DREAMGRAVE - Albumpremier a szegedi dark-prog metal csapattól

8 tételes konceptanyag született a Black Hole Soundban

2014. október 16. (csütörtök) 09:30 | utoljára módosítva: 2014. október 16. (csütörtök) 16:30

Presentiment címmel digitális verzióban jelent meg a dark progresszív metalt játszó szegedi Dreamgrave első nagylemeze, amit máris végighallgathatsz.


A Black Hole Sound stúdióban Vári Gáborral felvett 8 tételes konceptanyag dalait röviden be is mutatja a csapat.


A 2012 őszén új lendületet Dreamgrave azt írja, hogy zenéjük olyan bandák, előadók világával rokon, mint az Opeth, Steven Wilson, a Storm Corrosion, a Paradise Lost, a Katatonia, a Tool, az Anathema vagy a Haken.


www.facebook.com/dreamgrave


"Zenekarunk a kezdeti, még 2008-ban elkészült Deadborn Dreams demóval nem várt sikert aratott, azonban alapítónk, vezetőnk, Gyimesi Dömötör nehezen talált megbízható, stabil tagokat. Az aktív tagkeresés éveket emésztett fel, eközben Dömötör folyamatosan dolgozott a Presentiment című konceptanyag dalain.

Végül 2012 szeptemberében találkozott össze Mayer Jánossal, aki egy még inkább progos irányba tolta el a már akkor is húzós dalokat. Egy évre rá, 2013 szeptemberében a zenekar elkezdte az addigra már kialakult dalok feldemózását Molnár Mária gyönyörű szopránjával.

Rengeteg kemény munkával, valamint Godó Jenő Miklós (ex-Rammschwein, ex-Fade Out, szentely.org) és Drahota Gergő (VolumeFeeder) segítségével végül idén januárban stúdióba vonulhattak, hogy rögzítsék a nyolc felvonásból álló konceptalbumot."

Bandcamp: dreamgrave.bandcamp.com
SoundCloud:
soundcloud.com/dreamgraveofficial
Instagram:
instagram.com/dreamgraveofficialDREAMGRAVE - Presentiment (a 2014-es album)1. Ethereal Eternity
"A tökéletes üresség birodalma, egy világ ahol nincs se élet, se álmok, se félelem vagy fájdalom."

2. Black Spiral
"Egy köztes úton, két világ között, a halál után tévelygő lelket beszippantó erő elleni küzdelem."

3. Memento Mori
"Az életed során egyre csak ismétlődő események metaforája, melyekről mindig azt hiszed, hogy el tudod viselni - de végül mégis minden egyes alkalommal megtörnek téged."

4. The Last Drop Falls
"Az utolsó kísérlet a kitörésre."

5. Presentiment
"A jövőből származó emlékek elárasztják a tudatodat. A félelem teljesen lebénít, a valóság csak egy kis darabkája visszhangzik már benned."

6. Presentiment (Part II)
"Az ismeretlen minden szépsége és ártatlansága ellenére is remegsz a bizonytalanságból fakadó félelemtől."

7. False Sense Of Confidence

"Az emberi ignoranciából következő túlzott önbizalom és a hozzá párosuló megfelelési kényszer a társadalom felé végül teljesen felemészti a létedet."

8. It's Ubiquitous

"A minket körülvevő balsejtelem feloldása, amely kimondja, hogy van még remény. A sötétség, amely mindannyiunkat körülvesz feloldódik a fényben. Hiszen a sötétség is csak a fény hiánya."


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
A.M.D. - 52 éves korában elhunyt Lörke, a klasszikus felállás gitárosa
2019. június 23. (vasárnap) 15:52

52 éves korában elhunyt Lőrincz Sándor, azaz Lörke, az A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, dalszerzője. Lörke 1990 nyarán lett a hazai hardcore színteret meghatározó A.M.D. állandó gitárosa, Füleki Sándor (Leukémia, Mood, Wall Of Sleep) utódja, 1990 végén pedig meg is jelent az első A.M.D. anyag, a Ne vonulj be! című kazetta, amit 1991 végén követett az első hivatalos lemez, A háború borzalmai, sőt még rosszabb. A hardcore csapat ebben az időszakban rengeteget játszott idehaza és külföldön is, többek között olyan csapatokkal, az Idiots, a Spermbirds, a Fugazi, a Body Count vagy a Carcass.     Az alapító frontember, Sotár 1993-ban szállt ki, 1994-ben kábítószer-túladagolás következtében hunyt el. Sotár halála után kihoztak még egy lemezt (Túlélők), de utána hosszú szünet következett, és a társaság csak 2005-ben jött össze újra. A Mindenen kívül című lemezül 2012-ben jelent...

MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends
MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends

Legends címmel június 28-án jelenik meg a Tarek Maghary énekes vezette német Majesty új albuma, amelynek már a harmadik előzetes dalával, a klippel kísért We Are Legends tétellel is...

PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion
PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion

Crime Of Passion címmel máris meghallgatható az első dal a nu metalos budapesti Pennhurst ősszel érkező első albumáról. "Ígéretünkhöz híven, most közzéteszünk egy vadiúj dalt,...

ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains
ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains

Bowels Of Earth címmel augusztus 30-án lát majd napvilágot az LG Petrov énekes vezette Entombed A.D. harmadik albuma, a 2016-os Dead Dawn lemez folytatása, amelyről máris itt egy...

SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding
SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding

Talviyö (Winter Nights) címmel szeptember 6-án jelenik meg a finn Sonata Arctica tizedik album, a 2016-os The Ninth Hour lemez 11 dalos folytatása, amelyről máris megismerkedhetsaz az első...

FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111
FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is, most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS