MISERIUM - "A Youtube/Facebook kombót nyomja mindenki..."

Ma este koncert a Showbarlangban

2014. október 22. (szerda) 10:43

A komor hangulatú, göteborgi elemekkel is kísért progresszív metalt játszó budapesti Miserium ma este a Showbarlangban játszik olyan csapatok társaságában, mint az Eye For I, a Bastards Of Bodom (Children Of Bodom tribute) és a July Brings Oblivion. (A Suffer As Well feloszlott, így ők értelemszerűen ma már nem lépnek fel.)
A beugró csupán 700 Ft lesz.


A koncert Facebook oldala

Menetrend:
20:30 - July Brings Oblivion (ex-Piece Of Patience)
21:30 - Eye For I
22:30 - Miserium
23:30 - Bastards Of Bodom (A tribute to Children Of Bodom)


www.facebook.com/MiseriumA Metalkilincs.hu nemrég interjút készített a Miseriummal, egy kis részlet a beszélgetésből:


Mit gondoltok, mennyire nyitottak az emberek Magyarországon a progresszív metal zenére? Milyenek a visszajelzéseitek ezzel kapcsolatban?

Iványi Álmos (gitár/ének):
"Mennyire nyitottak bármire is? Különben úgy érzem, az emberekben a prog metallal kapcsolatban elég erős sztereotípiák élnek: a legtöbben azt hiszik, ez ilyen 'agyas zene', amit csak a legperverzebb matektanárok érthetnek meg. Talán volt is idő, amikor ez igaz volt, illetve vannak ilyen irányzatok is. Viszont érdekes módon sokan, akik így indultak neki meghallgatni a Return To Grace lemezünket, azok csalódni kényszerültek, mégpedig kellemesen."


Tari Szabolcs (ének/gitár):
"Úgy vettük észre, hogy az emberek mindenre és semmire sem nyitottak. Nem járnak koncertekre, nincs kedvenc klubjuk, ahol szívesen leülnének sörözni, vagy meghallgassanak egy-egy új bandát. A Youtube/Facebook kombót nyomja mindenki, otthon ülnek, hiszen minden elérhető néhány kattintással, nem kell hozzá elviselni a tömeget, az esetleges hangzásbeli problémákat stb.

Az internetfüggő generációban a jó viszont az, hogy rengeteg információ eljut hozzájuk, és emiatt viszont jönnek újabb és újabb érdeklődők, rajongók, ami nem csak nekünk, de a stílusnak is nagyon szükséges, ugyanis a progresszív metal sztereotípiát nem véletlenül találták ki. Nehéz hallgatnivalóval rendelkeznek ezen csapatok 90%-a, időt és energiát igényel a hallgatótól egy-egy ilyen anyag végighallgatása, megértése.

Volt korábban már nagy progresszív hullám Magyarországon is, olyan csapatok domborítottak akkor nagyot, mint a Stonehenge, a Da Capo, vagy még korábban a Solaris és a Unicum States. Ma is rengeteg tehetséges banda dolgozik ezen a színtéren, csak manapság nem annyira népszerű a stílus, mint jó tíz éve. De így volt a black metal is a ’90-es évek végén, korábban a grunge, aztán a nu metal, most pedig a metalcore a menő, mert úgy néznek ki, mint a rapperek. Mi van?" (nevet)


MISERIUM - Cobalt Clouds Approaching (a Return To Grave albumhoz)
Ha jól tudom, rengeteg új dal van ismét a tarsolyotokban. Mi a konkrét tervetek velük?

Szabolcs:
"A tervek olyannyira konkrétak, hogy a kettes Miserium lemez dalai gyakorlatilag készen vannak, de a hármas album koncepciója is nagyjából összeállt. Oda szintén elegendő mennyiségű nótát sorakoztattunk már fel, de biztosan születnek még újak, amikor az sorra kerül.

Tudod állandó financiális és időbeosztási problémákkal küzdünk, de igyekszünk a kereteinkhez mérten a lehető legtöbbet megtenni a zenekarért. A kettes anyagról még nem sokat árulnék el, hiszen előtte vagyunk a stúdiózásnak, de annyi már biztos, hogy Ascension lesz az album címe, és egy dalt már biztosan játszani is fogunk róla a következő koncertünkön.

A tervekről még annyit, hogy miután 'A progresszív rock garat', azaz Bátky ’BZ’ Zoltán (ex-Stonehenge, ex-Wendigo, After Crying stb.) szólóprojektjének kísérő zenekara is vagyunk a Miseriummal, így még gyakrabban találkozhattok velünk! Rengeteg koncerttel és felvétellel szeretnénk nektek kedveskedni a közeljövőben mindkét formációval, úgyhogy már csak ezért is érdemes lesz minket követni."


A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.
(A Suffer As Well feloszlott, nem játszanak ma este)
 

"Kedveled az agyasabb muzsikát? Netán a kemény és a progresszív zene szerelmese vagy? Akkor október 22-én a Showbarlangban a helyed! 4 neked való banda - Eye For I, July Brings Oblivion, Bastards of Bodom, Miserium – tépi majd a húrokat, igazán barátságos belépő ellenében.

A Bastards of Bodom a Children Of Bodom dalaival szórakoztatja a nagyérdeműt. Az Eye For I a nyári fesztiválok után visszatért a budapesti klubokba, de közben új lemezén is dolgozik, a Miserium pedig a prog metal egyik képviselője Magyarországon, s egyre több pozitív visszajelzést kap a világ minden tájáról. A Piece Of Patience nemrég July Brings Oblivionra változtatta a nevét, de amit a színpadon nyújtanak, az továbbra is nagyon rendben van."


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
2019. április 19. (péntek) 09:31

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy énekesnő/tekerőlantos, Marlin Sutter dobos, valamint Ivo Henzi gitáros egyesítette erőit. Az új album (amely egy konceptanyag) itt a Freeze című tétel, amelyhez ugyanúgy Costin Chioreanu készített animációs videót, mint a korábbi négy nótához. "Mint jó páran már tudjátok, megjelent a második albumunk, amelynek káprázatos artworkjét Costin Chioreanu-nak köszönhetjük, akárcsak az új dalainkhoz készített csodás animációs klipeket. A The Spell lemez 13 dala révén szemtanúi lehettek egy olyan lány utazásának, aki beleszeretett a Halálba."     www.facebook.com/cellardarlingofficial   CELLAR DARLING - Freeze (a 2019-es The Spell albumhoz) CELLAR DARLING - Drown (a 2019-es The Spell albumhoz) CELLAR DARLING...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

ALLEGAEON - Technikás death metal, albumpremier: Apoptosis
ALLEGAEON - Technikás death metal, albumpremier: Apoptosis

Apoptosis címmel megjelent a technikás, progos, melodikus death metalt játszó amerikai Allegaeon ötödik albuma, a 2016-os Proponent For Sentience lemez folytatása, amelyet teljes egészében...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS