KYLFINGAR - Saját szavaikkal a Halhatatlanok album

A CD-t a júniusi HammerWorld extra mellékleteként szerezheted be

2014. június 19. (csütörtök) 17:37

Halhatatlanok címmel a júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként látott napvilágot a viking/folk metal vonalas hazai Kylfingar első nagylemeze, a 3 dalt tartalmazó tavalyi Észak népe EP folytatása.


A Kylfingar olyan bandákat sorol a kedvencei közé, mint az Ensiferum, a Wintersun, a Finntroll, az Equilibrium, az Amon Amarth, avagy a Korpiklaani.


A nyáron fellépnek a Rockmaratononon és a balatonszemesi RockPart fesztiválon is, most pedig elolvashatod, ahogy bemutatják a Halhatatlanok album dalait a saját szavaikkal.www.facebook.com/KylfingarHungary


"Sokan kérdezik, mi köze van a magyaroknak a vikingekhez? Miért játszik egy magyar csapat viking metalt? Persze a megértőbbek azt mondják, nem kell a kapcsolat ahhoz, hogy olyan zenét játsszunk, amit szeretünk és ezzel maximálisan egyetértünk.

Azonban a történelmi szál is megvan ám! Néhányan ismerik Tyrkir történetét, a vélhetően magyar származású vikingét, akinek Vinland köszönheti a nevét, talán egyszer őt is megénekeljük - azonban van más is!

 

Zenekarunk névadóiról, a magyar hordákhoz csatlakozó skandináv kölpényekről (kylfingekről) egy többrészes daleposzt tervezünk, melynek első része a Halhatatlanok korongra került fel!

Az alábbiakban néhány mondatban bemutatjuk a lemezünk dalait, valamint leírjuk röviden, hogy mi késztetett arra bennünket, hogy ilyen zenét írjunk és játsszunk idehaza.


Nos, kezdeném az utóbbi felvetéssel. Kicsiny országunkban mindig is volt jó pár feltörekvő és profi folk metal zenekar, akiket legtöbbször nyomon is követtünk, de egy olyan zenekar sem volt, aki északi témákkal foglalkozott volna, jobban elmélyülve a skandináv mitológiába, keresve és kutatva az északi népek és a Kárpátok lakói közötti kapcsolatot. Ezért úgy döntöttünk, ideje hogy 'felébredjen' ide haza is ez műfaj/téma, így hát belevágtunk, és lassan de biztosan haladva elkészült első lemezünk, Halhatatlanok címmel.

Mit is takar ez az albumcím? Az album koncepciója számunkra adott volt. Szerettünk volna egy olyan lemezt írni, ami emléket állít a csatában elesett hősöknek, megmutatja életüket és halálukat."SZÉLLEL...

"Egy hosszú és rögös út felvezetője, melyben sok boldogság és fájdalom fog születni, de a cél közös: harcolni!"
ÉSZAK NÉPE

"Az intró után egyből az egyik kedvencünk jön, ami már a rajongóink számára is igazi Kylfingar-himnusz lett, az Észak Népe. Elindulnak messzi északról a harcosok ismeretlen területek felé, hódítanak és megmutatják azt, milyen erő rejlik bennük.

Hitetleneknek nevezik őket, pedig sokkal erősebb a kötödésük az isteneikhez, mint azt sokan gondolnák.

A dal közepén egy 'Odin-monológ' is elhangzik, aki a fiai védelmére kel. Grócz Viktor és Lakatos Gergő gitártémái mellett nagy szerepet kaptak a hegedűk és sípok, így ezek epikus dallamai kísérik a hallgatót a seregeink útján."
KYLFINGAR - Észak Népe (szöveges videó a Halhatatlanok albumhoz)
KILENC VALKŰR


"Akik kicsit jártasak a skandináv mitológiában, azoknak nem kell bemutatni, kik is azok a valkűrök. De aki nem tudná: gyönyörű félistennők, Odin leányai, akik a csatamezőkről kísérték a hősöket a Valhallába. Rendszerint kilencen vágtattak egyszerre lóháton és lételemük volt a harc, emiatt e tétel is gyors, rohamra vezénylő csatadal lett."HELHEIM


"Mindannyiunk legfőbb kedvence, mind szövegben, mind zenében. Úgy érezzük, sikerült egy olyan dalt írnunk, ami tökéletes számunkra, és ahogy észrevettük, a rajongók is igencsak kedvelik. Súlyos dob- és gitártémák jellemzik, amit Gergőnk remekül eltalált, valamint a hozzá illő szomorkás dallamvilág kísér el minket Hel fagyos birodalmába."KYLFINGAR - Helheim (szöveges videó a Halhatatlanok albumhoz)
SÖRTÁNC

"Elérkeztünk az igazi bulizós nótánkhoz, ami koncertkedvenccé nőtte ki magát. Szerettem volna egy olyan számot írni, amire az emberek 'megőrülhetnek' és kitombolhatják, kitáncolhatják magukat. Akik már hallották és látták élőben, tudják, hogy sikerült.

Ha beindulnak a sípok, a pörgős dob és gitárok, rendszerint elindul a pogózás és a 'hejehuja'. Egy győztes csata utáni estét mutat be a táborban: kaja, pia, zene, nők! Kell-e ennél több egy igazi vikingnek?" (nevet)KYLFINGAR - Sörtánc (szöveges videó a Halhatatlanok albumhoz)

 ÚT A VALHALLÁBA

"Egy harcos bosszúját regéljük el ebben a dalban, aki a végső ütközetben győzedelmeskedik, de maga is halálos sebet kap, így a Valhalla fényeit követve elindul új otthonába. Az utolsó pillanatban, már a stúdiózáskor változtattunk a gitártémákon. Gergő nagyszerűen ráérzett, mi kell még ahhoz, hogy kerek egésszé forrjon össze ez a nóta, ami már számunkra elég régi, hiszen a legelső volt, amit megírtam, amikor még nem is Kylfingar voltunk..."ÚJ HAZA - KÖLPÉNY VIHAR I

"Kik azok a kölpények? Mi köze van hozzá a magyaroknak? Irány a zenekari információs oldal a Facebookon...

Trilógia fog róluk születni, ami elmeséli a kölpények útját a Kárpátokig, majd a magyar sereggel összeállva keleti kalandozásaikat – az Új Haza e trilógia első része!"HALHATATLANOK

"Viktor gitártémájából indult a zeneírás, és olyannyira jól ment, hogy szépen összeraktuk a korong címadóját. Nem egy vidám téma elbúcsúzni szeretteinktől, de valahogy sikerült olyan hangulatot adni a zenének, ami emelkedett és dicső, így nem kell könnycseppeket hullatni senkinek, aki hallgatja. A középső epikus dallamrész egyik kedvencem."KYLFINGAR - Halhatatlanok (szöveges videó a Halhatatlanok albumhoz)

 

EMLÉKEK...

"Az outróval búcsúzunk a csatában elesett hősöktől, és bízva bízunk, hogy egyszer még találkozunk velük az örök Valhallában..."SÖRTÁNC (AKUSZTIKUS VERZIÓ)

"Bónuszdalként szerettünk volna egy jópofa akusztikus számot írni, és mi más lett volna erre alkalmasabb, mint a Sörtánc? Így hát akik tábortűznél iszogatják mézsörüket, nyugodtan hallgathatják, mert nagyon illik oda. Én már kipróbáltam, nem árulok zsákba trollt!" (nevet)KYLFINGAR - Halhatatlanok (a teljes 2014-es album)

 


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS