WHILE HEAVEN WEPT - Az epikus prog/doom csapat teljes új albuma meghallgatható

Október 24-én jön ki az új WHW lemez

2014. október 20. (hétfő) 15:13

Suspended At Aphelion címmel október 24-én jelenik meg a doomos, epikus zenét klasszikus, szimfonikus, progos hatásokkal játszó amerikai While Heaven Wept ötödik nagylemeze, a 2011-es Fear Of Infinity folytatása.


Most már teljes egészében végighallgatható a 11 tételből álló új lemez, amit a csapat az eddigi legambiciózusabb munkájának tart.


A Suspended At Aphelion lényegében egyetlen ultraepikus dalból áll.


www.facebook.com/whileheavenweptTom Phillips gitáros/billentyűs (és énekes) így fogalmazott a dal és a lemez kapcsán:

"Az Icarus And I a második a 11 tételből álló új lemezen, egyben meghatározza a Suspended At Aphelion cselekményét, sztoriját: a nap nyomában, szenvedéllyel, energiával... csakhogy rá kell ébredni a valóságra: a cél elérhetetlen. Valójában erről szól a lemez... Arra vagyunk ítélve, hogy a legtávolabbra kerüljünk a naptól... Hiába akarjuk elérni az álmot, nem segít a hit, a remény, a szellem, az erő, a szív."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Suspended At Aphelion (a 2014-es album)
WHILE HEAVEN WEPT - Souls In Permafrost (a 2014-es Suspended At Aphelion albumhoz)


"Zeneileg is tele van csavarral, különlegességgel az anyag, őrületek egész sora követi ezt a tételt. Egyetlen dallal lehetetlenség is bemutatni ezt a 11 tételes eposzt, de az Icarus And I-ról azt gondoljuk, hogy ez a kezdet, a kiindulópont, egyben a While Heaven Wept történetének leginkább örömteli utazása."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Icarus And I (a 2014-es Suspended At Aphelion albumhoz)

 


Az idén 25 éves virginiai csapat új albuma azzal a Kevin "131" Gutierrez producerrel, hangmérnökkel (Deceased, Raven, Dysrhythmia stb.) került felvételre, akivel 12 évvel ezelőtt az Of Empires Forlorn album készült. Az volt a While Heaven Wept második nagylemeze.

A 11 tételes új albumon vendégként bukkan fel a két egykori zenész a While Heaven Wept tagok egyik közös kedvenc zenekarából, a Fates Warningból, mégpedig Mark Zonder ex-dobos és Victor Arduini ex-gitáros. Arduini alapítótag volt a Fates Warningban, de csak az első két lemezen játszott, Mark Zonder (Warlord) pedig az 1989-es ötödik albumon dobolt először a prog metal alapbandában.


"Noha a legtöbb eddigi lemezünk tematikus volt, ez az első alkalom, hogy ennyire maximálisan koncepciózusan dolgoztunk, követve a Pink Floyd, a Genesis, a Rush, az Iron Maiden, King Diamond, a Queensryche és persze a Fates Warning hagyományokat. Zeneileg ez a lemez a felsoroltak metszéspontjában található, de egy kis viking-érás Bathory hangulattal is megfűszerezve.

Hosszú ideje ez az első lemezünk, amelyen csakis teljesen friss muzsika hallható (korábban gyakran ástunk elő régi ötleteket, elképzeléseket). Csellók, hegedűk, klasszikus gitárok, perkák és eredeti analóg szintik is hallhatók az albumon, de a While Heaven Wept alapvető hangzása, stílusa nem változott."
 
 WHILE HEAVEN WEPT - Suspended At Aphelion
(10/24 - Nuclear Blast)

I: Introspectus
II: Icarus And I
III: Ardor
IV: Heartburst
V: Indifference Turned Paralysis
VI: The Memory Of Bleeding
VII: Souls In Permafrost
VIII: Searching The Stars
IX: Reminiscence Of Strangers
X: Lifelines Lost
XI: Retrospectus


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS