SCOTT IAN - Már megint Lars Ulrich kirúgása a téma...

Vedd meg a könyvem...

2014. október 15. (szerda) 11:14

Szeretjük mi Scott Iant az Anthraxből, azt viszont nem annyira, amikor összevissza hantázik, ráadásul olyan dolgokról, amikhez semmi köze.


Scott Ian életrajzi könyve hivatalosan tegnap jelent meg I’m The Man (The Story Of That Guy From Anthrax) címmel és javában folyik a promózása, amelynek során ismét előkerült a pár éve már vihart kavart "sztori" arról, hogy 1986-ban a Metallica azt tervezte, kirúgja Lars Ulrich dobost.


Ez a történet már öt éve is szagos volt, amikor a Megadeth főnöke, Dave Mustaine rukkolt elő vele, természetesen Scott Ianre hivatkozva.

"Ezt mondta nekem Scott Ian. Azt mondta, hogy amikor a Metallica hazaér a turnéról (az 1986-os Európa-turnéról van szó), James, Cliff és Kirk ki fogja rúgni Larsot." - jelentette ki Mustaine egy interjú során.

Scott Ian akkor gyorsan kitett egy twitter posztot, de még azt is letagadta, hogy önéletrajz megírására készülne...

"A sztori nem igaz. Kevesen tudják, de valójában Larsé a név. Sok szerencsét a bármikori kirúgásához."


Dave Mustaine így reagált akkor:

"Próbáltam segíteni Scottnak az önéletrajza promotálásában. Szeretem Scottot és sosem tennék olyasmit, ami árt neki - soha. De ezt mondta nekem és ismerek másokat is, akik szintén ezt hallották."


Most azonban Scott Ian már másképp fogalmaz, és persze az önéletrajza is elkészült... Most éppen úgy látja, hogy a sztori igaz, de úgy véli, hogy a Metallica akkor sem rúgta volna ki Larsot, ha történetesen Cliff Burton basszusgitáros nem hal meg a turné közben.


"Sokan kérdeznek erről és a sztori már jó ideje ismert.

Nem árulok én el semmit, az ilyesmi sosem állt szándékomban. A könyvem sem ilyen jellegű.

De igen, a sztori úgy festett, hogy megszületett ez a terv, az, hogy változtatni fognak és új dobost kerítenek. Mindannyiunkat megleptek ezzel, hiszen a négyükről szólt ez a dolog. 'Hűha, Valóban?' - reagáltam akkor, ők meg: 'Igen. Amikor befejezzük ezt a turnét, új dobost fogunk találni.'

Mit is tehettem volna? Mint egy olyan fickó, aki mindegyikükkel jóban volt, sajnáltam Larsot. Ugyanakkor reméltem, hogy a barátok folytatni tudják az útjukat, teszik, amit tenni akarnak.

Nyilvánvaló, hogy aztán a történet másképp alakult a Metallica számára, akikből a bolygó egyik legnagyobb bandája lett. Szóval, minderre büszke vagyok... Nyilván minden jól alakult a barátaim számára. Szörnyű tragédia volt, hogy Cliff meghalt abban a buszbalesetben.

Az egész dologról csak annyit mondhatok, hogy egy rakás kölyök voltunk... Egy rakás kölyök, akik a pályafutásuk korai szakaszában találkoztak és néhány évvel később együtt turnéztunk Európában. Mindannyian a húszas éveink elején jártunk, élveztük az életet és azt, hogy a dolgok jól alakulnak a bandáink háza táján. És aztán jött az a buszbaleset. És az a rendes helyükre tette a dolgokat. A prioritások a helyükre kerültek. Ez egy olyan dolog, ami felett máig nem tudok napirendre térni.

Őszintén szólva, nem hiszem, hogy valóban megtörtént volna (mármint Lars kirúgása). Mert, és ezt hidd el nekem, elég sokat agyaltam ezen az évek során. Őszintén azt gondolom, hogy a turné végeztével a józan ész kerekedett volna felül, talán, és nem hinném, hogy ez a változás bekövetkezett volna. Ez az, amit hiszek."


Scott Ian könyvéhez amúgy a Metallica gitárosa, Kirk Hammett írta az előszót, a Metallica azonban sosem kommentálta ezt a "sztorit".

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
2019. április 19. (péntek) 09:31

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy énekesnő/tekerőlantos, Marlin Sutter dobos, valamint Ivo Henzi gitáros egyesítette erőit. Az új album (amely egy konceptanyag) itt a Freeze című tétel, amelyhez ugyanúgy Costin Chioreanu készített animációs videót, mint a korábbi négy nótához. "Mint jó páran már tudjátok, megjelent a második albumunk, amelynek káprázatos artworkjét Costin Chioreanu-nak köszönhetjük, akárcsak az új dalainkhoz készített csodás animációs klipeket. A The Spell lemez 13 dala révén szemtanúi lehettek egy olyan lány utazásának, aki beleszeretett a Halálba."     www.facebook.com/cellardarlingofficial   CELLAR DARLING - Freeze (a 2019-es The Spell albumhoz) CELLAR DARLING - Drown (a 2019-es The Spell albumhoz) CELLAR DARLING...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

ALLEGAEON - Technikás death metal, albumpremier: Apoptosis
ALLEGAEON - Technikás death metal, albumpremier: Apoptosis

Apoptosis címmel megjelent a technikás, progos, melodikus death metalt játszó amerikai Allegaeon ötödik albuma, a 2016-os Proponent For Sentience lemez folytatása, amelyet teljes egészében...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS