P. MOBIL - Ma jelenik meg az új CD, este koncert a Crazy Mamában

12 dal + 5 bónusz tétel: Farkasok völgye - Kárpát-medence CD

2014. október 11. (szombat) 11:32 | utoljára módosítva: 2014. október 11. (szombat) 11:42

A mai napon jelenik meg az új P. Mobil album, a Farkasok völgye - Kárpát-medence, ami elsőként az esti lemezbemutatón lesz megvásárolható a Crazy Mama klubban.


A CD a 84 oldalas Joker Special magazin első számának mellékleteként jelenik meg. A magazinban a zenekar tagjaival készített interjúk mellett fotók, háttérinformációk is lesznek.

"A lemez valóban a Joker Special elnevezésű lap mellékleteként jelenik meg - mondta Schuszter Lóri az mno.hu-n megjelent, Hegedűs Istvánnak adott interjújában. - Minthogy ez az első lapszám, feltételezhető, hogy a kiadványt több is követi majd. Lényeges szempont, hogy így a hanghordozó kedvezőbb áron juthat el a vásárlóhoz, miután az áfatartalom 27 százalék helyett csak 5 lesz. Másik fontos dolog a terjesztés: nyomdai termékről lévén szó, a lap benne a lemezzel az ország minden újságárusához eljuthat.

A P. Mobil életében a Farkasok völgye… album megjelenésével lezárult egy korszak, egy új pedig elkezdődött. Lezárult, mert 2010-től teljesen új felállású zenekar lép a színpadra. Ezzel a lemezzel lett a csapat igazán P. Mobil, hiszen a fiatalok – a régiek mellett – saját szerzeményeiket is játsszák.

A 84 oldalból hatot foglal el a Mobilógia, amely a zenekar történeti áttekintése, a többi teljes egészében a mostani felállásáról és a mostani lemezről szól. Ezzel az volt a célom, hogy ezek a fiatal srácok, akik a P. Mobil-tagság jelentős részét teszik ki, minél ismertebbek legyenek. Ez már az ő lemezük; ha Vilivel (Sárvári Vilmos gitáros) már nem leszünk, ők akkor is tovább tudják vinni a zenekar eszmeiségét. A lenyomat megmarad."Nem lehet nem észrevenni az átfedést a Farkasok völgye-filmek címei, valamint a P. Mobil legújabb nagylemeze között. Mi fogott meg ennyire a történetben?

"Igen, a két film adta az ötletet a nagylemez címadó dalához. A kezdetek óta – szerintem még a 'honfoglalás' előtti időktől fogva – létezünk itt a Kárpát-medencében. Azóta sok minden történt, amelyek nagymértékben befolyásolták az itt élő magyarság sorsát. Ezeket a történéseket próbálja meg összefoglalni a dal, amely a lemez címe is egyben."A mondanivaló súlyosságát érzékeltetve – és persze a hozzá illeszkedő dallamvilágot figyelembe véve – ez az opus vezeti be az albumot.


"Igen, nagyon erős szám lett. Már akkor kiderült, amikor először hangzott el a bulikon; nagyon figyeltek az emberek és nagyon rövid idő alatt befogadták, megszerették. Mint a P. Mobil szövegek nagy részében, itt is találunk néhány utalást, ami magyarázatra szorul.

Két dolgot emelnék ki: többen nincsenek tisztában a vers második sorában található 'Jézus kutyái' kitétellel, ami nem csoda, hiszen a Bibliában nem olvashattunk erről. Egyébként a dominikánus rend tagjait nevezték így. S hogy miként befolyásolták a magyar történelmet, azt mindenki maga kutassa fel!

A másik érdekesség a 'Lenin kápolnái', ami, ugye, első hallásra képtelenségnek tűnik. A kifejezés az antiklerikális hatvanas évekre vezethető vissza, amikor a magyar állam vadul küzdött az egyházi esküvők ellen. Vagy ha mégis megvalósultak a templomi szertartások, mellette a polgári esküvőt is erőltették. Ebből adódóan a népnyelv a házasságkötő termeket nevezte Lenin kápolnáinak.

A Farkasok völgye… a P. Mobil pályafutásának egyetlen száma, amit a születése pillanatától dokumentáltak. Állandó videósunk, Szatmári Andris mamájánál vendégeskedtünk, amikor Szebelédi Zsolt (a P. Mobil dobosa – a szerk.) akusztikus gitárján megmutatott egy dallamtöredéket. Szerencsére a házigazda rögzítette kameráján, így az ötletet tovább tudtuk gondolni."

A teljes interjút, amelyben az új lemez számairól külön-külön is beszél Lóri, ide kattintva olvashatod el.


P. MOBIL - Farkasok völgye - Kárpát-medence (a 2014-es albumról)


 "A Farkasok völgye - Kárpát-medence album, öt bónusz felvétellel kiegészítve - a Joker Special magazin mellékleteként - 2014. október 11-én lát napvilágot a Crazy Mama klubban. Nem sokkal a megjelenést követően a zenekar tíz korábbi albuma a világhálón is elérhető lesz.

A Farkasok völgye - Kárpát – medence kiadvány a Joker Special magazin nyolcvannégy oldalas mellékleteként lát napvilágot, amelyben a zenekar tagjaival készített, minden részletre kiterjedő interjúk, fotók és háttér információk segítik az eligazodást. A digitális korong 12 vadonatúj szerzemény mellett 5 bónusz felvételt is tartalmaz. A borító, valamint a dalszövegek szabadon letölthetők a zenekar honlapjáról (www.pmobil.hu).

2014. október 11-én indul a P. Mobil őszi–téli-tavaszi klubszezonja, amelynek sorám az eddig megszokott módon 'hét csapást' mérnek az egyre duzzadó rajongótáborukra. Minden hónap második szombatján a Budapest IX. ker. Gubacsi út 97. sz. alatt található Crazy Mama klubban szólalnak majd meg a régi és vadonatúj szerzemények. A főműsor előtt, hónapról-hónapra, különböző tehetséges zenekarok fűtik fel majd üzemi hőmérsékletre a hangulatot.

Az első klubnapon - és csakis a helyszínen - lesz kapható elsőként a Joker Special Magazin, a P. Mobil Farkasok völgye - Kárpát-medence CD mellékletével. S hogy ez az este mindenképp a friss albumról szóljon, annak dalait a zenekar teljes egészében műsorra is tűzi.

A P. Mobil nem csak tagságában, zenéjében és hangzásában fiatalodott meg: elfogadva és alkalmazkodva a jelen kor kihívásaihoz, a korábban megjelent, illetve ismert, de mindmáig kiadatlan anyagait internetes letöltő oldalakon is elérhetővé teszi. Tíz album, kilenc különböző portálon, illetve alkalmazáson várja az érdeklődőket. Így a Kutyából szalonna, a Mobileum +, a ’78-as 'Első' nagylemez, a Miskolci kocsonya dupla album és ráadásként a 'Harmadik tál', és a Színe-java válogatás is a kínálatba kerül. Továbbá a Honfoglalás szvit rock-, és szimfonikus verziója, a 'Négy Rocktenor' - amely eddig kizárólag DVD-n, ám újabban hangban is kapható lesz -, csak úgy, mint a Fekete Bárányok koncert, amelyhez eddig korlátozott példányban juthattak hozzá a rock műfaj, illetve a zenekar rajongói.

És ahol mindez – az adott feltételek mellett – hozzáférhető: a Spotify, az Amazon, az iTunes, a YouTube, a Song, a Deezer, a dalok.hu, a Google play, valamint aZene! 24/7 web- helyeken, illetve különböző, okostelefonokra, illetve eszközökre letölthető alkalmazásokon. Az új album, a Farkasok völgye - Kárpát-medence ugyancsak letölthető, vagy a világ bármely részén meghallgatható lesz." 

Hozzászólások

[014122]
attika70
Csak annyit kiegészítésképpen, hogy már tegnaptól kapható a legtöbb újságosnál.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CODE ORANGE - Júniusban koncert Budapesten
2019. április 18. (csütörtök) 18:26

Júniusban Budapesten  játszik a hardcore punk / metal vonalas Code Orange, amelynek a 2017 januárjában kiadott Forever lemeze Grammy-jelölést is kapott. Az ötös legutóbbi kiadványa a tavalyi The Hurt Will Go On EP volt, amelynek The Hunt dalába a Slipknot, Stone Sour frontember, Corey Taylor volt a vendég. "Végre újra Budapesten a Code Orange! A 2010-es évek egyik nagy metal/hardcore sikertörténetét író pittsburgi banda - miután a Slipknottal járja körbe Európa stadionjait - az Instantban ad klubkoncertet az A38 Hajó szervezésében június 12-én. Utoljára 2014-ben, még Code Orange Kids néven láthattuk őket a Dürer Kertben: azóta csonkább néven, de annál jobb dalokkal és egyre nagyobbra duzzadó érdeklődéssel övezve működnek tovább...   www.facebook.com/codeorangekids   A koncert Facebook oldala ...Legutóbbi nagylemezük, a 2017-es – Grammy-díjra is jelölt – Forever megjelenésével végleg...

WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám
WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám

Agenda Of Fear címmel májusban jön majd ki a hardcore/metal vonalas budapesti Wasted Struggle új lemeze, amelyről már bemutattuk az első előzetes dalt, a klippel kísért címadó tétel,...

SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless
SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless

Szimplán Saint Vitus címmel jelenik meg május 17-én az amerikai doom legenda Saint Vitus kilencedik albuma, a 2012-es visszatérő album, a Lillie: F-65 folytatása. A 2012-es lemez Scott...

MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock
MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock

Requiem For Mankind címmel június 21-én jelenik meg a Martin "Kiddie" Kearns dobos 2015-ös halála miatt leállított brit death metal legenda Bolt Thrower egyfajta folytatásának tekinthető...

RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket
RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de a május 17-én érkező új stúdióalbumról most már 8 másik dalból is közzétettek rövid ízelítőket. Az új album címe...

INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!
INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!

Nemrég egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Invader, az Amennyit az Isten után pedig itt a klippel kísért második előzetes dal a Valóságelvonó címmel...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS