BOARMAN - A Húsevők klip, és mellé egy villáminterjú

A lényeg az önmegvalósítás

2014. augusztus 12. (kedd) 08:46

Boarman néven indított szólóprojektet az Animid Effect frontembere, Greskó "Roy" Károly, aki egyben az Éjfény szólógitárosa is (korábban bőgőse), de a GuilThee két lemezén is dalszerzőként szerepelt.


A Boarman bemutatkozó klipjét, a Húsevőket máris megnézheted."...
útjára indul valami, amelynek lényege az önmegvalósítás. Nincsenek konkrét célkitűzések, nincsenek stílusbéli behatárolások a követni kívánt utat illetően, ez az egész egyszerűen csak kibuggyant belőlem, utat tört magának a sok szarság között.

Biztosan más is volt már olyan helyzetben, amikor úgy érezte, nincs már vesztenivalója... Hálás vagyok a sors kiszámíthatatlan pöcegödreinek, melyeket időnként a talpam alá tolt, hogy a belőlük való kikecmergés közepette erősödjek meg és értékeljem át a dolgokat, mi miért is történt. A koncepció szerves részét képezi az is, hogy az anyag elkészültéről semmilyen kulisszatitkot nem vagyok hajlandó elárulni azon kívül, hogy minden egyes hangszer, szöveg, vizuális elképzelés az én számlámra írandó.
"


Boarman Facebook oldal
Villáminterjú Roy-jal, készítette Kánya Ferenc.


Rég hallottam újat az Animid Effectről, mi a helyzet a bandával?

"Sajnos hónapok óta nemhogy próbálni, de beszélgetni sem tudtunk. Mindenkinek megvan a maga problémája, elfoglaltsága. Ez soha nem nehezítette még ennyire a dolgunkat, mint most. Gyakorlatilag nem tudjuk összeegyeztetni az időnket, de az Animid Effecttel kapcsolatban jelenleg nincs kimondva semmilyen konkrét tényállás."Mi ez a Boarman? Honnan az ötlet?


"A Boarman egy önálló zenei projekt a sok itthon összerakott, lejegelt zenéimből, a nap mint nap rám zúduló hatások szüleménye. A barátaim - főleg a GuilThee körében - gyakran hívtak vaddisznónak. Erdőt járó, vadászó ember vagyok és a hozzám legközelebb álló vadról van szó. Ez adta a név ötletét.

Ha valami erősnek tűnő téma kipattan a kezem alól, utána nem bírok leállni, míg az összes hangszereléssel, szövegírással nem végzek. Így pattant ki például a Húsevők szikrája is. Nemrég egészségügyi okokból életmódváltásra volt szükségem, amit jó ideje sikeresen tartok, és amelynek egyik alapját a mértéktelen húszabálás befejezése jelentette."Egyszemélyes a dolog, a nótán is teljesen egyedül dolgoztál?


"A zenén és a szövegen teljesen egyedül, a képi és a stúdióanyag elkészültében viszont két jó barátom, Tóth Mátyás és Fekete István segített, köszönettel tartozom nekik."Mi a célod a projekttel?

"A Boarman kitűzött célok nélkül, konkrét menetrendet nélkülözve indult útjára. Illetve... utat tört magának, talán az a legjobb megfogalmazás. Egyfajta megelégelés uralkodott el rajtam, aztán belelendültem a zeneszerzésbe, a szövegírásba... A jelenlegi egyetlen cél a kreativitásom kiélése. Nem mintha bármikor, bármelyik bandámban gátoltak volna ebben. És a dalok közönség elé tárása természetesen.

Nem tartom kizártnak egyébként, hogyha egyszer nagyon elgurul a gyógyszer, zenekarral is színpadra viszem a produkciót, de ez még a jövő zenéje. Szó szerint! (nevet) Még sok mindennek rendeződnie kell."Ha jól tudom, pusztán egészséges kalandvágyból te is külföldön próbálsz szerencsét. Nyilván oda is magaddal viszed Boarmant, de mihez kezdtek odakint?

"Úgy volt, de elég sok dolog változott a külföldi meló körül. Nem találtunk még például olyan albérletet, amit meg is érne kivennünk. A sok szarság közepette, amikbe időközben belecsöppentem, volt időm elgondolkodni, és arra jutottam, hogy Ausztriánál messzebb nem akarok menni, hogy legalább időnként haza tudjak járni. Hogy mire lesz időm a külföldi munka mellett és mire nem, egyelőre nem tudom. Sajnos ma egy olyan világban élünk, amelyben még magamnak sem tudok ígérni holnapra, nemhogy másnak..."BOARMAN - Húsevők (2014-es dal és klip)


 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS