BOARMAN - A Húsevők klip, és mellé egy villáminterjú

A lényeg az önmegvalósítás

2014. augusztus 12. (kedd) 08:46

Boarman néven indított szólóprojektet az Animid Effect frontembere, Greskó "Roy" Károly, aki egyben az Éjfény szólógitárosa is (korábban bőgőse), de a GuilThee két lemezén is dalszerzőként szerepelt.


A Boarman bemutatkozó klipjét, a Húsevőket máris megnézheted."...
útjára indul valami, amelynek lényege az önmegvalósítás. Nincsenek konkrét célkitűzések, nincsenek stílusbéli behatárolások a követni kívánt utat illetően, ez az egész egyszerűen csak kibuggyant belőlem, utat tört magának a sok szarság között.

Biztosan más is volt már olyan helyzetben, amikor úgy érezte, nincs már vesztenivalója... Hálás vagyok a sors kiszámíthatatlan pöcegödreinek, melyeket időnként a talpam alá tolt, hogy a belőlük való kikecmergés közepette erősödjek meg és értékeljem át a dolgokat, mi miért is történt. A koncepció szerves részét képezi az is, hogy az anyag elkészültéről semmilyen kulisszatitkot nem vagyok hajlandó elárulni azon kívül, hogy minden egyes hangszer, szöveg, vizuális elképzelés az én számlámra írandó.
"


Boarman Facebook oldal
Villáminterjú Roy-jal, készítette Kánya Ferenc.


Rég hallottam újat az Animid Effectről, mi a helyzet a bandával?

"Sajnos hónapok óta nemhogy próbálni, de beszélgetni sem tudtunk. Mindenkinek megvan a maga problémája, elfoglaltsága. Ez soha nem nehezítette még ennyire a dolgunkat, mint most. Gyakorlatilag nem tudjuk összeegyeztetni az időnket, de az Animid Effecttel kapcsolatban jelenleg nincs kimondva semmilyen konkrét tényállás."Mi ez a Boarman? Honnan az ötlet?


"A Boarman egy önálló zenei projekt a sok itthon összerakott, lejegelt zenéimből, a nap mint nap rám zúduló hatások szüleménye. A barátaim - főleg a GuilThee körében - gyakran hívtak vaddisznónak. Erdőt járó, vadászó ember vagyok és a hozzám legközelebb álló vadról van szó. Ez adta a név ötletét.

Ha valami erősnek tűnő téma kipattan a kezem alól, utána nem bírok leállni, míg az összes hangszereléssel, szövegírással nem végzek. Így pattant ki például a Húsevők szikrája is. Nemrég egészségügyi okokból életmódváltásra volt szükségem, amit jó ideje sikeresen tartok, és amelynek egyik alapját a mértéktelen húszabálás befejezése jelentette."Egyszemélyes a dolog, a nótán is teljesen egyedül dolgoztál?


"A zenén és a szövegen teljesen egyedül, a képi és a stúdióanyag elkészültében viszont két jó barátom, Tóth Mátyás és Fekete István segített, köszönettel tartozom nekik."Mi a célod a projekttel?

"A Boarman kitűzött célok nélkül, konkrét menetrendet nélkülözve indult útjára. Illetve... utat tört magának, talán az a legjobb megfogalmazás. Egyfajta megelégelés uralkodott el rajtam, aztán belelendültem a zeneszerzésbe, a szövegírásba... A jelenlegi egyetlen cél a kreativitásom kiélése. Nem mintha bármikor, bármelyik bandámban gátoltak volna ebben. És a dalok közönség elé tárása természetesen.

Nem tartom kizártnak egyébként, hogyha egyszer nagyon elgurul a gyógyszer, zenekarral is színpadra viszem a produkciót, de ez még a jövő zenéje. Szó szerint! (nevet) Még sok mindennek rendeződnie kell."Ha jól tudom, pusztán egészséges kalandvágyból te is külföldön próbálsz szerencsét. Nyilván oda is magaddal viszed Boarmant, de mihez kezdtek odakint?

"Úgy volt, de elég sok dolog változott a külföldi meló körül. Nem találtunk még például olyan albérletet, amit meg is érne kivennünk. A sok szarság közepette, amikbe időközben belecsöppentem, volt időm elgondolkodni, és arra jutottam, hogy Ausztriánál messzebb nem akarok menni, hogy legalább időnként haza tudjak járni. Hogy mire lesz időm a külföldi munka mellett és mire nem, egyelőre nem tudom. Sajnos ma egy olyan világban élünk, amelyben még magamnak sem tudok ígérni holnapra, nemhogy másnak..."BOARMAN - Húsevők (2014-es dal és klip)


 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ANNA & THE BARBIES - Megjelent és végighallgatható az Indián című új album
2019. december 13. (péntek) 18:38

Indián címmel megjelent és meg is hallgatható az idén már a 15. születésnapját ünneplő Anna & The Barbies új albuma. A különleges jubileumi alkalomhoz kapcsolódott egy duplakoncert is a Nemzeti Színházban, ahol az Indián című projektet adták elő. A Pásztor Anna által rendezett darab a technológia, a modern világ kiüresedésével szembesítette a közönségét. "A színházi előadással megegyező című nagylemez hasonló témákat dolgoz fel kilenc húsbamarkoló dalon keresztül. A szerzemények a férfi-nő kapcsolatokról, rocksztár létről, magányról, csalódásról, szexről és a modern életről szólnak. A zenekar évzáró koncertje december 28-án lesz a Barba Negrában.   www.facebook.com/annaandthebarbies A koncert Facebook oldala 'Az Indián az elmúlt két év története egy lemezbe csomagolva, illetve retrospektív az elmúlt tizenöt évre. Érezni, tapintani lehet, ahogy kifinomult a zenekar az...

SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive
SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive

Become The Hunter címmel február 14-én jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade
CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett a Carcass, a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása pedig 2020-ban jelenik meg. A csapatban tavaly óta új...

BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore
BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore

Carnivore címmel március 6-án jön majd ki az új Body Count album, a 2017-es Bloodlust folytatása, az új lemez címadó dalához pedig most egy vizuál-videó is érkezett. A Carnivore...

SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend
SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend

MMXX címmel január 17-én lát napvilágot a második albuma a Sons Of Apollo-nak, annak a prog metal csapatnak, amit az ex-Dream Theater dobos Mike Portnoy hozott össze pár éve Billy Sheehan...

IHSAHN - Klippel kísért új dal az Emperor főnökétől: Stridig
IHSAHN - Klippel kísért új dal az Emperor főnökétől: Stridig

Telemark címmel egy új EP-vel jelentkezik február 14-én az Emperor főnöke, Ihsahn. Két EP is érkezik majd tőle, az 5 tételes Telemark lesz az első, ezen a sötét, brutális oldalát...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS