AS I LAY DYING - Lambesis énekes 6 éves börtönbüntetést kapott

A volt feleségét akarta meggyilkoltatni

2014. május 17. (szombat) 10:54

Hat év letöltendő börtönbüntetést kapott az As I Lay Dying frontembere, Tim Lambesis, aki egy önmagát bérgyilkosnak kiadó álruhás nyomozót bízott meg azzal még tavaly tavasszal, hogy tegye el láb alól a volt feleségét. A tegnap lezajlott tárgyaláson jelen volt Lambesis három egykori zenésztársa is, Nick Hipa, Phil Sgrosso és Josh Gilbert. Tim Lambesis már februárban elismerte bűnösségét.


A tárgyalás előtt az énekes interjút adott az AltPress.com-nak és abból az derül ki, hogy nem számított ilyen hosszú büntetésre.

"Tudom, milyen az, amikor az ember egy hosszú turnéra készül. A probléma az, hogy ez nem egy hosszú turné. Hat hónap és három év között bármi lehet. Ha tudnám, hogy hat hónapra készülök, akkor úgy venném, hogy egy csomó remény van számomra. A pályafutásom szempontjából, és mint apa, nem akarom arra alapozni az életemet, hogy beülök egy turnébuszba. Szükségem van egy másik tervre. Nehéz erre felkészülni, miközben nem tudom, hogy mennyi ideig leszek bent."


Az interjú során Lambesis azt mondta, hogy a szétválásuk után csak hetente kétszer láthatta az adoptált három gyermeküket, és úgy, hogy közben a volt felesége, Meggan a távolból szemmel tartotta őket. Mire a gyermekelhelyezési perre sor került, a gyermekek emiatt már el is távolodtak tőle. Szerinte Meggan teljesen ki akarta iktatni őt az életükből ,és azt is mondta neki több ízben, hogy bárcsak meghalna. Lambesis azt is elmondta, hogy a szteroid-dílere volt az, aki a 2013 áprilisában az edzőterem parkolójában elsőként felvetette neki, hogy akár segíthet is abban, hogy valaki elintézze a volt feleségét, ha az énekes akarja. És hogy bármennyire is megdöbbent ezen, idővel rájött, hogy ez a legjobb megoldás számára, de most már tudja, hogy tucatnyi más megoldás is létezett volna, időközben ugyanis tisztábban látja a jogrendszer kínálta lehetőségeket.

Lambesis végül találkozott az állítólagos bérgyilkossal, aki valójában egy nyomozó volt, átadott neki ezer dollárt, Meggan fényképét és Meggan házának biztonsági kódját is megadta neki. Még azt is elmondta, hogy mikor lesz a három gyermekkel, így biztosítva magának alibit. Lambesist 2013 májusában tartóztatták le.


A tegnapi tárgyaláson Tim Lambesis sírva ismerte el, hogy mély bűntudatot érez a tette miatt és bocsánatot is kért Meggantól, mert erre korábban nem volt módja.

Lambesis volt felesége egy polgári pert is elindított tavaly augusztusban. Összesen 2 millió dollárt akar kapni Lambesistől, egyrészt orvosi költségeinek fedezésére, másrészt a Lambesis által okozott nem vagyoni jellegű kár miatt, a lelki egészséghez való jogának sérülése miatt, valamint büntető kártérítés gyanánt.

Az énekes az interjú során ezt a polgári pert nevetségesnak tartotta, hiszen komoly perköltségeket kell kifizetnie, és azt mondta, hogy még 20 ezer dollárja sincs, nemhogy két milliója.

A zenei jövőjével kapcsolatban Lambesis úgy fogalmazott, hogy talán sosem tud majd As I Lay Dying név alatt lemezeket kiadni, de a nemrég megjelent új Austrian Death Machine albuma az eddigi legsikeresebb volt, és hogy a Metal Blade ezek után jelezte, hogy még él a szerződése, annak ellenére, hogy a letartóztatása után a kiadó nem foglalkozott már vele. Az Austrian Death Machine lemez egy másik kiadónál jött ki emiatt, de hogy ha a jövőben vita támadna a kiadók között, akkor az új dalait inkább sosem fogja nyilvánosság elé tárni. Egyelőre terápiás jelleggel írt új nótákat, amíg feltételesen szabadlábon volt.

"Énekesként korlátozottak az adottságaim. Kiabálok. Üvöltök. Úgy négy dolgot tudok összesen! Olyan zenét írok, ami illik a hangomhoz, szóval a zene agresszív jellegű, metalos. Szóval, bármit is írok, az végül As I Lay Dying-os lesz.

Az As I Lay Dying alapítása után én voltam az egyedüli dalszerző. Az első három lemeznél nem voltak komoly hozzájárulások a többiek részéről. Akadt ugyan néhány óriási riff, de a zenei oldalt tekintve én hoztam a dolgok javát, majd én írtam meg az összes szöveget. Amikor Phil beszállt, elkezdett segíteni nekem. Aztán Nick is hozott már riffeket, alkalmanként. A legutóbbi lemez zömét azonban Josh írta, furcsa módon. Több mint a felét ő hozta. Szóval, idővel a dolgok változtak.

De eredetileg az én dalszerzői munkám határozta meg a hangzást. És ezzel most nem a saját vállamat akarom veregetni. Elsőként ismerem el, hogy az As I Lay Dying hangzását az In Flames és a Living Sacrifice formálta meg.

Nem volt gondom a többiek témáival sem, de le kellett okéznom őket, hiszen nekem kellett elénekelnem a dalokat. A hangterjedelmem határozta meg, hogy mi ment át a szűrőn. Egy csomó dal nem is ment át. Azt gyanítom, hogy egy rakás ilyen nóta felbukkan majd az új bandájuknál..."


Lambesis egykori zenésztársai Wovenwar néven alapítottak új bandát, az első dalukat áprilisban közzé is tették

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS