ÚJ GITÁROS 2014 - Már zajlik a tehetségkutató, de még jelentkezhetsz!

Feldolgozással, de saját szerzeménnyel is lehet nevezni

2014. augusztus 11. (hétfő) 11:41

A Hear Hungary Music Kft. szervezésében már zajlik a 2014-es ÚJ GITÁROS tehetségkutató verseny, de továbbra is lehet jelentkezni.


A tudnivalók:

www.ujgitaros.hu


www.facebook.com/ujgitaros"2010-ben Jimi Hendrix kapcsán szerveztük meg első alkalommal az ÚJ GITÁROS tehetségkutató versenyt, melyre minden várakozásunkat meghaladó mennyiségű nevezés érkezett és nagyon sok rendkívül tehetséges fiatal gitárost ismertünk meg és - reméljük - ismertettünk meg az nagyközönséggel.


A régóta dédelgetett folytatásra Santana új albumának megjelenéséig kellett várnunk. A szervező munkát az ÚJ GITÁROS megújult emblémájában is látható gitár indította el, melyet a Corazón kapcsán ajánlott fel a Sony Music promóciós célra. A Woodstock fesztivál óta generációkat inspiráló gitáros igazi élő legenda, a gitározás emblematikus figurája, aki ezer szálon kötődik a hangszerhez és annak legnagyobb művelőihez.Reméljük, Santana legalább annyi fiatal gitárost hív majd versenybe, mint Hendrix tette 2010-ben, és megmutathatjuk Carlos Santanának, hogy Szabó Gábor óta is sok tehetséges fiatal választotta itthon ezt a csodálatos hangszert önkifejezése eszközéül.

A tehetségkutató népszerűsítésére felkértünk egy csomó ismert gitárost, hogy játszanak a Santana gitáron. A felvételek folyamatosan kerülnek fel a Hear Hungary playing Santana youtube csatornára.


Nevezni maximum 3 perces videófelvétellel lehet. A pályamű lehet feldolgozás és saját szerzemény is.

Nevezési határidő: 2014. augusztus 31.


A tehetségkutató versenyt elsősorban magyarországi versenyzők számára írták ki a szervezők, de elfogadunk nevezést a határainkon túlról is, csupán a magyar nyelv ismerete kritérium a döntőbe jutás szempontjából. Ennek is csak praktikus okai vannak, hiszen a döntőbe jutó 10 versenyző felkészülése során fontos lesz, hogy a résztvevők tudjanak egymással kommunikálni. Minden versenyző csak egy felvétellel indulhat a versenyben.

A pályamunkák az ÚJ GITÁROS youtube csatornára kerülnek ki. Katt ide!


A beérkező alkotásokat a zsűri folyamatosan értékeli 1-től 10-ig terjedő skálán. A pontozás állásáról hetente tájékoztatjuk a versenyzőket és a közönséget az ujgitaros.hu Facebook oldalon:


www.facebook.com/ujgitaros

(A szervezők fenntartják annak jogát, hogy a későbbiekben beérkező pályázatok ismeretében változtassanak a korábbi értékelésen.)
A pályamunkák alapján 10 gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. 5 gitárost a zsűri juttat a döntőbe. 5 gitáros a közönségszavazatok - az ÚJ GITÁROS YouTube csatornára feltöltött pályamunkákra leadott Tetszik/Like szavazatok száma – alapján kap lehetőséget a végső megmérettetésre.

A kiválasztott 10 legjobb új gitáros közül a szeptember 18-án 19 órakor megrendezésre kerülő döntőben bemutatott élő produkciója alapján választja ki a győztest a zsűri.

A döntő helyszíne: Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1143 Budapest, Gizella út 37.)
 


A zsűri:
Cseh István - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, Príma Díjas gitárművész
Erdősy László - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Hajdu Zoltán - Audmax KORG.hu ZóNA - A Marshall hivatalos hazai forgalmazója és a gitar.blog.hu vezető szerkesztője
Kurina Tamás - hangmérnök, Tom-Tom Stúdió
Lee Olivér - az ÚJ GITÁROS 2010 győztese
Lovrek Krisztián - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Marshall Gitárverseny győztese
Szarka József - a Hear Hungary Music Kft. ügyvezető igazgatója
Verók András - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Virághalmy Bálint - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Z. Kiss Zalán - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Pokolgép gitárosa


A legjobb új gitárosra értékes nyeremények várnak:
- Marshall JVM 205 H erősítő
- Audio-Technica System10 Stompbox gitár vezeték nélküli rendszer
- 200.000 Ft értékű stúdióidő a Tom-Tom Stúdióban
- Egyéves képzés a Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola szabadon választott tanszakaira.
- A győztes hangfelvételét a Hear Hungary Music Kft. kiadja és minden lehetséges fórumon promotálja."


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
RED HOT CHILI PEPPERS - John Frusciante gitáros 10 év után visszatér a csapatba
2019. december 15. (vasárnap) 23:25

John Frusciante gitáros visszatér a Red Hot Chili Peppers-be - jelentette be a zenekar egy Instagram-posztban. A távozó Josh Klinghoffer gitáros 10 éven át játszott a Chiliben, a két utóbbi album, a 2011-es I'm With You és a 2016-os The Getaway vele készült. John Frusciante korábban már kétszer is kilépett a Chiliből. 1988-ban érkezett a bandába, Hillel Slovak alapító gitáros halála után, és olyan ultrasikeres lemezek születtek vele, mint az 1989-es Mother's Milk és az 1991-es Blood Sugar Sex Magik. 1992-ben a drogfüggősége miatt távozott a csapatból, majd hat év után visszatért, vele készültek a Californication, a By The Way és a Stadium Arcadium albumok, aztán 2009 szeptemberében ismét kiszállt a zenekarból. Nincs hivatalos magyarázat Josh Klinghoffer távozására, sem Frusciante visszatérésére, a Chili terveiről pedig annyit tudni, hogy 2021 nyarára már lekötöttek hét koncertet. Mindenesetre mély hálájukat fejezték...

ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town
ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town

A Fonogram-díjas Asphalt Horsemen zenekar 2018. január 27-én egy különleges koncertet adott a Gödöllői Művészetek Házában, ahol a gödöllői zenekar és vendégei akusztikus...

MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum
MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum

Az Athenar vezette chicagói Midnight a Metal Blade kiadóhoz szerződött, ahol január 24-én jön majd ki a kultikus black/speed banda negyedik nagylemeze. A 2017-es Sweet Death And Ecstasy...

THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem
THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem

Nagyjából egy éve vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki...

SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria
SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria

Wolves Among The Ashes címmel február 7-én jelenik meg az extrém metalos francia Svart Crown ötödik albuma, a 2017-es Abreaction lemez folytatása, amelyről már a második előzetes dallal,...

VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak
VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak

Mondd csak címmel egy klipes új dallal jelentkezett a várpalotai punk rocker Végállomás. "A várpalotai Végállomás zenekar idén is meglepte rajongóit egy új videoklipes dallal, amely...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS