JESPER STRÖMBLAD - Amit az In Flamesről gondol a volt gitáros

Szólóalbumra is készül Strömblad mester

2014. október 2. (csütörtök) 09:00

Az In Flames alapító gitárosa, korábbi fő dalszerzője, Jesper Strömblad a Facebook oldalán válaszolt néhány aktuális rajongói kérdésre, elsődlegesen arra, hogy tervezi-e visszatérését régi csapatába, illetve arra, hogy mit is gondol a sok vitát kiváltó új In Flames albumról.


Jesper Strömblad elárulta, hogy szólóalbumra készül, de a The Resistance nevű death metal csapatáról is jön majd az új anyag.

A The Resistance 2011-ben alakult és tavaly jelent meg a bemutatkozó lemezük, a Scars. A banda élén Marco Aro áll (aki visszatért a The Haunted élére is), Jesper mellett a másik gitáros Glenn Lungström (ex-Dimension Zero, ex-HammerFall, ex-In Flames)


www.facebook.com/theresistanceswe"Visszatérek-e valamikor is az In Flames-be? Senki sem tudhatja, hogy mit hoz a jövő, de kicsi az esély erre, hiszen egy másfajta zenei utazásra indultak, van biztos felállásuk és én magam is az életem egy teljesen másfajta ösvényét taposom jelenleg. Sosem fogom részletesen taglalni, hogy miért szálltam ki, de mindig van egy hivatalos történet és van egy másik... Az alkohol meglehetősen kicsi szerepet játszott ebben.

A következő kérdésre is adott ezzel a válasz, mármint arra, hogy mit gondolok az új anyagukról. Hallgasd meg a The Resistance zenekaromat és az némi magyarázatot adhat. Egyszerűen más-más irányba mentünk el. Nekem szükségem van arra, hogy 100 %-osan vállalhassam, amit csinálok, kell, hogy érezzem az inspirációt. A rajongóknak tartozom ezzel és persze magának a zenekarnak is.

Minden tiszteletem az In Flames-nek és az új megközelítésüknek, de számomra a zenekar egy gitár- és riffközpontú melo-death csapat volt. Ma már nem az, de a játék minősége továbbra is kiváló és nem hinném, hogy ez hibás lenne. De ez nem az a vízió, amivel én rendelkeztem, amikor elindultunk annak idején.

Mindezzel együtt is minden tiszteletem nekik és ahatalmas sikerüknek, amit nagyon is megérdemelnek! Szóval, kérlek titeket, hogy a 'gyere vissza az In Flames-be' kommentek helyett árjátok azt, hogy 'üdvözlünk a csapatban Niklas Engelin'. Niklas az egyik legrendesebb fickó, aki nagyon tehetséges és tökéletesen pótol engem. Nagyszerű energiákat hozott vissza a bandába, mind a bulikon, mind személyében. Erről van szó tehát.

A zenémet illetően nem kötök kompromisszumokat és soha nem is fogok. Egy új ösvényen járok a The Resistance-beli társaimmal, akiknek azt köszönhetem, hogy újra játszani akartam, és azt is, hogy egy zenekar tagjaként újra jól érzem magam. Elkötelezettség, barátság, igazi szenvedély a zene iránt! Szart sem számít a pénz, a hírnév, a Grammy stb., ha nem vagy maximálisan elkötelezett.

Készül továbbá egy szólóalbumom is, a The Resistance-től jön egy arczúzós EP és egy lemez, és vannak más, izgalmas projektek is előttem... Szóval... mindenki ott van, ahová tartozik. Én egy olyan csapatban vagyok, amit szeretek. Az In Flames is kiválóan teszi a dolgát... Minden jó! Szeretlek mindnyájatokat!"THE RESISTANCE - Rise From Treason (a 2013-as EP-hez)
THE RESISTANCE - Clearing The Slate (a 2013-as Scars albumhoz)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
A.M.D. - 52 éves korában elhunyt Lörke, a klasszikus felállás gitárosa
2019. június 23. (vasárnap) 15:52

52 éves korában elhunyt Lőrincz Sándor, azaz Lörke, az A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, dalszerzője. Lörke 1990 nyarán lett a hazai hardcore színteret meghatározó A.M.D. állandó gitárosa, Füleki Sándor (Leukémia, Mood, Wall Of Sleep) utódja, 1990 végén pedig meg is jelent az első A.M.D. anyag, a Ne vonulj be! című kazetta, amit 1991 végén követett az első hivatalos lemez, A háború borzalmai, sőt még rosszabb. A hardcore csapat ebben az időszakban rengeteget játszott idehaza és külföldön is, többek között olyan csapatokkal, az Idiots, a Spermbirds, a Fugazi, a Body Count vagy a Carcass.     Az alapító frontember, Sotár 1993-ban szállt ki, 1994-ben kábítószer-túladagolás következtében hunyt el. Sotár halála után kihoztak még egy lemezt (Túlélők), de utána hosszú szünet következett, és a társaság csak 2005-ben jött össze újra. A Mindenen kívül című lemezül 2012-ben jelent...

MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends
MAJESTY - Klipes új dal a június végi Legends albumról: We Are Legends

Legends címmel június 28-án jelenik meg a Tarek Maghary énekes vezette német Majesty új albuma, amelynek már a harmadik előzetes dalával, a klippel kísért We Are Legends tétellel is...

PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion
PENNHURST - Ősszel jön ki a nu metal csapat első lemeze, dalpremier: Crime Of Passion

Crime Of Passion címmel máris meghallgatható az első dal a nu metalos budapesti Pennhurst ősszel érkező első albumáról. "Ígéretünkhöz híven, most közzéteszünk egy vadiúj dalt,...

ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains
ENTOMBED A.D. - Nyár végén új album LG Petrovéktól, dal- és klippremier: Torment Remains

Bowels Of Earth címmel augusztus 30-án lát majd napvilágot az LG Petrov énekes vezette Entombed A.D. harmadik albuma, a 2016-os Dead Dawn lemez folytatása, amelyről máris itt egy...

SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding
SONATA ARCTICA - Ősszel jön az új album, dalpremier: A Little Less Understanding

Talviyö (Winter Nights) címmel szeptember 6-án jelenik meg a finn Sonata Arctica tizedik album, a 2016-os The Ninth Hour lemez 11 dalos folytatása, amelyről máris megismerkedhetsaz az első...

FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111
FREEDOM CALL - Videoklippel az első dal a nyárvégi M.E.T.A.L. albumról: 111

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a 20 éves jubileumát ünneplő Freedom Call őszi turnéjának lesz budapesti állomása, és hogy a Visions Of Atlantis jön majd velük hozzánk is, most...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS