II. FOLK-ROCK-MARATON - Szombaton a Dürerben, 12 bandával

Kapunyitás már délután 5-kor!

2014. október 17. (péntek) 09:55 | utoljára módosítva: 2014. október 17. (péntek) 09:59

A II. Folk-Rock-Maraton fesztivál most szombaton, október 18-án kerül megrendezésre a Dürer Kertben, fellép többek között a Dalriada, a Virrasztók, a Niburta és a The Moon And The Nightspirit.

 "Második alkalommal kerül megrendezésre, hazánk tágan értelmezett, Folk/Rock/Metal mezőnyét egy estére összehívó Folk-Rock-Maraton. Az eredeti koncepció szerint két évente megrendezésre kerülő rendezvény 12 koncertet kínál a látogatóknak, 2 teremben. Ezért a kapunyitás délután öt órakor megtörténik, és fél órával később már indul is a mulatság.

A legtöbb banda készül zenekari cuccokkal, CD-kel, pólókkal, és zenekari dedikálásokra is sor kerül, valamint idén először limitált darabszámban látványos pólója is lesz a fesztiválnak.

A változatos képet mutató programban a főszerepet természetesen a húzónevek kapják, mint a Dalriada, akiknek januárban megrendezet születésnapi koncertjükön már sikerült megtölteniük egy óriási hangulatú monstre koncerttel a Dürer Kert nagytermét.

A Virrasztók zenekart sem lehetett mostanában elcsípni a fővárosban, az ő szeánszuk stílusosan pontban éjfélkor kezdődik majd.

A The Moon And The Nightspirit nem régen jelentkezett csodálatos, Holdrejtek című új lemezével, itthon keveset lehet látni/hallani őket, nagyszerű színfoltjai lesznek az estének, és még az új albumból is küldött a kiadójuk erre az estére!

A Niburta zenekar stílus megjelölésével, miszerint Balkanic Folkmetalcore a zenéjük, már előre vetíti mindenkinek, hogy az este egyik súlyos és experimentális fellépője lesznek, nekik is ez lesz a nagy őszi fővárosi koncertjük.

A nagyobbik terem programját, az első lemezes Kylfingar nyitja, nem véletlen hogy ők kapták meg ezt a szerepet, hiszen táboruk egyre csak duzzad. Az este záró produkciója a LochNesz műsora lesz, ők a celtic punk hazai képviselői, késő éjszaka sem fognak hagyni tétlenül ácsorogni!

A kisterem programját pedig hat nagyszerű stílusképviselő banda fogja alkotni, úgy mint Huntroll, Jolly Jackers, Elanor, Isatha, Ankh, Lies Of The Machine. Rájuk is érdemes odafigyelni, a nagyterem szünetei alatt mutathatják meg magukat egy-egy fél órás produkcióval. A sör legyen veletek!"A II. Folk-Rock-Maraton menetrendje:

Kapunyitás: 17:00


Nagyterem:

18.00 - Kylfingar
19.30 - Niburta
21.00 - The Moon And The Nightspirit
22.30 - Dalriada
00.00 - Virrasztók
01.30 - LochNesz

Kisterem:
17.30 - Huntroll
19.00 - Jolly Jackers
20.30 - Elanor
22.00 - Isatha
23.30 - Ankh
01.00 - Lies Of The MachineA koncert Facebook oldala


 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS