DINAMIT - Már csak Rudán Joe az énekes

Ajánljuk az Ellensúly blogot

2014. november 18. (kedd) 08:09

Még február táján adtuk hírül, hogy Rudán Joe beszállt az ős-hard rocker Dinamitba, most viszont azt olvastuk az ellensúly.blog.hu-n, hogy november eleje óta már nem tagja a Dinamitnak a másik énekes, a visszatérő albumon szereplő Kálmán Gyuri, és ugyancsak távozott a csapatból Jankai Béla billentyűs.


www.facebook.com/dinamitegyuttes"...örültünk, amikor 2009-ben megtaláltuk Vikidál Gyula utódját, Kálmán Gyurit - mesélt a történtekről az Ellensúlynak a Dinamit vezetője, dobosa, Németh Gábor. -  Ő lett a csapat megszemélyesítője, ('magyar hangja') és ezt így is vezettük be a köztudatba. 2011-ben Papp Gyula helyett Jankai Béla érkezett a zenekarba.

Béla rövid idő után megalapította a Dinamit mellett a háromtagú Triász 'együttest', melyben Sipos Péter (Irigy Hónaljmirigy) és Kálmán György is tagként szerepel. Nem sokkal később Gyurival közösen még egy zenekart hoztak létre B 52 néven, ahol a mai napig Dinamit szerzeményeket is játszanak. Ezt már nem néztem jó szemmel, mert szerintem a mi szakmánkban, ha egy ember sokszínű lesz, és sok megkérdőjelezhető helyszínen sokféle formációban lép fel, akkor arctalanná válik.

Ezek után a közönség már nem tudja, hogy melyik zenekarhoz kösse. Amikor a rajongók feldobják a Dinamit nevet, akkor maguk előtt látják a teljes társaságot, az összes muzsikust, de elsősorban az énekest. A Dinamit együttes elvesztette az arcát, és szerintem Kálmán Gyuri, és Jankai Béla is csatlakozott a 'hakni mindenekelőtt'- höz.

A rockzene jelenlegi állapotát figyelembe véve a szakmában sok embernek vannak anyagi problémái. Véleményem szerint ezeket a 'megélhetési' problémákat lehet úgy is kezelni, hogy azzal ne ártsunk annak a zenekarnak, amelyik befogadott bennünket, és nem utolsó sorban a műfaj maradék image-ét, és hitelét se tegyük tönkre.DINAMIT - Engem ne sajnáljatok (Rudán Joe-val - 2014. március, Backastage Pub)

 


A kaput egy dombóvári Triász koncert csukta be nálam, ahol Vikidál Gyula is megjelent vendégként, mert Sipos Peti nem ért rá. A Facebookon dupla Dinamit címmel láthattunk fotót erről az emlékezetes eseményről. Mi nagyon 'szeretjük' Gyulát, de a mai napig a koncertek szervezésekor majd minden alkalommal el kell mondanom, hogy az utóbbi hat évben már nem ő a Dinamit énekese.

Szóltam a zenekarban is mindenkinek, hogy ne kavarjuk fel újra a közönség emlékeit, mert nagyon nehéz a bulik szervezése, többek között a fent említett okok miatt is.

Szóval, volt ez a dombóvári fellépés, és ha egyetlen egy Dinamit dal sem hangzott volna el, ez akkor is diszkriminatívnak minősül, és súlyosan sérti a Dinamit együttes érdekeit minden szinten. Erre már nem lehetett másképp reagálni csak úgy, hogy köszönöm szépen ebből nem kérünk többet."


Tehát a Dinamitban most már csak Rudán Joe énekel, a csapat új billentyűst keres, és készül egy új album is, ami a 2010-es Játszd, ahogy akarod album új verziója lesz, Rudán Joe hangjával.A nemrég elindított, klasszikus rock, hard rock zenével foglalkozó Ellensúly blogot ide kattintva - ellensuly.blog.hu - éred el, ahol a teljes Dinamit cikk mellett egy csomó érdekes olvasnivalót találsz.  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KATLA - Új dal és videoklip az ex-Sólstafir dobos projektjétől: Sálarsvefn
2020. október 28. (szerda) 08:59

Allt þetta Helvítis Myrkur (All This Damn Darkness) címmel november 13-án jelenik meg az izlandi Katla második albuma, harmadik előzetesként pedig már lehet ismerkedni a videoklippel kísért Sálarsvefn dallal. A Katla az izlandi Sólstafirból 2015-ben kitett alapító dobos, Guðmundur Óli Pálmason projektje, amely 2017-ben adta ki a Móðurástin című debütáló albumát. "A Sálarsvefn úgy fordítható le angolra, hogy Sleep Of The Soul, maga a dal pedig a színtiszta gyűlöletről és utálatról szól. Eredetileg egy három részből álló hosszú dal harmadik darabja volt, a korábban bemutatott Villuljós pedig az első rész. Aztán ahogy haladtunk előre a felvételekkel, végül öt dalt kötöttünk össze egy pokoli komplikált mixben, amelyben végül a Sálarsvefn a sötét világba tett utazás negyedik állomását képviseli. A klipben a The Witcher 3 videójáték The Nithing részéből is ismert ősi skandináv átok-rituálé jelenik...

LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan
LEANDER KILLS - Pénteken új album jön, dalpremier: Ronthatatlan

Október 30-án, pénteken jelenik meg a negyedik Leander Kills album, amelynek legfrissebb előzetes dala a 'Ronthatatlan' címet viseli. Ismerkedj meg vele! "Leander Kills IV! Október...

METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."
METALLICA - "Az a legundorítóbb dal, amit a zenekar valaha felvett."

A közösségi médiában posztolt arról a korai Metallica basszusgitárosa, Ron McGovney, hogy melyik a legundorítóbb dal, amit a Metallica valaha felvett. Ron McGovney 1982-ben játszott a...

VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers
VISIONS OF ATLANTIS - Szimfonikus zenekarral a színpadon, friss videó a hamarosan érkező különleges DVD-ről: Wanderers

A Symphonic Journey To Remember címmel október 30-án egy nagyszabású koncertfelvétellel jelentkezik a szimfo-metalos osztrák-francia-olasz Visions Of Atlantis, a legfrissebb, harmadik...

DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval
DAVID HASSELHOFF - Heavy metal nótát rögzített a CueStack duóval

Through The Night címmel egy metal nótát rögzített a Baywatch és a Knight Rider sorozatok szupersztárja, David Hasselhoff, mégpedig a CueStack nevű projekttel, és most egy...

NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén
NAHI - Ismerkedj meg a Kalapács feldolgozásával: Őszintén

Világvégre címmel november 6-án jön majd ki az új Kalapács stúdióalbum, de lesz mellé jó néhány nagyon érdekes meglepetés is, amelyekről kicsit bővebben is olvashatsz, ha lejjebb...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS