WHILE HEAVEN WEPT - Friss albumelőzetesek az epikus prog/doom bandától

Október 24-én jön ki az új WHW lemez

2014. október 2. (csütörtök) 14:37 | utoljára módosítva: 2014. október 2. (csütörtök) 14:39

Suspended At Aphelion címmel október 24-én jelenik meg a doomos, epikus zenét klasszikus, szimfonikus, progos hatásokkal játszó amerikai While Heaven Wept ötödik nagylemeze, a 2011-es Fear Of Infinity folytatása.

A 11 tételből álló új lemez a csapat eddigi legambiciózusabb munkája, lényegében egyetlen ultraepikus dalból áll a lemez.


Egy szöveges videóvel korábban bemutattuk az Icarus And I című új WHW dalt, de már három albumelőzetes is enyhíti a várakozás kínját.


www.facebook.com/whileheavenweptTom Phillips gitáros/billentyűs (és énekes) így fogalmazott a dal és a lemez kapcsán:

"Az Icarus And I a második a 11 tételből álló új lemezen, egyben meghatározza a Suspended At Aphelion cselekményét, sztoriját: a nap nyomában, szenvedéllyel, energiával... csakhogy rá kell ébredni a valóságra: a cél elérhetetlen. Valójában erről szól a lemez... Arra vagyunk ítélve, hogy a legtávolabbra kerüljünk a naptól... Hiába akarjuk elérni az álmot, nem segít a hit, a remény, a szellem, az erő, a szív."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Albumelőzetes a Suspended At Aphelion lemezhez #3
WHILE HEAVEN WEPT - Albumelőzetes a Suspended At Aphelion lemezhez #2
WHILE HEAVEN WEPT - Albumelőzetes a Suspended At Aphelion lemezhez #1

 


"Zeneileg is tele van csavarral, különlegességgel az anyag, őrületek egész sora követi ezt a tételt. Egyetlen dallal lehetetlenség is bemutatni ezt a 11 tételes eposzt, de az Icarus And I-ról azt gondoljuk, hogy ez a kezdet, a kiindulópont, egyben a While Heaven Wept történetének leginkább örömteli utazása."
 


WHILE HEAVEN WEPT - Icarus And I (a 2014-es Suspended At Aphelion albumhoz)

 


Az idén 25 éves virginiai csapat új albuma azzal a Kevin "131" Gutierrez producerrel, hangmérnökkel (Deceased, Raven, Dysrhythmia stb.) került felvételre, akivel 12 évvel ezelőtt az Of Empires Forlorn album készült. Az volt a While Heaven Wept második nagylemeze.

A 11 tételes új albumon vendégként bukkan fel a két egykori zenész a While Heaven Wept tagok egyik közös kedvenc zenekarából, a Fates Warningból, mégpedig Mark Zonder ex-dobos és Victor Arduini ex-gitáros. Arduini alapítótag volt a Fates Warningban, de csak az első két lemezen játszott, Mark Zonder (Warlord) pedig az 1989-es ötödik albumon dobolt először a prog metal alapbandában.


"Noha a legtöbb eddigi lemezünk tematikus volt, ez az első alkalom, hogy ennyire maximálisan koncepciózusan dolgoztunk, követve a Pink Floyd, a Genesis, a Rush, az Iron Maiden, King Diamond, a Queensryche és persze a Fates Warning hagyományokat. Zeneileg ez a lemez a felsoroltak metszéspontjában található, de egy kis viking-érás Bathory hangulattal is megfűszerezve.

Hosszú ideje ez az első lemezünk, amelyen csakis teljesen friss muzsika hallható (korábban gyakran ástunk elő régi ötleteket, elképzeléseket). Csellók, hegedűk, klasszikus gitárok, perkák és eredeti analóg szintik is hallhatók az albumon, de a While Heaven Wept alapvető hangzása, stílusa nem változott."
 
 WHILE HEAVEN WEPT - Suspended At Aphelion
(10/24 - Nuclear Blast)

I: Introspectus
II: Icarus And I
III: Ardor
IV: Heartburst
V: Indifference Turned Paralysis
VI: The Memory Of Bleeding
VII: Souls In Permafrost
VIII: Searching The Stars
IX: Reminiscence Of Strangers
X: Lifelines Lost
XI: Retrospectus


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CODE ORANGE - Júniusban koncert Budapesten
2019. április 18. (csütörtök) 18:26

Júniusban Budapesten  játszik a hardcore punk / metal vonalas Code Orange, amelynek a 2017 januárjában kiadott Forever lemeze Grammy-jelölést is kapott. Az ötös legutóbbi kiadványa a tavalyi The Hurt Will Go On EP volt, amelynek The Hunt dalába a Slipknot, Stone Sour frontember, Corey Taylor volt a vendég. "Végre újra Budapesten a Code Orange! A 2010-es évek egyik nagy metal/hardcore sikertörténetét író pittsburgi banda - miután a Slipknottal járja körbe Európa stadionjait - az Instantban ad klubkoncertet az A38 Hajó szervezésében június 12-én. Utoljára 2014-ben, még Code Orange Kids néven láthattuk őket a Dürer Kertben: azóta csonkább néven, de annál jobb dalokkal és egyre nagyobbra duzzadó érdeklődéssel övezve működnek tovább...   www.facebook.com/codeorangekids   A koncert Facebook oldala ...Legutóbbi nagylemezük, a 2017-es – Grammy-díjra is jelölt – Forever megjelenésével végleg...

WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám
WASTED STRUGGLE - Jön az Agenda Of Fear album, két újabb előzetes szám

Agenda Of Fear címmel májusban jön majd ki a hardcore/metal vonalas budapesti Wasted Struggle új lemeze, amelyről már bemutattuk az első előzetes dalt, a klippel kísért címadó tétel,...

SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless
SAINT VITUS - Hét év után új album a doom legendától, dalpremier: Useless

Szimplán Saint Vitus címmel jelenik meg május 17-én az amerikai doom legenda Saint Vitus kilencedik albuma, a 2012-es visszatérő album, a Lillie: F-65 folytatása. A 2012-es lemez Scott...

MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock
MEMORIAM - Az első dal a júniusi albumról: Shell Shock

Requiem For Mankind címmel június 21-én jelenik meg a Martin "Kiddie" Kearns dobos 2015-ös halála miatt leállított brit death metal legenda Bolt Thrower egyfajta folytatásának tekinthető...

RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket
RAMMSTEIN - Május közepén új album, már 8 dalból villantottak meg részleteket

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de a május 17-én érkező új stúdióalbumról most már 8 másik dalból is közzétettek rövid ízelítőket. Az új album címe...

INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!
INVADER - Dal- és klippremier: Adj Uram!

Nemrég egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Invader, az Amennyit az Isten után pedig itt a klippel kísért második előzetes dal a Valóságelvonó címmel...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS