CYNIC - Reinert és Masvidal elismerték, hogy melegek

A Death DTA formációval jönnek Budapestre júniusban

2014. május 8. (csütörtök) 18:00

A Los Angeles Timesban ma megjelent interjúban ismerte el első ízben nyilvánosan a prog metal legenda Cynic két alaptagja, Sean Reinert dobos és Paul Masvidal gitáros, hogy mindketten a saját nemükhöz vonzódnak.


Reinert és Masvidal annak idején a Death-ben bukkant fel elsőként, Chuck Schuldiner csapatában és június 25-én a Barba Negra Track (egykori Zöld Pardon) színpadán Death DTA néven - Steve DiGiorgio basszusgitárossal és az énekes/gitáros Max Phelps-szel - elő is adják majd a klasszikus Death dalokat. A koncerten a kanadai Gorguts is fellép.

www.facebook.com/DeathDTATours

A budapesti koncert Facebook oldalaAz LA Times-nak Reinerték arról is beszéltek, hogy a metal világában nem könnyű melegként létezni.


"Látom magam előtt azokat az öreg fickókat, akik a lemezeinkre rázzák a fejüket - mondja Reinert. - Ilyenkor arra kell gondolom, hogy 'Tényleg erre rázzátok a fejeteket? De hiszen ez meleg, meleg metal, ember."


Paul Masvidal 1991-ben nyílt meg a barátai és a családja előtt, majd később a turnékon is gyakran elment a drag bárokba és a meleg klubokba. Reinertnél tovább tartott ez a folyamat, de azt az interjú során kihangsúlyozták, hogy egymás iránt sosem vonzódtak.

"Titokban tudtam, hogy én is szeretnék  elmenni azokba a klubokba - mondja Reinert. - De akkoriban, az én sztereotíp felfogásom szerint a melegek nőri ruhákban és rövid topokban jártak. Nem volt előttem egyetlen férfias, metal példakép, aki meleg lett volna."


A Judas Priest énekese, Rob Halford is csak 1998-ban jelentette be, hogy meleg, de a mai színtérről a büntetett előéletű Gaahl sem nevezhető igazi példaképnek.


Noha az első Cynic turné idején még senki sem sejthetett semmit a két zenészről, anti-macsó megjelenésük miatt a főbanda Cannibal Corpse rajongói nem zárták szívükbe őket.


"Az a turné tényleg felért számunkra egy traumával - mondja Masvidal. - Indiai cuccokat viseltünk és egy billentyűs lány játszott velünk, ez a paleolit-korszakos közönség meg palackokat dobált fel a színpadra és kiabálták, hogy tűnjünk el... Ez volt az első nagy turnénk és csak arra tudtunk gondolni, hogy nem tartozunk ide."


Amikor 2007-ben a Hellfesten színpadra állt az újjáalakult Cynic, már egy egészen más közeg
fogadta őket.

"A bandával kapcsolatos utolsó emlékem az volt, ahogy az emberek üvöltik, hogy tűnjünk el a színpadról - mondja Masvidal. - Igazán szívbemarkoló volt ezek után azt hallani, ahogy ezrek éneklik a szövegeinket."


Persze, az évek során előfordult, hogy a rajongók vagy az újságírók elkezdtek faggatózni a magánéletükkel kapcsolatban. De ennél durvább eset is történt.


"Elmentem randizni ezzel a szörnyű fickóval - meséli Reinert -, aki aztán bloggolt erről a honlapján. Éveken át ha beütötted a nevemet a Google-ba, rögtön azután, hogy 'Sean Reinert drummer', az volt a második dolog, ami felbukkant, hogy 'Sean Reinert meleg)."


Reinert és Masvidal ma sem biztos abban, hogy a metal színtér jól fogadja majd, hogy előrukkoltak a melegségükkel.


"Egy dolog a zenésztársaiddal szórakozni, 'meleget játszani', mert az olyan menő, és megint más valóban így élni. Nyilván lesz majd erre reakció, de fontos számunkra, hogy hűek legyünk az igazsághoz."A 2008-as Traced In Air album folytatását Sean Reinert dobos, Paul Masvidal gitáros/énekes és Sean Malone basszer elsődlegesen a Los Angeles-i Perfect Sound stúdióban rögzítette. A hangmérnök Jason Donaghy volt (Band Of Horses, Feist, Rob Zombie stb.), a maszterelést pedig Maor Appelbaum végezte (Fates Warning, Sepultura, Cathedral stb.).www.facebook.com/CynicOnline

 

CYNIC - Earth is My Witness (a 2014-es Kindly Bent To Free Us album bónuszdala)
CYNIC - True Hallucination Speak (szöveges videó a 2014-es Kindly Bent To Free Us albumhoz) 

Hozzászólások

[013273]
Winternight
Jól kibabrált a sors szegényekkel. Női mellek helyett szőrös férfi mellkasra izgulni nem lehet irigylésre méltó állapot.
Jobb lett volna ha megtartják titkukat a sírig. A coming out olyan buzis, ahogy az is, hogy Masvidal paleolit-korszakosnak nevezte azokat, akik azt mondják, egy férfi legyen férfi, de legalább próbáljon annak látszani.
Ettől függetlenül a Death Human albuma egy mestermű, és elmegyek a júniusi koncertre is.
Arra pedig azt hiszem sosem kapunk választ, hogy a két zenész ferde hajlamainak volt-e köze ahhoz, hogy Chuck kirakta őket a bandából. Nem lennék meglepve. Mennyire gáz lehet, hogy elmész turnézni, az öltözőt ellepik a rajongó csajok, a zenésztársad meg buzibárokba jár.
[013263]
raul75
Csak az a a baj, hogy már nem csinálnak jó lemezeket...
[013262]
away
Tőlem aztán oda dugdossa mindkettő a faszát, ahová akarja, amíg jó lemezeket csinálnak...
[013258]
farrrkas9
Ez egy cseppet sem kellene, hogy változtasson a megítélésükben. Én alig várom, hogy hallhassam a Death dalokat élőben, és mivel a Human az egyik kedvenc lemezem az egész zenei palettáról, ezért számomra külön ünnep lesz látni őket, ahogy a Death dalokat játszák. Az, hogy melegek, semmit nem változtat a zenén. Nincs semmilyen összefüggésben vele.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
TONY MILLS - 57 éves korában elhunyt a TNT és a Shy volt énekese
2019. szeptember 19. (csütörtök) 07:58

57 évesen, hasnyálmirigyrákban elhunyt a Shy, a TNT és a Siam egykori énekese, Tony Mills. A számos szólólemezzel is rendelkező brit zenész áprilisban jelentette be, hogy gyógyíthatatlan rákbeteg, legfrissebb szólóalbuma pedig Beyond The Law címmel júniusban jelent meg. Tony Mills halálhírét a felesége, Linda tette közzé a Facebookon. Tony Mills áprilisban így fogalmazott: „Rák. Nem csupán a csillagjegyem, hanem most már a végzetem is. Nemrég diagnosztizálták, de már túl későn. A tavalyi év vége óta szenvedtem, miután Karácsony előtt volt egy autóbalesetem, amelynek következtében leállt az emésztőrendszerem és olyan belső fájdalmaim is voltak, amelyeket nehéz volt értelmezni. Több kórházi teszt is negatív eredményt hozott, mígnem eljutottam egy oslói magánklinikára, ahol a doktor másnap MRI-vizsgálatot végzett. Így derült ki, hogy legalább egy jó éve növekszik bennem egy tumor, ami túl régi és túl nagy...

MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten
MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten

A Stryper frontembere, Michael Sweet gitáros/énekes/dalszerző a 90-es évek eleje óta rendszeresen készít szólólemezeket, a 10. önálló albuma pedig Ten címmel jön majd október 11-én....

MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre
MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre

Shehili címmel még májusban jelent meg a prog/power vonalas tunéziai Myrath új stúdióalbuma, a 2016-os Legacy lemez folytatása. Novemberben a Beast In Black vendégeként érkeznek...

ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre
ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre

Rise Of The Reaper címmel október 11-én jelenik meg a 2008-ban újjáéledt svéd old school death metal brigád Entrails hatodik albuma, a 2017-es World Inferno lemez folytatása. Az új...

MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását
MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását

Még júniusban derült ki, hogy a Megadeth alapítóját, főnökét, Dave Mustaine-t torokrákkal kezelik, de azóta is folyik a munka az új stúdióalbumon, januárban pedig a Five Finger Death...

OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS