DAVE LOMBARDO - "Sosem fogok visszamenni a Slayerbe..."

Szeptember közepén jön ki a második Philm album

2014. augusztus 28. (csütörtök) 18:22 | utoljára módosítva: 2014. augusztus 28. (csütörtök) 18:27

Szeptember közepén új albummal jelentkezik az ex-Slayer dobos Dave Lombardo progos, kísérletezős triója, a Philm. A Fire From The Evening Sun lemezen Lombardo mellett - akárcsak a két éve kiadott Harmonic albumon - Gerry Nestler gitározik és énekel (Civil Defiance), a basszusgitáros pedig Francisco Tomaselli (ex-War).


A Philm lemez promózása miatt az utóbbi napokban több interjút is adott Dave Lombardo, melyek során világossá tette, hogy sosem fog visszatérni a Slayerbe. (Nem mintha hívnák...)

"Klassz dolog zenekarban lenni és úgy is érezni, hogy újra egy bandában vagy, tudod? - mondta a brit Hammernek. - Barátokként lógunk együtt, ez cseppet sem érződik munkának. Szórakozás inkább. Úgy értem, ezért kezd el az ember zenélni, nem igaz? Nem panaszkodom, nagyon is szerencsés voltam eddig is, de jó érzés újra közeli személyes kapcsolatban lenni azokkal, akikkel együtt zenélek.

A vége felé már nem ez volt (a Slayerben). Csak a színpadra lépés előtt találkoztunk, más-más buszon utaztunk, másfajta társaságunk volt. Nehéz volt így színpadra lépni és itt bármiféle kémiát kialakítani."

Visszatérsz még valaha a Slayerbe?

"Nem. Ennyi volt. Végeztem ezzel. Van egy csomó más dolgom és most már tudom, hogy ha pénzről van szó, akkor ebben a bizniszben nincsenek barátaid. Sosem fogok visszamenni."
 


PHILM - Előzetes a 2014-es albumhoz)

 A brazil Portal 7-nek ugyanezzel a témával kapcsolatban így fogalmazott a dobos:

"Nincsenek ilyen terveim. Úgy értem, hogy kopogtathatnak az ajtómon, de nem tudom, hogy válaszolnék-e nekik! (nevet) Nem tudom. Pillanatnyilag az új bandámra koncentrálok, továbbá a dobklinikákra, a zeneszerzésre, arra, hogy kreatív maradjak. Nem hagyom, hogy a múltban történtek bármilyen módon is megzavarjanak, vagy akadályozzák a jövőbeni fejlődésemet."


A Let There Be Rock-nak a klasszikus Slayer felállás zenei kémiájáról is beszélt Lombardo:

"Létezik egy bizonyos mágia, ez megvolt a Slayerben, de a Bon Scott-féle AC/DC-ben is. És amikor adott ez a mágia egy csapatban, akkor azokat a zenészeket nem lehet pótolni. Senki nem képes pótolni őket. Senki. Képtelenség. Igen, a Slayernek ott az új dobosa (Paul Bostaph), és egy csomó rajongó szereti őt. De akkor is van ez a mágia dolog. Ez a kémia.

Mint amikor találkozol egy lánnyal és tényleg nagyon jól kijöttök, az is kémia, az is valami különleges dolog. Ugyanez van a bandáknál is. Van ez a négy fickó, akik talán utálják egymást, viszont a színpadon ott van ez a mágia. És ez most hiányzik onnan, én így hiszem.

Ott van például John Bonham. Amikor a Led Zeppelinben dobolt. A fia, Jason vette át a helyét, ó Istenem. De tényleg... Tisztelem Jasont és azt is, amit csinált eddig, de amikor az egylábdobos témát két lábdobbal játssza, az számomra elrontotta az egészet. Igazán? Az apád játéka az egy lábdobról szólt."


 
A Slayerből tavaly eltávolított Dave Lombardo dobossal készül a Casey Chaos vezette és idén 7 év után ismét beindult amerikai Amen zenekar új albuma is. Casey Chaos énekes, Duke Decter és John King gitárosok, John Fahnestock basszer, valamint Dave Lombardo az egyelőre cím nélküli új lemezt Ross Robinson producerrel veszi fel.


Az Amen utolsó stúdióalbuma éppen 10 éve jött ki Death Before Musick címmel. Casey Chaos és Lombardo már tavaly is dolgozott együtt új zenéken, sőt, Casey az újjáélesztett Grip Inc. élére is állt, bár azóta nem sokat hallottunk erről a formációról.

Nagyon büszke vagyok, hogy felkértek, vegyek részt ebben a fantasztikus produkcióban Casey-vel és Ross-szal - mondja Lombardo. - A thrash műfajos pályafutásom a punk stílus iránti szeretetemből fakadt.

Ez agresszív, őszinte és hiánypótló. Alig várom, hogy színpadra lépjek az Amennel, szeptemberben pedig a Philmmel fogok visszatérni Európába."
 PHILM - Fire From The Evening Sun
(09/12 - UDR)

01. Train
02. Fire From The Evening Sun
03. Lady Of The Lake
04. Lion's Pit
05. Silver Queen
06. We Sail At Dawn
07. Omniscience
08. Fanboy
09. Luxhaven
10. Blue Dragon
11. Turn In The Sky
12. Corner Girl

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AWS - Előrendelhető a Park koncert CD és DVD, videópremier: Fuss
2019. december 11. (szerda) 16:50

Park címmel jelenik meg az AWS új koncert CD-je, DVD-je, amelynek anyagát még májusban rögzítették a Budapest Parkban. Máris megnézheted a Fuss dal felvételét a DVD-ről, amelyben Bodor Máté (Alestorm, All But One) a vendég. A CD és a DVD különféle támogatói csomagok formájában már előrendelhető az AWS honlapján: www.awszenekar.hu/shop www.facebook.com/awszenekar   AWS feat. Bodor Máté - Fuss (a 2019-es Park DVD-ről) AWS - Park CD+DVD (12/13 - Edge) CD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Sorsforgató 08. Lelket vennék 09. Köddé válsz 10. Fuss 11. Szívhang 12. Vigyázz rám 13. Fekete részem 14. Temetetlen halott 15. Mindent a semmiért 16. Viszlát nyár DVD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Takard el 08. Sorsforgató 09. Lelket vennék...

SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka
SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka

A HammerWorld magazin novemberi számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Rebel és a Crossholder zenekarok éléről is ismert Szaládi "Devil" Károly énekes vezette Saqqara zenekar...

SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right
SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right

Suite 226 címmel január 31-én jelenik meg az Urban Breed énekes vezette power metalos Serious Black ötödik albuma, amelynek első előzetese a videoklippel kísért When The Stars Are Right...

BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens
BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens

Ludens címmel egy hónapja egy új dallal jelentkezett az Oli Sykes vezette Bring Me The Horizon, amelyhez hivatalos klip is született, most pedig itt a dal hivatalos koncertklipje, amit...

CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name
CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name

Scream My Name címmel egy új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter vezette Continoom zenekar. Természetesen ez a nóta is elhangzik majd december 14-én a Robotban, ahol a divideD-dal lesz...

GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre
GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre

Jelenleg a Mayhemmel turnézik, februárban pedig harmadik alkalommal, ezúttal headlinerként érkezik Budapestre az A38 Hajó szervezésében GosT. A Baalberith karakterét megtestesítő dark...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS