THE IDORU - Szeptember 27-én lesz az utolsó koncert

Régi Idoru-tagok is fellépnek a búcsúbulin

2014. augusztus 17. (vasárnap) 19:38

"Elnézést, de elfogytunk!" - mondják a kétszeres Fonogram-díjas The Idoru tagjai, és komolyan gondolják a dolgot, valóban feloszlatják magukat.


Az utolsó koncert szeptember 27-én lesz a Dürer Kertben, ahol egykori Idoru-tagok is fellépnek majd velük, de a bulin játszik még a Stubborn, a Have No Clue és a Caught The Flow is.


A búcsúbuli Facebook oldalawww.facebook.com/TheIdoruBand
"Kedves Mindenki!

A helyzet az, hogy eljött értünk a jó öreg idő.

Az Idoru 12 éve a PunkHardcoreMetalRock színtéren nagyon érdekes és eseménydús múltra tekint vissza. Rengeteget adtunk és kaptunk is, mikor milyen előjellel. A lehetőségekhez képest mindig próbáltuk az adott helyzetből a legtöbbet kihozni, legyen szó koncertről, stúdiófelvételről, klipkészítésről, mások iránti segítségnyújtásról avagy csak szimplán bulizásról. Rengeteg ismerősre tettünk szert, akik segítségével fejleszthettük gondolatiságunkat, bővíthettük érzelemvilágunkat, és edzhettük problémamegoldó képességünket.
KÖSZÖNET és HÁLA!

Mindig is egyfajta modern világot képviseltünk, mellyel reményeink szerint üde színfoltjai lehettünk a színtérnek.

Történetünk első fele 2003-tól 2009 első feléig tartott, mikor is, a különböző elképzelések átalakították a banda arculatát. Ezt a mintegy 7 évet a köztudatba való bekerülés és a zenei névjegyünk lerakása jellemezte. Sokat jártunk külföldre, még Japánba is eljutottunk. De ahogy az lenni szokott, minden jónak vége szakad egyszer alapon, sajnos a külföldi piac szép lassan összezárt a 'kelet-európai' bandák legtöbbje előtt.

2008-tól megfordultak az arányok, s nem megszokott módon többet játszottunk itthon, mint a határon túl. Talán ez volt a pont azon a bizonyos i-n, ami elindított minket az úgymond egymástól való eltávolodás le-ejtőjén.

2009 második felétől egy új korszak kezdődött úgy az Idoru, mind a hazai színtér életében. Fiatal és remek zenekarok tűntek fel a láthatáron, akik újrafogalmazták az eddigi irányvonalakat, s előidéztek egy generáció váltást a koncertre járók körében. Mi sem tettünk máshogy, újraalkottuk magunkat mind művészetileg, mind korosztályilag, és elindultunk megint a kitaposatlan úton, csakúgy, mint az előző felállással.


Nem sokat hezitáltunk a dolgokon, belevágtunk lehetetlennek tűnő projektekbe is, melynek eredményeképp a zenekari egység csak növekedett. Sosem méricskéltünk, sosem válogattunk vagy finnyáskodtunk, hanem mindent 1 lapra feltéve pozitív mentalitással mentünk előre a kultúrmisszió jegyében.

Különösen jó viszony alakult ki a Till We Drop, a The Southern Oracle és nem utolsó sorban a Leander Rising zenekarokkal (+ Blind Myself +Insane +Grenma és még lehetne sorolni reggelig:D), a sok közösen eltöltött idő és élményt követően. LIKE!

A józan ész határait is súrolva mindent megtettünk ami bandától elvárható, de felemésztődött a motiváció, szem elől tűntek a célok. Az utóbbi egy-másfél évben a tőlünk megszokott tempó lelassult. A színtéri jelenlétünk bár nem vesztett minőségéből, de mennyiségéből rengeteget.

Elnézést, de ELFOGYTUNK!

Mondhatni, a körülményeink áldozataivá váltunk, mely - méltatlan - körülményeket mi magunk teremtettük a 12 évig tartó, bennünk rejlő alkotási vágyaink, elképzeléseink megalkuvás nélküli követésével, amely ki kell mondjuk, nem igazán nyert kompatibilitást a külvilággal! Ez a felismerés vezetett a döntéshez, miszerint abbahagyjuk az Idoru-t.

Talán majd egy másik életben, addig is a mostani halad tovább... :)
 


Óriási KÖSZÖNET a Közönségnek és nekik:
Égiek, Család, Barátok, Anti-Barátok, Ródok, ex-Tagok, Szervezők, Klubosok, Szállás adók, bizalmat adó Fesztiválok, Szponzorok, Támogatók, Stúdiósok, Producerek, Klipesek, Buszosok, Hangszerészek, Hangmérnökök, Artisjus, EJI, egykori Kiadók, cseh sörözők türelmes pultosai!


The Idoru:
Vocal: 2003-2009 Bödecs András, 2009-2014 Szolga József
Guitar1: 2003-2014 Szalkai Tibor
Guitar2: 2003-2014 Nagy Gábor
Bass: 2003-2005 Ács Máté, 2005-2009 Mohácsi Mátyás, 2009-2013 Pásztóy Balázs, 2013-2014 Varga Gergely
Drums: 2003-2004 Fellegi Ádám, 2004-2009 Szabó László, 2009-2014 Kocsis MátéFontosabb események:

2004: Headliner turné Japánban
2005: Headliner turné Európában
2007: Európa-turné a MISFITS zenekarral
2007: Japán miniturné az IGNITE zenekarral
2008: II. Európa turné a MISFITS zenkarral, miniturné Oroszországban, 1. hazai turné
2009: Turnék Magyarországon
2010: Fonogram díj - legjobb Rock/Metal lemez (Face The Light), turnék Magyarországon
2011: "I'm Moving On" MR2 Petőfin a nyári top 30-as listán 1. helyezett, turnék Magyarországon
2012: 2. Fonogram díj - legjobb Rock/Metal lemez (Time), turnék Magyarországon (Subscribe + Leander Rising + The Idoru + Insane)
2013: Akusztikus élőfelvétel SSR stúdió, Budapesti cseh sörözők felfedezése+magyar kézműveseké...
2014: ua., mint 2013 második fele! + Búcsúkoncert


Művészeti termékek:
- After The Storm /Demo 2003/
- Brand New Way, Brand New Situation /Album 2004/
- Hopeless Illusions /EP 2006/
- Monologue /Album 2007/
- Face The Light /Album 2009/
- Modern Rock Split /Ep 2010/
- Time /Album 2011/
- Time Special Edition /Album 2013/"


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)
2020. július 12. (vasárnap) 11:53

KARI RUESLÅTTEN Sørgekåpe (Spindelsinn)   Negyedszázad telt el azóta, hogy Kari Rueslåtten kilépett a The 3rd and the Mortalból, az egyik első olyan metal zenekarból, melyben énekesnő is volt. A norvég csapat zeneileg is megelőzte a korát, Kari azonban szólóban kevésbé akart újítani – bár Spindelsinn című első albuma akkor is valami új volt, hiszen norvég nyelvű, erősen népzenei ihletésű muzsikát rejtett, ami sokunk számára újdonságot jelentett, hiába, hogy régiek a gyökerei. Később Kari egyre inkább pop-os irányba fordult, de mindvégig megőrizve valamit a folkból, a melankóliából, s a gyönyörű dallamokról sem feledkezve meg. Ám a Sørgekåpe album a Spindelsinn óta az első, amelyen végig norvégul énekel. Ugyanakkor nem tért vissza ahhoz a nordikus pogány vonalhoz, maradt a pop-folk, de a legtöbb dal erősen éjjeli, szomorú, melankólikus. Kari azt nyilatkozta, „a Sørgekåpe azokat a magányos...

TOKYO MOTOR FIST - Albumpremier a Danger Danger énekes és a Trixter gitáros csapatától: Lions
TOKYO MOTOR FIST - Albumpremier a Danger Danger énekes és a Trixter gitáros csapatától: Lions

Még 2017-ben jelent a debütáló albuma annak a Tokyo Motor Fist nevű dallamrock csapatnak, amit a Danger Danger énekese, Ted Poley és a Trixter gitárosa, Steve Brown hozott össze. Már a...

OSSIAN - Premier, új szöveges videó: Mennyit ad még
OSSIAN - Premier, új szöveges videó: Mennyit ad még

Április közepén jelent meg az Ossian legutóbbi albuma, a Csak a Jót, a Mennyit ad még című dalhoz pedig most elkészült egy hivatalos szöveges videó, melynek képanyagát a tavalyi...

BLUES PILLS - A visszatérés, jön az új album, friss dal és klip: Kiss My Past Goodbye
BLUES PILLS - A visszatérés, jön az új album, friss dal és klip: Kiss My Past Goodbye

Eredetileg már júniusban kijött volna a klasszikus blues rockot játszó és egy döbbenetesen jó hangú frontcsaj vezette Blues Pills harmadik albuma, a Holy Moly!, azonban a világjárvány...

SKELETAL REMAINS - Az első új dal a kaliforniai death metal brigádtól: Illusive Divinity
SKELETAL REMAINS - Az első új dal a kaliforniai death metal brigádtól: Illusive Divinity

The Entombment Of Chaos címmel szeptember 11-én jelenik meg a kaliforniai death metal gépezet Skeletal Remains negyedik albuma, a 2018-as Devouring Mortality lemez folytatása, első...

MEZMERIZED - Új dal az Amaranthe hörgősének vendégszereplésével: Cyanide
MEZMERIZED - Új dal az Amaranthe hörgősének vendégszereplésével: Cyanide

Cyanide címmel máris megismerkedhetsz a modern metalos, hazai Mezmerized legfrissebb dalával, amelyben az Amaranthe hörgőse, Henrik "GG6" Englund vendégszerepel. "Ez az eddigi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS