P. MOBIL - Ma jelenik meg az új CD, este koncert a Crazy Mamában

12 dal + 5 bónusz tétel: Farkasok völgye - Kárpát-medence CD

2014. október 11. (szombat) 11:32 | utoljára módosítva: 2014. október 11. (szombat) 11:42

A mai napon jelenik meg az új P. Mobil album, a Farkasok völgye - Kárpát-medence, ami elsőként az esti lemezbemutatón lesz megvásárolható a Crazy Mama klubban.


A CD a 84 oldalas Joker Special magazin első számának mellékleteként jelenik meg. A magazinban a zenekar tagjaival készített interjúk mellett fotók, háttérinformációk is lesznek.

"A lemez valóban a Joker Special elnevezésű lap mellékleteként jelenik meg - mondta Schuszter Lóri az mno.hu-n megjelent, Hegedűs Istvánnak adott interjújában. - Minthogy ez az első lapszám, feltételezhető, hogy a kiadványt több is követi majd. Lényeges szempont, hogy így a hanghordozó kedvezőbb áron juthat el a vásárlóhoz, miután az áfatartalom 27 százalék helyett csak 5 lesz. Másik fontos dolog a terjesztés: nyomdai termékről lévén szó, a lap benne a lemezzel az ország minden újságárusához eljuthat.

A P. Mobil életében a Farkasok völgye… album megjelenésével lezárult egy korszak, egy új pedig elkezdődött. Lezárult, mert 2010-től teljesen új felállású zenekar lép a színpadra. Ezzel a lemezzel lett a csapat igazán P. Mobil, hiszen a fiatalok – a régiek mellett – saját szerzeményeiket is játsszák.

A 84 oldalból hatot foglal el a Mobilógia, amely a zenekar történeti áttekintése, a többi teljes egészében a mostani felállásáról és a mostani lemezről szól. Ezzel az volt a célom, hogy ezek a fiatal srácok, akik a P. Mobil-tagság jelentős részét teszik ki, minél ismertebbek legyenek. Ez már az ő lemezük; ha Vilivel (Sárvári Vilmos gitáros) már nem leszünk, ők akkor is tovább tudják vinni a zenekar eszmeiségét. A lenyomat megmarad."Nem lehet nem észrevenni az átfedést a Farkasok völgye-filmek címei, valamint a P. Mobil legújabb nagylemeze között. Mi fogott meg ennyire a történetben?

"Igen, a két film adta az ötletet a nagylemez címadó dalához. A kezdetek óta – szerintem még a 'honfoglalás' előtti időktől fogva – létezünk itt a Kárpát-medencében. Azóta sok minden történt, amelyek nagymértékben befolyásolták az itt élő magyarság sorsát. Ezeket a történéseket próbálja meg összefoglalni a dal, amely a lemez címe is egyben."A mondanivaló súlyosságát érzékeltetve – és persze a hozzá illeszkedő dallamvilágot figyelembe véve – ez az opus vezeti be az albumot.


"Igen, nagyon erős szám lett. Már akkor kiderült, amikor először hangzott el a bulikon; nagyon figyeltek az emberek és nagyon rövid idő alatt befogadták, megszerették. Mint a P. Mobil szövegek nagy részében, itt is találunk néhány utalást, ami magyarázatra szorul.

Két dolgot emelnék ki: többen nincsenek tisztában a vers második sorában található 'Jézus kutyái' kitétellel, ami nem csoda, hiszen a Bibliában nem olvashattunk erről. Egyébként a dominikánus rend tagjait nevezték így. S hogy miként befolyásolták a magyar történelmet, azt mindenki maga kutassa fel!

A másik érdekesség a 'Lenin kápolnái', ami, ugye, első hallásra képtelenségnek tűnik. A kifejezés az antiklerikális hatvanas évekre vezethető vissza, amikor a magyar állam vadul küzdött az egyházi esküvők ellen. Vagy ha mégis megvalósultak a templomi szertartások, mellette a polgári esküvőt is erőltették. Ebből adódóan a népnyelv a házasságkötő termeket nevezte Lenin kápolnáinak.

A Farkasok völgye… a P. Mobil pályafutásának egyetlen száma, amit a születése pillanatától dokumentáltak. Állandó videósunk, Szatmári Andris mamájánál vendégeskedtünk, amikor Szebelédi Zsolt (a P. Mobil dobosa – a szerk.) akusztikus gitárján megmutatott egy dallamtöredéket. Szerencsére a házigazda rögzítette kameráján, így az ötletet tovább tudtuk gondolni."

A teljes interjút, amelyben az új lemez számairól külön-külön is beszél Lóri, ide kattintva olvashatod el.


P. MOBIL - Farkasok völgye - Kárpát-medence (a 2014-es albumról)


 "A Farkasok völgye - Kárpát-medence album, öt bónusz felvétellel kiegészítve - a Joker Special magazin mellékleteként - 2014. október 11-én lát napvilágot a Crazy Mama klubban. Nem sokkal a megjelenést követően a zenekar tíz korábbi albuma a világhálón is elérhető lesz.

A Farkasok völgye - Kárpát – medence kiadvány a Joker Special magazin nyolcvannégy oldalas mellékleteként lát napvilágot, amelyben a zenekar tagjaival készített, minden részletre kiterjedő interjúk, fotók és háttér információk segítik az eligazodást. A digitális korong 12 vadonatúj szerzemény mellett 5 bónusz felvételt is tartalmaz. A borító, valamint a dalszövegek szabadon letölthetők a zenekar honlapjáról (www.pmobil.hu).

2014. október 11-én indul a P. Mobil őszi–téli-tavaszi klubszezonja, amelynek sorám az eddig megszokott módon 'hét csapást' mérnek az egyre duzzadó rajongótáborukra. Minden hónap második szombatján a Budapest IX. ker. Gubacsi út 97. sz. alatt található Crazy Mama klubban szólalnak majd meg a régi és vadonatúj szerzemények. A főműsor előtt, hónapról-hónapra, különböző tehetséges zenekarok fűtik fel majd üzemi hőmérsékletre a hangulatot.

Az első klubnapon - és csakis a helyszínen - lesz kapható elsőként a Joker Special Magazin, a P. Mobil Farkasok völgye - Kárpát-medence CD mellékletével. S hogy ez az este mindenképp a friss albumról szóljon, annak dalait a zenekar teljes egészében műsorra is tűzi.

A P. Mobil nem csak tagságában, zenéjében és hangzásában fiatalodott meg: elfogadva és alkalmazkodva a jelen kor kihívásaihoz, a korábban megjelent, illetve ismert, de mindmáig kiadatlan anyagait internetes letöltő oldalakon is elérhetővé teszi. Tíz album, kilenc különböző portálon, illetve alkalmazáson várja az érdeklődőket. Így a Kutyából szalonna, a Mobileum +, a ’78-as 'Első' nagylemez, a Miskolci kocsonya dupla album és ráadásként a 'Harmadik tál', és a Színe-java válogatás is a kínálatba kerül. Továbbá a Honfoglalás szvit rock-, és szimfonikus verziója, a 'Négy Rocktenor' - amely eddig kizárólag DVD-n, ám újabban hangban is kapható lesz -, csak úgy, mint a Fekete Bárányok koncert, amelyhez eddig korlátozott példányban juthattak hozzá a rock műfaj, illetve a zenekar rajongói.

És ahol mindez – az adott feltételek mellett – hozzáférhető: a Spotify, az Amazon, az iTunes, a YouTube, a Song, a Deezer, a dalok.hu, a Google play, valamint aZene! 24/7 web- helyeken, illetve különböző, okostelefonokra, illetve eszközökre letölthető alkalmazásokon. Az új album, a Farkasok völgye - Kárpát-medence ugyancsak letölthető, vagy a világ bármely részén meghallgatható lesz." 

Hozzászólások

[014122]
attika70
Csak annyit kiegészítésképpen, hogy már tegnaptól kapható a legtöbb újságosnál.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MORNING STAR - Albumpremier a dunaújvárosi csapattól: Harvesters
2019. június 17. (hétfő) 08:55

Harvesters címmel megjelent és végig is hallgathatóa dunaújvárosi The Morning Star negyedik albuma. "A rockzene napján, június 16-án megjelent a Harvesters című 2019-es nagylemezünk. Hallgassátok a zenekarunk Youtube vagy Bandcamp oldalán, utóbbi oldalunkról le is töltheted! Július 8-án 21:45-tól a Rockmaratonon The Morning Star lemezbemutató koncert."   www.facebook.com/themorningstargroup     THE MORNING STAR - Harvesters (a 2019-es album) Harvesters by The Morning Star "A Rockmaraton Fesztiválon az összes új merch-termékünket megvásárolhatjátok majd a shopban. Figyeljétek a közösségi oldalainkat. Rajtuk a ráncfelvarrott korábbi albumainkat, teljes diszkográfiával, a Revolution Blues, a Hedgehoglife és most már az Eleve lemez dalait."   "Itt az új albumunk első saját dala. Az Omerta című számra esett a választás, mivel nagyon jellemzi a lemez egészét. A...

BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első...

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS