JACK - "Az emberiség már feladta a harcot"

Angyal Gyula beszélgetése a kiskunhalasi grind/crust csapattal

2014. október 5. (vasárnap) 12:25

Angyal Gyula barátunk még hónapokkal ezelőtt készített egy villáminterjút a grind/crust/hardcore vonalas kiskunhalasi Jack frontemberével, Vatai Leventével és a basszer Bencével, ami eredetileg a Rockinformban jelent volna meg. Az újság sajnos beleállt a földbe, így a beszélgetés egy frissített verzióját most itt olvashatod el.


A Jack márciusban adta ki az Éberkóma című EP-jét, nemrég pedig egy split kislemezzel jelentkeztek, mégpedig a cseh Bombatölcsér zenekarral közösen.www.facebook.com/jackgrindpunk


Indítsunk az Éberkómával! Mi adta az ötletet, hogy soralbum helyett EP-t jelentessetek meg?

Levi: "Az Éberkóma márciusban jött ki az amerikai Give Praise Records és a francia Crustatombe Records kiadásában 7” bakeliten. Volt pár erős dalunk, ezeket készre csiszoltuk és felvettünk hatot. Az előző lemezünk, az Inhumanus elég nagy munka volt, és semmi értelme nem lett volna egy újabb nagylemeznyi dalt összecsapva felvenni. Inkább hat bivaly nótát rögzítettünk.

Az EP címe a jelenünkre utal. Az emberiség már feladta harcot, beletörődött a sorsába és félig kómában éli sivár életét. Az egyetlen kiút az egyén önálló gondolatra ébredése, az élet teljes megélése."JACK - Éberkóma EP (2014)


 

 

Az Inhumanus album nagyszerű anyag volt és nem csodálnám, ha x év múlva a rajongók úgy emlegetnék, mint a Jack legfontosabb albumát. Az Éberkómával zeneileg milyen irányt céloztatok meg?

Bence: "Én azért remélem, hogy nem az Inhumanusra fognak így hivatkozni a rajongók, hanem mondjuk a következő lemezre! Az Éberkómánál maximum annyi volt a cél, hogy szerettük volna nyersebbre venni a hangzást. Az elképzelés lényegében ugyanaz volt, mint az Inhumanus esetében, azaz legyenek rövidebb, direktebb dalok is, meg magunkhoz mérten ’komplexebb’, összetettebb nóták is, több tempóváltással. A vokálokra is nagyobb hangsúlyt fektettünk. Vagyis a műfaj keretein belül változatosabban igyekeztük hányni vért!"

Levi: "Az Éberkóma már egy sokkal ösztönösebb, direktebb anyag lett, a hangzás terén is egyértelmű a továbblépés, zeneileg meg jóval közelebb kerültek a grind és hardcore/punk elemek."Nagyon jellegzetes, klassz lett a borító. Ki készítette és mi a borító üzenete?


Levi: "Ezt a művet Sáli Levi barátunk, egy tetováló- és festőművész követte el, az általunk kitalált skiccek alapján. Azt a földi poklot ábrázolja, amiről korábban beszéltem a cím kapcsán."JACK - Szabadrablás (az új splithez)Tavaly volt egy olasz turnétok is. A tapasztalatok?


Levi: "Az olasz túra minden egyes pillanata 'epic' volt! (nevet) 5 bulit toltunk a taljánoknál: Treviso, Firenze, Bologna, Parma, Monfalcone. Volt koncertünk egy pizzériában is, de voltak helyek, ahol több emeletes foglalt ház szolgált helyszínként, és akadt 10 emberes klubbuli is. Átlagosan 50-70 ember előtt játszottunk. Majdnem mindenhol komoly merch-árusítás volt, természetesen bakelittengerrel.

Az ellátást mindenhol nagyon barátságosnak, komfortosnak éreztük, mindent egybevetve jó dolgunk volt valamennyi helyen. Páran emlegették a Crippled Fox-ot, mint magyar bandát, ami természetesen megdobbantja az ember szívét külhonban."Az idei év első felében is sok koncertet adtatok külföldön. Mesélj!

Levi: "Májusban a legendás Agathocles-szel toltunk egy 3 állomásos miniturnét. Egy budapesti, egy szlovák és egy szerb állomás, mindegyik bulin a Chappa'ai nevű magyar noise-grind banda is szerepelt. Továbbá volt egy 10 állomásos EU-kanyar belga/holland/német/cseh koncertekkel."Tudtommal érintkezésbe kerültél egy állattal is, meglepetésszerű körülmények között...


Levi: "Az egyik német fesztivál után egy erdei kis kirándulás során észrevétlenül egy kullancs rám mászott, amit kb. 10 nappal később vettem észre tusolás közben, nem voltam túl boldog akkor. Némi érintekezés volt, nem nemi..." (nevet)

Bence: "Én rendszeresen kerülök nemi kapcsolatba állatokkal. Az embereket már unom."A világ zűrjeivel is foglalkozó zenészként hogy látod a jelenlegi ukrán helyzetet?

Levi: "Ez csak egy pillanatkép arról, hogy ha más véleményen van a nép, akkor a válasz erőszak és terror. Valahol ezt csendesen teszik és szépen belenyomják az embert a nyomorba, mint ahogy itthon történik, másutt pedig direkt módon torolják meg, mint Ukrajnában."


Az aktuális Jack-akciók?


Levi: "Szeptemberben Zágrábban, Padovában és Cakovecen zúztunk, november 8-án pedig a Dürer Pincében fogunk. A Dürerben csupa magyar grindcore zenekar társaságában fogunk játszani. Ugyancsak szeptemberben kijött az új cuccunk is, ami egy split a cseh Bombatölcsér zenekarral. Kegyetlen fastcore/grind, amit tolnak. Ez a cucc 9 európai DIY-kiadónál jött ki, szintén 7”-es kislemezen."JACK/BOMBATÖLCSÉR - Split (2014)


 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
A.M.D. - 52 éves korában elhunyt Lörke, a klasszikus felállás gitárosa
2019. június 23. (vasárnap) 15:52

52 éves korában elhunyt Lőrincz Sándor, azaz Lörke, az A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, dalszerzője. Lörke 1990 nyarán lett a hazai hardcore színteret meghatározó A.M.D. állandó gitárosa, Füleki Sándor (Leukémia, Mood, Wall Of Sleep) utódja, 1990 végén pedig meg is jelent az első A.M.D. anyag, a Ne vonulj be! című kazetta, amit 1991 végén követett az első hivatalos lemez, A háború borzalmai, sőt még rosszabb. A hardcore csapat ebben az időszakban rengeteget játszott idehaza és külföldön is, többek között olyan csapatokkal, az Idiots, a Spermbirds, a Fugazi, a Body Count vagy a Carcass.     Az alapító frontember, Sotár 1993-ban szállt ki, 1994-ben kábítószer-túladagolás következtében hunyt el. Sotár halála után kihoztak még egy lemezt (Túlélők), de utána hosszú szünet következett, és a társaság csak 2005-ben jött össze újra. A Mindenen kívül című lemezül 2012-ben jelent...

MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends
MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends

Legends címmel június 28-án jelenik meg a Tarek Maghary énekes vezette német Majesty új albuma, amelynek már a harmadik előzetes dalával, a klippel kísért We Are Legends tétellel is...

PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion
PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion

Crime Of Passion címmel máris meghallgatható az első dal a nu metalos budapesti Pennhurst ősszel érkező első albumáról. "Ígéretünkhöz híven, most közzéteszünk egy vadiúj dalt,...

ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains
ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains

Bowels Of Earth címmel augusztus 30-án lát majd napvilágot az LG Petrov énekes vezette Entombed A.D. harmadik albuma, a 2016-os Dead Dawn lemez folytatása, amelyről máris itt egy...

SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding
SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding

Talviyö (Winter Nights) címmel szeptember 6-án jelenik meg a finn Sonata Arctica tizedik album, a 2016-os The Ninth Hour lemez 11 dalos folytatása, amelyről máris megismerkedhetsaz az első...

FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111
FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is, most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS