ÚJ GITÁROS 2014 - Már zajlik a tehetségkutató, de még jelentkezhetsz!

Feldolgozással, de saját szerzeménnyel is lehet nevezni

2014. augusztus 11. (hétfő) 11:41

A Hear Hungary Music Kft. szervezésében már zajlik a 2014-es ÚJ GITÁROS tehetségkutató verseny, de továbbra is lehet jelentkezni.


A tudnivalók:

www.ujgitaros.hu


www.facebook.com/ujgitaros"2010-ben Jimi Hendrix kapcsán szerveztük meg első alkalommal az ÚJ GITÁROS tehetségkutató versenyt, melyre minden várakozásunkat meghaladó mennyiségű nevezés érkezett és nagyon sok rendkívül tehetséges fiatal gitárost ismertünk meg és - reméljük - ismertettünk meg az nagyközönséggel.


A régóta dédelgetett folytatásra Santana új albumának megjelenéséig kellett várnunk. A szervező munkát az ÚJ GITÁROS megújult emblémájában is látható gitár indította el, melyet a Corazón kapcsán ajánlott fel a Sony Music promóciós célra. A Woodstock fesztivál óta generációkat inspiráló gitáros igazi élő legenda, a gitározás emblematikus figurája, aki ezer szálon kötődik a hangszerhez és annak legnagyobb művelőihez.Reméljük, Santana legalább annyi fiatal gitárost hív majd versenybe, mint Hendrix tette 2010-ben, és megmutathatjuk Carlos Santanának, hogy Szabó Gábor óta is sok tehetséges fiatal választotta itthon ezt a csodálatos hangszert önkifejezése eszközéül.

A tehetségkutató népszerűsítésére felkértünk egy csomó ismert gitárost, hogy játszanak a Santana gitáron. A felvételek folyamatosan kerülnek fel a Hear Hungary playing Santana youtube csatornára.


Nevezni maximum 3 perces videófelvétellel lehet. A pályamű lehet feldolgozás és saját szerzemény is.

Nevezési határidő: 2014. augusztus 31.


A tehetségkutató versenyt elsősorban magyarországi versenyzők számára írták ki a szervezők, de elfogadunk nevezést a határainkon túlról is, csupán a magyar nyelv ismerete kritérium a döntőbe jutás szempontjából. Ennek is csak praktikus okai vannak, hiszen a döntőbe jutó 10 versenyző felkészülése során fontos lesz, hogy a résztvevők tudjanak egymással kommunikálni. Minden versenyző csak egy felvétellel indulhat a versenyben.

A pályamunkák az ÚJ GITÁROS youtube csatornára kerülnek ki. Katt ide!


A beérkező alkotásokat a zsűri folyamatosan értékeli 1-től 10-ig terjedő skálán. A pontozás állásáról hetente tájékoztatjuk a versenyzőket és a közönséget az ujgitaros.hu Facebook oldalon:


www.facebook.com/ujgitaros

(A szervezők fenntartják annak jogát, hogy a későbbiekben beérkező pályázatok ismeretében változtassanak a korábbi értékelésen.)
A pályamunkák alapján 10 gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. 5 gitárost a zsűri juttat a döntőbe. 5 gitáros a közönségszavazatok - az ÚJ GITÁROS YouTube csatornára feltöltött pályamunkákra leadott Tetszik/Like szavazatok száma – alapján kap lehetőséget a végső megmérettetésre.

A kiválasztott 10 legjobb új gitáros közül a szeptember 18-án 19 órakor megrendezésre kerülő döntőben bemutatott élő produkciója alapján választja ki a győztest a zsűri.

A döntő helyszíne: Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1143 Budapest, Gizella út 37.)
 


A zsűri:
Cseh István - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, Príma Díjas gitárművész
Erdősy László - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Hajdu Zoltán - Audmax KORG.hu ZóNA - A Marshall hivatalos hazai forgalmazója és a gitar.blog.hu vezető szerkesztője
Kurina Tamás - hangmérnök, Tom-Tom Stúdió
Lee Olivér - az ÚJ GITÁROS 2010 győztese
Lovrek Krisztián - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Marshall Gitárverseny győztese
Szarka József - a Hear Hungary Music Kft. ügyvezető igazgatója
Verók András - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Virághalmy Bálint - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Z. Kiss Zalán - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Pokolgép gitárosa


A legjobb új gitárosra értékes nyeremények várnak:
- Marshall JVM 205 H erősítő
- Audio-Technica System10 Stompbox gitár vezeték nélküli rendszer
- 200.000 Ft értékű stúdióidő a Tom-Tom Stúdióban
- Egyéves képzés a Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola szabadon választott tanszakaira.
- A győztes hangfelvételét a Hear Hungary Music Kft. kiadja és minden lehetséges fórumon promotálja."


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
2020. július 4. (szombat) 12:16

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a különleges jubileumot, hogy elkészített egy Vertigo című albumot: a teljes Sabbath debütalbum újra felvett verziójával. Zakk Wylde: "Az volt a célunk, hogy maximális hűséggel újra rögzítsük a teljes lemezt, az eredeti felvétel szellemiségét megőrizve. Egy teljesen analóg stúdióban dolgoztunk, élőben játszottunk, két-inches szalagokra dolgoztunk, és ugyanúgy 24 óra alatt készítettük el az anyagot, ahogy a Black Sabbath tette 1969 októberében. A Magnetic Eye Records szeptember 24-én adja majd ki a Vertigo című lemezt, amelyről a Black Sabbath című dal már meg is hallgatható - Zakk Wylde, Blasko basszer (Ozzy, Rob Zombie) és Joey Castillo (Danzig, Queens of the Stone Age) előadásában.    ...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep
THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep

Heat Wave címmel július 31-én jelenik meg a dögös, metalos rock'n'rollt nyomató svéd Thundermother negyedik albuma, a 2018-as Thundermother lemez folytatása. Első előzetesként már...

NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!
NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!

A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, a legfrissebb felvételük pedig egy System Of A Down...

EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over
EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az új, ötödik stúdióalbum...

LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal
LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal

Az In The End dalhoz készült Linkin Park videoklipet már több mint egymilliárdszor játszották le a Youtube-on. Kevés rock/metal videó éri el ezt a 10 számjegyű álomhatárt, de a Linkin...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS