DREAM THEATER - Az első videó a bostoni bulit megörökítő DVD-ről

A Berklee nagyzenekarával és kórusával adták ezt a különleges koncertet

2014. augusztus 21. (csütörtök) 18:52

Szeptember 30-án jelenik meg a Dream Theater új dupla DVD-je, a több mint két órás Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House), amit idén március 25-én rögzítettek a bostoni Operaházban adott különleges koncerten.


A Blu-ray verzióban is megjelenő anyag producere John Petrucci gitáros volt, a koncertfelvételt Pierre és François Lamoureux forgatta, rendezte, a keverést és a masztert pedig Richard Chycki végezte. A spéci koncerten vendégként szerepelt a Berklee College Of Music nagyzenekara és kórusa.

A The Looking Glass dal felvételét máris megnézheted a DVD előzeteseként.


"Sok szempontból ez olyan volt a banda számára, mint a hazatérés, hiszen a Dream Theater megszületése szorosan kapcsolódik a Berkleehez - mondja Petrucci. - John Myung és jómagam is növendékek voltunk a suliban, Mike Mangini dobos pedig 10 éven át ott tanított. Hatalmas öröm és egyben megtiszteltetés volt, hogy együtt léphettünk fel a Berklee tanulóival."DREAM THEATER - The Looking Glass (a 2014-es Breaking The Fourth Wall DVD-ről)

Hozzászólások

[013820]
Pandeamonium
Melkorka, neked meg minden billentyűleütésed aranyeret ér! XDDD
[013819]
bozso
Imádom a Drem-et!Sok jó bandát köszönhetünk a hatásuknak.
Minden koncertjüket láttam,és én már örökre a kedvenceimnek fogadtam őket.
Viszont az Octavarium lemez óta szeretnék újabb dolgokat,vagyis valami mást is.Úgy érzem csípőből kidobnak bármikor egy olyan lemezt,mint ahogy meg is teszik.
Profik,és Királyok!Én még egy AWAKE féle lemezre éhezem!:)

[013818]
Melkor
Tökéletesen egyetértek veled mindenben Beavis. Minden billentyűleütésed aranyat ér!
[013817]
Beavis
Az lehet, hogy nincs annyi újdonság az új albumokon, mint a korábbiakon, de a Dream Theater legalább hozza a minimumot, nem úgy, mint például a Metallica, akik az elmúlt 15 évben kb semmi értékelhetőt nem hoztak össze.
[013816]
pekka
A DREAM THEATER-el egy baj van. Eljátszottak már mindent amit tudnak, már csak ismétlés az egész. Ettől függetlenül zseniális zenészek még mindíg!
[013815]
vinylfanatic
Szerintem is nagyon rendben van itt minden.Zseniális zene ez még mindíg! Ez a nóta meg szerintem a legutóbbi lemez legjobbja.Nincs egyetlen olyan zenekar sem aki 20 éven át mindíg óriási újításokkal tud előállni.Nem is kell.jó dalokat kell írni és kész.A Dream Theater pedig még tud jó dalokat írni!
[013814]
Beavis
Nincs ezzel különösebb probléma szerintem, tisztességes iparosmunka. Semmi kiemelkedő nincs benne, de nem is vállalhatatlanul rossz.
[013813]
Manowar
A zene most is jó, de valahogy sosem tudtam megbarátkozni James LaBrie hangjával. Nekem túl semmilyen, főleg egy ilyen muzsikához. Mindig azt éreztem, hogy amikor belép egy-egy dalban, onnatól az egész teljesen jellegtelenné válik. A Fates Warning már csak ezért is mindig sokkal közelebb állt hozzám, mert zeneileg egyformán nagy a két banda, és ott még az ének is hatalmas... szerintem.
[013812]
morningrise
Olyan semmilyen ez a szám ! Elcsúszik mellettem. Azért is fájó ez nekem mert évekig hatalmas Dream rajongó voltam, megvannak eredetiben a lemezek , DVD-k. az utolsó három lemez meg valami rettenet unalom . Tudom hallgassak mást :) Hallgatok is.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ALVIN ÉS A MÓKUSOK - Itt az új dal: A halhatatlan halála
2019. december 14. (szombat) 08:23

A halhatatlan halála címmel egy új dallal jelentkezett az Alvin és a Mókusok. Ma este (december 14.) a Barba Negrában játszanak, vendégük a Bankrupt lesz. A Mikulás is hozott egy friss Alvin számot (Angyalok mosolyogjanak), ahhoz pedig egy klipet is forgatnak ma a Barba Negrás bulin, így azt üzenik a rajongóknak, hogy lehetőleg Mikulássapkában érkezzenek. És lesz ajándékuk is: "Találkozzunk december 14-én a Barba Negrában, ahol bemutatjuk nektek a Halhatatlan halála című dalt és megajándékozunk mindenkit egy, a dalt tartalmazó kislemezzel!"   www.facebook.com/Alvin.es.a.Mokusok A koncert Facebook oldala ALVIN ÉS A MÓKUSOK! 2019. december 14. Barba Negra Music Club 20.00 - kapunyitás 20.40 - Bankrupt 21.40 - ALVIN ÉS A MÓKUSOK ALVIN ÉS A MÓKUSOK - A halhatatlan halála (2019) ALVIN ÉS A MÓKUSOK - Angyalok mosolyogjanak (2019) A csapatnak idén még még...

ANNA & THE BARBIES - Megjelent és végighallgatható az Indián című új album
ANNA & THE BARBIES - Megjelent és végighallgatható az Indián című új album

Indián címmel megjelent és meg is hallgatható az idén már a 15. születésnapját ünneplő Anna & The Barbies új albuma. A különleges jubileumi alkalomhoz kapcsolódott egy...

SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive
SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive

Become The Hunter címmel február 14-én jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade
CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett a Carcass, a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása pedig 2020-ban jelenik meg. A csapatban tavaly óta új...

BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore
BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore

Carnivore címmel március 6-án jön majd ki az új Body Count album, a 2017-es Bloodlust folytatása, az új lemez címadó dalához pedig most egy vizuál-videó is érkezett. A Carnivore...

SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend
SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend

MMXX címmel január 17-én lát napvilágot a második albuma a Sons Of Apollo-nak, annak a prog metal csapatnak, amit az ex-Dream Theater dobos Mike Portnoy hozott össze pár éve Billy Sheehan...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS