JESPER STRÖMBLAD - Amit az In Flamesről gondol a volt gitáros

Szólóalbumra is készül Strömblad mester

2014. október 2. (csütörtök) 09:00

Az In Flames alapító gitárosa, korábbi fő dalszerzője, Jesper Strömblad a Facebook oldalán válaszolt néhány aktuális rajongói kérdésre, elsődlegesen arra, hogy tervezi-e visszatérését régi csapatába, illetve arra, hogy mit is gondol a sok vitát kiváltó új In Flames albumról.


Jesper Strömblad elárulta, hogy szólóalbumra készül, de a The Resistance nevű death metal csapatáról is jön majd az új anyag.

A The Resistance 2011-ben alakult és tavaly jelent meg a bemutatkozó lemezük, a Scars. A banda élén Marco Aro áll (aki visszatért a The Haunted élére is), Jesper mellett a másik gitáros Glenn Lungström (ex-Dimension Zero, ex-HammerFall, ex-In Flames)


www.facebook.com/theresistanceswe"Visszatérek-e valamikor is az In Flames-be? Senki sem tudhatja, hogy mit hoz a jövő, de kicsi az esély erre, hiszen egy másfajta zenei utazásra indultak, van biztos felállásuk és én magam is az életem egy teljesen másfajta ösvényét taposom jelenleg. Sosem fogom részletesen taglalni, hogy miért szálltam ki, de mindig van egy hivatalos történet és van egy másik... Az alkohol meglehetősen kicsi szerepet játszott ebben.

A következő kérdésre is adott ezzel a válasz, mármint arra, hogy mit gondolok az új anyagukról. Hallgasd meg a The Resistance zenekaromat és az némi magyarázatot adhat. Egyszerűen más-más irányba mentünk el. Nekem szükségem van arra, hogy 100 %-osan vállalhassam, amit csinálok, kell, hogy érezzem az inspirációt. A rajongóknak tartozom ezzel és persze magának a zenekarnak is.

Minden tiszteletem az In Flames-nek és az új megközelítésüknek, de számomra a zenekar egy gitár- és riffközpontú melo-death csapat volt. Ma már nem az, de a játék minősége továbbra is kiváló és nem hinném, hogy ez hibás lenne. De ez nem az a vízió, amivel én rendelkeztem, amikor elindultunk annak idején.

Mindezzel együtt is minden tiszteletem nekik és ahatalmas sikerüknek, amit nagyon is megérdemelnek! Szóval, kérlek titeket, hogy a 'gyere vissza az In Flames-be' kommentek helyett árjátok azt, hogy 'üdvözlünk a csapatban Niklas Engelin'. Niklas az egyik legrendesebb fickó, aki nagyon tehetséges és tökéletesen pótol engem. Nagyszerű energiákat hozott vissza a bandába, mind a bulikon, mind személyében. Erről van szó tehát.

A zenémet illetően nem kötök kompromisszumokat és soha nem is fogok. Egy új ösvényen járok a The Resistance-beli társaimmal, akiknek azt köszönhetem, hogy újra játszani akartam, és azt is, hogy egy zenekar tagjaként újra jól érzem magam. Elkötelezettség, barátság, igazi szenvedély a zene iránt! Szart sem számít a pénz, a hírnév, a Grammy stb., ha nem vagy maximálisan elkötelezett.

Készül továbbá egy szólóalbumom is, a The Resistance-től jön egy arczúzós EP és egy lemez, és vannak más, izgalmas projektek is előttem... Szóval... mindenki ott van, ahová tartozik. Én egy olyan csapatban vagyok, amit szeretek. Az In Flames is kiválóan teszi a dolgát... Minden jó! Szeretlek mindnyájatokat!"THE RESISTANCE - Rise From Treason (a 2013-as EP-hez)
THE RESISTANCE - Clearing The Slate (a 2013-as Scars albumhoz)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS