SCOTT IAN - Már megint Lars Ulrich kirúgása a téma...

Vedd meg a könyvem...

2014. október 15. (szerda) 11:14

Szeretjük mi Scott Iant az Anthraxből, azt viszont nem annyira, amikor összevissza hantázik, ráadásul olyan dolgokról, amikhez semmi köze.


Scott Ian életrajzi könyve hivatalosan tegnap jelent meg I’m The Man (The Story Of That Guy From Anthrax) címmel és javában folyik a promózása, amelynek során ismét előkerült a pár éve már vihart kavart "sztori" arról, hogy 1986-ban a Metallica azt tervezte, kirúgja Lars Ulrich dobost.


Ez a történet már öt éve is szagos volt, amikor a Megadeth főnöke, Dave Mustaine rukkolt elő vele, természetesen Scott Ianre hivatkozva.

"Ezt mondta nekem Scott Ian. Azt mondta, hogy amikor a Metallica hazaér a turnéról (az 1986-os Európa-turnéról van szó), James, Cliff és Kirk ki fogja rúgni Larsot." - jelentette ki Mustaine egy interjú során.

Scott Ian akkor gyorsan kitett egy twitter posztot, de még azt is letagadta, hogy önéletrajz megírására készülne...

"A sztori nem igaz. Kevesen tudják, de valójában Larsé a név. Sok szerencsét a bármikori kirúgásához."


Dave Mustaine így reagált akkor:

"Próbáltam segíteni Scottnak az önéletrajza promotálásában. Szeretem Scottot és sosem tennék olyasmit, ami árt neki - soha. De ezt mondta nekem és ismerek másokat is, akik szintén ezt hallották."


Most azonban Scott Ian már másképp fogalmaz, és persze az önéletrajza is elkészült... Most éppen úgy látja, hogy a sztori igaz, de úgy véli, hogy a Metallica akkor sem rúgta volna ki Larsot, ha történetesen Cliff Burton basszusgitáros nem hal meg a turné közben.


"Sokan kérdeznek erről és a sztori már jó ideje ismert.

Nem árulok én el semmit, az ilyesmi sosem állt szándékomban. A könyvem sem ilyen jellegű.

De igen, a sztori úgy festett, hogy megszületett ez a terv, az, hogy változtatni fognak és új dobost kerítenek. Mindannyiunkat megleptek ezzel, hiszen a négyükről szólt ez a dolog. 'Hűha, Valóban?' - reagáltam akkor, ők meg: 'Igen. Amikor befejezzük ezt a turnét, új dobost fogunk találni.'

Mit is tehettem volna? Mint egy olyan fickó, aki mindegyikükkel jóban volt, sajnáltam Larsot. Ugyanakkor reméltem, hogy a barátok folytatni tudják az útjukat, teszik, amit tenni akarnak.

Nyilvánvaló, hogy aztán a történet másképp alakult a Metallica számára, akikből a bolygó egyik legnagyobb bandája lett. Szóval, minderre büszke vagyok... Nyilván minden jól alakult a barátaim számára. Szörnyű tragédia volt, hogy Cliff meghalt abban a buszbalesetben.

Az egész dologról csak annyit mondhatok, hogy egy rakás kölyök voltunk... Egy rakás kölyök, akik a pályafutásuk korai szakaszában találkoztak és néhány évvel később együtt turnéztunk Európában. Mindannyian a húszas éveink elején jártunk, élveztük az életet és azt, hogy a dolgok jól alakulnak a bandáink háza táján. És aztán jött az a buszbaleset. És az a rendes helyükre tette a dolgokat. A prioritások a helyükre kerültek. Ez egy olyan dolog, ami felett máig nem tudok napirendre térni.

Őszintén szólva, nem hiszem, hogy valóban megtörtént volna (mármint Lars kirúgása). Mert, és ezt hidd el nekem, elég sokat agyaltam ezen az évek során. Őszintén azt gondolom, hogy a turné végeztével a józan ész kerekedett volna felül, talán, és nem hinném, hogy ez a változás bekövetkezett volna. Ez az, amit hiszek."


Scott Ian könyvéhez amúgy a Metallica gitárosa, Kirk Hammett írta az előszót, a Metallica azonban sosem kommentálta ezt a "sztorit".

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
A.M.D. - 52 éves korában elhunyt Lörke, a klasszikus felállás gitárosa
2019. június 23. (vasárnap) 15:52

52 éves korában elhunyt Lőrincz Sándor, azaz Lörke, az A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, dalszerzője. Lörke 1990 nyarán lett a hazai hardcore színteret meghatározó A.M.D. állandó gitárosa, Füleki Sándor (Leukémia, Mood, Wall Of Sleep) utódja, 1990 végén pedig meg is jelent az első A.M.D. anyag, a Ne vonulj be! című kazetta, amit 1991 végén követett az első hivatalos lemez, A háború borzalmai, sőt még rosszabb. A hardcore csapat ebben az időszakban rengeteget játszott idehaza és külföldön is, többek között olyan csapatokkal, az Idiots, a Spermbirds, a Fugazi, a Body Count vagy a Carcass.     Az alapító frontember, Sotár 1993-ban szállt ki, 1994-ben kábítószer-túladagolás következtében hunyt el. Sotár halála után kihoztak még egy lemezt (Túlélők), de utána hosszú szünet következett, és a társaság csak 2005-ben jött össze újra. A Mindenen kívül című lemezül 2012-ben jelent...

MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends
MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends

Legends címmel június 28-án jelenik meg a Tarek Maghary énekes vezette német Majesty új albuma, amelynek már a harmadik előzetes dalával, a klippel kísért We Are Legends tétellel is...

PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion
PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion

Crime Of Passion címmel máris meghallgatható az első dal a nu metalos budapesti Pennhurst ősszel érkező első albumáról. "Ígéretünkhöz híven, most közzéteszünk egy vadiúj dalt,...

ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains
ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains

Bowels Of Earth címmel augusztus 30-án lát majd napvilágot az LG Petrov énekes vezette Entombed A.D. harmadik albuma, a 2016-os Dead Dawn lemez folytatása, amelyről máris itt egy...

SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding
SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding

Talviyö (Winter Nights) címmel szeptember 6-án jelenik meg a finn Sonata Arctica tizedik album, a 2016-os The Ninth Hour lemez 11 dalos folytatása, amelyről máris megismerkedhetsaz az első...

FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111
FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is, most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS