II. FOLK-ROCK-MARATON - Szombaton a Dürerben, 12 bandával

Kapunyitás már délután 5-kor!

2014. október 17. (péntek) 09:55 | utoljára módosítva: 2014. október 17. (péntek) 09:59

A II. Folk-Rock-Maraton fesztivál most szombaton, október 18-án kerül megrendezésre a Dürer Kertben, fellép többek között a Dalriada, a Virrasztók, a Niburta és a The Moon And The Nightspirit.

 "Második alkalommal kerül megrendezésre, hazánk tágan értelmezett, Folk/Rock/Metal mezőnyét egy estére összehívó Folk-Rock-Maraton. Az eredeti koncepció szerint két évente megrendezésre kerülő rendezvény 12 koncertet kínál a látogatóknak, 2 teremben. Ezért a kapunyitás délután öt órakor megtörténik, és fél órával később már indul is a mulatság.

A legtöbb banda készül zenekari cuccokkal, CD-kel, pólókkal, és zenekari dedikálásokra is sor kerül, valamint idén először limitált darabszámban látványos pólója is lesz a fesztiválnak.

A változatos képet mutató programban a főszerepet természetesen a húzónevek kapják, mint a Dalriada, akiknek januárban megrendezet születésnapi koncertjükön már sikerült megtölteniük egy óriási hangulatú monstre koncerttel a Dürer Kert nagytermét.

A Virrasztók zenekart sem lehetett mostanában elcsípni a fővárosban, az ő szeánszuk stílusosan pontban éjfélkor kezdődik majd.

A The Moon And The Nightspirit nem régen jelentkezett csodálatos, Holdrejtek című új lemezével, itthon keveset lehet látni/hallani őket, nagyszerű színfoltjai lesznek az estének, és még az új albumból is küldött a kiadójuk erre az estére!

A Niburta zenekar stílus megjelölésével, miszerint Balkanic Folkmetalcore a zenéjük, már előre vetíti mindenkinek, hogy az este egyik súlyos és experimentális fellépője lesznek, nekik is ez lesz a nagy őszi fővárosi koncertjük.

A nagyobbik terem programját, az első lemezes Kylfingar nyitja, nem véletlen hogy ők kapták meg ezt a szerepet, hiszen táboruk egyre csak duzzad. Az este záró produkciója a LochNesz műsora lesz, ők a celtic punk hazai képviselői, késő éjszaka sem fognak hagyni tétlenül ácsorogni!

A kisterem programját pedig hat nagyszerű stílusképviselő banda fogja alkotni, úgy mint Huntroll, Jolly Jackers, Elanor, Isatha, Ankh, Lies Of The Machine. Rájuk is érdemes odafigyelni, a nagyterem szünetei alatt mutathatják meg magukat egy-egy fél órás produkcióval. A sör legyen veletek!"A II. Folk-Rock-Maraton menetrendje:

Kapunyitás: 17:00


Nagyterem:

18.00 - Kylfingar
19.30 - Niburta
21.00 - The Moon And The Nightspirit
22.30 - Dalriada
00.00 - Virrasztók
01.30 - LochNesz

Kisterem:
17.30 - Huntroll
19.00 - Jolly Jackers
20.30 - Elanor
22.00 - Isatha
23.30 - Ankh
01.00 - Lies Of The MachineA koncert Facebook oldala


 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS