CYNIC - Reinert és Masvidal elismerték, hogy melegek

A Death DTA formációval jönnek Budapestre júniusban

2014. május 8. (csütörtök) 18:00

A Los Angeles Timesban ma megjelent interjúban ismerte el első ízben nyilvánosan a prog metal legenda Cynic két alaptagja, Sean Reinert dobos és Paul Masvidal gitáros, hogy mindketten a saját nemükhöz vonzódnak.


Reinert és Masvidal annak idején a Death-ben bukkant fel elsőként, Chuck Schuldiner csapatában és június 25-én a Barba Negra Track (egykori Zöld Pardon) színpadán Death DTA néven - Steve DiGiorgio basszusgitárossal és az énekes/gitáros Max Phelps-szel - elő is adják majd a klasszikus Death dalokat. A koncerten a kanadai Gorguts is fellép.

www.facebook.com/DeathDTATours

A budapesti koncert Facebook oldalaAz LA Times-nak Reinerték arról is beszéltek, hogy a metal világában nem könnyű melegként létezni.


"Látom magam előtt azokat az öreg fickókat, akik a lemezeinkre rázzák a fejüket - mondja Reinert. - Ilyenkor arra kell gondolom, hogy 'Tényleg erre rázzátok a fejeteket? De hiszen ez meleg, meleg metal, ember."


Paul Masvidal 1991-ben nyílt meg a barátai és a családja előtt, majd később a turnékon is gyakran elment a drag bárokba és a meleg klubokba. Reinertnél tovább tartott ez a folyamat, de azt az interjú során kihangsúlyozták, hogy egymás iránt sosem vonzódtak.

"Titokban tudtam, hogy én is szeretnék  elmenni azokba a klubokba - mondja Reinert. - De akkoriban, az én sztereotíp felfogásom szerint a melegek nőri ruhákban és rövid topokban jártak. Nem volt előttem egyetlen férfias, metal példakép, aki meleg lett volna."


A Judas Priest énekese, Rob Halford is csak 1998-ban jelentette be, hogy meleg, de a mai színtérről a büntetett előéletű Gaahl sem nevezhető igazi példaképnek.


Noha az első Cynic turné idején még senki sem sejthetett semmit a két zenészről, anti-macsó megjelenésük miatt a főbanda Cannibal Corpse rajongói nem zárták szívükbe őket.


"Az a turné tényleg felért számunkra egy traumával - mondja Masvidal. - Indiai cuccokat viseltünk és egy billentyűs lány játszott velünk, ez a paleolit-korszakos közönség meg palackokat dobált fel a színpadra és kiabálták, hogy tűnjünk el... Ez volt az első nagy turnénk és csak arra tudtunk gondolni, hogy nem tartozunk ide."


Amikor 2007-ben a Hellfesten színpadra állt az újjáalakult Cynic, már egy egészen más közeg
fogadta őket.

"A bandával kapcsolatos utolsó emlékem az volt, ahogy az emberek üvöltik, hogy tűnjünk el a színpadról - mondja Masvidal. - Igazán szívbemarkoló volt ezek után azt hallani, ahogy ezrek éneklik a szövegeinket."


Persze, az évek során előfordult, hogy a rajongók vagy az újságírók elkezdtek faggatózni a magánéletükkel kapcsolatban. De ennél durvább eset is történt.


"Elmentem randizni ezzel a szörnyű fickóval - meséli Reinert -, aki aztán bloggolt erről a honlapján. Éveken át ha beütötted a nevemet a Google-ba, rögtön azután, hogy 'Sean Reinert drummer', az volt a második dolog, ami felbukkant, hogy 'Sean Reinert meleg)."


Reinert és Masvidal ma sem biztos abban, hogy a metal színtér jól fogadja majd, hogy előrukkoltak a melegségükkel.


"Egy dolog a zenésztársaiddal szórakozni, 'meleget játszani', mert az olyan menő, és megint más valóban így élni. Nyilván lesz majd erre reakció, de fontos számunkra, hogy hűek legyünk az igazsághoz."A 2008-as Traced In Air album folytatását Sean Reinert dobos, Paul Masvidal gitáros/énekes és Sean Malone basszer elsődlegesen a Los Angeles-i Perfect Sound stúdióban rögzítette. A hangmérnök Jason Donaghy volt (Band Of Horses, Feist, Rob Zombie stb.), a maszterelést pedig Maor Appelbaum végezte (Fates Warning, Sepultura, Cathedral stb.).www.facebook.com/CynicOnline

 

CYNIC - Earth is My Witness (a 2014-es Kindly Bent To Free Us album bónuszdala)
CYNIC - True Hallucination Speak (szöveges videó a 2014-es Kindly Bent To Free Us albumhoz) 

Hozzászólások

[013273]
Winternight
Jól kibabrált a sors szegényekkel. Női mellek helyett szőrös férfi mellkasra izgulni nem lehet irigylésre méltó állapot.
Jobb lett volna ha megtartják titkukat a sírig. A coming out olyan buzis, ahogy az is, hogy Masvidal paleolit-korszakosnak nevezte azokat, akik azt mondják, egy férfi legyen férfi, de legalább próbáljon annak látszani.
Ettől függetlenül a Death Human albuma egy mestermű, és elmegyek a júniusi koncertre is.
Arra pedig azt hiszem sosem kapunk választ, hogy a két zenész ferde hajlamainak volt-e köze ahhoz, hogy Chuck kirakta őket a bandából. Nem lennék meglepve. Mennyire gáz lehet, hogy elmész turnézni, az öltözőt ellepik a rajongó csajok, a zenésztársad meg buzibárokba jár.
[013263]
raul75
Csak az a a baj, hogy már nem csinálnak jó lemezeket...
[013262]
away
Tőlem aztán oda dugdossa mindkettő a faszát, ahová akarja, amíg jó lemezeket csinálnak...
[013258]
farrrkas9
Ez egy cseppet sem kellene, hogy változtasson a megítélésükben. Én alig várom, hogy hallhassam a Death dalokat élőben, és mivel a Human az egyik kedvenc lemezem az egész zenei palettáról, ezért számomra külön ünnep lesz látni őket, ahogy a Death dalokat játszák. Az, hogy melegek, semmit nem változtat a zenén. Nincs semmilyen összefüggésben vele.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS