NADIR - Jön a Drow zenekarral közös Khil split-anyag

2-2 friss tétel, egyenesen a föld alól

2014. október 8. (szerda) 07:42

Késő ősszel, esetleg a tél legelején jön ki a Nadir zenekar és a Drow közös split anyaga, a Khil, élőben pedig legközelebb a brit doomster The Wounded Kings előtt lehet elcsípni a Nadirt, ahol egy különleges doom programmal lépnek majd fel.

A koncert október 29-én lesz a budapesti Trafikban.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/Nadirhungary


"Barátságunkat megpecsételendő egy közös split lemezt zúdítunk a death/doom/sludge zene rajongóira! Az anyag a Khil címet viseli majd. Bár a Drow nemrég jelentette meg a Low-Down EP-t, a Nadir pedig javában munkálkodik a következő nagylemezén, mégis mindkét zenekar két-két teljesen új szerzeménnyel képviselteti magát a közös anyagon. A Khil split a Drow zenekar házi kiadójánál, a DeathCrew Records-nál jön ki és kerül terjesztésre, ahogy ez történt a Low-Down EP esetében is. A Khil lemezborító ezúttal is a Drow dobos, Vigh Gábor munkája."
 A 20 éves Nadir két tagjával, Czetvicz Norbi gitárossal és Tauszik Viktor énekessel a zenevilág.net készített egy alapos interjút nemrég. Ebben a zenekari aktualitások mellett a különféle prokektek, akciók is szóba kerültek.Íródnak már újabb szerzemények a Nadir műhelyében? Mire számíthatunk?

Viktor: "Igen, Norbi és Szabolcs (aki igenis alaposan kiveszi a részét a zeneírási folyamatból, ha nem is tud állandóan velünk koncertezni) folyamatosan dolgozik az új témákon. Gyökeres változást senki ne várjon az eddigiekhez képest. Viszont minden eddiginél jobban tisztában vagyunk azzal, mi áll jól zeneileg a Nadirnak, úgyhogy az eddigi erősségeinket fogjuk még inkább kidomborítani.

Komolyabb újdonság szövegi téren lesz majd, ugyanis konceptanyagra készülünk! Nagyon alaposan csiszolgatjuk a nagylemez dalait, mert ilyen nagy fába még nem vágtuk a fejszénket. A szövegeknek és a zenének harmóniában kell lennie és mivel elég súlyos témát dolgoz majd fel az anyag, a zenei rész is extra marcona lesz. Az ősz végén azonban még érkezik előtte egy split kiadvány a nyírbátori Drow zenekarral. Ez tényleg itt van már a kanyarban!"Nemrég jelent meg egy Lake Of Tears feldolgozásotok. Honnan az ötlet és miért pont a A Foreign Road-ra jutott a választás?


Viktor: "A Lake Of Tears régi nagy kedvencünk. Az egészen korai időkben rendszeresen játszottuk is tőlük az As Daylight Yields nótát, amit a Tenacity albumra fel is dolgoztunk. A mostani felvétel története azzal kezdődött, hogy a Rockstation webzine révén lehetőségem nyílt egy Lake Of Tears interjúra a zenekar idén megjelent koncertanyaga kapcsán.

Az interjút a Lake Of Tears rajongói oldalán is közzétették és később a honlap egyik szerkesztője (aki a Nadirról és az As Daylight Yields feldolgozásunkról is így szerzett tudomást) megkeresett, jogy volna-e kedvünk szerepelni az általa elindított Lake Of Tears tribute album-sorozat második részén. Mi természetesen igent mondtunk. Azért az A Foreign Road mellett döntöttünk, mert úgy gondoltuk, ezt tudjuk a leghívebben a mai Nadir arculatára átformálni. Erre eleve az első két Lake Of Tears lemez dalai a legalkalmasabbak, az A Foreign Road pedig egy különösen markáns nóta."

A teljes Nadir interjút
ide kattintva olvashatod el.NADIR - A Foreign Road (Lake Of Tears feldolgozás)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dal- és klippremier a svéd viking metalosoktól: With Fire In My Heart
2019. július 23. (kedd) 10:22

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz az első előzetes dallal, a klippel kísért With Fire In My Heart tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztus 23-án jön majd ki Dystopia címmel.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)

ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál
ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál

Már ismert a 2020-as Rockmaraton időpontja, a jövőre már a 30. születésnapját ünneplő fesztivál július 6. és 12. között kerül megrendezésre - természetesen Dunaújvárosban, a...

SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me
BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me

A Gravity címmel tavaly nyáron megjelent albumának Piece Of Me dalához készült el a Matt Tuck vezette Bullet For My Valentine új videoklipje. Ismerkedj meg vele! A lemezt nálunk is...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS