DAVE LOMBARDO - "Sosem fogok visszamenni a Slayerbe..."

Szeptember közepén jön ki a második Philm album

2014. augusztus 28. (csütörtök) 18:22 | utoljára módosítva: 2014. augusztus 28. (csütörtök) 18:27

Szeptember közepén új albummal jelentkezik az ex-Slayer dobos Dave Lombardo progos, kísérletezős triója, a Philm. A Fire From The Evening Sun lemezen Lombardo mellett - akárcsak a két éve kiadott Harmonic albumon - Gerry Nestler gitározik és énekel (Civil Defiance), a basszusgitáros pedig Francisco Tomaselli (ex-War).


A Philm lemez promózása miatt az utóbbi napokban több interjút is adott Dave Lombardo, melyek során világossá tette, hogy sosem fog visszatérni a Slayerbe. (Nem mintha hívnák...)

"Klassz dolog zenekarban lenni és úgy is érezni, hogy újra egy bandában vagy, tudod? - mondta a brit Hammernek. - Barátokként lógunk együtt, ez cseppet sem érződik munkának. Szórakozás inkább. Úgy értem, ezért kezd el az ember zenélni, nem igaz? Nem panaszkodom, nagyon is szerencsés voltam eddig is, de jó érzés újra közeli személyes kapcsolatban lenni azokkal, akikkel együtt zenélek.

A vége felé már nem ez volt (a Slayerben). Csak a színpadra lépés előtt találkoztunk, más-más buszon utaztunk, másfajta társaságunk volt. Nehéz volt így színpadra lépni és itt bármiféle kémiát kialakítani."

Visszatérsz még valaha a Slayerbe?

"Nem. Ennyi volt. Végeztem ezzel. Van egy csomó más dolgom és most már tudom, hogy ha pénzről van szó, akkor ebben a bizniszben nincsenek barátaid. Sosem fogok visszamenni."
 


PHILM - Előzetes a 2014-es albumhoz)

 A brazil Portal 7-nek ugyanezzel a témával kapcsolatban így fogalmazott a dobos:

"Nincsenek ilyen terveim. Úgy értem, hogy kopogtathatnak az ajtómon, de nem tudom, hogy válaszolnék-e nekik! (nevet) Nem tudom. Pillanatnyilag az új bandámra koncentrálok, továbbá a dobklinikákra, a zeneszerzésre, arra, hogy kreatív maradjak. Nem hagyom, hogy a múltban történtek bármilyen módon is megzavarjanak, vagy akadályozzák a jövőbeni fejlődésemet."


A Let There Be Rock-nak a klasszikus Slayer felállás zenei kémiájáról is beszélt Lombardo:

"Létezik egy bizonyos mágia, ez megvolt a Slayerben, de a Bon Scott-féle AC/DC-ben is. És amikor adott ez a mágia egy csapatban, akkor azokat a zenészeket nem lehet pótolni. Senki nem képes pótolni őket. Senki. Képtelenség. Igen, a Slayernek ott az új dobosa (Paul Bostaph), és egy csomó rajongó szereti őt. De akkor is van ez a mágia dolog. Ez a kémia.

Mint amikor találkozol egy lánnyal és tényleg nagyon jól kijöttök, az is kémia, az is valami különleges dolog. Ugyanez van a bandáknál is. Van ez a négy fickó, akik talán utálják egymást, viszont a színpadon ott van ez a mágia. És ez most hiányzik onnan, én így hiszem.

Ott van például John Bonham. Amikor a Led Zeppelinben dobolt. A fia, Jason vette át a helyét, ó Istenem. De tényleg... Tisztelem Jasont és azt is, amit csinált eddig, de amikor az egylábdobos témát két lábdobbal játssza, az számomra elrontotta az egészet. Igazán? Az apád játéka az egy lábdobról szólt."


 
A Slayerből tavaly eltávolított Dave Lombardo dobossal készül a Casey Chaos vezette és idén 7 év után ismét beindult amerikai Amen zenekar új albuma is. Casey Chaos énekes, Duke Decter és John King gitárosok, John Fahnestock basszer, valamint Dave Lombardo az egyelőre cím nélküli új lemezt Ross Robinson producerrel veszi fel.


Az Amen utolsó stúdióalbuma éppen 10 éve jött ki Death Before Musick címmel. Casey Chaos és Lombardo már tavaly is dolgozott együtt új zenéken, sőt, Casey az újjáélesztett Grip Inc. élére is állt, bár azóta nem sokat hallottunk erről a formációról.

Nagyon büszke vagyok, hogy felkértek, vegyek részt ebben a fantasztikus produkcióban Casey-vel és Ross-szal - mondja Lombardo. - A thrash műfajos pályafutásom a punk stílus iránti szeretetemből fakadt.

Ez agresszív, őszinte és hiánypótló. Alig várom, hogy színpadra lépjek az Amennel, szeptemberben pedig a Philmmel fogok visszatérni Európába."
 PHILM - Fire From The Evening Sun
(09/12 - UDR)

01. Train
02. Fire From The Evening Sun
03. Lady Of The Lake
04. Lion's Pit
05. Silver Queen
06. We Sail At Dawn
07. Omniscience
08. Fanboy
09. Luxhaven
10. Blue Dragon
11. Turn In The Sky
12. Corner Girl

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS