ACCEPT - Hihetetlen videófelvétel 1977-ből!

Október 26-án a Petőfi Csarnokban

2014. október 12. (vasárnap) 09:56

Az október 26-ai Accept koncert, valamint a januárra várható új U.D.O. album, a Decadent apropóján érdemes megnézni az alábbi kis videót, amit Gönczi Csaba barátunk (és hatalmas Accept rajongó) ásott elő a Youtube legmélyéről.


Eddig azt hittük, hogy az 1980-as második Accept albumhoz készült I'm A Rebel a legkorábbi nyilvános videófelvétel a bandától, de az alábbi tévéműsor részlet még annál is jóval korábbi, itt még az első album előtti felállás látható, tehát nincs még Jörg Fischer gitáros (sem Stefan Kaufmann dobos). A felvétel 1977-es, és az első albumos Take Him In My Heart dalt játsszák


Az októberi budapesti Accept koncert Facebook oldalaACCEPT - 1977 (részlet a Take Him In My Heart dalból - 02.30 tájától nézd!)

És ha már Accept, itt egy kis interjúrészlet Wolf Hoffmann gitárossal, még 2003-ból, amikor esze ágában sem volt még újra beindítani az Acceptet.

Az első amerikai énekesről, David Reece-ről, akivel 1989-ben kiadták az Eat The Heat lemezt:

"Ami Reece-t illeti, a rajongók utálták őt, sosem fogadták el. Meg is értem, hogy miért nem. Nem volt igazán sok köze ahhoz, amiről a banda korábban szólt. Ez egy szándékos váltás volt a részünkről, de utólag visszatekintve nem volt igazán jó húzás. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy óriási lemezt készítettünk vele.

1989-ben vagy 1990-ben a WASP zenekarral voltunk turnén, de az a körút gázos volt és nem nagyon érdekelte az embereket. Stefan Kaufmann menet közben ki is szállt és minden szétesett. Reece több szempontból sem passzolt közénk. Komoly gondok voltak a Lead Singer's Disease-zel (a klasszikus rockszlengben ez az LSD azt jelenti, hogy az énekes túl arcos), a drogdémonjai is folyton üldözték, ráadásul volt némi paranoiája is. Mivel németek vagyunk, egymás között gyakran beszéltünk németül, ő meg ettől kikészült. Mindig azt hitte, hogy róla dumálunk. Azt már nem tudom, hogy ki mondott mit és kinek, de Peter és David vitázni kezdett és talán még össze is verekedtek. De nem hinném, hogy valami csajról lett volna szó. De nem egy szokványos bunyó volt, ha létezik egyáltalán ilyesmi.

Szar volt a helyzet - zenekarként az Accept sosem került ennél szarabb szituációba. Ez volt az utolsó csepp a pohárban... Az volt az alapállásunk akkor, hogy ez egyszerűen nem működik és elegünk lett. Aznap éjjel a hotelben volt is egy megbeszélésünk. Eldöntöttük, hogy összecsomagolunk és hazamegyünk. Jobb volt véget vetni a dolognak, mint nap mint nap átélni ezt a nyomorúságot. Nem lehet úgy hatékonyan dolgozni, ha a csapat tagjai fenyegetik a többieket. Úgyhogy reggel el is hagytuk a hotelt. Reece, amilyen rocksztár volt, természetesen nem foglalkozott az ébresztővel, úgyhogy mire délelőtt 11-kor lejött a szobájából, már mindenki rég elment..."Wolf értékelése az újságíró által megnevezett gitárosokról (1-től 10-ig pontozhatott):

Mick Mars (Mötley Crüe) - 4 az erőfeszítésért
Ace Frehley (KISS) - 3. Amikor az első reunion turnén láttam a bandát, olyan volt, mintha oda kellett volna drótozni a színpadon. A teste ott volt, de már régen a nyugdíjasotthonban lett volna a helye. De sokak számára Ace egy Isten és ezt értékelni tudom.
John Norum - Nem sokat tudok róla. Egyszer találkoztunk és nagyon rendes volt. Akkor úgy negyedik alkalommal játszhatott már Don Dokkennel. A cuccait nem igazán hallottam.
Yngwie Malmsteen - Személy szerint sosem szerettem a dolgait, de technikai szempontból adok neki egy 10-est. Ugyanakkor egy 0-ást az ízlése miatt.
Matthias Jabs (Scorpions) - Jó barátom, szóval kap egy 10-est. Azért is 10-est érdemel, mert már vagy 25 éve ő 'az új srác'. Amióta Uli Roth kiszállt. Remek gitáros.
George Lynch (ex-Dokken, Lynch Mob stb.) - 8 pont. Technikai szempontból nagyon jó, de úhgy hallom, hogy egy pöcs. 1986-ban előzenekarként turnéztak velünk Európában és nem volt a legbarátságosabb fickó.
Kai Hansen - 7 pont. Noha a Helloween és a Gamma Ray nem tartozik a személyes kedvenceim közé, szerintem adtak ki igazán erős anyagokat.
Mathias Dieth (ex-UDO) - Jogász lett belőle, úgyhogy kap egy 10-est azért, mert tudta, mikor kell továbblépnie. Valójában egy nagyon jó gitáros volt.
CC Deville (Poison) - 1 pont. Már azelőtt abba kellett volna hagynia, hogy elkezdett gitározni.Udo Dirkschneiderről:

"Egyértelműen ő az Accept igazi hangja. Ma meg a világ vezető Accept tribute csapatának az énekese, a koncerprogramjuk alapján. Az az igazság, hogy sosem számított, hogy mekkora helyeken játszunk, Udo minden este 100 százalékos teljesítményt nyújtott. Szóval, manapság is minden bizonnyal épp olyan jó, mint akkor volt. Van köztünk kapcsolat, de nem vagyunk nagyon szoros kapcsolatban. Hogy úgy mondjam, nem szoktunk recepteket cserélgetni!"Egyes Accept dalokról:


Tired Of Me - "A mai napig nem tudom, hogy miről szól a szövege. Nem hinném, hogy a bandából bárki is tudná. A cím adott volt, de akkoriban az angolunk nem volt a legjobb. Emlékszem, hogy Jörg Fischerrel ott üldögéltünk a konyhaasztalnál egy német-angol szótárral és próbáltuk összerakni a szövegeket.

Son Of A Bitch - "Annyi káromkodás van benne, amennyit csak bele tudtunk rakni! Úgy is döntöttünk, hogy a szövegét nem nyomtatjuk oda a többi mellé, helyette egy 'cenzúrázva' felirat volt ott. Sokan azt is hitték, hogy a kiadó cenzúrázott minket, de mi csináltuk. Akkoriban Don Dokken egyik barátnője lógott velünk és tőle egy csomó kifejezést tanultunk. Megkértük, hogy árulja el nekünk a legdurvább amerikai kifejezéseket és azokat használtuk fel."

Fast As A Shark - "Talán a legelső speed metal nóta volt."

Balls To The Wall - "A refrénhez eredetileg a 'Balls to the wall baby' témát találtam ki, de a többiek meggyőztek arról, hogy a babyt felejtsem el és legyen helyette az, hogy 'man'."

Screaming For A Love Bite - "Ez volt a próbálkozásunk, hogy kommersz rádiós dalt írjunk. A gitárriffje nagyon menő."

Monsterman - "Egy csomó háttérvokál van benne. Jó kis dal. A Russian Roulette albumon volt egy csomó igen súlyos téma is. Szerintem az emberek nem is nagyon vettek erről tudomást. Nézd csak meg és érteni fogod, mire gondolok."  

 

ACCEPT - Fast As A Shark (Wacken, 2014) 

Hozzászólások

[014128]
Csavardi
Köszönöm, hogy kitetted, Laci :)
A videó címe Pop am Rhein (azaz Rajnai Pop vagy mi), de nekem úgy rémlik, hogy Rock am Rhein volt annak a tehetségkutatónak a neve, amit az ACCEPT meg is nyert annak idején. Ha jól tudom, az egyik nyereményük maga az első lemez felvétele volt...
Akit érdekelnek az ős-ACCEPT-tel kapcsolatos leletek, az ide kattintson (lehet, hogy Facebook profil nélkül nem működik a link):
https://www.facebook.com/bjoern.lightman/media_set?set=a.441470845932636.1073741825.100002091741362&type=1
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS