NADIR - Jön a Drow zenekarral közös Khil split-anyag

2-2 friss tétel, egyenesen a föld alól

2014. október 8. (szerda) 07:42

Késő ősszel, esetleg a tél legelején jön ki a Nadir zenekar és a Drow közös split anyaga, a Khil, élőben pedig legközelebb a brit doomster The Wounded Kings előtt lehet elcsípni a Nadirt, ahol egy különleges doom programmal lépnek majd fel.

A koncert október 29-én lesz a budapesti Trafikban.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/Nadirhungary


"Barátságunkat megpecsételendő egy közös split lemezt zúdítunk a death/doom/sludge zene rajongóira! Az anyag a Khil címet viseli majd. Bár a Drow nemrég jelentette meg a Low-Down EP-t, a Nadir pedig javában munkálkodik a következő nagylemezén, mégis mindkét zenekar két-két teljesen új szerzeménnyel képviselteti magát a közös anyagon. A Khil split a Drow zenekar házi kiadójánál, a DeathCrew Records-nál jön ki és kerül terjesztésre, ahogy ez történt a Low-Down EP esetében is. A Khil lemezborító ezúttal is a Drow dobos, Vigh Gábor munkája."
 A 20 éves Nadir két tagjával, Czetvicz Norbi gitárossal és Tauszik Viktor énekessel a zenevilág.net készített egy alapos interjút nemrég. Ebben a zenekari aktualitások mellett a különféle prokektek, akciók is szóba kerültek.Íródnak már újabb szerzemények a Nadir műhelyében? Mire számíthatunk?

Viktor: "Igen, Norbi és Szabolcs (aki igenis alaposan kiveszi a részét a zeneírási folyamatból, ha nem is tud állandóan velünk koncertezni) folyamatosan dolgozik az új témákon. Gyökeres változást senki ne várjon az eddigiekhez képest. Viszont minden eddiginél jobban tisztában vagyunk azzal, mi áll jól zeneileg a Nadirnak, úgyhogy az eddigi erősségeinket fogjuk még inkább kidomborítani.

Komolyabb újdonság szövegi téren lesz majd, ugyanis konceptanyagra készülünk! Nagyon alaposan csiszolgatjuk a nagylemez dalait, mert ilyen nagy fába még nem vágtuk a fejszénket. A szövegeknek és a zenének harmóniában kell lennie és mivel elég súlyos témát dolgoz majd fel az anyag, a zenei rész is extra marcona lesz. Az ősz végén azonban még érkezik előtte egy split kiadvány a nyírbátori Drow zenekarral. Ez tényleg itt van már a kanyarban!"Nemrég jelent meg egy Lake Of Tears feldolgozásotok. Honnan az ötlet és miért pont a A Foreign Road-ra jutott a választás?


Viktor: "A Lake Of Tears régi nagy kedvencünk. Az egészen korai időkben rendszeresen játszottuk is tőlük az As Daylight Yields nótát, amit a Tenacity albumra fel is dolgoztunk. A mostani felvétel története azzal kezdődött, hogy a Rockstation webzine révén lehetőségem nyílt egy Lake Of Tears interjúra a zenekar idén megjelent koncertanyaga kapcsán.

Az interjút a Lake Of Tears rajongói oldalán is közzétették és később a honlap egyik szerkesztője (aki a Nadirról és az As Daylight Yields feldolgozásunkról is így szerzett tudomást) megkeresett, jogy volna-e kedvünk szerepelni az általa elindított Lake Of Tears tribute album-sorozat második részén. Mi természetesen igent mondtunk. Azért az A Foreign Road mellett döntöttünk, mert úgy gondoltuk, ezt tudjuk a leghívebben a mai Nadir arculatára átformálni. Erre eleve az első két Lake Of Tears lemez dalai a legalkalmasabbak, az A Foreign Road pedig egy különösen markáns nóta."

A teljes Nadir interjút
ide kattintva olvashatod el.NADIR - A Foreign Road (Lake Of Tears feldolgozás)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS