SCORPIONS - A Hősök terén ma este az Omegával

Előbb az Omega játszik, utána a Scorpions

2014. június 16. (hétfő) 11:50

Ma lesz az ingyenes Szabadságkoncert Budapesten, a Hősök terén. Az Omega együttes és a német Scorpions Nagy Imre és mártírtársai 1989-es újratemetése, valamint a rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából lép fel.


A júniusi Hammerben a Scorpions gitárosával, Matthias Jabs-szal olvashatsz egy alapos interjút.
A korábban meghirdetett kezdési időponthoz (18.30) képest a Metropolnak adott friss interjújában az Omega énekese, Kóbor János már egy későbbi koncertkezdésről beszélt:


Kinek mennyi idő jut a koncerten?


"Mindenkire egy bő óra, a Scorpionsnak vendégként annyival több, amennyit ők szeretnének. Ha lesz rá időnk, egy-két számban közös produkciót is megvalósítunk. Nálam egy nem várt probléma is alakítja az eseményeket: a futball-világbajnokság. Ott nekem egy meccs sem maradhat ki, egyetlen koncertet sem vállaltunk ebben az egy hónapban. Ez a nap viszont beleesik, ráadásul Portugália–Németország meccs lesz, aminek háromnegyed 8-kor van vége, azelőtt mi nem tudunk pályára lépni. Kivéve akkor, ha valamelyik csapat tíz perccel a vége előtt két góllal vezet.

Mi kezdünk, a vendégeket nem kényszerítjük arra, hogy tűző napon játsszanak. Egyébként is úgy gondoltuk, hogy ez a fellépés akkor lesz érdekes, ha nem ugyanazt mutatja a két együttes. Az Omegának 50 év alatt 8-10 stílusváltása volt, most az utóbbi években a szimfonikus vonal indult be nálunk nagyon. Monumentális, totális rockzenét fogunk játszani, nagyzenekarral és kórussal kiegészítve, a Scorpions pedig a megszokott hard rockot. Megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból azzal a minimális próbalehetőséggel, amely nekünk jut.


Hogyan lehet összehasonlítani a két együttes karrierjét?


"Amikor a hetvenes években találkoztunk, ők szinte még diákrock-csapat voltak, fiatalabbak nálunk. 1968-tól számítják a létezésüket, mi meg akkor már a harmadik nagylemezünket készítettük. Akkoriban mindketten a nemzetközi élvonalba akartunk betörni, ebben ők szerencsésebbek voltak, mivel egy nyugatnémet nagyvárosból indulva egyszerűbb volt ezt elérni, mint innen. Ennek ellenére mi sem panaszkodhatunk, túlzottan minket sem akadályoztak – igaz, nekünk ahogy lejárt a vízumunk valahol, abban a pillanatban haza kellett jönnünk.

Ők a hetvenes évek második felétől rakétasebességgel jutottak el a nagyvilágba, számunkra pedig Európa lett a végállomás. Ezzel nem is volt semmi bajunk. Persze, ha mi is azt az utat választjuk, hogy áttesszük a tartózkodási helyünket bármelyik nyugat-európai országba, akkor nekünk is ez a pálya jutott volna, talán nagyobb esélyekkel, mivel ismertebbek voltunk, de ezzel mi nem szeretünk foglalkozni. Ehhez disszidálnunk kellett volna, amit annak idején a gyilkosság után a második legnagyobb bűntettnek tekintettek, és aminek a családjainkra is hatása lett volna. Így ez szóba sem jött,  és így is itt volt nekünk Európa, a keleti és a nyugati oldala is."SCORPIONS - Videóüzenet a budapesti buli kapcsán

 


A két zenekar barátsága négy évtizeddel ezelőtt, a hetvenes évek közepén kezdődött, amikor a német hard rock csapat az Omegával közös nyugat-európai turnén vett részt.

"Az Omega már jó ideje túlnőtt azon, hogy egy öttagú rockzenekar legyen. Egy olyan produkció, amelynek szerves része egy kiegészítő csapat, valamint egy szimfonikus nagyzenekar és a nagykórus, ez most is így lesz" – mondta korábban Kóbor János, az Omega énekese.

A zenész szerint együttese még soha nem játszott annyi ember előtt, mint ahányan ma valószínűleg ott lesznek a Hősök terén és környékén. Elképzelhető, hogy akár százezer ember is kíváncsi lesz az Omegára és a Scorpionsra."

(az MTI és a hvg.hu nyomán)
 

Hozzászólások

[013407]
balak
Elképzelhető, hogy akár százezer ember is kíváncsi lesz az Omegára és a Scorpionsra."

Én erre azt mondom, hogy talán azért (is), mert INGYENES lesz.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NECROMANTIA - Elhunyt a görög black csapat egyik alapítója, Baron Blood
2019. november 20. (szerda) 15:19

Szívroham következtében hunyt el Baron Blood, a görög Necromantia egyik alapítója, aki 1989-től napjainkig 8-húros basszusgitárosa (és billentyűse) volt a zenekarnak. A Necromantia a görög black metal színtér egyik alapcsapata (a Rotting Christ és a Varathron mellett), különleges hangzásukat pedig az eredményezte, hogy ritmusgitárt nem használtak, a basszer/énekes The Magus mellett Baron Blood is basszusgitáron játszott. A hosszú ideje inaktív csapat legutóbbi albuma a 2007-ben kiadott The Sound Of Lucifer Storming Heaven volt.  

MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok
MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok

Élő zsarátnok címmel egy klipes új dallal jelentkezett az ősmagyar pagan metalt játszó Maeotis, ami egyben azt is jelzi, hogy készül az első nagylemez. "A debreceni Maeotis első...

TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert
TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) címmel a nyáron jelent meg a Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes fémjelezte Turilli / Lione Rhapsody albuma. A lemezen a két meghatározó...

HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben
HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben

A klasszikus hard rock és heavy metal ötvözetét játszó Helldiver zenekar a fennállásának 10. évfordulóját ünnepli november 23-án Szécsényben, a Városi Művelődési Központban, a...

STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)
STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az 1988-ban alakult, speed/power vonalas hamburgi Stormwarrior hatodik albuma, a 2014 elején kiadott Thunder & Steele lemez folytatása, amelyről...

CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim
CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim

A 30 éve kiadott második Cro-Mags album, a Best Wishes jubileuma alkalmából a múlt hónapban nálunk is koncertezett a Harley Flanagan vezette hardcore legenda, nemrég pedig a Terrorral a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS