DINAMIT - Már csak Rudán Joe az énekes

Ajánljuk az Ellensúly blogot

2014. november 18. (kedd) 08:09

Még február táján adtuk hírül, hogy Rudán Joe beszállt az ős-hard rocker Dinamitba, most viszont azt olvastuk az ellensúly.blog.hu-n, hogy november eleje óta már nem tagja a Dinamitnak a másik énekes, a visszatérő albumon szereplő Kálmán Gyuri, és ugyancsak távozott a csapatból Jankai Béla billentyűs.


www.facebook.com/dinamitegyuttes"...örültünk, amikor 2009-ben megtaláltuk Vikidál Gyula utódját, Kálmán Gyurit - mesélt a történtekről az Ellensúlynak a Dinamit vezetője, dobosa, Németh Gábor. -  Ő lett a csapat megszemélyesítője, ('magyar hangja') és ezt így is vezettük be a köztudatba. 2011-ben Papp Gyula helyett Jankai Béla érkezett a zenekarba.

Béla rövid idő után megalapította a Dinamit mellett a háromtagú Triász 'együttest', melyben Sipos Péter (Irigy Hónaljmirigy) és Kálmán György is tagként szerepel. Nem sokkal később Gyurival közösen még egy zenekart hoztak létre B 52 néven, ahol a mai napig Dinamit szerzeményeket is játszanak. Ezt már nem néztem jó szemmel, mert szerintem a mi szakmánkban, ha egy ember sokszínű lesz, és sok megkérdőjelezhető helyszínen sokféle formációban lép fel, akkor arctalanná válik.

Ezek után a közönség már nem tudja, hogy melyik zenekarhoz kösse. Amikor a rajongók feldobják a Dinamit nevet, akkor maguk előtt látják a teljes társaságot, az összes muzsikust, de elsősorban az énekest. A Dinamit együttes elvesztette az arcát, és szerintem Kálmán Gyuri, és Jankai Béla is csatlakozott a 'hakni mindenekelőtt'- höz.

A rockzene jelenlegi állapotát figyelembe véve a szakmában sok embernek vannak anyagi problémái. Véleményem szerint ezeket a 'megélhetési' problémákat lehet úgy is kezelni, hogy azzal ne ártsunk annak a zenekarnak, amelyik befogadott bennünket, és nem utolsó sorban a műfaj maradék image-ét, és hitelét se tegyük tönkre.DINAMIT - Engem ne sajnáljatok (Rudán Joe-val - 2014. március, Backastage Pub)

 


A kaput egy dombóvári Triász koncert csukta be nálam, ahol Vikidál Gyula is megjelent vendégként, mert Sipos Peti nem ért rá. A Facebookon dupla Dinamit címmel láthattunk fotót erről az emlékezetes eseményről. Mi nagyon 'szeretjük' Gyulát, de a mai napig a koncertek szervezésekor majd minden alkalommal el kell mondanom, hogy az utóbbi hat évben már nem ő a Dinamit énekese.

Szóltam a zenekarban is mindenkinek, hogy ne kavarjuk fel újra a közönség emlékeit, mert nagyon nehéz a bulik szervezése, többek között a fent említett okok miatt is.

Szóval, volt ez a dombóvári fellépés, és ha egyetlen egy Dinamit dal sem hangzott volna el, ez akkor is diszkriminatívnak minősül, és súlyosan sérti a Dinamit együttes érdekeit minden szinten. Erre már nem lehetett másképp reagálni csak úgy, hogy köszönöm szépen ebből nem kérünk többet."


Tehát a Dinamitban most már csak Rudán Joe énekel, a csapat új billentyűst keres, és készül egy új album is, ami a 2010-es Játszd, ahogy akarod album új verziója lesz, Rudán Joe hangjával.A nemrég elindított, klasszikus rock, hard rock zenével foglalkozó Ellensúly blogot ide kattintva - ellensuly.blog.hu - éred el, ahol a teljes Dinamit cikk mellett egy csomó érdekes olvasnivalót találsz.  

Hammer TV

 
THE OTHER - Új dal és klip a horror punk csapattól: Demon Eyes
2021. október 26. (kedd) 14:52

Demon Eyes címmel egy klipes új dallal jelentkezett a The Other, a kölni horror punk brigád. Feltámadt sírjából a legendás horror punk kiadó, a Fiend Force Records (többek között a This Is Horror Punk válogatások, Blitzkid, Nim Vind, Bloodsucking Zombies From Outer Space, Rezurex stb.), ez adta az apropót az új nótához. A kiadót 2003-ban alapította a The Other énekese, Rod Usher, a bandának pedig ez az első dala a tavalyi Haunted lemez óta. A Demon Eyes keverését és maszterizálását Dennis Koehne végezte, a borítót Oss Caroch készítette.   www.facebook.com/theotherhorrorpunk        

AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic
AUTUMN TWILIGHT - Tíz év után az első új dal: Cyclic

Tíz év óta először egy új dallal és szöveges videóval jelentkezett a dark/gothic/doom metalos Autumn Twilight. A 2010-es Sequel lemez utódja Valid címmel jelenik meg a decemberi-januári...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Júliusban visszatérnek Budapestre!

Az még májusi hír volt, hogy két album rögzítésére készül a Five Finger Death Punch, az viszont egészen friss, hogy a 2022 nyarára most meghirdetett Európa-turnéjuknak lesz budapesti...

SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact
SIJJIN - Új banda a Necros Christos romjain, dalpremier: Condemned By Primal Contact

Sumerian Promises címmel november 12-én jelenik meg a death/tharsh vonalas berlini Sijjin bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a Condemned By Primal Contact dallal lehet ismerkedni....

NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül
NEVERLAND - Videóval az új hazai metal formáció első dala: Nézz körül

Nézz körül címmel egy szöveges videó kíséretében mutatta be első dalát a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori...

RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives
RED FANG - Új klip a saját temetésükről: Rabbits In Hives

Arrows címmel júniusban jelent meg a portlandi Red Fang új albuma - öt hosszú év után. A Rabbits In Hives dalhoz készült friss klipben a Red Fang zenészei a saját temetésüket...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS