THE IDORU - Szeptember 27-én lesz az utolsó koncert

Régi Idoru-tagok is fellépnek a búcsúbulin

2014. augusztus 17. (vasárnap) 19:38

"Elnézést, de elfogytunk!" - mondják a kétszeres Fonogram-díjas The Idoru tagjai, és komolyan gondolják a dolgot, valóban feloszlatják magukat.


Az utolsó koncert szeptember 27-én lesz a Dürer Kertben, ahol egykori Idoru-tagok is fellépnek majd velük, de a bulin játszik még a Stubborn, a Have No Clue és a Caught The Flow is.


A búcsúbuli Facebook oldalawww.facebook.com/TheIdoruBand
"Kedves Mindenki!

A helyzet az, hogy eljött értünk a jó öreg idő.

Az Idoru 12 éve a PunkHardcoreMetalRock színtéren nagyon érdekes és eseménydús múltra tekint vissza. Rengeteget adtunk és kaptunk is, mikor milyen előjellel. A lehetőségekhez képest mindig próbáltuk az adott helyzetből a legtöbbet kihozni, legyen szó koncertről, stúdiófelvételről, klipkészítésről, mások iránti segítségnyújtásról avagy csak szimplán bulizásról. Rengeteg ismerősre tettünk szert, akik segítségével fejleszthettük gondolatiságunkat, bővíthettük érzelemvilágunkat, és edzhettük problémamegoldó képességünket.
KÖSZÖNET és HÁLA!

Mindig is egyfajta modern világot képviseltünk, mellyel reményeink szerint üde színfoltjai lehettünk a színtérnek.

Történetünk első fele 2003-tól 2009 első feléig tartott, mikor is, a különböző elképzelések átalakították a banda arculatát. Ezt a mintegy 7 évet a köztudatba való bekerülés és a zenei névjegyünk lerakása jellemezte. Sokat jártunk külföldre, még Japánba is eljutottunk. De ahogy az lenni szokott, minden jónak vége szakad egyszer alapon, sajnos a külföldi piac szép lassan összezárt a 'kelet-európai' bandák legtöbbje előtt.

2008-tól megfordultak az arányok, s nem megszokott módon többet játszottunk itthon, mint a határon túl. Talán ez volt a pont azon a bizonyos i-n, ami elindított minket az úgymond egymástól való eltávolodás le-ejtőjén.

2009 második felétől egy új korszak kezdődött úgy az Idoru, mind a hazai színtér életében. Fiatal és remek zenekarok tűntek fel a láthatáron, akik újrafogalmazták az eddigi irányvonalakat, s előidéztek egy generáció váltást a koncertre járók körében. Mi sem tettünk máshogy, újraalkottuk magunkat mind művészetileg, mind korosztályilag, és elindultunk megint a kitaposatlan úton, csakúgy, mint az előző felállással.


Nem sokat hezitáltunk a dolgokon, belevágtunk lehetetlennek tűnő projektekbe is, melynek eredményeképp a zenekari egység csak növekedett. Sosem méricskéltünk, sosem válogattunk vagy finnyáskodtunk, hanem mindent 1 lapra feltéve pozitív mentalitással mentünk előre a kultúrmisszió jegyében.

Különösen jó viszony alakult ki a Till We Drop, a The Southern Oracle és nem utolsó sorban a Leander Rising zenekarokkal (+ Blind Myself +Insane +Grenma és még lehetne sorolni reggelig:D), a sok közösen eltöltött idő és élményt követően. LIKE!

A józan ész határait is súrolva mindent megtettünk ami bandától elvárható, de felemésztődött a motiváció, szem elől tűntek a célok. Az utóbbi egy-másfél évben a tőlünk megszokott tempó lelassult. A színtéri jelenlétünk bár nem vesztett minőségéből, de mennyiségéből rengeteget.

Elnézést, de ELFOGYTUNK!

Mondhatni, a körülményeink áldozataivá váltunk, mely - méltatlan - körülményeket mi magunk teremtettük a 12 évig tartó, bennünk rejlő alkotási vágyaink, elképzeléseink megalkuvás nélküli követésével, amely ki kell mondjuk, nem igazán nyert kompatibilitást a külvilággal! Ez a felismerés vezetett a döntéshez, miszerint abbahagyjuk az Idoru-t.

Talán majd egy másik életben, addig is a mostani halad tovább... :)
 


Óriási KÖSZÖNET a Közönségnek és nekik:
Égiek, Család, Barátok, Anti-Barátok, Ródok, ex-Tagok, Szervezők, Klubosok, Szállás adók, bizalmat adó Fesztiválok, Szponzorok, Támogatók, Stúdiósok, Producerek, Klipesek, Buszosok, Hangszerészek, Hangmérnökök, Artisjus, EJI, egykori Kiadók, cseh sörözők türelmes pultosai!


The Idoru:
Vocal: 2003-2009 Bödecs András, 2009-2014 Szolga József
Guitar1: 2003-2014 Szalkai Tibor
Guitar2: 2003-2014 Nagy Gábor
Bass: 2003-2005 Ács Máté, 2005-2009 Mohácsi Mátyás, 2009-2013 Pásztóy Balázs, 2013-2014 Varga Gergely
Drums: 2003-2004 Fellegi Ádám, 2004-2009 Szabó László, 2009-2014 Kocsis MátéFontosabb események:

2004: Headliner turné Japánban
2005: Headliner turné Európában
2007: Európa-turné a MISFITS zenekarral
2007: Japán miniturné az IGNITE zenekarral
2008: II. Európa turné a MISFITS zenkarral, miniturné Oroszországban, 1. hazai turné
2009: Turnék Magyarországon
2010: Fonogram díj - legjobb Rock/Metal lemez (Face The Light), turnék Magyarországon
2011: "I'm Moving On" MR2 Petőfin a nyári top 30-as listán 1. helyezett, turnék Magyarországon
2012: 2. Fonogram díj - legjobb Rock/Metal lemez (Time), turnék Magyarországon (Subscribe + Leander Rising + The Idoru + Insane)
2013: Akusztikus élőfelvétel SSR stúdió, Budapesti cseh sörözők felfedezése+magyar kézműveseké...
2014: ua., mint 2013 második fele! + Búcsúkoncert


Művészeti termékek:
- After The Storm /Demo 2003/
- Brand New Way, Brand New Situation /Album 2004/
- Hopeless Illusions /EP 2006/
- Monologue /Album 2007/
- Face The Light /Album 2009/
- Modern Rock Split /Ep 2010/
- Time /Album 2011/
- Time Special Edition /Album 2013/"


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIKTÁTOR - Új lemez született, itt a címadó dal: A hős kisteknős
2019. december 9. (hétfő) 16:32

A hős kisteknős címmel megjelent a debreceni Diktátor új lemeze, 4 friss dallal és 12 koncertnótával, amelyeket a Kaptár klubban rögzített a kultikus banda. A címadó dalhoz született szöveges videóval máris megismerkedhetsz. Derzsi vezér: "A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, a próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul ez a lemez, pontosabban az első négy szám az, amit a jövőre nézve programadónak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik... www.facebook.com/diktatormusic  ...Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem cizelláltuk túl a...

SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?
SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?

Controlled? címmel megjelent a progresszív thrash/death/power vonalas budapesti Solidity új EP-je. "Ez a 4 új dal betekintést nyújt a jövőre megjelenő második nagylemezünk...

PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream
PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream

Massacre, The New American Dream címmel egy fegyverellenes nótával jelentkezett nemrég a kanadai Palaye Royale, a dalhoz pedig most a klip is megérkezett.  Jó hír, hogy jövő tavasszal...

NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken
NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken

Adore címmel idén tavasszal adta ki a második albumát a kanadai post-black brigád Numenorean, pénteken, december 13-án pedig 'last minute' jelleggel játszanak majd Budapesten a portugál...

UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes
UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes

Idén nyáron a Dürer Kertben koncertezett a black metalos amerikai Uada, jövő tavasszal pedig egy újabb turnéval térnek vissza Budapestre. Három bandát hoznak magukkal, a svéd Griftet, a...

RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap
RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap

The Throne Within címmel még szeptemberben jelent meg a tradicionális heavy metalt nyomató svéd Ram hatodik albuma, a 2017-es Rod lemez folytatása, amelynek The Trap daláhopz készült el a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS