WHILE HEAVEN WEPT - Az epikus prog/doom csapat teljes új albuma meghallgatható

Október 24-én jön ki az új WHW lemez

2014. október 20. (hétfő) 15:13

Suspended At Aphelion címmel október 24-én jelenik meg a doomos, epikus zenét klasszikus, szimfonikus, progos hatásokkal játszó amerikai While Heaven Wept ötödik nagylemeze, a 2011-es Fear Of Infinity folytatása.


Most már teljes egészében végighallgatható a 11 tételből álló új lemez, amit a csapat az eddigi legambiciózusabb munkájának tart.


A Suspended At Aphelion lényegében egyetlen ultraepikus dalból áll.


www.facebook.com/whileheavenweptTom Phillips gitáros/billentyűs (és énekes) így fogalmazott a dal és a lemez kapcsán:

"Az Icarus And I a második a 11 tételből álló új lemezen, egyben meghatározza a Suspended At Aphelion cselekményét, sztoriját: a nap nyomában, szenvedéllyel, energiával... csakhogy rá kell ébredni a valóságra: a cél elérhetetlen. Valójában erről szól a lemez... Arra vagyunk ítélve, hogy a legtávolabbra kerüljünk a naptól... Hiába akarjuk elérni az álmot, nem segít a hit, a remény, a szellem, az erő, a szív."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Suspended At Aphelion (a 2014-es album)
WHILE HEAVEN WEPT - Souls In Permafrost (a 2014-es Suspended At Aphelion albumhoz)


"Zeneileg is tele van csavarral, különlegességgel az anyag, őrületek egész sora követi ezt a tételt. Egyetlen dallal lehetetlenség is bemutatni ezt a 11 tételes eposzt, de az Icarus And I-ról azt gondoljuk, hogy ez a kezdet, a kiindulópont, egyben a While Heaven Wept történetének leginkább örömteli utazása."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Icarus And I (a 2014-es Suspended At Aphelion albumhoz)

 


Az idén 25 éves virginiai csapat új albuma azzal a Kevin "131" Gutierrez producerrel, hangmérnökkel (Deceased, Raven, Dysrhythmia stb.) került felvételre, akivel 12 évvel ezelőtt az Of Empires Forlorn album készült. Az volt a While Heaven Wept második nagylemeze.

A 11 tételes új albumon vendégként bukkan fel a két egykori zenész a While Heaven Wept tagok egyik közös kedvenc zenekarából, a Fates Warningból, mégpedig Mark Zonder ex-dobos és Victor Arduini ex-gitáros. Arduini alapítótag volt a Fates Warningban, de csak az első két lemezen játszott, Mark Zonder (Warlord) pedig az 1989-es ötödik albumon dobolt először a prog metal alapbandában.


"Noha a legtöbb eddigi lemezünk tematikus volt, ez az első alkalom, hogy ennyire maximálisan koncepciózusan dolgoztunk, követve a Pink Floyd, a Genesis, a Rush, az Iron Maiden, King Diamond, a Queensryche és persze a Fates Warning hagyományokat. Zeneileg ez a lemez a felsoroltak metszéspontjában található, de egy kis viking-érás Bathory hangulattal is megfűszerezve.

Hosszú ideje ez az első lemezünk, amelyen csakis teljesen friss muzsika hallható (korábban gyakran ástunk elő régi ötleteket, elképzeléseket). Csellók, hegedűk, klasszikus gitárok, perkák és eredeti analóg szintik is hallhatók az albumon, de a While Heaven Wept alapvető hangzása, stílusa nem változott."
 
 WHILE HEAVEN WEPT - Suspended At Aphelion
(10/24 - Nuclear Blast)

I: Introspectus
II: Icarus And I
III: Ardor
IV: Heartburst
V: Indifference Turned Paralysis
VI: The Memory Of Bleeding
VII: Souls In Permafrost
VIII: Searching The Stars
IX: Reminiscence Of Strangers
X: Lifelines Lost
XI: Retrospectus


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS