ROMANTIKUS ERŐSZAK - Dal- és klippremier: Bordal

November elején jelenik meg a Szabadság, szerelem! lemez

2014. október 27. (hétfő) 18:19 | utoljára módosítva: 2014. október 28. (kedd) 08:26

November 3-án jelenik meg az új Romantikus Erőszak album, a kizárólag Petőfi versmegzenésítésekből álló Szabadság, szerelem!.


A Csatában című dalhoz készült hivatalos szöveges videó után most itt egy újabb tétel a lemezről, a Bordal, amelynek klipjét a Tokaji borvidéken, Mádon a Demetervin pincészetben forgatták Balázsék.Az album már előrendelhető, digipack CD-n, bónusz dallal, ajándék óriásposzterrel és választható póló, vagy támogatói kártya akcióval, közvetlenül a zenekartól, az ára mindössze 999 Ft + pkg. -
www.romantikuseroszak.hu


www.facebook.com/romantikuseroszak„A CD elkészítésével egy régi tervemet sikerült megvalósítanom – fogalmazott a frontember Sziva Balázs. - Petőfi élete is éppen úgy kultusz, mint a költészete. A maga korában egy 'igazi rocksztár' volt.

Középiskolás korom óta nagyon közel álltak hozzám hazafias költeményei és a dalírás során kiderült, hogy Petőfi Sándor verseinek nyelvezete nagyon jól működik a ránk jellemző, magyar népzenei hatásokkal átitatott dallamos punk rock zenével.

A felvételek Érden, a Stúdió440-ben folynak. Ez egy analóg stúdió, hagyományos módon, szalagra dolgozunk. A keverést a P. Box basszusgitárosa, Sáfár Öcsi végzi, aki jó barátunk és a hangzásunkat is jól ismeri ugyanis a kétezres évek közepén a koncert hangmérnökünk volt és a kiemelt bulikra a mai napig visszük magunkkal.

Az albumon a már megszokott népzenész vendégek mellett közreműködik majd Vári-Kovács Péter színművész is.

Petőfi Csatában című verse az 1849. március 2-3-án lezajlott medgyesi csatát mutatja be, amelyben a szabadságharc költője maga is részt vett.

Az ütközet első napján az osztrák tábornok visszaszorította a magyarokat Medgyesre. Ekkor érkezett meg a csatatérre Bem, és visszaszorította az osztrákokat. Öt teljes órája tartott a küzdelem, amikor rohamra küldik a savoyai dragonyosokat, és a honvédek visszavonulásra kényszerültek. Medgyes határában, az Akasztóhegy lábánál egy palánkkal körülvett régi kocsma állt. Itt várakozott négy huszárcsapat. Az osztrák dragonyosok megindították a támadást.

Először az ágyúk szólaltak meg, majd a vastag lőporfüst mögül, hangos dobszóval közeledett az osztrák gyalogság. A kocsma mögül váratlanul előrontottak a huszárok. Erre nem számítottak az osztrákok és a magyarok szétszórták az ellenséges csapatokat. A csata hét óra elteltével ér véget."  ROMANTIKUS ERŐSZAK - Bordal (a 2014-es Szabadság, szerelem! albumhoz)
ROMANTIKUS ERŐSZAK - Csatában (a 2014-es Szabadság, szerelem! albumhoz)

 

 

A RomEr már márciusban bemutatta a lemez előfutáraként a Föl! című nyitónóta demóverzióját.ROMANTIKUS ERŐSZAK - Föl! (A 2014-es Szabadság, szerelem! album előfutára, demóverzió) 


 

 ROMANTIKUS ERŐSZAK - Szabadság, szerelem!
(11/03 - Hadak Útja)

01. Föl!
02. Csatában
03. Van-e mostan olyan legény
04. A székelyek
05. Bordal
06. Szerelem, szerelem
07. Véres napokról álmodom
08. A bilincs
09. Európa csendes, újra csendes
10. Toborzó

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS