DREAMGRAVE - Albumpremier a szegedi dark-prog metal csapattól

8 tételes konceptanyag született a Black Hole Soundban

2014. október 16. (csütörtök) 09:30 | utoljára módosítva: 2014. október 16. (csütörtök) 16:30

Presentiment címmel digitális verzióban jelent meg a dark progresszív metalt játszó szegedi Dreamgrave első nagylemeze, amit máris végighallgathatsz.


A Black Hole Sound stúdióban Vári Gáborral felvett 8 tételes konceptanyag dalait röviden be is mutatja a csapat.


A 2012 őszén új lendületet Dreamgrave azt írja, hogy zenéjük olyan bandák, előadók világával rokon, mint az Opeth, Steven Wilson, a Storm Corrosion, a Paradise Lost, a Katatonia, a Tool, az Anathema vagy a Haken.


www.facebook.com/dreamgrave


"Zenekarunk a kezdeti, még 2008-ban elkészült Deadborn Dreams demóval nem várt sikert aratott, azonban alapítónk, vezetőnk, Gyimesi Dömötör nehezen talált megbízható, stabil tagokat. Az aktív tagkeresés éveket emésztett fel, eközben Dömötör folyamatosan dolgozott a Presentiment című konceptanyag dalain.

Végül 2012 szeptemberében találkozott össze Mayer Jánossal, aki egy még inkább progos irányba tolta el a már akkor is húzós dalokat. Egy évre rá, 2013 szeptemberében a zenekar elkezdte az addigra már kialakult dalok feldemózását Molnár Mária gyönyörű szopránjával.

Rengeteg kemény munkával, valamint Godó Jenő Miklós (ex-Rammschwein, ex-Fade Out, szentely.org) és Drahota Gergő (VolumeFeeder) segítségével végül idén januárban stúdióba vonulhattak, hogy rögzítsék a nyolc felvonásból álló konceptalbumot."

Bandcamp: dreamgrave.bandcamp.com
SoundCloud:
soundcloud.com/dreamgraveofficial
Instagram:
instagram.com/dreamgraveofficialDREAMGRAVE - Presentiment (a 2014-es album)1. Ethereal Eternity
"A tökéletes üresség birodalma, egy világ ahol nincs se élet, se álmok, se félelem vagy fájdalom."

2. Black Spiral
"Egy köztes úton, két világ között, a halál után tévelygő lelket beszippantó erő elleni küzdelem."

3. Memento Mori
"Az életed során egyre csak ismétlődő események metaforája, melyekről mindig azt hiszed, hogy el tudod viselni - de végül mégis minden egyes alkalommal megtörnek téged."

4. The Last Drop Falls
"Az utolsó kísérlet a kitörésre."

5. Presentiment
"A jövőből származó emlékek elárasztják a tudatodat. A félelem teljesen lebénít, a valóság csak egy kis darabkája visszhangzik már benned."

6. Presentiment (Part II)
"Az ismeretlen minden szépsége és ártatlansága ellenére is remegsz a bizonytalanságból fakadó félelemtől."

7. False Sense Of Confidence

"Az emberi ignoranciából következő túlzott önbizalom és a hozzá párosuló megfelelési kényszer a társadalom felé végül teljesen felemészti a létedet."

8. It's Ubiquitous

"A minket körülvevő balsejtelem feloldása, amely kimondja, hogy van még remény. A sötétség, amely mindannyiunkat körülvesz feloldódik a fényben. Hiszen a sötétség is csak a fény hiánya."


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS