CYNIC - Reinert és Masvidal elismerték, hogy melegek

A Death DTA formációval jönnek Budapestre júniusban

2014. május 8. (csütörtök) 18:00

A Los Angeles Timesban ma megjelent interjúban ismerte el első ízben nyilvánosan a prog metal legenda Cynic két alaptagja, Sean Reinert dobos és Paul Masvidal gitáros, hogy mindketten a saját nemükhöz vonzódnak.


Reinert és Masvidal annak idején a Death-ben bukkant fel elsőként, Chuck Schuldiner csapatában és június 25-én a Barba Negra Track (egykori Zöld Pardon) színpadán Death DTA néven - Steve DiGiorgio basszusgitárossal és az énekes/gitáros Max Phelps-szel - elő is adják majd a klasszikus Death dalokat. A koncerten a kanadai Gorguts is fellép.

www.facebook.com/DeathDTATours

A budapesti koncert Facebook oldalaAz LA Times-nak Reinerték arról is beszéltek, hogy a metal világában nem könnyű melegként létezni.


"Látom magam előtt azokat az öreg fickókat, akik a lemezeinkre rázzák a fejüket - mondja Reinert. - Ilyenkor arra kell gondolom, hogy 'Tényleg erre rázzátok a fejeteket? De hiszen ez meleg, meleg metal, ember."


Paul Masvidal 1991-ben nyílt meg a barátai és a családja előtt, majd később a turnékon is gyakran elment a drag bárokba és a meleg klubokba. Reinertnél tovább tartott ez a folyamat, de azt az interjú során kihangsúlyozták, hogy egymás iránt sosem vonzódtak.

"Titokban tudtam, hogy én is szeretnék  elmenni azokba a klubokba - mondja Reinert. - De akkoriban, az én sztereotíp felfogásom szerint a melegek nőri ruhákban és rövid topokban jártak. Nem volt előttem egyetlen férfias, metal példakép, aki meleg lett volna."


A Judas Priest énekese, Rob Halford is csak 1998-ban jelentette be, hogy meleg, de a mai színtérről a büntetett előéletű Gaahl sem nevezhető igazi példaképnek.


Noha az első Cynic turné idején még senki sem sejthetett semmit a két zenészről, anti-macsó megjelenésük miatt a főbanda Cannibal Corpse rajongói nem zárták szívükbe őket.


"Az a turné tényleg felért számunkra egy traumával - mondja Masvidal. - Indiai cuccokat viseltünk és egy billentyűs lány játszott velünk, ez a paleolit-korszakos közönség meg palackokat dobált fel a színpadra és kiabálták, hogy tűnjünk el... Ez volt az első nagy turnénk és csak arra tudtunk gondolni, hogy nem tartozunk ide."


Amikor 2007-ben a Hellfesten színpadra állt az újjáalakult Cynic, már egy egészen más közeg
fogadta őket.

"A bandával kapcsolatos utolsó emlékem az volt, ahogy az emberek üvöltik, hogy tűnjünk el a színpadról - mondja Masvidal. - Igazán szívbemarkoló volt ezek után azt hallani, ahogy ezrek éneklik a szövegeinket."


Persze, az évek során előfordult, hogy a rajongók vagy az újságírók elkezdtek faggatózni a magánéletükkel kapcsolatban. De ennél durvább eset is történt.


"Elmentem randizni ezzel a szörnyű fickóval - meséli Reinert -, aki aztán bloggolt erről a honlapján. Éveken át ha beütötted a nevemet a Google-ba, rögtön azután, hogy 'Sean Reinert drummer', az volt a második dolog, ami felbukkant, hogy 'Sean Reinert meleg)."


Reinert és Masvidal ma sem biztos abban, hogy a metal színtér jól fogadja majd, hogy előrukkoltak a melegségükkel.


"Egy dolog a zenésztársaiddal szórakozni, 'meleget játszani', mert az olyan menő, és megint más valóban így élni. Nyilván lesz majd erre reakció, de fontos számunkra, hogy hűek legyünk az igazsághoz."A 2008-as Traced In Air album folytatását Sean Reinert dobos, Paul Masvidal gitáros/énekes és Sean Malone basszer elsődlegesen a Los Angeles-i Perfect Sound stúdióban rögzítette. A hangmérnök Jason Donaghy volt (Band Of Horses, Feist, Rob Zombie stb.), a maszterelést pedig Maor Appelbaum végezte (Fates Warning, Sepultura, Cathedral stb.).www.facebook.com/CynicOnline

 

CYNIC - Earth is My Witness (a 2014-es Kindly Bent To Free Us album bónuszdala)
CYNIC - True Hallucination Speak (szöveges videó a 2014-es Kindly Bent To Free Us albumhoz) 

Hozzászólások

[013273]
Winternight
Jól kibabrált a sors szegényekkel. Női mellek helyett szőrös férfi mellkasra izgulni nem lehet irigylésre méltó állapot.
Jobb lett volna ha megtartják titkukat a sírig. A coming out olyan buzis, ahogy az is, hogy Masvidal paleolit-korszakosnak nevezte azokat, akik azt mondják, egy férfi legyen férfi, de legalább próbáljon annak látszani.
Ettől függetlenül a Death Human albuma egy mestermű, és elmegyek a júniusi koncertre is.
Arra pedig azt hiszem sosem kapunk választ, hogy a két zenész ferde hajlamainak volt-e köze ahhoz, hogy Chuck kirakta őket a bandából. Nem lennék meglepve. Mennyire gáz lehet, hogy elmész turnézni, az öltözőt ellepik a rajongó csajok, a zenésztársad meg buzibárokba jár.
[013263]
raul75
Csak az a a baj, hogy már nem csinálnak jó lemezeket...
[013262]
away
Tőlem aztán oda dugdossa mindkettő a faszát, ahová akarja, amíg jó lemezeket csinálnak...
[013258]
farrrkas9
Ez egy cseppet sem kellene, hogy változtasson a megítélésükben. Én alig várom, hogy hallhassam a Death dalokat élőben, és mivel a Human az egyik kedvenc lemezem az egész zenei palettáról, ezért számomra külön ünnep lesz látni őket, ahogy a Death dalokat játszák. Az, hogy melegek, semmit nem változtat a zenén. Nincs semmilyen összefüggésben vele.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
2020. február 23. (vasárnap) 09:18

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő melodikus hardcore trió Birds In Row, valamint az izlandi szinti-punk trió, Kælan Mikla játszik. Az énekes, gitáros, basszer és szintis Neige, valamint a dobos Winterhalter alkotta Alcest duónak a Spiritual Instinct már a hatodik albuma. A Neige-vezette Alcest a mai színtér egyik igazán különleges csapata, hiszen zenéjükben egészen egyéni formában ötvöződik a black metal, a post-rock és az alternatív vonal. A Spiritual Instinct album egyfelől direktebb, célratörőbb, fogósabb lett, mint közvetlen elődje, a Kodama, másrészt súlyosabb is. A novemberi HammerWorld magazinban megjelent interjút a multihangszeres Neige-zsel most itt, a honlapon is elolvashatod.   www.facebook.com/alcest.official A koncert Facebook oldala A Fekete Zaj...

A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak

A Dal 2020 szombat esti első elődöntőjének végeredménye alapján a Fatal Error és a Tortuga is bejutott a március 7-i döntőbe (akárcsak Rácz Gergő és Orsovai Reni, valamint Takács...

JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech
JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech

Hate:Speech címmel megjelent és végig is hallgatható a szegedi Jigokü zenekar 4 dalos első EP-je. A tavaly tavasszal bemutatott első két daluk óta az akkor még kisegítő dobos,...

IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed
IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed

Order Of The Mind címmel március 27-én jelenik meg a három dél-amerikai zenészt is rejtő atlantai (Georgia állam) Irist bemutatkozó albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a...

SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows
SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows

Obscura címmel március 6-án jelenik meg a brazil Semblant harmadik albuma, a második előzetes dallal, a klippel kísért Murder Of Crows tétellel pedig máris megismerkedhetsz. A két...

BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz
BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz

A nyáron visszatér Budapestre a kanadai Billy Talent, a korábban bemutatott Forgiveness II dalukhoz pedig egy fagyos hangulatú kisfilm is született. Nálunk a Szigeten játszottak...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS