DREAM THEATER - Az első videó a bostoni bulit megörökítő DVD-ről

A Berklee nagyzenekarával és kórusával adták ezt a különleges koncertet

2014. augusztus 21. (csütörtök) 18:52

Szeptember 30-án jelenik meg a Dream Theater új dupla DVD-je, a több mint két órás Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House), amit idén március 25-én rögzítettek a bostoni Operaházban adott különleges koncerten.


A Blu-ray verzióban is megjelenő anyag producere John Petrucci gitáros volt, a koncertfelvételt Pierre és François Lamoureux forgatta, rendezte, a keverést és a masztert pedig Richard Chycki végezte. A spéci koncerten vendégként szerepelt a Berklee College Of Music nagyzenekara és kórusa.

A The Looking Glass dal felvételét máris megnézheted a DVD előzeteseként.


"Sok szempontból ez olyan volt a banda számára, mint a hazatérés, hiszen a Dream Theater megszületése szorosan kapcsolódik a Berkleehez - mondja Petrucci. - John Myung és jómagam is növendékek voltunk a suliban, Mike Mangini dobos pedig 10 éven át ott tanított. Hatalmas öröm és egyben megtiszteltetés volt, hogy együtt léphettünk fel a Berklee tanulóival."DREAM THEATER - The Looking Glass (a 2014-es Breaking The Fourth Wall DVD-ről)

Hozzászólások

[013820]
Pandeamonium
Melkorka, neked meg minden billentyűleütésed aranyeret ér! XDDD
[013819]
bozso
Imádom a Drem-et!Sok jó bandát köszönhetünk a hatásuknak.
Minden koncertjüket láttam,és én már örökre a kedvenceimnek fogadtam őket.
Viszont az Octavarium lemez óta szeretnék újabb dolgokat,vagyis valami mást is.Úgy érzem csípőből kidobnak bármikor egy olyan lemezt,mint ahogy meg is teszik.
Profik,és Királyok!Én még egy AWAKE féle lemezre éhezem!:)

[013818]
Melkor
Tökéletesen egyetértek veled mindenben Beavis. Minden billentyűleütésed aranyat ér!
[013817]
Beavis
Az lehet, hogy nincs annyi újdonság az új albumokon, mint a korábbiakon, de a Dream Theater legalább hozza a minimumot, nem úgy, mint például a Metallica, akik az elmúlt 15 évben kb semmi értékelhetőt nem hoztak össze.
[013816]
pekka
A DREAM THEATER-el egy baj van. Eljátszottak már mindent amit tudnak, már csak ismétlés az egész. Ettől függetlenül zseniális zenészek még mindíg!
[013815]
vinylfanatic
Szerintem is nagyon rendben van itt minden.Zseniális zene ez még mindíg! Ez a nóta meg szerintem a legutóbbi lemez legjobbja.Nincs egyetlen olyan zenekar sem aki 20 éven át mindíg óriási újításokkal tud előállni.Nem is kell.jó dalokat kell írni és kész.A Dream Theater pedig még tud jó dalokat írni!
[013814]
Beavis
Nincs ezzel különösebb probléma szerintem, tisztességes iparosmunka. Semmi kiemelkedő nincs benne, de nem is vállalhatatlanul rossz.
[013813]
Manowar
A zene most is jó, de valahogy sosem tudtam megbarátkozni James LaBrie hangjával. Nekem túl semmilyen, főleg egy ilyen muzsikához. Mindig azt éreztem, hogy amikor belép egy-egy dalban, onnatól az egész teljesen jellegtelenné válik. A Fates Warning már csak ezért is mindig sokkal közelebb állt hozzám, mert zeneileg egyformán nagy a két banda, és ott még az ének is hatalmas... szerintem.
[013812]
morningrise
Olyan semmilyen ez a szám ! Elcsúszik mellettem. Azért is fájó ez nekem mert évekig hatalmas Dream rajongó voltam, megvannak eredetiben a lemezek , DVD-k. az utolsó három lemez meg valami rettenet unalom . Tudom hallgassak mást :) Hallgatok is.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AC/DC - Bon Scott ma lenne 74 éves
2020. július 9. (csütörtök) 18:09

A hard rock zene egyik legkarizmatikusabb hangja, az AC/DC frontembere 74 éve ezen a napon született. Bon Scott 1946. július 9-én látta meg a napvilágot a skóciai Forfarban, az anyakönyi kivonatában a Ronald Belford Scott név szerepelt.   A Highway To Hell albummal az igazi sikerekbe épp csak beleszagolt AC/DC frontembere egy szokásosan átmulatott londoni éjszakát követően egy barátja autójának hátsó ülésén aludt el, másnap, 1980. február 19-én pedig már csak a kihűlt holttestét találták meg. 33 éves volt. Visszaemlékezésünkben a csapat korai menedzsere szólal meg.   Michael Browning menedzser 1974 novemberében vette át az AC/DC ügyeinek intézését. Browning akkoriban a Hard Rock Cafét vezette Melbourne-ben, így ismerte meg a zenekart, majd egészen 1979-ig dolgozott velük, amikor a sikerek nyomán egy komolyabb szakmai háttérrel rendelkező menedzsmentre lett szüksége a zenekarnak. Malcolm...

LIONVILLE - AOR, melodikus rock dal- és klippremier: I'll Never Give My Heart Away
LIONVILLE - AOR, melodikus rock dal- és klippremier: I'll Never Give My Heart Away

Magic Is Alive címmel augusztus 7-én jelenik meg az AOR, dallamrock vonalas olasz Lionville negyedik albuma. A csapatot 2010-ben indította el a dalszerző, gitáros, énekes Stefano...

THE DEVIL'S TRADE - Dalpremier Makó Dávid dark/folk projektjétől: Három árva
THE DEVIL'S TRADE - Dalpremier Makó Dávid dark/folk projektjétől: Három árva

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

ANTROPOMORPHIA - Egy klasszikus Venom dalt rögzítettek a karantén alatt: Warhead
ANTROPOMORPHIA - Egy klasszikus Venom dalt rögzítettek a karantén alatt: Warhead

Merciless Savagery címmel még tavaly tavasszal adta ki a Metal Blade a 2009-ben újjélesztett és azóta három albumot is megjelentető death metalos holland Antropomorphia új...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Maximus
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Maximus

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának friss előzetes dala a Maximus címet viseli, és egy...

TOUCH ME NOT - Irány a Balaton, új dal és klip: Nincs de
TOUCH ME NOT - Irány a Balaton, új dal és klip: Nincs de

Nincs de címmel egy klipes új dallal jelentkezett a 2014-ben alakult pop-metalos, avagy "cukimetalos" budapesti Touch Me Not zenekar. Az új nóta az Y Sound stúdióban készült és Cséry...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS