GUNS N'ROSES - Axl Rose, a molylepke és a vadászpuska

Az énekes volt asszisztense könyvet írt a turnés élményeiről

2014. május 6. (kedd) 16:55

Craig Duswalt a hírhedt Use Your Illusion turné idején, 1991 és 1993 között volt Axl Rose személyes asszistense, és most május közepén jelenik meg a könyve a Guns N'Roses, de leginkább Axl Rose turnésztorijaival.

A Welcome To My Jungle címet viseli a könyv, de van a címnek egy jóval hosszabb verziója is: "Welcome to my Jungle, An Unauthorized Account of how a Regular Guy Like Me Survived Years of Touring with Guns N’ Roses, Pet Wallabies, Crazed Groupies, Axl Rose’s Moth Extermination System, & Other Perils on the Road With One of the Greatest Rock Bands of All Time".


Duswalt feladatai közé tartozott annak biztosítása is, hogy Axl Rose lehetőleg ne késsen a bulikról, de minden egyéb személyes kívánságát lesnie kellett, gondoskodni az óhajok maradéktalan megvalósításáról. A könyvből elsőként a New York Post idézett fel néhány pompás történetet.


Az egyik turnépihenő alatt Axl Rose malibui házába bepofátlankodott egy molylepke, és miután sem Craig Duswalt, sem az alá beosztott segédasszisztens nem volt képes kiűzni, Axl megelégelte a helyzetet. Szólt Craignek, hogy tartsa szemmel a molylepkét, majd felszaladt az emeletre, ahonnan egy puskával tért vissza. Craig szerint a hosszú csöve alapján vadászpuska lehetett, de akár shotgun is.

Duswaltnak ezután egy széket kellett odahúznia, az alatt helyezkedett el az énekes, majd szólt Craignek, hogy kergesse a molylepkét a sarokba, nehogy a csillárt lője szét. Duswalt ugyan jelezte, hogy akár egy lépcsapóval el is érné a molylepkét, de Axl erre csak annyit mondott: 'Az nem fog megtörténni'. És bumm!
 

 


Duswalt arról is mesélt a könyvében, hogy Buenos Airesben milyen csellel sikerült elterelnie Axl figyelmét, és ezáltal elérni, hogy a 80 ezres közönség időben megkapja a Guns N'Roses koncertet.


Aznap Axl szokás szerint késésben volt, még a hotelszobában várta a vacsorát, miközben a többiek már a stadionban várakoztak. Axl megrendelte a vacsorát, és külön jelezte, hogy sajtot és chilit is kér, ezek azonban nem szerepeltek a szállodai menüben. Craig tudta, hogy ha nem a teljes rendelés érkezik, akár még a koncertet is lemondja az énekes.

Azt találta ki, hogy felhívja a szobaszolgálatot és a nyelvi akadályokat leküzdve elmondja, hogy mennyire fontos a sajt és a chili. Az ételre egy órát kellett várni, közben a turnémenedzser már bepánikolt a koncert helyszínén és folyton Craigtől kérdezgette, hogy mikor érnek már oda.

Duswalt megnézte, hogy mit hoztak vacsorára és döbbenten látta, hogy chili helyett hat darab erőspaprika érkezett, de a sajt sem volt megfelelő. Nem tudta, mitévő legyen, végül az egész rendelést a falhoz vágta, apró darabokra zúzva mindent. Axl erre kifutott a szobájából, Duswalt pedig elmondta neki, hogy a pincér elrontotta a rendelést, ő pedig elkövette azt a hibát, hogy dühében hozzávágta a tányérokat. Ez a magyarázat teljesen elfogadható volt az énekes számára, így aztán meg is feledkezett a vacsoráról, sajtostól, chilistől, és elindult a stadionba.


Egy másik alkalommal Axl Rose az akkori barátnőjének, a szupermodell Stephanie Seymournak egy kitömött elefántot vásárolt a szülinapjára Franciaországban. A kitömött elefántnak aztán külön ülőhelyet foglaltatott a Concorde-on, aminek nagyjából 10 ezer dollár volt az ára.Természetesen a mindenre kész rajongók sem maradtak ki Duswalt könyvéből. Beszámolója szerint Axl az egyik buli után a limójába ültetett egy lelkes és csinos rajongólányt, hogy az kísérje el a hotelbe. Axl akkoriban mániásan fényképezett és anélkül, hogy egy szót is szólt volna a lányhoz, elkezdett fotókat csinálni róla.

A lánynak nem is nagyon hiányzott a biztatás, elkezdett megszabadulni a ruháitól. Miközben ő teljesen meztelenre vetkőzött, Axl csak némán fotózott. Folyamatosan kattintgatott, noha a kamerájával csak 36 fotót lehetett készíteni. Craig nagyjából 300 kattintást hallhatott...


Asszisztensként Craignek persze adó-vevőt is kellett magánál hordania, a bekapcsolva, a nap 24 órájában. Amikor Venezuelában járt a turné, Craiget meglátogatta a barátnője, akivel rendszerint épp az őrült turnés élet miatt voltak nézeteltérései. Az éjszaka közepén aztán megszólalt az adóvevő.

"Azt hittem, hogy talán Duff fogyott ki a vodkából, és újabb adag piára van szüksége, de ehelyett egy férfi hangját hallottuk: 'Uraim, a hölgyek megérkeztek. Kezdődjenek a játékok!'. Aztán már csak kuncogást hallottak, majd óriási trappolást.

Az ajtót kinyitva, Duswalt 50 meztelen csajt látott, amint lefelé menetelnek a hallba. Másnap tudta meg, hogy a helyi promoter egy teljes kuplerájt áthozatott a hotelbe, busszal... meztelenül."
 

Hozzászólások

[013252]
lackovkin
sose birtam ezt a "pokot"...molylepket
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS