LOVRECK - Falbontás, ujjazás és thrash, az első videóklip!

Az októberi HammerWorld extra CD-mellékleteként jött ki az új album

2014. október 9. (csütörtök) 12:59

Pár napja már országszerte kapható az októberi HammerWorld magazin, amelynek extra CD melléklete a Lovreck zenekar második albuma.

A remény rabszolgája címet viselő albumhoz elsőként elkészült klipet máris megnézheted!


www.facebook.com/LOVRECK


A Lovreck zenekar 9 tételes új albuma, a Lélek-Gyilkos lemez folytatása, az összes online zeneáruházban is megtalálható.

A Lovrek Krisztián énekes-gitáros, Kárpáti Zoltán gitáros, Horváth 'Sexy' Gábor basszusgitáros és Gerendás Dániel dobos felállású Lovreck olyan vendégeket is meghívott a stúdiózásra, mint pl. ifj. Tornóczky Ferenc (Hobo, Póka Experience), Lukács Peta (Bikini) és Király István.

A remény rabszolgája album borítóját Havancsák Gyula készítette."A klipnóta szövegét még 14 évesen írtam, amikor katonai gimisként az ország másik felébe kényszerültem, mint ahol addig éltem - mondja a Falak között dalról a frontember Lovrek Krisztián. - Rengeteg hétvégét töltöttem egyedül a kihalt kollégium épületében, távol a családomtól, ahol néha tényleg azt éreztem, hogy 'megsüketít a csend'...

A kegyetlen nyálgép playback formációk és a butalábdobos techno tombolásának, valamint az élő zene halálának időszakában valóban senki nem értette, hogy mit akarok én egy villanygitárral a kezemben. Tiniként amúgy is sokszor érzi azt az ember, hogy senki nem érti meg, nálam pedig igen sok körülmény rontotta ezt az alapfelállást.

Ebből adódóan talán nem meglepő, hogy akkoriban a gyors tempójú, dühös thrash nóták voltak a kedvenceim, szóval azóta akartam egy hasonló lendületű dalt, úgyhogy a zene magától értetődően adta magát. Rajtam kívül mindenki erre szavazott, úgyhogy ebből készült az első videóklip."


"Krisztián sihederkorában íródott dalát szerkezetileg ketten raktuk össze, 3 próba alatt - teszi hozzá a másik gitáros, Kárpáti Zoli. - Amikor elkészült, teszteltük a tempót. Úgy 250 bpm körüli értéket tudott csak mérni a metronóm, de ez még azt is lepipálta! (nevet)

Később aztán visszavettük 200 bpm-re, de csak azért, hogy ne pusztán a sportteljesítmény uralkodjon a dalban... Angol nyelvű verziót is készítettünk hozzá, ami szerintem ritmikailag jobban összejött a nyelv rövidsége miatt, de alapvetően mindkét verziót szeretem játszani!"


"Amikor meghallottam ezt a dalt, egyből azt mondtam, hogy úúú, végre egy igazi tempó! - ezt már a basszer Sexy mondja a nótáról. - Sodró téma, őrületes ujjazás! (nevet) Kedvencem a kiállás, az olyan, mint egy falbontás."
 


LOVRECK - Falak között (a 2014-es A remény rabszolgája albumhoz)


 


 


LOVRECK - A remény rabszolgája
(10/05 - Nail/Hammer)

01. Falak között
02. Ne csak nézz!!!
03. A remény rabszolgája
04. Sors kezében
05. Vége
06. Hiába próbálod
07. Illúziók nélkül
08. Instrumetal
09. Minek nevezzelek?
 

Hozzászólások

[014118]
Beavis
Egy újabb bizonyíték arra, miért is a külföldi zenekarok albumait hallgatom(1-2 kivételtől eltekintve). Ez a produkció például borzalmas. A zene nagyon metallica akar lenni, de még az olcsó utánzat címet sem éri el. Rém gyenge és vérszegény erőlködés az egész.
[014110]
Winternight
Falbontás és thrash? Hol?
A zene olyan semmilyen, zenekarok ezrei nyomják ezeket az elcsépelt témákat. Az ének pedig borzalmas.
Megy ez is a meghallgatásra nem ajánlott cd-k gurigájába.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS