LEANDER RISING - Hallgasd meg a teljes Öngyötrő albumot!

Csütörtökön koncert a debreceni Roncsbárban

2014. október 20. (hétfő) 15:01 | utoljára módosítva: 2014. október 20. (hétfő) 15:03

Pár napja megjelent a második Leander Rising album, az Öngyötrő, amit teljes egészében végig is hallgathatsz!


Október 23-án, azaz most csütörtökön a debreceni Roncsbárban játszanak Leanderék, mégpedig a Blind Myself, az Apey & The Pea, valamint a Godgiven társaságában.

A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/musicleanderLEANDER RISING - Öngyötrő (a 2014-es album)
LEANDER RISING - Győzelem nélkül (a 2014-es Öngyötrő albumhoz)

 
 

 

Hozzászólások

[014215]
Melkor
Hogy ez a Leander Rising mennyire megosztó banda, ami szerintem nem baj, mert ami mindenkinek tetszik az valójában senkinek sem tetszik igazán! Az egyéniségek szoktak megosztók lenni, emberben sem szeretem az olyat, akit mindenki szeret és simulékony mint egy angolna!
[014214]
Beavis
Alapvetően a keverék dolgok akkor működnek, ha eltalálják az arányt. Én pl alapvetően nem szeretem a black metalt, de a Dimmu Borgir kivételt képez, ugyanis zseniális, ahogy a károgás mellett remek gitárszólók és tiszta ének is hallható. Lehet, hogy leanderék sikeresek a mai tinédzserek között, akik (még) nem hallgattak pl Nevermore-t, de aki kellőképpen sokféle zenét hallgatott már, annak nem sok újat tud mutatni a produkciójuk.

gab666: nekem abból van elegem, ha valaki le meri írni, hogy ez a magyar produkció bizony gáz, akkor egyből az a reakció, hogy "milyen rosszindulatú vagy", stb. Éppen ezért azt mondom, ha valakinek nem tetszik, hogy negatív véleményt is olvashat a produkciójáról, nem kell közzétenni. Aki megoszt valamit a neten, vállalja fel, hogy kap hideget és meleget is egyaránt.
[014213]
duedhel
Hát ami azt illeti, én örülnék egy "magyar Nevermore-nak". :)
[014212]
gab666
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem már a f...om tele van a folyamatos, rosszindulatú hasonlítgatásoktól. Emberek, már minden hangot és dallamot lefogtak több százan, nagyon nehéz újat és eredetit alkotni. Ha tetszik, hallgatod, ha nem, akkor nem, tiszta sor. Sőt, ha nem tetszik, tessék, ott a lehetőség, lehet jobbat csinálni...
[014211]
duedhel
Annyi biztos, hogy egyes gitárriffek esetében mindenképpen érezhető némi utánérzés, viszont az is lehet, hogy pusztán arról van szó, hogy Vörös Attila a "Nevermore-iskola" tagja, azon nőtt fel, nem is vitte kevesebbre, mint hogy náluk gitározott, így egészen biztos, hogy a saját stílusa is hasonló lett. Az új albumon is van egy-két olyan pillanat, ami akár egy kiadatlan Nevermore-dal részlete is lehetne.
De: ennyire konokul állítani, hogy a "magyar Nevermore" akarnának lenni, úgy vélem, hogy dőreség. Ha valaki tényleg ismeri a Nevermore-t, akkor semmiképpen sem állíthatja azt, hogy nekik valaha is céljuk lett volna, hogy könnyen emészthető, szinte már-már pop zenét írjanak - kivételt legfeljebb a Dead heart album jelenthetett volna, mert ott mondjuk tényleg visszavettek a komplexitásból és a brutalitásból, na de ott sem ennyire, mint ami a Leander zenéjében van. A Nevermore mindig is megmaradt kőkemény metal zenekarnak. Ezzel szemben a Leander-dalokban - és főleg ezen az új albumon - folyamatosan érezhető a törekvés arra, hogy a zene egyszerre legyen érzelmes és súlyos, komplex, ugyanakkor direkt. Egy szó mint száz: minden szempontból eladható. Ezzel szerintem nincs is semmi gond, mert ahogy a mutatóikból látszik, be is jön nekik, és úgy tűnik, szeretik is ezt csinálni. Viszont éppen emiatt semmi értelme nem lenne olyan zenét írniuk, mint mondjuk a Born a Nevermore-tól, mert azzal az életben nem jutottak volna be semmilyen tévés produkcióba.
[014208]
Beavis
Minőségben nyilván a közelébe sem ér a Nevermorenak, de főleg a gitártémákon érezni, hogy valami olyasmit akarnak tolni, mint a Nevermore.
[014207]
pekka
Érdekes nekem is valahogyan a Nevermore jut eszembe mindíg, kedvenc zenekarom és sok koncertjükön voltam, de annak ez csak egy erőltetett verziója. Kicsit Tankcsapda fílinget is érzek a zenekar körül, sokan fikázzák, sokan utálják, mégis nagy a rajongótábor, és nagy a hátszél. Érthetetlen jelenség ez.
[014205]
vinylfanatic
Nekem az összes Nevermore lemez megvan,mégpedig vinyl formátumban.Ezért merem kijelenteni,hogy köze sincs a Leandernek a Nevermore-hoz .
[014200]
Beavis
Aki hallgatott már Nevermore albumokat az tudja miről beszélek. Aki nem, nos, tessék letö..izé, megvásárolni az albumaikat, meghallgatni és művelődni.
[014198]
jaydaw
Hogy mi van akkor ha ő volt a gitáros? Semmi csak azért elég erős túlzás azt állítani, hogy semmi köze nincs a Nevermorehoz. Ha úgy gondolod, hogy kilógott hát legyen. Végül is gondolom ott voltál meg személyesen ismered a bandát. Mindegy is mert szerintem fölösleges a Nevermore-on lovagolni. Nem tetszett a zene, tovább lehet lépni.

@Beavis: Szeretem amikor ezt írják az emberek, hogy nincs benne sok eredetiség. Kíváncsi vagyok, hogy szerinted mi nem eredeti benne.
[014196]
vinylfanatic
Gondolod,hogy ezt én nem tudtam jaydaw?Na és akkor mi van,ha Vörös Attila volt a gitáros?Ki is lógott onnan rendesen.Nem véletlen,hogy nem vették be állandóra.A véleményemet fentartom továbbra is.
[014195]
jaydaw
Azért jó lenne, ha nem írnál hülyeségeket. Ennek a bandának annyi köze van a Nevermore-hoz, hogy Vörös Attila volt a turnégitárosuk.
[014192]
vinylfanatic
A magyar Nevermore!? Ez több mint nevetséges.Ennek a bandának és a zenéjének annyi köze van a Nevermore-hoz mint Bódi Gusztinak.
[014191]
Beavis
Ez a banda a magyar Nevermore akar lenni, de a szöveg és az ének rém gagyi. A zene még úgy ahogy rendben lenne, bár sok eredetiség nincs benne.
[014190]
vinylfanatic
Ettől a zenétől kellene elájúlni?!Kb 1 percet bírtam elviselni ebből a zenéből.Na persze akinek ez kell az hallgassa jó egészséggel.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CODE ORANGE - Júniusban koncert Budapesten
2019. április 18. (csütörtök) 18:26

Júniusban Budapesten  játszik a hardcore punk / metal vonalas Code Orange, amelynek a 2017 januárjában kiadott Forever lemeze Grammy-jelölést is kapott. Az ötös legutóbbi kiadványa a tavalyi The Hurt Will Go On EP volt, amelynek The Hunt dalába a Slipknot, Stone Sour frontember, Corey Taylor volt a vendég. "Végre újra Budapesten a Code Orange! A 2010-es évek egyik nagy metal/hardcore sikertörténetét író pittsburgi banda - miután a Slipknottal járja körbe Európa stadionjait - az Instantban ad klubkoncertet az A38 Hajó szervezésében június 12-én. Utoljára 2014-ben, még Code Orange Kids néven láthattuk őket a Dürer Kertben: azóta csonkább néven, de annál jobb dalokkal és egyre nagyobbra duzzadó érdeklődéssel övezve működnek tovább...   www.facebook.com/codeorangekids   A koncert Facebook oldala ...Legutóbbi nagylemezük, a 2017-es – Grammy-díjra is jelölt – Forever megjelenésével végleg...

WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám
WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám

Agenda Of Fear címmel májusban jön majd ki a hardcore/metal vonalas budapesti Wasted Struggle új lemeze, amelyről már bemutattuk az első előzetes dalt, a klippel kísért címadó tétel,...

SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless
SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless

Szimplán Saint Vitus címmel jelenik meg május 17-én az amerikai doom legenda Saint Vitus kilencedik albuma, a 2012-es visszatérő album, a Lillie: F-65 folytatása. A 2012-es lemez Scott...

MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock
MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock

Requiem For Mankind címmel június 21-én jelenik meg a Martin "Kiddie" Kearns dobos 2015-ös halála miatt leállított brit death metal legenda Bolt Thrower egyfajta folytatásának tekinthető...

RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket
RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de a május 17-én érkező új stúdióalbumról most már 8 másik dalból is közzétettek rövid ízelítőket. Az új album címe...

INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!
INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!

Nemrég egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Invader, az Amennyit az Isten után pedig itt a klippel kísért második előzetes dal a Valóságelvonó címmel...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS