AT THE GATES - Klippremier: Death And The Labyrinth

2014. október 17. (péntek) 14:48

Megérkezett az első videóklip a hivatalosan Október 27-én megjelenő At The Gates albumhoz, az At War With Reality-hez.


A 2008 óta alkalmanként újra koncertező göteborgi death metal alapbanda a Death And The Labyrinth dalhoz forgatta a klipet Patric Ullaeus rendezővel (Hammerfall, Lacuna Coil, Dimmu Borgir, In Flames stb.).


Az At The Gates utolsó albuma a 19 évvel ezelőtt, 1995-ben kiadott Slaughter Of The Soul volt, a göteborgi death vonal alaplemeze, amely számtalan metalcore bandára is óriási hatást gyakorolt.


www.facebook.com/AtTheGatesOfficial


Tomas "Tompa" Lindberg frontember korábban azt mondta a Terrorizernek, hogy demóformában 13-14 dal született meg és ezeket többé-kevésbé kettesben rakták össze Anders Björler gitárossal.

A lemez turnéja december elején indul a Triptykon és a Morbus Chron társaságában. Magyar koncertről nincs szó, bécsiről viszont igen, ez december 14-én lesz az Arenában.AT THE GATES - Death And The Labyrinth (a 2014-es At War With Reality albumhoz)
AT THE GATES - At War With Reality (a 2014-es At War With Reality albumról)
AT THE GATES - Albumelőzetes

 


"Akkor kezdtünk egy új albumra is gondolni, amikor 2011-ben újra elkezdtünk koncertezni. A visszatérő koncertek első sorozata után rájöttünk, hogy ez túlságosan jó buli ahhoz, hogy abbahagyjuk. Eleve azt mondtuk, hogy ha jónak érezzük a folytatást, akkor nem szabad visszafognunk magunkat, hiszen az ostobaság volna.Ugyanakkor a pályafutásunkat tekintve ez talán a legkevésbé bölcs húzás, hiszen elég nagy a rizikó! (nevet) Ahelyett, hogy megtartanánk ezt az ún. legendás csapat státuszt, és folytatnánk a fellépéseket a fesztiválokon akár a következő 5-6 évben, hiszen a meghívások száma nem apad, beállunk azon zenekarok hosszú sorába, akik lemezeket adnak ki."AT THE GATES - Videó a stúdiós előkészületi munkáról

 
2007-ben még Tompa is azt mondta, hogy At The Gates néven nem lesz új album, mert azzal a Slaughter Of The Soul album nimbuszát ásnák alá.

"A legkomolyabb terhet mi magunk helyezzük a vállunkra... De ahogy ma látom ezt a dolgot... Attól, hogy például az Exodus elkészítette a Force Of Habit lemezt, a Bonded By Blood semmivel sem lett rosszabb. Mindenkinek más és más elvárásai vannak, de az sem akkora gáz, ha a negatívabb hozzáállású arcoknak nem jön be az új cucc. A zenekaroknak különféle periódusai vannak, legalábbis azoknak, akiket a legjobban szeretek. Ott van például az Entombed. Az évek során mindig mást csináltak, de én a Wolverine Blues lemezt legalább annyira szeretem, mint a Left Hand Path albumot. Szóval, még ha ez az új album a Cold Lake-ünk is lesz (a Celtic Frost pályafutásának mélypontja), ettől a régi albumaink nem lesznek pocsékabbak."

"Amúgy szerintem az új anyagunk inkább a Monotheistünk lesz - utal Tompa nevetve a Celtic Frost 2006-os, nagyszerű visszatérő lemezére. - Egy olyasfajta energiával akarunk visszatérni. Ugyanúgy állunk hozzá, mint a többi lemezünkhöz. Mindig is komolyan vettük a dolgot, mindig ambiciózusak voltunk, nagyratörők, és ez most is így lesz. A létező legjobb At The Gates lemezt igyekeztünk megírni, ahogy korábban is mindig így dolgoztunk.

Természetesen az is király dolog, hogy más fontos bandák is készítettek óriási visszatérő albumokat. Ott van például a Carcass, akik jó barátaink. Jó ideje beszélgettünk már erről, arról, hogy adódnak különféle helyzetek. Többé-kevésbé egy időben jöttünk vissza, a közönségünk sem nagyon más, szóval adta magát a dolog, hogy erről is dumálgattunk velük. De hagytuk, hogy ők csinálják meg előbb!" (nevet)

"Nagyjából 13-14 dalunk áll most készen. Amolyan demós formában. Főként Anders és jómagam dolgoztunk ezeken. Nála jöttünk össze kettesben, hogy kialakítsuk a dalszerkezeteket. Megvan tehát, hogy mi milyennek képzeltük el a dalokat, de most jön a próbás időszak, ami néhány hónapon át tart majd. Ez újabb szűrőket jelent. Nekiláthatnánk a felvételeknek akár holnap is, akkor is elégedettek lennénk a lemezzel, de azt akarjuk, hogy igazi zenekari anyag legyen, emiatt van szükség az összepróbálós hónapokra. Meg akarjuk nézni, hogy a végén mi sül ki ezekből a nótákból."AT THE GATES - Blinded By Fear (az 1995-ös Slaughter Of The Soul albumhoz)


 "Ha megnézzük a Slaughter Of The Soul lemezt, arról hiányoznak a korai lemezek komorabb, melankolikusabb dallamai, ezekből most van több is. Persze azért ott vannak a nagyon agresszív, Slayer-szerű thrash dolgok is, amelyek a Slaughtert vagy a Terminal Spirit Disease albumot jellemezték, de vannak tekervényesebb, agyasabb megoldások is a hangszerelés terén. Talán nem annyi, mint az első lemezeken, de azért elég progresszív módon, hogy a párhuzam megálljon a lábán. Ha valaki elég nyitottan áll majd hozzá, felfedezheti a kapcsolódási pontokat a komplett At The Gates diszkográfiához.

Ami a szövegeket illeti, egy lazábban összefogott konceptanyag lesz. A szövegek már mind megvannak az elkészült dalokhoz, de most csak annyit akarok mondani, hogy az irodalomhoz fog kapcsolódni, azon alapszik a koncepció. Egy meglehetősen poszt-modern album lesz, amely számos kérdést vet fel."


 
AT THE GATES - At War With Reality
(10/27 - Century Media)

01. El Altar Del Dios Desconocido
02. Death And The Labyrinth
03. At War With Reality
04. The Circular Ruins
05. Heroes And Tombs
06. The Conspiracy Of The Blind
07. Order From Chaos
08. The Book Of Sand (The Abomination)
09. The Head Of The Hydra
10. City Of Mirrors
11. Eater Of Gods
12. Upon Pillars Of Dust
13. The Night Eternal
 

Hozzászólások

[014160]
björn
Az elso dal alapjan megremultem, mert feltem, hogy csak egy csuklobol kirazott, igenjo, de nem zseni lemez lesz ez. De ez a dal valami kegyetlen gecijol sikerult. Keveredik benne a With Fear I Kiss, a Slaughter, a The Haunted Dead Eye lemezek vilaga es Tompa The Great Deceiver zenekaros munkassaga. Emellett meg is ad valamit az At The Gates nevhez. Remelem a cimadon kivul minden dal ilyen erdekes!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
2019. április 19. (péntek) 09:31

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy énekesnő/tekerőlantos, Marlin Sutter dobos, valamint Ivo Henzi gitáros egyesítette erőit. Az új album (amely egy konceptanyag) itt a Freeze című tétel, amelyhez ugyanúgy Costin Chioreanu készített animációs videót, mint a korábbi négy nótához. "Mint jó páran már tudjátok, megjelent a második albumunk, amelynek káprázatos artworkjét Costin Chioreanu-nak köszönhetjük, akárcsak az új dalainkhoz készített csodás animációs klipeket. A The Spell lemez 13 dala révén szemtanúi lehettek egy olyan lány utazásának, aki beleszeretett a Halálba."     www.facebook.com/cellardarlingofficial   CELLAR DARLING - Freeze (a 2019-es The Spell albumhoz) CELLAR DARLING - Drown (a 2019-es The Spell albumhoz) CELLAR DARLING...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

ALLEGAEON - Technikás death metal, albumpremier: Apoptosis
ALLEGAEON - Technikás death metal, albumpremier: Apoptosis

Apoptosis címmel megjelent a technikás, progos, melodikus death metalt játszó amerikai Allegaeon ötödik albuma, a 2016-os Proponent For Sentience lemez folytatása, amelyet teljes egészében...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS