WHILE HEAVEN WEPT - Friss albumelőzetesek az epikus prog/doom bandától

Október 24-én jön ki az új WHW lemez

2014. október 2. (csütörtök) 14:37 | utoljára módosítva: 2014. október 2. (csütörtök) 14:39

Suspended At Aphelion címmel október 24-én jelenik meg a doomos, epikus zenét klasszikus, szimfonikus, progos hatásokkal játszó amerikai While Heaven Wept ötödik nagylemeze, a 2011-es Fear Of Infinity folytatása.

A 11 tételből álló új lemez a csapat eddigi legambiciózusabb munkája, lényegében egyetlen ultraepikus dalból áll a lemez.


Egy szöveges videóvel korábban bemutattuk az Icarus And I című új WHW dalt, de már három albumelőzetes is enyhíti a várakozás kínját.


www.facebook.com/whileheavenweptTom Phillips gitáros/billentyűs (és énekes) így fogalmazott a dal és a lemez kapcsán:

"Az Icarus And I a második a 11 tételből álló új lemezen, egyben meghatározza a Suspended At Aphelion cselekményét, sztoriját: a nap nyomában, szenvedéllyel, energiával... csakhogy rá kell ébredni a valóságra: a cél elérhetetlen. Valójában erről szól a lemez... Arra vagyunk ítélve, hogy a legtávolabbra kerüljünk a naptól... Hiába akarjuk elérni az álmot, nem segít a hit, a remény, a szellem, az erő, a szív."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Albumelőzetes a Suspended At Aphelion lemezhez #3
WHILE HEAVEN WEPT - Albumelőzetes a Suspended At Aphelion lemezhez #2
WHILE HEAVEN WEPT - Albumelőzetes a Suspended At Aphelion lemezhez #1

 


"Zeneileg is tele van csavarral, különlegességgel az anyag, őrületek egész sora követi ezt a tételt. Egyetlen dallal lehetetlenség is bemutatni ezt a 11 tételes eposzt, de az Icarus And I-ról azt gondoljuk, hogy ez a kezdet, a kiindulópont, egyben a While Heaven Wept történetének leginkább örömteli utazása."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Icarus And I (a 2014-es Suspended At Aphelion albumhoz)

 


Az idén 25 éves virginiai csapat új albuma azzal a Kevin "131" Gutierrez producerrel, hangmérnökkel (Deceased, Raven, Dysrhythmia stb.) került felvételre, akivel 12 évvel ezelőtt az Of Empires Forlorn album készült. Az volt a While Heaven Wept második nagylemeze.

A 11 tételes új albumon vendégként bukkan fel a két egykori zenész a While Heaven Wept tagok egyik közös kedvenc zenekarából, a Fates Warningból, mégpedig Mark Zonder ex-dobos és Victor Arduini ex-gitáros. Arduini alapítótag volt a Fates Warningban, de csak az első két lemezen játszott, Mark Zonder (Warlord) pedig az 1989-es ötödik albumon dobolt először a prog metal alapbandában.


"Noha a legtöbb eddigi lemezünk tematikus volt, ez az első alkalom, hogy ennyire maximálisan koncepciózusan dolgoztunk, követve a Pink Floyd, a Genesis, a Rush, az Iron Maiden, King Diamond, a Queensryche és persze a Fates Warning hagyományokat. Zeneileg ez a lemez a felsoroltak metszéspontjában található, de egy kis viking-érás Bathory hangulattal is megfűszerezve.

Hosszú ideje ez az első lemezünk, amelyen csakis teljesen friss muzsika hallható (korábban gyakran ástunk elő régi ötleteket, elképzeléseket). Csellók, hegedűk, klasszikus gitárok, perkák és eredeti analóg szintik is hallhatók az albumon, de a While Heaven Wept alapvető hangzása, stílusa nem változott."
 
 WHILE HEAVEN WEPT - Suspended At Aphelion
(10/24 - Nuclear Blast)

I: Introspectus
II: Icarus And I
III: Ardor
IV: Heartburst
V: Indifference Turned Paralysis
VI: The Memory Of Bleeding
VII: Souls In Permafrost
VIII: Searching The Stars
IX: Reminiscence Of Strangers
X: Lifelines Lost
XI: Retrospectus


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MORNING STAR - Albumpremier a dunaújvárosi csapattól: Harvesters
2019. június 17. (hétfő) 08:55

Harvesters címmel megjelent és végig is hallgathatóa dunaújvárosi The Morning Star negyedik albuma. "A rockzene napján, június 16-án megjelent a Harvesters című 2019-es nagylemezünk. Hallgassátok a zenekarunk Youtube vagy Bandcamp oldalán, utóbbi oldalunkról le is töltheted! Július 8-án 21:45-tól a Rockmaratonon The Morning Star lemezbemutató koncert."   www.facebook.com/themorningstargroup     THE MORNING STAR - Harvesters (a 2019-es album) Harvesters by The Morning Star "A Rockmaraton Fesztiválon az összes új merch-termékünket megvásárolhatjátok majd a shopban. Figyeljétek a közösségi oldalainkat. Rajtuk a ráncfelvarrott korábbi albumainkat, teljes diszkográfiával, a Revolution Blues, a Hedgehoglife és most már az Eleve lemez dalait."   "Itt az új albumunk első saját dala. Az Omerta című számra esett a választás, mivel nagyon jellemzi a lemez egészét. A...

BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első...

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS