JACK - "Az emberiség már feladta a harcot"

Angyal Gyula beszélgetése a kiskunhalasi grind/crust csapattal

2014. október 5. (vasárnap) 12:25

Angyal Gyula barátunk még hónapokkal ezelőtt készített egy villáminterjút a grind/crust/hardcore vonalas kiskunhalasi Jack frontemberével, Vatai Leventével és a basszer Bencével, ami eredetileg a Rockinformban jelent volna meg. Az újság sajnos beleállt a földbe, így a beszélgetés egy frissített verzióját most itt olvashatod el.


A Jack márciusban adta ki az Éberkóma című EP-jét, nemrég pedig egy split kislemezzel jelentkeztek, mégpedig a cseh Bombatölcsér zenekarral közösen.www.facebook.com/jackgrindpunk


Indítsunk az Éberkómával! Mi adta az ötletet, hogy soralbum helyett EP-t jelentessetek meg?

Levi: "Az Éberkóma márciusban jött ki az amerikai Give Praise Records és a francia Crustatombe Records kiadásában 7” bakeliten. Volt pár erős dalunk, ezeket készre csiszoltuk és felvettünk hatot. Az előző lemezünk, az Inhumanus elég nagy munka volt, és semmi értelme nem lett volna egy újabb nagylemeznyi dalt összecsapva felvenni. Inkább hat bivaly nótát rögzítettünk.

Az EP címe a jelenünkre utal. Az emberiség már feladta harcot, beletörődött a sorsába és félig kómában éli sivár életét. Az egyetlen kiút az egyén önálló gondolatra ébredése, az élet teljes megélése."JACK - Éberkóma EP (2014)


 

 

Az Inhumanus album nagyszerű anyag volt és nem csodálnám, ha x év múlva a rajongók úgy emlegetnék, mint a Jack legfontosabb albumát. Az Éberkómával zeneileg milyen irányt céloztatok meg?

Bence: "Én azért remélem, hogy nem az Inhumanusra fognak így hivatkozni a rajongók, hanem mondjuk a következő lemezre! Az Éberkómánál maximum annyi volt a cél, hogy szerettük volna nyersebbre venni a hangzást. Az elképzelés lényegében ugyanaz volt, mint az Inhumanus esetében, azaz legyenek rövidebb, direktebb dalok is, meg magunkhoz mérten ’komplexebb’, összetettebb nóták is, több tempóváltással. A vokálokra is nagyobb hangsúlyt fektettünk. Vagyis a műfaj keretein belül változatosabban igyekeztük hányni vért!"

Levi: "Az Éberkóma már egy sokkal ösztönösebb, direktebb anyag lett, a hangzás terén is egyértelmű a továbblépés, zeneileg meg jóval közelebb kerültek a grind és hardcore/punk elemek."Nagyon jellegzetes, klassz lett a borító. Ki készítette és mi a borító üzenete?


Levi: "Ezt a művet Sáli Levi barátunk, egy tetováló- és festőművész követte el, az általunk kitalált skiccek alapján. Azt a földi poklot ábrázolja, amiről korábban beszéltem a cím kapcsán."JACK - Szabadrablás (az új splithez)Tavaly volt egy olasz turnétok is. A tapasztalatok?


Levi: "Az olasz túra minden egyes pillanata 'epic' volt! (nevet) 5 bulit toltunk a taljánoknál: Treviso, Firenze, Bologna, Parma, Monfalcone. Volt koncertünk egy pizzériában is, de voltak helyek, ahol több emeletes foglalt ház szolgált helyszínként, és akadt 10 emberes klubbuli is. Átlagosan 50-70 ember előtt játszottunk. Majdnem mindenhol komoly merch-árusítás volt, természetesen bakelittengerrel.

Az ellátást mindenhol nagyon barátságosnak, komfortosnak éreztük, mindent egybevetve jó dolgunk volt valamennyi helyen. Páran emlegették a Crippled Fox-ot, mint magyar bandát, ami természetesen megdobbantja az ember szívét külhonban."Az idei év első felében is sok koncertet adtatok külföldön. Mesélj!

Levi: "Májusban a legendás Agathocles-szel toltunk egy 3 állomásos miniturnét. Egy budapesti, egy szlovák és egy szerb állomás, mindegyik bulin a Chappa'ai nevű magyar noise-grind banda is szerepelt. Továbbá volt egy 10 állomásos EU-kanyar belga/holland/német/cseh koncertekkel."Tudtommal érintkezésbe kerültél egy állattal is, meglepetésszerű körülmények között...


Levi: "Az egyik német fesztivál után egy erdei kis kirándulás során észrevétlenül egy kullancs rám mászott, amit kb. 10 nappal később vettem észre tusolás közben, nem voltam túl boldog akkor. Némi érintekezés volt, nem nemi..." (nevet)

Bence: "Én rendszeresen kerülök nemi kapcsolatba állatokkal. Az embereket már unom."A világ zűrjeivel is foglalkozó zenészként hogy látod a jelenlegi ukrán helyzetet?

Levi: "Ez csak egy pillanatkép arról, hogy ha más véleményen van a nép, akkor a válasz erőszak és terror. Valahol ezt csendesen teszik és szépen belenyomják az embert a nyomorba, mint ahogy itthon történik, másutt pedig direkt módon torolják meg, mint Ukrajnában."


Az aktuális Jack-akciók?


Levi: "Szeptemberben Zágrábban, Padovában és Cakovecen zúztunk, november 8-án pedig a Dürer Pincében fogunk. A Dürerben csupa magyar grindcore zenekar társaságában fogunk játszani. Ugyancsak szeptemberben kijött az új cuccunk is, ami egy split a cseh Bombatölcsér zenekarral. Kegyetlen fastcore/grind, amit tolnak. Ez a cucc 9 európai DIY-kiadónál jött ki, szintén 7”-es kislemezen."JACK/BOMBATÖLCSÉR - Split (2014)


 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CODE ORANGE - Júniusban koncert Budapesten
2019. április 18. (csütörtök) 18:26

Júniusban Budapesten  játszik a hardcore punk / metal vonalas Code Orange, amelynek a 2017 januárjában kiadott Forever lemeze Grammy-jelölést is kapott. Az ötös legutóbbi kiadványa a tavalyi The Hurt Will Go On EP volt, amelynek The Hunt dalába a Slipknot, Stone Sour frontember, Corey Taylor volt a vendég. "Végre újra Budapesten a Code Orange! A 2010-es évek egyik nagy metal/hardcore sikertörténetét író pittsburgi banda - miután a Slipknottal járja körbe Európa stadionjait - az Instantban ad klubkoncertet az A38 Hajó szervezésében június 12-én. Utoljára 2014-ben, még Code Orange Kids néven láthattuk őket a Dürer Kertben: azóta csonkább néven, de annál jobb dalokkal és egyre nagyobbra duzzadó érdeklődéssel övezve működnek tovább...   www.facebook.com/codeorangekids   A koncert Facebook oldala ...Legutóbbi nagylemezük, a 2017-es – Grammy-díjra is jelölt – Forever megjelenésével végleg...

WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám
WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám

Agenda Of Fear címmel májusban jön majd ki a hardcore/metal vonalas budapesti Wasted Struggle új lemeze, amelyről már bemutattuk az első előzetes dalt, a klippel kísért címadó tétel,...

SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless
SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless

Szimplán Saint Vitus címmel jelenik meg május 17-én az amerikai doom legenda Saint Vitus kilencedik albuma, a 2012-es visszatérő album, a Lillie: F-65 folytatása. A 2012-es lemez Scott...

MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock
MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock

Requiem For Mankind címmel június 21-én jelenik meg a Martin "Kiddie" Kearns dobos 2015-ös halála miatt leállított brit death metal legenda Bolt Thrower egyfajta folytatásának tekinthető...

RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket
RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de a május 17-én érkező új stúdióalbumról most már 8 másik dalból is közzétettek rövid ízelítőket. Az új album címe...

INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!
INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!

Nemrég egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Invader, az Amennyit az Isten után pedig itt a klippel kísért második előzetes dal a Valóságelvonó címmel...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS