DISTURBED -Draiman szerint a mainstream média új holokausztot készít elő

Életében nem tapasztalt meg ilyen antiszemita hullámot

2014. augusztus 12. (kedd) 10:05 | utoljára módosítva: 2014. augusztus 12. (kedd) 10:07

Az évek óta pihenőt tartó chicagói Disturbed frontembere, David Draiman szerint a mainstream média elfogult Izraellel szemben, becsületsértő módon számol be a Gázában történtekről és ezzel gerjeszti az antiszemita megnyilvánulásokat. Draiman Twitter üzenetekben fogalmazta meg álláspontját:


"A mainstream média a jelenlegi konfliktus kapcsán Izraellel szemben becsületsértő, elfogult, és gyakran hibásan festi le a történéseket, táplálva ezzel az antiszemitizmus hullámát, amelyhez foghatót egész életemben nem tapasztaltam eddig. Ügyesek vagytok, CNN, BBC, Reuters, MSBNC. Egy új holokausztot készítetek elő.

Akkor talán boldogok/elégedettek lennétek, ha az általatok úgy védett szélsőséges elmebetegek, akik lelkesen gyártanak mártírokat a saját gyerekeikből, akik az összes zsidó halálát kívánják, nem csak az izraeliekét,, és akiknek az erkölcsi felfogása, gondolkodásmódja szöges ellentétben áll a saját liberális gondolkodásotokkal a vallásszabadságot, a melegek házasságát, az abortusz engedélyezését és még magát a demokrácia eszményét illetően is, megfosztanák a régiót az igazi szabadság egyetlen bástyájától. Nos, tudjátok mit? Ez sosem fog bekövetkezni. A zsidókkal már nem olyan könnyű kib...ni."


A július eleje óta zajló gázai konfliktus során már több mint 1800 palesztin halt meg, köztük 400-nál is több gyermek. Izraeli oldalon 64 katona és három civil vesztette életét.


David Draiman ortodox zsidó családból származik, vagy 200 rokona él Izraelben, többek között a tesója és a nagymamája is. Az Asylum címmel hamarosan megjelent 2010-es Disturbed album egyik dala, a Never Again a holokausztról szól:


"Anyai ágon mindkét nagyszülőm a haláltáborok túlélői közé tartozik. A nagyapám Bergen-Belsenben volt, ahol talicskával tolta a tetemeket a krematóriumhoz. A nagymamám öt vagy hat évesen járta meg Auschwitzot. Három ízben is úgy sikerült életben maradnia, hogy a gázkamrákhoz felsorakoztatott emberek lábai között kúszott hátra. A harmadik alkalom után felszabadították a tábort.

Vannak más túlélők is a rokonaim között, de a nagymamámat és a nagyapámat, valamint néhány testvért leszámítva, anyai ágon az egész családot eltörölték a föld színéről. Ezért is éreztem fontosnak, hogy írjak erről. A túlélők utolsó generációját lassan elveszítjük. És amikor olyan állatok léteznek, mint Mahmud Ahmadinezsád (Irán volt elnöke), aki szerint a holokauszt meg sem történt, fontosnak tartottam a dal megírását." 

Hozzászólások

[013725]
shmonsta
Valószínűleg megkérdezték a véleményét a helyzetről, mert egy széles körben ismert zsidó származású zenész. Ő elmondta, hogy mit gondol. Nem értem, hogy ettől miért lesz kevésbé szimpatikus. Ha valaki eddig szerette és hallgatta a zenéjét, most ettől az interjútól hogyan utálhatja meg? Eddig is zsidó volt és ezt sosem rejtette véka alá. Ráadásul most sem mondott semmi különlegeset.
[013724]
Melkor
nem ismerem a bandát, de ezek után már nem is fogom, a metal és a vallás az szerintem egymást kizáró fogalmak, úgyhogy Tibshow hozzászólásának első mondatával értek egyet.
[013723]
Tibshow
Inkább zenélj basszus, és a vallási és faji hovatartozásodat tartsd meg magadnak. Amúgy le fognak fütyülni és dobálni a színpadról. Ha annyira igaznak érzed a véleményed költözz izraelbe!
[013721]
Capsule
Igaza van. Aki esetleg nincs képben:
Islamists killing a woman by slitting her throat and capturing her blood in a bowl, holding her firm as her life literally drains from her neck. Such forms of execution are intended to intimidate others. Here is your future sweety.

http://kepfeltoltes.hu/140809/isis_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Graphic: Muslims “Systematically Beheading Children” In “Christian Genocide”


http://kepfeltoltes.hu/140809/isis2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Az ISIS gyerekeket fejez le - cikk

[013720]
Lextasys
Csak egy bolond zsidó ez is.
[013719]
lackovkin
amint mille a wacken 2014en mondta,a rock zene osszekoti az embereket, a vallas es a politika szetszekitja oket...haver, te miert vagy zsido? ne legyel zsido,legyel rocker.legnagyobb ellensegem a katolicizmus,de minden vallast elutasitok. ha csak siman emberek lennenk mindenfele koholt istenek nelkul,vallas, csuhasok nelkul,csalo politikusok nelkul,jobb volna a vilag. ja,es meg az egy nyelv is elkellene, mert meg az is gyuloletet kelt az emberekben,hogy ki milyen nyelven beszel.a borszin mellekes,ha egyutt csapolunk egy ilyen wacken kaliberu fesztivalon. ugyhogy haver,dobd le a fejedrol azt az idiota baretkat, es noveszd meg a hajad,es rocker legy-az legyen a vallasod- ne a shalom
[013718]
bordapapa
Disturbed CD-k mennek a darálóba, Google Play Music-on is törlöm. Képmutató, pofátlan szemétláda.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AWS - Előrendelhető a Park koncert CD és DVD, videópremier: Fuss
2019. december 11. (szerda) 16:50

Park címmel jelenik meg az AWS új koncert CD-je, DVD-je, amelynek anyagát még májusban rögzítették a Budapest Parkban. Máris megnézheted a Fuss dal felvételét a DVD-ről, amelyben Bodor Máté (Alestorm, All But One) a vendég. A CD és a DVD különféle támogatói csomagok formájában már előrendelhető az AWS honlapján: www.awszenekar.hu/shop www.facebook.com/awszenekar   AWS feat. Bodor Máté - Fuss (a 2019-es Park DVD-ről) AWS - Park CD+DVD (12/13 - Edge) CD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Sorsforgató 08. Lelket vennék 09. Köddé válsz 10. Fuss 11. Szívhang 12. Vigyázz rám 13. Fekete részem 14. Temetetlen halott 15. Mindent a semmiért 16. Viszlát nyár DVD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Takard el 08. Sorsforgató 09. Lelket vennék...

SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka
SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka

A HammerWorld magazin novemberi számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Rebel és a Crossholder zenekarok éléről is ismert Szaládi "Devil" Károly énekes vezette Saqqara zenekar...

SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right
SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right

Suite 226 címmel január 31-én jelenik meg az Urban Breed énekes vezette power metalos Serious Black ötödik albuma, amelynek első előzetese a videoklippel kísért When The Stars Are Right...

BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens
BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens

Ludens címmel egy hónapja egy új dallal jelentkezett az Oli Sykes vezette Bring Me The Horizon, amelyhez hivatalos klip is született, most pedig itt a dal hivatalos koncertklipje, amit...

CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name
CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name

Scream My Name címmel egy új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter vezette Continoom zenekar. Természetesen ez a nóta is elhangzik majd december 14-én a Robotban, ahol a divideD-dal lesz...

GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre
GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre

Jelenleg a Mayhemmel turnézik, februárban pedig harmadik alkalommal, ezúttal headlinerként érkezik Budapestre az A38 Hajó szervezésében GosT. A Baalberith karakterét megtestesítő dark...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS