST - Touch In The Night (szöveges videó a 2015-ös Unholy Savior albumhoz)
  


BATTLE BEAST - Unholy Savior
(01/09 - Nuclear Blast)

01. Lionheart
02. Unholy Savior
03. I Want The World... And Everything In It
04. Madness
05. Sea Of Dreams
06. Speed And Danger
07. Touch In The Night
08. The Black Swordsman
09. Hero's Quest
10. Far Far Away
11. Angel Cry

 

Hozzászólások

[014411]
Melkor
olyan kis butus vagy te raul ha-ha!!!!!!!!!
[014408]
raul75
Ha-ha, szinti pop!!!!!!!!!!!Ezt elég volt egyszer végigszenvedni.Nyilván a sokkolás volt a cél ezzel a számmal,és hogy beszéljenek róla az emberek. Nos, azt hiszem ez be is vált.
[014407]
divaoni01
Pandeamonium: Asszem volt már módom elég bőven betekintést nyerni.:) És természetesen nincs bajom azzal sem mi tetszik neked, s mi nem. Párszor már egyet is értettünk, ha jól rémlik.
Amennyiben a Battle Beast egyébként is old-school pop-rock-ot nyomna (persze nem!), az sem lenne mostanában egy mainstream jelenség, inkább valamifajta kuriozum. Az Amaranthe meg holt más megközelítésben, de szintén elég egyéni érában utazik. Nehéz lenne még egy olyan viszonylag népszerű csapatot felvonultatni, mely épp ugyanazon a vágányon gördül, mint ők.
Ha bárhol a metalvilágban felmerülnek popos beütések, az nem feltétlenül lesz alapból "gagyi, kommersz, nyálas" is egyben.
[014406]
pekka
Azt nem mondom meg mihez van köze, mert azokat a stílusokat és zenéket nem hallgatom, nem értek hozzá, de a metal és a rock zenéhez nincsen köze, az biztos.
[014405]
apple
Mihez van köze?
Hát a Modern Talkinghoz. Meg Aradszky Lászlónak is vannak hasonló produkciói a muzsika tévén. A Roxette is beugrott, de azoknak a leggázosabb számai is nagyságrendekkel jobbak ennél. Attól, hogy kicsit torzabb a gitárszinti, meg bekopiztak egy szólót, ez még a legolcsóbb 80-as évekbeli popzene. Annyi van még, hogy a csaj rekeszt a végén, és akkor mi van? Ha Szántó Öcsi bácsi beszél a tévében, az nagyobb rock&roll.
[014404]
Melkor
Ha ennek a jó kis számnak szerinted semmi köze sincs a metal, vagy rock zenéhez, akkor mihez van köze? Mester világosítson már fel, talán techno szerinted?
[014403]
pekka
Nyugodtan megállapodhattok abban, hogy ennek itt semmi köze metal vagy rock zenéhez.
[014401]
Pandeamonium
divaoni01: nem értetted meg a mondandómat. Én nyitott vagyok sok mindenre, de erre kommersz pop-metalra valóban nem. Ha tudnád, milyen skálán mozog a zenei ízlésem... :)
[014400]
apple
Szkeptikusnak lenni nem csőlátásúság, csak annyi, hogy nem hiszek el mindent bemondásra, hanem használom az eszemet is, meghallgatom az ellenérveket, és ha nem látom elég biztosnak a dolgot, akkor nem hiszem el. Fenntartva, hogy később megváltoztatom a véleményem, ha újabb infók jönnek. kb ennyi
[014399]
divaoni01
Pandeamonium: Klasszik csőlátásból jeles. :) Elmehetnél valami szkeptikus klubba, vaskalaposnak. Most már értem, hogy miért akadsz ki folyton mikor kisilatzi behoz valami nem épp mainstream témát.

Amúgy a szám nyolcvanas évekbeli korrajznak tökéletes, jöhet a szokásos NWOBHM-ban gyökerező folytatás a lemezen. És természetesen az Amaranthe-val vagy a Sabaton-nal sincs a semmi baj. Akinek meg nem inge, az hallgasson folyton depresszív hentelést, mert annak is megvan a maga szépsége. :)
[014398]
Selkath
Bocs, Ghost Divisont benéztem... :P A Carolus Rexnél viszont igazat kell adjak neked, fokozatosan utánaolvastam mind Gusztáv Adolfnak, mind XII. Károlynak, nagyon tanulságos életük volt. Szerintem az egyik legjobb lemezük a Carolus, de a Heroes sem kevésbé jó. A Janousek-dalt is szeretem, de ettől még a csehek sajnos, gyávák voltak mindig is a világtörténelem során. Mondjuk, kíváncsi lennék, hogy rólunk, magyarokról milyen 2. világháborús dalt írnának. A Don-kanyart már kilőtte a Makám, talán még a Várból kitörés lenne életképes, de ahhoz olyan grandiózus, epikus (és persze, rettentő lehangoló) dal illik, mint mondjuk a Rise Of Evil (micsoda főriff, anyám... :)).
[014396]
Detomasso
Ja, voltak magyar hősök is, like Dugovics Titusz, és mostanában írtak róla, hogy (akár) sima kitaláció az egész. Mítosz. De attól egy metál banda megénekelheti, akár cseszkó vagy éppen amcsi az a hős. Ez a zene simán jó a Sabaton elé...de én inkább a Dragonforce/Epicára hajtok...az is a Sabaton előtt lesz:-))
[014393]
Sabatonno1
Selkath, egyrészt, nyilván nem fogja éltetni premier plánban a nácikat, még így is elég sok "nácizást" kap a Sabaton egyes országokban, másrészt pedig az egyik legjobb (ha nem a legjobb) dalukban épp Rommel páncélos tankhadosztályát "éltetik" (Ghost Division). A The Art of War lemez óta betonbiztos kezdőnóta a Ghost Division és rajongók ezrei (tízezrei) üvöltik vele a "They're the Panzer Elite, Born to Compete, Never Retreat, Ghost Division..." sorokat, ezzel is emléket állítva nekik.
A Karel Janousekről írt dallal pedig megint csak mellélőttél, mivel az eredetileg nem a Heroes albumon szerepelt, a lemezre csak utólag tették rá Joakimék. A cseh Masters of Rock fesztivál felkérésére írt egy dalt egy cseh történelemhez kapcsolódó személyről, valamint azért, mert Joakim maga is 50%-ban cseh származású. Ezeket tudni lehet például koncertekről, nem egyszer elmondta már.
Apropó, gondolom a Carolus Rex lemez szövegeit nem neveznéd elfogultnak, mivel ott még egy svéd történelemszakértő is Joakimék segítségére volt a számok megírásánál, hogy még hitelesebben tudják visszaadni a történéseket. És ahogy elolvastam több forrást is, tökéletesen visszaadják a dalok a történéseket. Akkoriban ilyenek lehettek Carolus Rex és Gustavus Adolphus svéd királyok is..
[014392]
Melkor
Én csak azt az apróságot nem értem, hogy ettől a jó, békés és kellemes számtól hogy a fenébe jutottak el egyesek a második világháborúig. Na ez a KÖZRÖHEJ!
[014391]
tonuzoba
Selkath: erről jutott eszembe, hogy ezt megint elolvassam :)
http://gyuloltellensegeink.blog.hu/2010/09/28/a_csehek_1
[014390]
Selkath
Sabatonno1: Maradjunk annyiban, hogy Joakim szövegei eléggé... ööö... elfogultak. Szinte csak a szövetségesek harcáról ír (a népirtó szovjeteket is beleértve), de arról, hogy milyen hősies volt Michael Wittmann az Ardennek-i offenzíva során , vagy hogy milyen zseniális tábornok volt Rommel, na ezekről mélyen hallgat az úriember... Dalt ír egy csehszlovák "hősről"?!? Könyörgöm, mi az már, hogy "CSEHSZLOVÁK HŐS"???:DDD Mi a faszt védtek azok a mocsadék, puhány knédlizabáló seggnyalók? Mert mi magyarok a hazánkat! Nem éppen arról van szó, hogy Prágát annyira letarolták volna a németek, vagy a ruszkik - Budapestet viszont IGEN! Cseh hős, bazmeg - na ne röhögtessen már!
Ettől függetlenül imádom a Sabaton ZENÉJÉT, a szövegeket meg igyekszem nem megérteni (de sajnos mégis értem).
[014387]
Sabatonno1
Apropó, nem tudom tudsz-e angolul, de Joakimék szövegei elég frankók, még tanulni is lehet belőlük. Persze, akit kicsit is érdekel a történelem. Akit meg nem, annak nem is kell őket hallgatnia, tökéletesen megvannak nélkülük is.
[014386]
Sabatonno1
Te is egy lehetsz a sokból, akik mind a mai napig nem bírják megemészteni és feldolgozni, hogy a Sabaton ott tart, ahol, és hogy idáig jutott (teljesen megérdemelten, teszem hozzá). Megjegyzem, fognak ők még magasabbra is jutni (sajnos), mert számomra az eddigi 14 Sabaton koncertem közül egyáltalán nem a Pecsás bulik voltak a legjobbak, hanem mikor 100-150 fős közönségnek játszottak. Valamint azt is nagyon sajnálom, hogy ugye kiváltak négyen a zenekarból, mert velük volt igazi a Sabaton. Az új tagokkal sem rossz persze, de sosem fogom tudni őket teljes mértékben megszokni.
Igen, számomra az böfögés, ha hülyeségeket olvasok egy bandához kapcsolódóan. Az IQ-bajnokosdin meg már múltkor megbuktál, amikor szintén bepróbálkoztál ezzel, de aztán valahogy további válaszra már nem tellett tőled. De nem baj, megszoktam már ezt a másik oldalon is, egyre kevesebben szoktak hozzám szólni (sajnos)..mert én szinte mindent alá szoktam támasztani érvekkel, stb.
[014385]
Pandeamonium
Én erről a számról beszéltem, nem a banda teljes pályaművéről. Ez a dal a metal Burger Kingje, amivel nem lenne gond, de hiánypótlónak nevezni kb. olyan szint, mint Uhrin Benedeknek Kossuth-díjat adni.

Sabatonno1: ha neked ez böfögés volt, lelked rajta, de a nevedből ítélve nem lehetsz egy IQ-bajnok, a "bandád" ugyanis a Legbutább Metal kategória egyik színjeles képviselője az Akela-Ossian-UDO és társainak népes táborát gyarapítva.
[014381]
Melkor
Zenei analfabetizmus ezen számot és zenekar zenéjét az Amaranthe-hoz hasonlítani, mivel semmi hasonlóság nincsen közöttük! Ugyanakkor mindkettő hiánypótló és nagyon jó!
[014380]
Beavis
Na, Amaranthe-ékat ehhez a foshoz hasonlítani, ehh. Ott legalább beszélhetünk zenekari teljesítményről, itt még ez sincs. A szöveg meg kb olyan, mintha egy középszar magyar banda hozta volna össze.
[014379]
Selkath
Nagyon jó ez a dal! Kezd érdekelni a munkásságuk.
Pandeamonium, szerintem sincs igazad. Mégis, mit vártál? Crust-death-grind-punkot? :D (hú, de gyűlölöm mindegyik "stílust"!) A "langymeleg Amaranthe-ról meg napok óta nem bírok lekattanni, annyira állat. Még több ilyen bandát, mint a Battle Beast,. meg az Amaranthe! De ha langymeleg bandákat keresel, akkor nézz szét előbb Magyarországon... :(
[014378]
Sabatonno1
Pandeamonium: látszik, hogy közöd nincs a bandához. Előbb hallgasd meg az első két lemezüket, aztán mondjad, tucathangú az énekescsaj (vagyis csajok, mivel az első lemezen lévő énekes azóta már kilépett). Az Amaranthe-nak meg semmi köze a Battle Beasthez, de ehhez előbb ismerni kéne az első két lemezüket, nem csak böfögni...
[014377]
Pandeamonium
Ebben mi a jó? Gagyi, kommersz, nyálas pop-rock egy tucathangú énekescsajjal... És hiánypótló lenne? Ugyan már! Ezer ilyen van a placcon, elég ha a langymeleg Amaranthe-ot vesszük. Közröhej! XD
[014376]
Melkor
Jóóóóóóóóóóóóóóóóó Ezzzzzzzzzzzzzzzz a szám! Kellemes meglepetés volt, hiánypótló alkotás, tetszik.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS