II. FOLK-ROCK-MARATON - Szombaton a Dürerben, 12 bandával

Kapunyitás már délután 5-kor!

2014. október 17. (péntek) 09:55 | utoljára módosítva: 2014. október 17. (péntek) 09:59

A II. Folk-Rock-Maraton fesztivál most szombaton, október 18-án kerül megrendezésre a Dürer Kertben, fellép többek között a Dalriada, a Virrasztók, a Niburta és a The Moon And The Nightspirit.

 "Második alkalommal kerül megrendezésre, hazánk tágan értelmezett, Folk/Rock/Metal mezőnyét egy estére összehívó Folk-Rock-Maraton. Az eredeti koncepció szerint két évente megrendezésre kerülő rendezvény 12 koncertet kínál a látogatóknak, 2 teremben. Ezért a kapunyitás délután öt órakor megtörténik, és fél órával később már indul is a mulatság.

A legtöbb banda készül zenekari cuccokkal, CD-kel, pólókkal, és zenekari dedikálásokra is sor kerül, valamint idén először limitált darabszámban látványos pólója is lesz a fesztiválnak.

A változatos képet mutató programban a főszerepet természetesen a húzónevek kapják, mint a Dalriada, akiknek januárban megrendezet születésnapi koncertjükön már sikerült megtölteniük egy óriási hangulatú monstre koncerttel a Dürer Kert nagytermét.

A Virrasztók zenekart sem lehetett mostanában elcsípni a fővárosban, az ő szeánszuk stílusosan pontban éjfélkor kezdődik majd.

A The Moon And The Nightspirit nem régen jelentkezett csodálatos, Holdrejtek című új lemezével, itthon keveset lehet látni/hallani őket, nagyszerű színfoltjai lesznek az estének, és még az új albumból is küldött a kiadójuk erre az estére!

A Niburta zenekar stílus megjelölésével, miszerint Balkanic Folkmetalcore a zenéjük, már előre vetíti mindenkinek, hogy az este egyik súlyos és experimentális fellépője lesznek, nekik is ez lesz a nagy őszi fővárosi koncertjük.

A nagyobbik terem programját, az első lemezes Kylfingar nyitja, nem véletlen hogy ők kapták meg ezt a szerepet, hiszen táboruk egyre csak duzzad. Az este záró produkciója a LochNesz műsora lesz, ők a celtic punk hazai képviselői, késő éjszaka sem fognak hagyni tétlenül ácsorogni!

A kisterem programját pedig hat nagyszerű stílusképviselő banda fogja alkotni, úgy mint Huntroll, Jolly Jackers, Elanor, Isatha, Ankh, Lies Of The Machine. Rájuk is érdemes odafigyelni, a nagyterem szünetei alatt mutathatják meg magukat egy-egy fél órás produkcióval. A sör legyen veletek!"A II. Folk-Rock-Maraton menetrendje:

Kapunyitás: 17:00


Nagyterem:

18.00 - Kylfingar
19.30 - Niburta
21.00 - The Moon And The Nightspirit
22.30 - Dalriada
00.00 - Virrasztók
01.30 - LochNesz

Kisterem:
17.30 - Huntroll
19.00 - Jolly Jackers
20.30 - Elanor
22.00 - Isatha
23.30 - Ankh
01.00 - Lies Of The MachineA koncert Facebook oldala


 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky
2019. október 19. (szombat) 09:27

God On The Run címmel 2020 januárjában jön majd ki a frontcsajos budapesti punk rocker The Hellfreaks negyedik albuma, amelynek második előzetes dalát, a Red Sky-t most a Mihaszna-stábbal forgatott klip segítségével ismerheted meg. A Shakey Sue énekesnő vezette csapat legutóbbi lemeze a 2016-os Astoria volt, azóta két új tag is érkezett, két egykori Leander Rising zenész, Budai Béla dobos és a Takács "Jozzy" József gitáros. November 22-én élőben is elcsípheted őket a budapesti Robotban, a koncert ingyenes lesz.   www.facebook.com/thehellfreaks A Robot-buli Facebook oldala   THE HELLFREAKS - Red Sky (a 2020-as God On The Run album előzeteseként) THE HELLFREAKS - Men In Grey (a 2020-as God On The Run album előzeteseként)   "A tavalyi telt házas buli margójára majdnem pontosan egy év elteltével újra ingyenes bulival vár titeket a Hellfreaks! Időnként felbukkannak városi...

ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star
ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star

Rob Halford With Family & Friends: Celestial címmel egy újabb metalosított karácsonyi albummal jelentkezett tegnap a Judas Priest frontembere, Rob Halford, a Morning Star című...

RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace
RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace

Wings Of Rage címmel 2020. januárjában jön majd ki a Peavy vezette Rage új stúdióalbuma, a banda mai felállásának harmadik lemeze. A 2017-es Seasons Of The Black lemez folytatásáráról...

FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd
FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd

The Sea Of Tragic Beasts címmel október 25-én jelenik meg az amerikai deathcore fogat Fit For An Autopsy ötödik albuma. A 2017-es The Great Collapse lemez folytatásának is az alapító...

AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell
AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell

Júliusban a Fezen fesztivált nyitotta meg egy óriási koncerttel az ausztrál Airbourne, majd az is kiderült, hogy az új album turnéjával novemberben visszatérnek Magyarországra. A koncert...

STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin
STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin

A Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh tavaly, három album után lezárta a Vallenfyre projekt történetét, méltóképpen megemlékezve 2009-ben elhunyt édesapjáról, az utolsó...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS