ROMANTIKUS ERŐSZAK - Dal- és klippremier: Bordal

November elején jelenik meg a Szabadság, szerelem! lemez

2014. október 27. (hétfő) 18:19 | utoljára módosítva: 2014. október 28. (kedd) 08:26

November 3-án jelenik meg az új Romantikus Erőszak album, a kizárólag Petőfi versmegzenésítésekből álló Szabadság, szerelem!.


A Csatában című dalhoz készült hivatalos szöveges videó után most itt egy újabb tétel a lemezről, a Bordal, amelynek klipjét a Tokaji borvidéken, Mádon a Demetervin pincészetben forgatták Balázsék.Az album már előrendelhető, digipack CD-n, bónusz dallal, ajándék óriásposzterrel és választható póló, vagy támogatói kártya akcióval, közvetlenül a zenekartól, az ára mindössze 999 Ft + pkg. -
www.romantikuseroszak.hu


www.facebook.com/romantikuseroszak„A CD elkészítésével egy régi tervemet sikerült megvalósítanom – fogalmazott a frontember Sziva Balázs. - Petőfi élete is éppen úgy kultusz, mint a költészete. A maga korában egy 'igazi rocksztár' volt.

Középiskolás korom óta nagyon közel álltak hozzám hazafias költeményei és a dalírás során kiderült, hogy Petőfi Sándor verseinek nyelvezete nagyon jól működik a ránk jellemző, magyar népzenei hatásokkal átitatott dallamos punk rock zenével.

A felvételek Érden, a Stúdió440-ben folynak. Ez egy analóg stúdió, hagyományos módon, szalagra dolgozunk. A keverést a P. Box basszusgitárosa, Sáfár Öcsi végzi, aki jó barátunk és a hangzásunkat is jól ismeri ugyanis a kétezres évek közepén a koncert hangmérnökünk volt és a kiemelt bulikra a mai napig visszük magunkkal.

Az albumon a már megszokott népzenész vendégek mellett közreműködik majd Vári-Kovács Péter színművész is.

Petőfi Csatában című verse az 1849. március 2-3-án lezajlott medgyesi csatát mutatja be, amelyben a szabadságharc költője maga is részt vett.

Az ütközet első napján az osztrák tábornok visszaszorította a magyarokat Medgyesre. Ekkor érkezett meg a csatatérre Bem, és visszaszorította az osztrákokat. Öt teljes órája tartott a küzdelem, amikor rohamra küldik a savoyai dragonyosokat, és a honvédek visszavonulásra kényszerültek. Medgyes határában, az Akasztóhegy lábánál egy palánkkal körülvett régi kocsma állt. Itt várakozott négy huszárcsapat. Az osztrák dragonyosok megindították a támadást.

Először az ágyúk szólaltak meg, majd a vastag lőporfüst mögül, hangos dobszóval közeledett az osztrák gyalogság. A kocsma mögül váratlanul előrontottak a huszárok. Erre nem számítottak az osztrákok és a magyarok szétszórták az ellenséges csapatokat. A csata hét óra elteltével ér véget."  ROMANTIKUS ERŐSZAK - Bordal (a 2014-es Szabadság, szerelem! albumhoz)
ROMANTIKUS ERŐSZAK - Csatában (a 2014-es Szabadság, szerelem! albumhoz)

 

 

A RomEr már márciusban bemutatta a lemez előfutáraként a Föl! című nyitónóta demóverzióját.ROMANTIKUS ERŐSZAK - Föl! (A 2014-es Szabadság, szerelem! album előfutára, demóverzió) 


 

 ROMANTIKUS ERŐSZAK - Szabadság, szerelem!
(11/03 - Hadak Útja)

01. Föl!
02. Csatában
03. Van-e mostan olyan legény
04. A székelyek
05. Bordal
06. Szerelem, szerelem
07. Véres napokról álmodom
08. A bilincs
09. Európa csendes, újra csendes
10. Toborzó

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS