HAMMERFALL - Változik a banda felállása

Január közepén indul az új album turnéja

2014. október 9. (csütörtök) 12:22

A mai napon váratlanul két tagcserét - egy állandót és átmenetit - jelentett be a svéd Hammerfall, akik augusztus végén adták ki a legújabb stúdióalbumukat, a (r)Evolutiont.


Az új Hammerfall lemez Svédországban listavezető lett, és négy másik országban is a Top 10-be került az album: Németországban (No.4), Csehországban (No.4), Svájcban (No.5) és Finnországban (No.10).


"Egy heavy metal banda élete valóban tele van furcsa csavarokkal, csúcs- és mélypontokkal. Hétfőn bemutattuk a saját whiskey márkánkat, a Legacy Of Kings-et, a mai nap pedig mindenki számára sokkoló és egyben monumentális, a Hammerfall tagok és a rajongók számára is: Anders Johansson dobos 15 év után úgy döntött, hogy kiszáll a zenekarból.

Az egyre gyakoribb zenei nézeteltérések, valamint a zenei világban eltöltött csaknem 40 éves pályafutás nyomán Anders úgy határozott, hogy elég volt.


Aggódni azonban nem kell, már ki is dolgoztuk a tervet, amelynek révén még erősebbek leszünk. Megtaláltuk az utódját a nagyon is remek David Wallin dobosban, akit leginkább a svéd indusztriális metal bandából, a Painből lehet ismerni. David a fiatalos intenzitásával és fantasztikus zenészi képességeivel kiválóan betölti majd azt az űrt, amit a 'Svéd Tank' hagyott maga után.

A legjobbakat kívánjuk Andersnek és reméljük, hogy a 15 évet nem lehet majd olyan könnyen kitörölni a memóriából.Továbbá a basszer Fredrik Larssonnak decemberben születik meg a második gyermeke, így őt márciusig hiányolni kényszerülünk. De úgy gondoljuk, hogy elégedettek lesztek a pótember személyével.

Aki csak egy kicsit is tisztában van a Hammerfall zenekarral, annak nem szükséges bemutatnunk a korábbi gitárosunkat, Stefan Elmgrent, aki a négyhúroson segít majd ki minket ebben az időszakban.

Ez egy újabb indok arra, hogy nem szabad kihagyni a következő turnét, hiszen egy különleges felállás áll majd a színpadon.

Szóval vegyes érzéseink vannak most, hiszen búcsúzunk egy régi baráttól és üdvözlünk a sorainkban egy még régebbit. Ez azonban semminek sem a vége, sokkal inkább egy új korszak hajnala. És ezt magasba emelt kalapácsokkal üdvözöljük!"


Az új lemez Európa-turnéja igazából 2015 elején indul majd, és igaz, hogy az első körben nem szerepel Magyarország a turnéállomások közt, de azért bízunk abban, hogy a következő kanyarban már lesz budapesti koncert is.

 

 HAMMERFALL - Hector's Hymn (a 2014-es (r)Evolution albumhoz)Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS