MISS MAY I - Elsőként nálunk, akárcsak a We Came As Romans

Június 24-én lesz a metalcore banzái az A38 Hajón

2014. június 18. (szerda) 13:40

Június 24-én igazi metalcore ünnep lesz az A38 Hajón, ugyanis két olyan amerikai brigád lép majd fel a hazai Our Youth belemelegítésével, akik még sosem koncerteztek Magyarországon.


A We Came As Romans a tavaly kiadott Tracing Back Roots albumával érkezik hozzánk, a Miss May I pedig a tavasszal kiadott negyedik lemezével, a Rise Of The Lionnal.


A koncert Facebook oldala
"A nyár legsúlyosabb breakdownjai az A38 Hajó falai között választják majd ketté a közönséget! Június 24-én két zenekar adja majd első magyarországi koncertjét az A38 Hajón, ami nélkül nélkül nem tudnánk modern metalcore-ról beszélni. Barkochbázzunk? Így-úgy mindkettejüknek köze van a Rise Records piaci szerepének növekedéséhez, mindketten végigjárták már a világot az összes kedvenc zenekaroddal, sőt, együtt is turnéztak már sokszor, Európában legutóbb épp három évvel ezelőtt.

Ez még kevés? Az egyikőjük nem tud létezni billentyűszőnyegek, a másik pedig csínján adagolt deathcore-elemek nélkül. Közeledünk? Mindketten ókori szimbólumokhoz nyúlnak vissza, és mindkettejük koncertjét évek óta várod: a We Came As Romansről és a Miss May I-ról van szó.WE CAME AS ROMANS (US)

A detroiti We Came As Romans eddigi kilenc éve igazi sikertörténet, hiszen a három nagylemezt a háta mögött tudó banda nemcsak a legjobbkor volt a legjobb helyen, hanem egy olyan tendenciát is beteljesíthetett, aminek köszönhetően a metalcore történetének is egy újabb fejezete vette kezdetét. Elvégre a kilencvenes évek disszonáns-nyers és határfeszegető arculatát követően az ezredforduló svédelt, dallamközpontú váltását egy olyan, az emocore világával is szemező hangzás igyekezte felváltani, amely az UnderOath térhódításán, majd a The Devil Wears Prada felbukkanásán keresztül teljesen új lehetőségeket adott az előző évtized közepén egy akkor látszólag halálra ítélt megszólalásnak.

Már mai szemmel nézve is daliás idők ezek: új szerepkört vett fel a breakdown, elkezdte szárnyait bontogatni a (TDWP egyik lemezét is kiadó) Rise Records, és a gitárokkal megegyező funkciót kapott a szintetizátor. Ezt a hagyományt pedig a We Came As Romans teljesítette be, akik bemutatkozó nagylemezükön egy látszólag már kitaposás alatt lévő ösvényre léptek rá, ám mégis tudtak annyi izgalmat csempészni a To Plant a Seed dalaiba, hogy az igazolja a korábbi EP-k kapcsán kialakult nemzetközi érdeklődést. Az Equal Vision gondozásában megjelent, és a mára méltán ismertté vált Joey Sturgisszel rögzített lemezt lényegében másfél évnyi folyamatos turnézás követte: fesztiválkörutak és klubturnék váltották egymást, így a zenekar második lemeze már a turnébuszok és nightlinerek tereiben születhetett meg.

Az Understanding What We’ve Grown To Be pedig nem csak címében volt árulkodó: az európai terjesztést is megélt lemez a debütanyag hangzásától is el mert rugaszkodni. A zenekar legutóbbi lemeze, a Tracing Back Roots 2013 nyarán jelent meg, és a John Feldmannal (All Time Low, The Used, Black Veil Brides) rögzített lemez is tovább csiszolta a formáció hangzását, amelyben a dinamikus riffek mellett a súlyozott breakdownok és az atmoszférateremtő szintetizátortémák vállalnak oroszlánszerepet.MISS MAY I (US)

És ha már az oroszlánoknál tartunk, a legnagyobb örömmel mutatjuk be David Stephensék vendégét, az ohiói Miss May I legénységét. Napjaink egyik leginkább ízlésformáló metalcore-zenekara az elmúlt években nem csupán a metalcore világát, hanem a Billboard listáját is meghódította dalaival, amelynek receptje a refrénközpontúságban rejlik.

A frontember Levi Benton orgánuma és karaktere alapjaiban határozza meg a zenekar arculatát, ami – a srácok által sem tagadottan, sőt, büszkén említve – olyan formációk hatására kristályosodhatott ki, mint az As I Lay Dying, az All That Remains, az In Flames vagy a Darkest Hour. Ez persze hallatszik is az eddig három nagylemezt jegyző zenekar anyagain, ugyanakkor elvitathatatlan, hogy a kiemelkedő dalszerzői véna is kellett ahhoz, hogy 2010-ben a Monument dalcsokra olyan nemzetközi figyelmet vívhasson ki magának, melynek köszönhetően a srácok egyből beírhatták magukat az összes kötelező tengerentúli és európai fesztiválkörútra. A helyenként thrashes, de minden értelemben metalközpontú zenekar áprilisban jelenteti meg legújabb lemezét, a definitív címmel felvértezett Rise of the Liont, amelynek dalai kiemelt helyet kapnak majd a srácok első hazai koncertjén, az A38 Hajó gyomrában."

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS