CANNIBAL CORPSE - Négy orosz koncert is elmaradt, rajongókat vittek be a rendőrök

November 20-án Budapesten játszik a Cannibal Corpse

2014. október 15. (szerda) 20:44

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy meglehetősen furcsa körülmények között elmaradt a Cannibal Corpse moszkvai koncertje, bár a zenekar a helyszínen volt, a cuccuk pedig felpakolva várta őket a színpadon.


Az orosz turnén azonban nem csak Moszkvában volt gond, pár napja Szentpéterváron is az utolsó pillanatban maradt el a buli, ott 18 tiltakozó rajongót őrizetbe is vettek a rendőrök.A 8 állomásosra tervezett orosz Cannibal Corpse turné október 2-án startolt, de csak a bulik felét tudta gond nélkül végigjátszani a zenekar.

Ufában váratlanul bezárt a klub a jól ismert "technikai okokra" hivatkozva, Nyizsnyij Novgorodban 30 perc után felfegyvezett rendőrök állították meg a koncertet, majd jó néhány rajongót drogtesztnek is alávetettek. Néhány rajongó ellen eljárás is indult vagy rendzavarás vagy közterületen való szeszfogyasztás miatt. Ezért pénzbírság jár, de akár 15 napos elzárás is lehet az eljárás vége.


A Cannibal Corpse közleménye a balul sikerült orosz turné kapcsán:


"Ahogy bizonyára tudjátok, az ufai, a moszkvai és a szentpétervári koncertjeink elmaradtak. Mindhárom városban ott voltunk, készen a színpadra lépésre, de erre nem kaptunk engedélyt. Ufában nem sokkal a koncert előtt kapcsolták le az áramot (azt mondták nekünk, hogy a klub nem fizette rendesen a bérleti díjat), a másik két városban azt mondták nekünk, hogy nincsenek rendben a vízumaink. Ha mégis megpróbáltunk volna játszani, a rendőrség leállította volna a koncertet, minket őrizetbe vettek volna, majd kiutasítanak az országból. (A turné előtt azt mondták nekünk, hogy korrekt vízumaink vannak és hogy az összes engedélyünk rendben van.)

Nyiznyij Novgorodban is akadtak problémák. Abban a városban a buli felét már lenyomtuk, amikor a rendőrség leállított minket. Azt mondták, hogy drogot keresnek, emiatt át kell ellenőrizniük a klubot, így a koncertet be kell fejeznünk.

A fenti okok miatt maradtak el a bulik, legalábbis nekünk ezt mondták.

Azt azonban hozzá kell tegyük, hogy a krasznodari, a szamarai, a cseljabinszki és a jekatyerinburgi koncertjeinken fantasztikusan éreztük magunkat. Ebben a négy városban teljes programot adhattunk elő.


Izgatottan jöttünk Oroszországba és arra készültünk, hogy végignyomjuk mind a nyolc bulit. Elnézést kérünk, hogy ezt nem tehettük meg. Ez nem rajtunk múlt, mi is nagyon csalódottak vagyunk. Számos alkalommal játszottunk már Oroszországban és szeretjük az orosz rajongóinkat. Nagyon elkeserített minket. Remélhetőleg egy nap majd más lesz a helyzet számunkra Oroszországban és visszatérhetünk."


A november 20-án Budapestre érkező Cannibal Corpse orosz turnéjával kapcsolatban Dmitrij Enteo (Tsorionov), az "Isten akarata" nevű ortodox vallási szervezet vezetője már a múlt hónapban megpróbálta elérni a hatóságoknál, hogy mondják le a teljes turnét, arra hivatkozva, hogy a Cannibal Corpse szövegei megsértik Oroszország istenkáromlás ellen 2013 nyarán bevezetett szabályait.

Enteo és hívei korábban Marilyn Manson moszkvai koncertjét is igyekeztek meghiúsítani, a Slayer egyik augusztusra tervezett fellépése el is maradt, de a lengyel Behemoth is lemondani kényszerült négy orosz koncertjét az ortodox aktivisták tiltakozásai miatt.


Az októberi Hammerben egy alapos interjút olvashatsz Paul Mazurkiewicz dobossal.


Corpsegrinderék a tizenharmadik stúdióalbumot Mark Lewis producerrel rögzítették, november 20-án pedig a Revocation és az Aeon társaságában be is mutatják majd a friss anyagot Budapesten, a Club 202-ben.

A budapesti koncert Facebook oldala


www.facebook.com/cannibalcorpse

 


CANNIBAL CORPSE - Kill Or Become (a 2014-es A Skeletal Domain albumhoz)
CANNIBAL CORPSE - The Murderer's Pact (a 2014-es A Skeletal Domain albumról)
CANNIBAL CORPSE - Sadistic Embodiment (a 2014-es A Skeletal Domain albumról)


 


 CANNIBAL CORPSE - A Skeletal Domain
(09/15 - Metal Blade)

01. High Velocity Impact Spatter
02. Sadistic Embodiment
03. Kill Or Become
04. A Skeletal Domain
05. Headlong Into Carnage
06. The Murderer's Pact
07. Funeral Cremation
08. Icepick Lobotomy
09. Vector Of Cruelty
10. Bloodstained Cement
11. Asphyxiate To Resuscitate
12. Hollowed Bodies

  

Hozzászólások

[014184]
duedhel
Az "etetni" kifejezéssel kapcsolatban igazad van, csak a legelső hozzászólásra reagálva így volt stílusos a válasz. De tény, hogy a tudománynál nem az "etetés", hanem az "evés" mértéke a lényeg. :)
[014183]
duedhel
Az tény, hogy az eredmény szempontjából tényleg mindegy, mit gondolt a kutató a kísérlet/kutatás megkezdése előtt. De ha nem hinne benne, hogy igaz a hipotézise, nagyobb valószínűséggel bele sem fogna a műveletbe.
[014182]
apple
Jó, így értem. Tényleg nem lehet várni, hogy a tudomány minden bajunkra talál gyógyírt, pláne még a mi életünkben. Aztán van, amiről esetleg pont az derül ki, hogy lehetetlen. Mondjuk visszautazni az időben.
Viszont ha "etetik az embereket a tudománnyal", az nekem csalás szagúnak tűnik, és akkor már legfeljebb tudományoskodó maszlag.

A másik, amit említesz, hogy a tudós/kutató miben hisz/nem hisz, az kb. mindegy, publikálni kell az eredményeket, amit aztán szigorúan ellenőriznek. Persze így is becsúszhat tévedés, de amint észreveszik, korrigálják. Szóval "minden" bele van kalkulálva a rendszerbe, az emberi tökéletlenség is. Többek között ezért "működik" elég jól.
[014179]
duedhel
Capsule: nem tudom, hogy az utolsó mondatod pontosan mire is vonatkozott, de ha konkrétan arra, hogy nem értek ahhoz, amiről beszélek, illetve hogy faszság, amit beszélek, akkor csak annyit tudok mondani, hogy azért azt tisztázzuk: én nem beszéltem itt senkihez sem ilyen hangnemben, és talán nem is ezt érdemlem.
Amúgy meg nem ezt írtam. Azt írtam, hogy az emberek, mikor kérdések merülnek fel bennük, például: "hogyan fogom túlélni a rákot?", akkor olyan válaszokat keresnek, ami megnyugtatja őket. Ha egy rákbeteg elmegy egy kórházba, akkor azt azért teszi, mert igen is elhiszi, hogy őt ott meg tudják gyógyítani. Ezt neveztem én a "tudományba vetett hitnek", nem pedig azt, hogy elhiszek-e egy axiómát. És amúgy a legegyszerűbb közismert példa arra, amit mondok, a placebo-hatás.
És igen, ezt is túlzásba lehet vinni. Rengeteg olyan ember él ma a világon, aki biztos benne, hogy a tudománnyal mindent meg lehet oldani. Ez persze egyáltalán nem akkora hülyeség, mint a már említett sor másik, valóban csak a hit által kreált dolog, de azért mégis csak túlzás ezt gondolni.

Pláne hogy minden tudományos kísérlet azzal kezdődik, hogy valaki feltesz egy kérdést, felállít egy hipotézist, és hisz benne, hogy olyan eredményre fog jutni, amire szeretne. De mondjuk ez már a tudománynak és a hitnek egy másik kapcsolódási pontja...
[014174]
Capsule
"A tudományba vetett hitet is."
Ez most komoly? Ne keverjük már bele a tudományba a hitet. Ha látsz egy differenciál egyenletet amit megold a tanár és kijön a végeredmény, az nem "elhiszem, hogy ennyi" vagy "nem hiszem el, hogy ennyi" bakker.
Az, hogy nem értesz valamit nem azt jelenti, hogy az faszság ám.
[014171]
duedhel
Félreértettél: nem azt mondtam, hogy ezek közül bármelyik is rossz. Bármilyen választ is adunk az élet kisebb vagy nagyobb kérdéseire, bármiben is hiszünk, bármit is követünk, mindent túlzásba lehet vinni. A tudományba vetett hitet is.
[014169]
apple
Kedves duedhel, nagyjából egyet értenék, de miért van a tudomány a listádon? Az nem egy misztikus valami, hanem értelmesen el lehet mondani, hogy mi miért van úgy, és látható, hasznos eredményeket produkál: évtizedekkel nőtt az átlagéletkor, nincs csecsemőhalandóság, régebben halálos betegségek ma már meg sem kottyannak az embernek. Aztán elrepülhetünk a világ bármely pontjára, kocsival leruccanhatunk a Balatonra, egyesek már a Holdon is jártak, van közvilágítás, telefon, számítógép, internet, elektromos gitár, hangfal, lemez/kazetta/cd/mp3, és még soksokmillió dolog, amiből, ha nem is tetszik mindegyik, biztos találsz az ínyedre valót!
[014168]
duedhel
Nyugi, Isten helyett még millió más dologgal lehet az embereket etetni. Tök mindegy, hogy a horoszkóppal, az összeesküvés elméletekkel, a mocskos ... (ide bármilyen népcsoport, vallás, rassz stb. tetszés szerint beilleszthető) hibáztatásával, tudományokkal vagy áltudományokkal csinálod, a lényeg ugyanaz marad. Mindig lesz igény valamire.
[014167]
lackovkin
az oroszoknal ezekszerint nincs demokracia...remelem,tanulnak az esemenyekbol a fiatalok...mi a teendo? messzirol elkerulni a templomokat.ha az emberek nem fognak templomokba jarni,a mocskos csuhasok elveszitik az uralmukat. nagy oromomre szolgal,hogy mar nalunk is alig jarnak templomba,azok is meg a kozepso,es oregebb korosztalybol allnak-40-60-70 evesek.de a fiatalok mar nem nyitottak a csuhasok szemfemvesztesere.meg egy-ket korosztaly,es kiurulnek a templomok,igy a csuhas foglalkozas is a multe lesz.mert oda is valoak-a multba,a messzi-sotet kozepkorba.nem tudom, hogy hihetik el meg ma is emberek a csuhasok predikalta baromsagokat---KSSSAAAAA...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS