EVANESCENCE - Jön Amy Lee saját albuma, kétséges a banda jövője?

Az énekesnő egyelőre semmit sem tervez a csapatával

2014. augusztus 12. (kedd) 18:06

Azt mondja az Evanescence énekesnője, Amy Lee, akinek a múlt hónapban született meg az első gyermeke, hogy a jövőre vonatkozóan egyáltalán nincsenek tervei az Evanescence-szel kapcsolatban.

"Az most a helyzet, hogy nem csinálunk semmit a bandával. Nem szeretek a jövőre vonatkozó előrejelzéseket mondani, mert őszintén nyitott vagyok mindenre, és azt sem szeretném kijelenteni, hogy bármit is lezártam, mert ez a zenekar egy óriási részt foglal el bennem.

Szerettem az Evanescence-szel töltött időmet, és nem akarom csak úgy eldobni magamtól, de ami az előrelátható jövőt illeti, nincsenek semmiféle zenekaros terveim."


A legutóbbi Evanescence album 2011-ben jött ki és a Billboard lista első helyén debütált. Az év elején Amy Lee perbe fogta a korábbi kiadóját, a Wind-Up-ot, mert úgy gondolta, hogy egy jó nagy zsáknyi kifizetetlen jogdíjjal tartoznak neki, majd sikerült is megállapodnia a két félnek. Most már egy másik kiadóhoz tartoznak az Evanescence lemezek, és Amy Lee elégedett is a Bycicle-Concord ténykedésével.

"Minden ugyanúgy megy tovább, mint eddig. Szóval nem arról van szó, hogy valaki megveszi mondjuk a Fallen lemezt, én pedig nem kapok érte jogdíjat. De mostantól a jövőm a saját kezemben van, és ez óriási érzés."


Az énekesnő augusztus 25-én egy új albummal jelentkezik, az Amy Lee Featuring Dave Eggar: Aftermath azonban nem egy hagyományos anyag, hanem egy filmzene a januárban a Sundance filmfesztiválon bemutatott War Story film (rendező: Mark Jackson) zenéje, amit Dave Eggarral írt meg Amy Lee.


Amy Lee egy komplett nótát is írt a filmhez, és a Push The Button dalról ezt mondja:


"Ez valami nagyon szokatlan dolog tőlem, egy elektronikus tétel, az egészet egymagam készítettem el. Az egész folyamat nagyon más volt és felszabadító. Amikor a bandámmal dolgozom, az mindig komoly ügy, egy csomó feszkóval, egy csomó szintet kell megugrani, meg kell felelni az elvárásoknak... Ez a dal viszont nem a produkcióról szólt, nem a kislemezekről, a világsikerről, hanem a létrehozott alkotás művészi jellegéről.

Fontos számomra, hogy időt szakítsak arra is, hogy megmutathassam magam más szemszögekből is.

Az Evanescence idők alatt is mindig elmondtam, különösen a kettes és hármas albumnál, hogy ebben a csapatban szabadon kifejezhetem magam, azaz miért is akarnék valami mást csinálni? És ez bizonyos fokig valóban így is van. Széles skálán kifejezhetem az érzelmeimet, ugyanakkor mindig ott van egy bizonyos elvárás is.

A rajongókkal és önmagammal együtt, hiszen én tudom, hogy mi is az Evanescence, ez egy nagyobb egység, nagyobb mint én magam. És ez nagyszerű. De úgy is megírhatok egy dalt, hogy eldöntöm, ez vajon Evanescence vagy nem az. És mindkét verzió megesik. Szóval, szükségem van arra, hogy más formában is zenélhessek."
 


AMY LEE - Aftermath albumelőzetes

AMY LEE - Push The Button & Lockdown (részletek a filmzenéből)


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AC/DC - Bon Scott ma lenne 74 éves
2020. július 9. (csütörtök) 18:09

A hard rock zene egyik legkarizmatikusabb hangja, az AC/DC frontembere 74 éve ezen a napon született. Bon Scott 1946. július 9-én látta meg a napvilágot a skóciai Forfarban, az anyakönyi kivonatában a Ronald Belford Scott név szerepelt.   A Highway To Hell albummal az igazi sikerekbe épp csak beleszagolt AC/DC frontembere egy szokásosan átmulatott londoni éjszakát követően egy barátja autójának hátsó ülésén aludt el, másnap, 1980. február 19-én pedig már csak a kihűlt holttestét találták meg. 33 éves volt. Visszaemlékezésünkben a csapat korai menedzsere szólal meg.   Michael Browning menedzser 1974 novemberében vette át az AC/DC ügyeinek intézését. Browning akkoriban a Hard Rock Cafét vezette Melbourne-ben, így ismerte meg a zenekart, majd egészen 1979-ig dolgozott velük, amikor a sikerek nyomán egy komolyabb szakmai háttérrel rendelkező menedzsmentre lett szüksége a zenekarnak. Malcolm...

LIONVILLE - AOR, melodikus rock dal- és klippremier: I'll Never Give My Heart Away
LIONVILLE - AOR, melodikus rock dal- és klippremier: I'll Never Give My Heart Away

Magic Is Alive címmel augusztus 7-én jelenik meg az AOR, dallamrock vonalas olasz Lionville negyedik albuma. A csapatot 2010-ben indította el a dalszerző, gitáros, énekes Stefano...

THE DEVIL'S TRADE - Dalpremier Makó Dávid dark/folk projektjétől: Három árva
THE DEVIL'S TRADE - Dalpremier Makó Dávid dark/folk projektjétől: Három árva

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

ANTROPOMORPHIA - Egy klasszikus Venom dalt rögzítettek a karantén alatt: Warhead
ANTROPOMORPHIA - Egy klasszikus Venom dalt rögzítettek a karantén alatt: Warhead

Merciless Savagery címmel még tavaly tavasszal adta ki a Metal Blade a 2009-ben újjélesztett és azóta három albumot is megjelentető death metalos holland Antropomorphia új...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Maximus
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Maximus

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának friss előzetes dala a Maximus címet viseli, és egy...

TOUCH ME NOT - Irány a Balaton, új dal és klip: Nincs de
TOUCH ME NOT - Irány a Balaton, új dal és klip: Nincs de

Nincs de címmel egy klipes új dallal jelentkezett a 2014-ben alakult pop-metalos, avagy "cukimetalos" budapesti Touch Me Not zenekar. Az új nóta az Y Sound stúdióban készült és Cséry...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS