AT THE GATES - Hamarosan indul a stúdiózás, videó a próbateremből

Őszre várható az új lemez - 19 év után

2014. június 17. (kedd) 18:43

Még januárban érkezett a meglepő információ, hogy a 2008 óta alkalmanként újra koncertező göteborgi death metal alapbanda At The Gates mégis rászánta magát egy új album elkészítésére.


Az At War With Reality lemez stúdiófelvételei hamarosan megkezdődnek, az album megjelenése pedig októberre, novemberre várható. Már folyik a pre-produkciós munka, erről egy újabb videót tettek most közzé Tompáék.


Az At The Gates utolsó albuma a 19 évvel ezelőtt, 1995-ben kiadott Slaughter Of The Soul volt, a göteborgi death vonal alaplemeze, amely számtalan metalcore bandára is óriási hatást gyakorolt.


www.facebook.com/AtTheGatesOfficial


Tomas "Tompa" Lindberg frontember korábban azt mondta a Terrorizernek, hogy demóformában 13-14 dal született meg és ezeket többé-kevésbé kettesben rakták össze Anders Björler gitárossal.

A lemez turnéja december elején indul a Triptykon és a Morbus Chron társaságában. Magyar koncertről nincs szó, bécsiről viszont igen, ez december 14-én lesz.AT THE GATES - Videó a próbateremből

 


"Akkor kezdtünk egy új albumra is gondolni, amikor 2011-ben újra elkezdtünk koncertezni. A visszatérő koncertek első sorozata után rájöttünk, hogy ez túlságosan jó buli ahhoz, hogy abbahagyjuk. Eleve azt mondtuk, hogy ha jónak érezzük a folytatást, akkor nem szabad visszafognunk magunkat, hiszen az ostobaság volna.

Ugyanakkor a pályafutásunkat tekintve ez talán a legkevésbé bölcs húzás, hiszen elég nagy a rizikó! (nevet) Ahelyett, hogy megtartanánk ezt az ún. legendás csapat státuszt, és folytatnánk a fellépéseket a fesztiválokon akár a következő 5-6 évben, hiszen a meghívások száma nem apad, beállunk azon zenekarok hosszú sorába, akik lemezeket adnak ki."AT THE GATES - Videó a stúdiós előkészületi munkáról

 
2007-ben még Tompa is azt mondta, hogy At The Gates néven nem lesz új album, mert azzal a Slaughter Of The Soul album nimbuszát ásnák alá.

"A legkomolyabb terhet mi magunk helyezzük a vállunkra... De ahogy ma látom ezt a dolgot... Attól, hogy például az Exodus elkészítette a Force Of Habit lemezt, a Bonded By Blood semmivel sem lett rosszabb. Mindenkinek más és más elvárásai vannak, de az sem akkora gáz, ha a negatívabb hozzáállású arcoknak nem jön be az új cucc. A zenekaroknak különféle periódusai vannak, legalábbis azoknak, akiket a legjobban szeretek. Ott van például az Entombed. Az évek során mindig mást csináltak, de én a Wolverine Blues lemezt legalább annyira szeretem, mint a Left Hand Path albumot. Szóval, még ha ez az új album a Cold Lake-ünk is lesz (a Celtic Frost pályafutásának mélypontja), ettől a régi albumaink nem lesznek pocsékabbak."

"Amúgy szerintem az új anyagunk inkább a Monotheistünk lesz - utal Tompa nevetve a Celtic Frost 2006-os, nagyszerű visszatérő lemezére. - Egy olyasfajta energiával akarunk visszatérni. Ugyanúgy állunk hozzá, mint a többi lemezünkhöz. Mindig is komolyan vettük a dolgot, mindig ambiciózusak voltunk, nagyratörők, és ez most is így lesz. A létező legjobb At The Gates lemezt igyekeztünk megírni, ahogy korábban is mindig így dolgoztunk.

Természetesen az is király dolog, hogy más fontos bandák is készítettek óriási visszatérő albumokat. Ott van például a Carcass, akik jó barátaink. Jó ideje beszélgettünk már erről, arról, hogy adódnak különféle helyzetek. Többé-kevésbé egy időben jöttünk vissza, a közönségünk sem nagyon más, szóval adta magát a dolog, hogy erről is dumálgattunk velük. De hagytuk, hogy ők csinálják meg előbb!" (nevet)

"Nagyjából 13-14 dalunk áll most készen. Amolyan demós formában. Főként Anders és jómagam dolgoztunk ezeken. Nála jöttünk össze kettesben, hogy kialakítsuk a dalszerkezeteket. Megvan tehát, hogy mi milyennek képzeltük el a dalokat, de most jön a próbás időszak, ami néhány hónapon át tart majd. Ez újabb szűrőket jelent. Nekiláthatnánk a felvételeknek akár holnap is, akkor is elégedettek lennénk a lemezzel, de azt akarjuk, hogy igazi zenekari anyag legyen, emiatt van szükség az összepróbálós hónapokra. Meg akarjuk nézni, hogy a végén mi sül ki ezekből a nótákból."AT THE GATES - Blinded By Fear (az 1995-ös Slaughter Of The Soul albumhoz)


 "Ha megnézzük a Slaughter Of The Soul lemezt, arról hiányoznak a korai lemezek komorabb, melankolikusabb dallamai, ezekből most van több is. Persze azért ott vannak a nagyon agresszív, Slayer-szerű thrash dolgok is, amelyek a Slaughtert vagy a Terminal Spirit Disease albumot jellemezték, de vannak tekervényesebb, agyasabb megoldások is a hangszerelés terén. Talán nem annyi, mint az első lemezeken, de azért elég progresszív módon, hogy a párhuzam megálljon a lábán. Ha valaki elég nyitottan áll majd hozzá, felfedezheti a kapcsolódási pontokat a komplett At The Gates diszkográfiához.

Ami a szövegeket illeti, egy lazábban összefogott konceptanyag lesz. A szövegek már mind megvannak az elkészült dalokhoz, de most csak annyit akarok mondani, hogy az irodalomhoz fog kapcsolódni, azon alapszik a koncepció. Egy meglehetősen poszt-modern album lesz, amely számos kérdést vet fel."


 

Hozzászólások

[013420]
Melkor
Én is! bár nem értem miért oszlott fel anno a banda
[013418]
Detomasso
érdeklődve várom!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS