DISTURBED -Draiman szerint a mainstream média új holokausztot készít elő

Életében nem tapasztalt meg ilyen antiszemita hullámot

2014. augusztus 12. (kedd) 10:05 | utoljára módosítva: 2014. augusztus 12. (kedd) 10:07

Az évek óta pihenőt tartó chicagói Disturbed frontembere, David Draiman szerint a mainstream média elfogult Izraellel szemben, becsületsértő módon számol be a Gázában történtekről és ezzel gerjeszti az antiszemita megnyilvánulásokat. Draiman Twitter üzenetekben fogalmazta meg álláspontját:


"A mainstream média a jelenlegi konfliktus kapcsán Izraellel szemben becsületsértő, elfogult, és gyakran hibásan festi le a történéseket, táplálva ezzel az antiszemitizmus hullámát, amelyhez foghatót egész életemben nem tapasztaltam eddig. Ügyesek vagytok, CNN, BBC, Reuters, MSBNC. Egy új holokausztot készítetek elő.

Akkor talán boldogok/elégedettek lennétek, ha az általatok úgy védett szélsőséges elmebetegek, akik lelkesen gyártanak mártírokat a saját gyerekeikből, akik az összes zsidó halálát kívánják, nem csak az izraeliekét,, és akiknek az erkölcsi felfogása, gondolkodásmódja szöges ellentétben áll a saját liberális gondolkodásotokkal a vallásszabadságot, a melegek házasságát, az abortusz engedélyezését és még magát a demokrácia eszményét illetően is, megfosztanák a régiót az igazi szabadság egyetlen bástyájától. Nos, tudjátok mit? Ez sosem fog bekövetkezni. A zsidókkal már nem olyan könnyű kib...ni."


A július eleje óta zajló gázai konfliktus során már több mint 1800 palesztin halt meg, köztük 400-nál is több gyermek. Izraeli oldalon 64 katona és három civil vesztette életét.


David Draiman ortodox zsidó családból származik, vagy 200 rokona él Izraelben, többek között a tesója és a nagymamája is. Az Asylum címmel hamarosan megjelent 2010-es Disturbed album egyik dala, a Never Again a holokausztról szól:


"Anyai ágon mindkét nagyszülőm a haláltáborok túlélői közé tartozik. A nagyapám Bergen-Belsenben volt, ahol talicskával tolta a tetemeket a krematóriumhoz. A nagymamám öt vagy hat évesen járta meg Auschwitzot. Három ízben is úgy sikerült életben maradnia, hogy a gázkamrákhoz felsorakoztatott emberek lábai között kúszott hátra. A harmadik alkalom után felszabadították a tábort.

Vannak más túlélők is a rokonaim között, de a nagymamámat és a nagyapámat, valamint néhány testvért leszámítva, anyai ágon az egész családot eltörölték a föld színéről. Ezért is éreztem fontosnak, hogy írjak erről. A túlélők utolsó generációját lassan elveszítjük. És amikor olyan állatok léteznek, mint Mahmud Ahmadinezsád (Irán volt elnöke), aki szerint a holokauszt meg sem történt, fontosnak tartottam a dal megírását." 

Hozzászólások

[013725]
shmonsta
Valószínűleg megkérdezték a véleményét a helyzetről, mert egy széles körben ismert zsidó származású zenész. Ő elmondta, hogy mit gondol. Nem értem, hogy ettől miért lesz kevésbé szimpatikus. Ha valaki eddig szerette és hallgatta a zenéjét, most ettől az interjútól hogyan utálhatja meg? Eddig is zsidó volt és ezt sosem rejtette véka alá. Ráadásul most sem mondott semmi különlegeset.
[013724]
Melkor
nem ismerem a bandát, de ezek után már nem is fogom, a metal és a vallás az szerintem egymást kizáró fogalmak, úgyhogy Tibshow hozzászólásának első mondatával értek egyet.
[013723]
Tibshow
Inkább zenélj basszus, és a vallási és faji hovatartozásodat tartsd meg magadnak. Amúgy le fognak fütyülni és dobálni a színpadról. Ha annyira igaznak érzed a véleményed költözz izraelbe!
[013721]
Capsule
Igaza van. Aki esetleg nincs képben:
Islamists killing a woman by slitting her throat and capturing her blood in a bowl, holding her firm as her life literally drains from her neck. Such forms of execution are intended to intimidate others. Here is your future sweety.

http://kepfeltoltes.hu/140809/isis_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Graphic: Muslims “Systematically Beheading Children” In “Christian Genocide”


http://kepfeltoltes.hu/140809/isis2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Az ISIS gyerekeket fejez le - cikk

[013720]
Lextasys
Csak egy bolond zsidó ez is.
[013719]
lackovkin
amint mille a wacken 2014en mondta,a rock zene osszekoti az embereket, a vallas es a politika szetszekitja oket...haver, te miert vagy zsido? ne legyel zsido,legyel rocker.legnagyobb ellensegem a katolicizmus,de minden vallast elutasitok. ha csak siman emberek lennenk mindenfele koholt istenek nelkul,vallas, csuhasok nelkul,csalo politikusok nelkul,jobb volna a vilag. ja,es meg az egy nyelv is elkellene, mert meg az is gyuloletet kelt az emberekben,hogy ki milyen nyelven beszel.a borszin mellekes,ha egyutt csapolunk egy ilyen wacken kaliberu fesztivalon. ugyhogy haver,dobd le a fejedrol azt az idiota baretkat, es noveszd meg a hajad,es rocker legy-az legyen a vallasod- ne a shalom
[013718]
bordapapa
Disturbed CD-k mennek a darálóba, Google Play Music-on is törlöm. Képmutató, pofátlan szemétláda.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS