TÁTRAI TIBOR - Tibusz a nyakát törte, gerincműtétje volt

Lukács Peta helyettesíti majd a Boom Boom koncertjén

2014. június 5. (csütörtök) 15:36

A 62 éves gitáros legenda Miskolcon szenvedett súlyos balesetet még májusban, de csak most, a gericműtétje után jelentek meg az első hivatalos hírek.


Tátrai Tibornak egész nyáron ágyban kell majd feküdnie, egy időre a keze is lebénult. 


Tibusz a Borsnak azt mesélte, hogy a barátaival zenélt a városban, egy lépcső tetején állt, megbotlott, legurult, és eltört a nyaka.

"Csak arra emlékszem, hogy zuhanok. Azonnal elvesztettem az eszméletemet. Beszállítottak a helyi kórház­ba, majd később továbbvittek Budapestre."

"Meg­operáltak, most lemezek és csavarok tartják össze a nyakam. Ezután világítani fogok a repülőtereken. A legnagyobb baj, hogy a baleset következtében lebénult a kezem, de szerencsére már újra tudom mozgatni."

A 62 éves gitáros gyógyulása még hosszú hónapokat vesz igénybe. A nyarat biztosan ágyban tölti, és gyógytornász segítségével újra tanul majd mozogni. A történtek miatt le kellett mondania az előadásait.

(a hvg.hu nyomán)


Szívből kívánunk mielőbbi gyógyulást!A MüPa közleménye:

"Ezúton tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy Tátrai Tibor sajnálatos balesete, és az ebből adódó gerincműtéte miatt nem tud fellépni a Hey, June! fesztivál 2014. június 16-i Boom Boom koncertjén. Tátrai Tibor személyes felkérésére Lukács Peta, a Bikini és a European Mantra zenekarok gitárosa fog a koncerten közreműködni."


"2011 februárjában, közel tíz év után újraalakult a Boom Boom, amely Magyarország legkeményebb underground zenekaraként volt ismert a kilencvenes évek végétől. Intenzitását és erejét az garantálja, hogy - a korábbi együttesével azonos - tagjai kivétel nélkül a hazai szakma legkiválóbb zenészei közé tartoznak, akik együtt elképesztő energiát szabadítanak fel a színpadon.

Jamie Winchester dalszerzői, produceri, énekesi szólókarrierje és saját produkciói mellett számos zenekarban aktív, Mohai Tamás a leguniverzálisabb és legeredetibb gitárosok egyike, Szappanos György az egyik legtechnikásabb magyar basszusgitáros, a nemzetközileg is elismert Borlai Gergő hihetetlen energiáját már számos hazai és külföldi produkcióban megmutatta, Tátrai Tibor pedig több mint harminc éve Magyarország legismertebb gitárosai közé tartozik.

A zenekar a kilencvenes évek végétől számos klubban, művelődési házban és fesztiválon megfordult, s 2011-es visszatérése mérföldkőnek számít a magyar élő zene történetében. A Boom Boom zenei stílusát egyediség jellemzi, ezt példázza saját szerzeményeiket tartalmazó, Intergalactic Megahello című albumuk is, amelyen nyolc trackkel robbantottak.

Egyedi stílusuk azonban olyan nagy neves előadók számainak feldolgozásában is megmutatkozik, mint például Jimi Hendrix, Lennon-McCartney, Stevie Wonder vagy éppen Robben Fordé, amely számokat egy sajátos blues-, rock-, dzsesszegyveleg formában értelmeznek."  


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TONY MARTIN - Az ex-Black Sabbath énekes elkészült az új szólólemezével
2020. július 14. (kedd) 08:22

Befejezte régóta ígérgetett új szólóalbumát Tony Martin. Az ex-Black Sabbath énekes legutóbbi önálló lemeze a 2005-ben kiadott Scream volt, de a júniusban kiadott új Magnus Karlsson's Free Fall albumon is hallható az egyik dalban, a Temples And Towers-ben. Tony Martin hat Black Sabbath albumon énekelt a 80-as évek második felétől a 90-es évbek közepéig: The Eternal Idol (1987), Headless Cross (1989), Tyr (1990), Cross Purposes (1994), Cross Purposes Live (1995) és Forbidden (1995). Tony Martin: "Ez a lezárós, bezárkózós időszak óriási lehetőséget nyújtott ahhoz, hogy végre befejezzem a szólólemezemet!!! Arra kényszerített, hogy erre koncentráljak, hogy a munka végére érjek, és nagyon menő arcok is szerepelnek a dalokban... Jelenleg már biztos, hogy Danny Needham (Danté dobos - Venom), Magnus Rosén (ex-Hammerfall basszer), Scott McClellan (amerikai gitáros) és Greg Smith megvillantja a tehetségét az anyagon. Dannyvel és...

HELLDIVER - Angol nyelvű verzió született A piros, a fehér és a zöld dalukból
HELLDIVER - Angol nyelvű verzió született A piros, a fehér és a zöld dalukból

Jubileumi koncertjén forgatott videoklippel jelentkezett a klasszikus heavy metalt és hard rockot játszó Helldiver. Már 45 ezer megtekintésnél jár a klasszikus heavy metalt és hard rockot...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album második előzetes dala: Fury's Manifesto
INCANTATION - Klippel a nyár végi album második előzetes dala: Fury's Manifesto

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

GORE THROWER - Hamarosan új EP érkezik, dalpremier: Gears Of Gore
GORE THROWER - Hamarosan új EP érkezik, dalpremier: Gears Of Gore

Gears Of Gore címmel már a második előzetes dal is meghallgatható a death metal vonalas budapesti Gore Thrower új EP-jéről, amely július 24-én lát majd napvilágot Vatican Deathfest...

LAZARVS - Dupla dalpremier a szeptemberben érkező új albumról
LAZARVS - Dupla dalpremier a szeptemberben érkező új albumról

Szeptemberre várható az Apey & The Pea-ből Lazarvssá változott csapat új nagylemeze, a 2017-es Hex lemez folytatása, a Lazarvs címet viselő albumról pedig már lehet is ismerkedni...

KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)
KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)

KARI RUESLÅTTEN Sørgekåpe (Spindelsinn)   Negyedszázad telt el azóta, hogy Kari Rueslåtten kilépett a The 3rd and the Mortalból, az egyik első olyan metal zenekarból,...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS