AT THE GATES - Klippremier: Death And The Labyrinth

2014. október 17. (péntek) 14:48

Megérkezett az első videóklip a hivatalosan Október 27-én megjelenő At The Gates albumhoz, az At War With Reality-hez.


A 2008 óta alkalmanként újra koncertező göteborgi death metal alapbanda a Death And The Labyrinth dalhoz forgatta a klipet Patric Ullaeus rendezővel (Hammerfall, Lacuna Coil, Dimmu Borgir, In Flames stb.).


Az At The Gates utolsó albuma a 19 évvel ezelőtt, 1995-ben kiadott Slaughter Of The Soul volt, a göteborgi death vonal alaplemeze, amely számtalan metalcore bandára is óriási hatást gyakorolt.


www.facebook.com/AtTheGatesOfficial


Tomas "Tompa" Lindberg frontember korábban azt mondta a Terrorizernek, hogy demóformában 13-14 dal született meg és ezeket többé-kevésbé kettesben rakták össze Anders Björler gitárossal.

A lemez turnéja december elején indul a Triptykon és a Morbus Chron társaságában. Magyar koncertről nincs szó, bécsiről viszont igen, ez december 14-én lesz az Arenában.AT THE GATES - Death And The Labyrinth (a 2014-es At War With Reality albumhoz)
AT THE GATES - At War With Reality (a 2014-es At War With Reality albumról)
AT THE GATES - Albumelőzetes

 


"Akkor kezdtünk egy új albumra is gondolni, amikor 2011-ben újra elkezdtünk koncertezni. A visszatérő koncertek első sorozata után rájöttünk, hogy ez túlságosan jó buli ahhoz, hogy abbahagyjuk. Eleve azt mondtuk, hogy ha jónak érezzük a folytatást, akkor nem szabad visszafognunk magunkat, hiszen az ostobaság volna.Ugyanakkor a pályafutásunkat tekintve ez talán a legkevésbé bölcs húzás, hiszen elég nagy a rizikó! (nevet) Ahelyett, hogy megtartanánk ezt az ún. legendás csapat státuszt, és folytatnánk a fellépéseket a fesztiválokon akár a következő 5-6 évben, hiszen a meghívások száma nem apad, beállunk azon zenekarok hosszú sorába, akik lemezeket adnak ki."AT THE GATES - Videó a stúdiós előkészületi munkáról

 
2007-ben még Tompa is azt mondta, hogy At The Gates néven nem lesz új album, mert azzal a Slaughter Of The Soul album nimbuszát ásnák alá.

"A legkomolyabb terhet mi magunk helyezzük a vállunkra... De ahogy ma látom ezt a dolgot... Attól, hogy például az Exodus elkészítette a Force Of Habit lemezt, a Bonded By Blood semmivel sem lett rosszabb. Mindenkinek más és más elvárásai vannak, de az sem akkora gáz, ha a negatívabb hozzáállású arcoknak nem jön be az új cucc. A zenekaroknak különféle periódusai vannak, legalábbis azoknak, akiket a legjobban szeretek. Ott van például az Entombed. Az évek során mindig mást csináltak, de én a Wolverine Blues lemezt legalább annyira szeretem, mint a Left Hand Path albumot. Szóval, még ha ez az új album a Cold Lake-ünk is lesz (a Celtic Frost pályafutásának mélypontja), ettől a régi albumaink nem lesznek pocsékabbak."

"Amúgy szerintem az új anyagunk inkább a Monotheistünk lesz - utal Tompa nevetve a Celtic Frost 2006-os, nagyszerű visszatérő lemezére. - Egy olyasfajta energiával akarunk visszatérni. Ugyanúgy állunk hozzá, mint a többi lemezünkhöz. Mindig is komolyan vettük a dolgot, mindig ambiciózusak voltunk, nagyratörők, és ez most is így lesz. A létező legjobb At The Gates lemezt igyekeztünk megírni, ahogy korábban is mindig így dolgoztunk.

Természetesen az is király dolog, hogy más fontos bandák is készítettek óriási visszatérő albumokat. Ott van például a Carcass, akik jó barátaink. Jó ideje beszélgettünk már erről, arról, hogy adódnak különféle helyzetek. Többé-kevésbé egy időben jöttünk vissza, a közönségünk sem nagyon más, szóval adta magát a dolog, hogy erről is dumálgattunk velük. De hagytuk, hogy ők csinálják meg előbb!" (nevet)

"Nagyjából 13-14 dalunk áll most készen. Amolyan demós formában. Főként Anders és jómagam dolgoztunk ezeken. Nála jöttünk össze kettesben, hogy kialakítsuk a dalszerkezeteket. Megvan tehát, hogy mi milyennek képzeltük el a dalokat, de most jön a próbás időszak, ami néhány hónapon át tart majd. Ez újabb szűrőket jelent. Nekiláthatnánk a felvételeknek akár holnap is, akkor is elégedettek lennénk a lemezzel, de azt akarjuk, hogy igazi zenekari anyag legyen, emiatt van szükség az összepróbálós hónapokra. Meg akarjuk nézni, hogy a végén mi sül ki ezekből a nótákból."AT THE GATES - Blinded By Fear (az 1995-ös Slaughter Of The Soul albumhoz)


 "Ha megnézzük a Slaughter Of The Soul lemezt, arról hiányoznak a korai lemezek komorabb, melankolikusabb dallamai, ezekből most van több is. Persze azért ott vannak a nagyon agresszív, Slayer-szerű thrash dolgok is, amelyek a Slaughtert vagy a Terminal Spirit Disease albumot jellemezték, de vannak tekervényesebb, agyasabb megoldások is a hangszerelés terén. Talán nem annyi, mint az első lemezeken, de azért elég progresszív módon, hogy a párhuzam megálljon a lábán. Ha valaki elég nyitottan áll majd hozzá, felfedezheti a kapcsolódási pontokat a komplett At The Gates diszkográfiához.

Ami a szövegeket illeti, egy lazábban összefogott konceptanyag lesz. A szövegek már mind megvannak az elkészült dalokhoz, de most csak annyit akarok mondani, hogy az irodalomhoz fog kapcsolódni, azon alapszik a koncepció. Egy meglehetősen poszt-modern album lesz, amely számos kérdést vet fel."


 
AT THE GATES - At War With Reality
(10/27 - Century Media)

01. El Altar Del Dios Desconocido
02. Death And The Labyrinth
03. At War With Reality
04. The Circular Ruins
05. Heroes And Tombs
06. The Conspiracy Of The Blind
07. Order From Chaos
08. The Book Of Sand (The Abomination)
09. The Head Of The Hydra
10. City Of Mirrors
11. Eater Of Gods
12. Upon Pillars Of Dust
13. The Night Eternal
 

Hozzászólások

[014160]
björn
Az elso dal alapjan megremultem, mert feltem, hogy csak egy csuklobol kirazott, igenjo, de nem zseni lemez lesz ez. De ez a dal valami kegyetlen gecijol sikerult. Keveredik benne a With Fear I Kiss, a Slaughter, a The Haunted Dead Eye lemezek vilaga es Tompa The Great Deceiver zenekaros munkassaga. Emellett meg is ad valamit az At The Gates nevhez. Remelem a cimadon kivul minden dal ilyen erdekes!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MORNING STAR - Albumpremier a dunaújvárosi csapattól: Harvesters
2019. június 17. (hétfő) 08:55

Harvesters címmel megjelent és végig is hallgathatóa dunaújvárosi The Morning Star negyedik albuma. "A rockzene napján, június 16-án megjelent a Harvesters című 2019-es nagylemezünk. Hallgassátok a zenekarunk Youtube vagy Bandcamp oldalán, utóbbi oldalunkról le is töltheted! Július 8-án 21:45-tól a Rockmaratonon The Morning Star lemezbemutató koncert."   www.facebook.com/themorningstargroup     THE MORNING STAR - Harvesters (a 2019-es album) Harvesters by The Morning Star "A Rockmaraton Fesztiválon az összes új merch-termékünket megvásárolhatjátok majd a shopban. Figyeljétek a közösségi oldalainkat. Rajtuk a ráncfelvarrott korábbi albumainkat, teljes diszkográfiával, a Revolution Blues, a Hedgehoglife és most már az Eleve lemez dalait."   "Itt az új albumunk első saját dala. Az Omerta című számra esett a választás, mivel nagyon jellemzi a lemez egészét. A...

BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első...

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS