HAMMERFALL - Változik a banda felállása

Január közepén indul az új album turnéja

2014. október 9. (csütörtök) 12:22

A mai napon váratlanul két tagcserét - egy állandót és átmenetit - jelentett be a svéd Hammerfall, akik augusztus végén adták ki a legújabb stúdióalbumukat, a (r)Evolutiont.


Az új Hammerfall lemez Svédországban listavezető lett, és négy másik országban is a Top 10-be került az album: Németországban (No.4), Csehországban (No.4), Svájcban (No.5) és Finnországban (No.10).


"Egy heavy metal banda élete valóban tele van furcsa csavarokkal, csúcs- és mélypontokkal. Hétfőn bemutattuk a saját whiskey márkánkat, a Legacy Of Kings-et, a mai nap pedig mindenki számára sokkoló és egyben monumentális, a Hammerfall tagok és a rajongók számára is: Anders Johansson dobos 15 év után úgy döntött, hogy kiszáll a zenekarból.

Az egyre gyakoribb zenei nézeteltérések, valamint a zenei világban eltöltött csaknem 40 éves pályafutás nyomán Anders úgy határozott, hogy elég volt.


Aggódni azonban nem kell, már ki is dolgoztuk a tervet, amelynek révén még erősebbek leszünk. Megtaláltuk az utódját a nagyon is remek David Wallin dobosban, akit leginkább a svéd indusztriális metal bandából, a Painből lehet ismerni. David a fiatalos intenzitásával és fantasztikus zenészi képességeivel kiválóan betölti majd azt az űrt, amit a 'Svéd Tank' hagyott maga után.

A legjobbakat kívánjuk Andersnek és reméljük, hogy a 15 évet nem lehet majd olyan könnyen kitörölni a memóriából.Továbbá a basszer Fredrik Larssonnak decemberben születik meg a második gyermeke, így őt márciusig hiányolni kényszerülünk. De úgy gondoljuk, hogy elégedettek lesztek a pótember személyével.

Aki csak egy kicsit is tisztában van a Hammerfall zenekarral, annak nem szükséges bemutatnunk a korábbi gitárosunkat, Stefan Elmgrent, aki a négyhúroson segít majd ki minket ebben az időszakban.

Ez egy újabb indok arra, hogy nem szabad kihagyni a következő turnét, hiszen egy különleges felállás áll majd a színpadon.

Szóval vegyes érzéseink vannak most, hiszen búcsúzunk egy régi baráttól és üdvözlünk a sorainkban egy még régebbit. Ez azonban semminek sem a vége, sokkal inkább egy új korszak hajnala. És ezt magasba emelt kalapácsokkal üdvözöljük!"


Az új lemez Európa-turnéja igazából 2015 elején indul majd, és igaz, hogy az első körben nem szerepel Magyarország a turnéállomások közt, de azért bízunk abban, hogy a következő kanyarban már lesz budapesti koncert is.

 

 HAMMERFALL - Hector's Hymn (a 2014-es (r)Evolution albumhoz)Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS