FLAMES TO BURN - Első klip és első EP a fiatal győri csapattól

A debütáló EP szabadon letölthető

2014. május 6. (kedd) 09:13

A Flames To Burn egy 2013 elején alakult fiatal metalcore ötös Győrből, olyan kedvencekkel, mint a Blessthefall, az Asking Alexandria, az Escape The Fate, a Memphis May Fire vagy a Bring Me The Horizon.


A srácok a No Silence-ben, Siminél vették fel az első EP-jük két dalát, a Words Of Wisdom nótához pedig egy klipet is elkészítettek. A videó megnézhető, a The Prediction EP pedig szabadon letölthető.

Az EP letöltéséhez
ide kattints!


www.facebook.com/flamestoburnofficial

 


FLAMES TO BURN - Words Of Wisdom (a 2014-es The Prediction EP-hez) 

 

Hozzászólások

[013277]
Selkath
Jajj, tényleg, a sztóner! Hogy nem jutott eszembe! Amúgy rettenetesen utálom és tényleg már minden harmadik faluban alakul egy ilyen banda.
A céltalan üvöltözős, minimál zeneiséget igénylő "roots metal" (jesszus, a végén még jelző lesz ez is...) szerintem is a legalja, na ezeknél még az Osszi is jobb, azok legalább zenélnek valamit (még ha totál tévúton járnak is).
A kedvenceket csak általánosságban írtam, hogy pl. őket szeretem hallgatni, Tankcsapda kópia ide, vagy oda (a Depi is az, de őket nem igazán kedvelem például).
A folkot lehet, hogy azért emeltem ki, mert sokfelől hallottam, hogy ilyen-olyan bandák folknak, illetve "folkos elemekkel átszőtt zenének" titulálják magukat. De tényleg perpillanat csak a Dalriadát, a Virrasztókat és a Kerecsensólymot tudnám megemlíteni mint nagyrészt folk metal csapatokat.

Winternightnak abban igaza van, hogy Göteborgból indult ez az * core stílus, nyilván még sokan hallgatják az At The Gatest is, után fölmennek a fészre, hogy "ez kurvajó, hallgasd meg, nem csinálunk ilyen zenét?" - alapon indulnak el zenekarok. Nem is ez ezzel igazán a baj. A probléma az, hogy legtöbbször silány minőségű produktum kerül ki a hangszereik közül. Szerintem a BMTH, vagy az Escape The Fate nem érdemli meg, hogy tovább zenéljenek, nem érdemelnek semminemű publicitást, mert annyira aljadék színvonalat képviselnek. És rögtön idecsaphatnám az EGÉSZ deathcore vonulatot, mert ez a göteborgi melodic death stílus legbetegebb elfajzása és sajnos, mégis jelen vannak. A Bring Me The Horizon értéktelenségét szembe sem merném állítani a Mercenary zsenialitásával (nem egy stílus, de ugyanazon eredet), mert az első hangok után annyira érezhető lenne a különbség, hogy felesleges lenne ilyen közhelyek pufogtatására elpazarolni az időt.
Viszont fenntartom a véleményem Winternighttal szemben, hogy inkább ezer Flames To Burn (és Mercenary), mint egy Ossian (és Pokolgép). A legtradicionálisabb metal bandák - sajnos - kiégtek teljesen. Ezt most vagy elfogadjuk, vagy nem, de attól még tény (mi lett veled, Hammerfall? :(( ).
[013275]
Winternight
Az itthon felkapott öt stílushoz annyit fűznék hozzá, hogy az undergroundban nagyon sok jó zenekar működik, akit nem vonz a komolytalan mainstream, annak érdemes eljárni tematikus fesztiválokra. Február elején láthattunk egy jó adag hazai death metal csapatot, köztük egész jókat, húsvétkor meg a szimfonikus, gótos csajbandák közt lehetett egész jókat felfedezni. Pár éve a black és a dark-gót ment nagyon, ezek sajnos mostanára eléggé eltűnőben vannak. Folk metalban nem túl erős a hazai mezőny, a Virrasztókon kívül olyan zenekart nem is tudnék mondani, aki lemezen és élőben is egyformán meggyőző. És ott van az egész kiindulópontja, az örök heavy metal.
[013274]
Winternight
Elcsépelt, Göteborgból indult riffek, céltalan üvöltözés, idegesítően negédes, ezerszer hallott dallamok.
De nyilván ez is megtalálja a célközönségét. Azt, aki mindig felpattan az éppen aktuális divathullámra. Amikor a nu zene fut, akkor Subscribe megy, amikor a metalcore, akkor meg jöhet a Flame To Burns.
Inkább ezer Ossian, mint egy ilyen kópiacsapat.
[013272]
duedhel
Hát ha már megtippelted azt az általam ötre saccolt stílust, akkor leírom, hogy szerintem mik azok:
1. *core - Ehhez azt hiszem nem kell magyarázat, pont erről szól ez az egész beszélgetés.
2. Tradicionális heavy metal - Sajnos igen, azt hiszem, hogy az olyan alapvetések, mint a Pokolgép meg az Ossian, még mindig nagyon mélyen benne élnek a köztudatban, és még mindig motiváló erőként hatnak egy-egy újabb és újabb zenekar létrehozásához. Szerencsére azért itt elmondható, hogy külföldön a heavy metal rengeteg irányba el tudott fejlődni, és ez ugyan csak ritkán, de azért érezhető bizonyos magyar bandáknál is, lásd a Wisdom.
R&R - Engedelmeddel számomra teljesen mindegy, mivel próbálják kicsit bolondítani, a Tankcsapda-kópia csak kópia marad, szóval ezt felesleges két stílusra bontani.
Stoner - Úgy gondolom, hogy a doom metalnak ez a fajta buli verziója most elképesztően elszaporodott. Gyakorlatilag hetente találkozom legalább egy újabb ilyen, még általam nem ismert bandával.
Ordibálós-groove-Rootsutánérzet - Na ez az ötödik, amire még jó szót sem tudok, de az elmúlt kb. tíz évben (és még ma is) folyamatosan találkozom ezzel a fajta iránnyal. Olyan, mintha mindegyik a Sepultura Roots korszakát akarná újraírni. Kőalapriffek, ordibálás mindenféle dallam nélkül, középtempó, minimál szóló.

A folk metallal amúgy igen, mostanában sokan próbálkoznak, de sztem nem annyira erős ez még nálunk. Akkor már inkább a nemzeti érzelemmel átitatott zene, aminél általában a zene totál másodlagos.

És hogy ezek közül melyik jó banda, melyik nem? Megmondom őszintén, hogy már erről nem szoktam véleményt alkotni, hiszen nem vagyok naiv realista, elhiszem, hogy ha valami eladható, akkor el lesz adva. Az nem azt jelenti, hogy jó vagy rossz, hanem hogy van olyan, aki megvegye.

Amúgy ha valakit érdekel a mai újgeneráció, most nagyon könnyen képbe kerülhet, ha megnézi azokat a bandákat, akik a Hammeres tehetségkutatóra jelentkeztek - fent vannak a Hammer FB oldalán. Szerintem érdemes őket végigbogarászni, én azért találtam köztük 2-3 olyat, ami tetszett.
[013270]
Selkath
Megpróbálom kitalálni, mi lehet ez az öt stílus itthon, de lehet, hogy nagyokat fogok tévedni. A JÓ bandákkal fogok példálózni.
Metalcore - Flames To Burn, Follow The Water
Folk metal - Dalriada
Groove-os R&R-os metal - Road, Dorothy
"Kvázi" rock and roll - Tankcsapda
Tradicionális heavy metal - Wisdom

Szerintem ezek (is) a jó bandák. De ez elenyésző kevésség. A magyar rock, metal zenék nagy többsége sajnos rossz. Nem kurvaszar, nem minősíthetetlen, nem nevetséges - csak szimplán ROSSZ. És ez inkább a régebbi bandákra igaz, mert szerencsére igencsak megindult a minőségi színvonal emelkedése az utóbbi tíz évben. Nem kell egyetérteni velem, de szerintem a Subscribe felbukkanása lendítette ki a magyar metalt a poshadt (ossziánszagú...) állóvízből, akik olyan modern felfogású metalzenét toltak elénk, hogy nagyon sok más újabb bandára hatással volt (a Flames To Burn-t isbeleértve). A post-metal mocsok szerencsére (egyelőre) elkerült minket, ahogy anno a grunge is és remélem, soha nem is fog megjelenni. A magyar rock- és metalzene sajátos helyzete talán nem is fogja beengedni ezt a fertőt - a'la Mastodon. Ennyi lenne a mondandóm.
[013261]
duedhel
Tessék kérem, megérkezett a célközönség. (Hozzáteszem, az általam költőien említett öt zenei világba az általad felhozott zenekar is beletartozik.)
[013260]
Selkath
Nekem viszont kifejezetten tetszett! Valahogy kedvelem ezt a stílust, pedig pár évvel már 30 felett vagyok, de nekem ez akkor is bejön. Inkább százszor ők, mint Ossziánék, belőlük már bőven elég. Van még egy magyar metalcore csapat, akik szintén nagyon jók, a Follow The Water - csak jönne már végre az a nagylemez! :)
Trivium, Scar Symmetry, We Came As Romans, Asking Alexandria és a legújabb kedvenc, a Dead By April - ezek mind kiváló bandák. A Bring Me...-t viszont nem csipázom.
[013257]
duedhel
Na persze ha nekik az tetszik, ebben tudnak kiteljesedni, lelkük rajta. Addig ugye semmi baj semmivel, amíg nem kötelező hallgatni. :)
[013256]
duedhel
Engem amúgy az szomorít el, hogy amikor tizenéve mi voltunk ennyi idősek és elkezdtünk zenével foglalkozni, az összes végtagunkat összetettük volna és odaadtuk volna ilyen hangszeres tudásért. A mai fiataloknál már semmi gond nincs ezzel vagy a kreativitással, valahogy mégis mintha csak ugyanaz az ötféle zene létezne ma itthon.
[013255]
Halaszpetra
NA ide akartam kilyukadni! ÉS az, hogy dunát lehet vele rekeszteni ez annyit jelen, hogy a másolat másolatának a másolatai szaporodnak folyamatosan.
[013251]
gab666
ha koppintás, ha nem, azért nem rossz teljesítmény a srácoktól... engem sokkal jobban zavar az, hogy az ilyen stílusú zenekarokkal már Dunát lehetne rekeszteni, ha egyet hallottál, hallottad az összeset
[013250]
kaida
Dede, itt bizony Devildriver koppintás van :D
[013247]
Halaszpetra
Jól érzékelem a devildriver koppintást az elején, aztán máshol is?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GEOFF TATE - Végighallgatható a második Sweet Oblivion lemez: Relentless
2021. április 10. (szombat) 08:52

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első album, most pedig már végighallgatható a Relentless címet viselő második nagylemez. A 2019-es album Simone Mularoni (a prog metalos DGM gitáros/főnöke) vezetésével készült el, és a tavasszal érkező új lemezen is olasz muzsikusok szerepelnek majd, de ezúttal egy teljesen új gárda sorakozott fel Geoff Tate mellé. Aldo Lonobile gitáros (Secret Sphere, Archon Angel, Timo Tolkki's Avalon) volt az anyag fő zeneszerzője és producere. Geoff Tate: "Az utóbbi években egyre több időt töltöttem Olaszországban, az ottani kultúra és az ott élő emberek rabul ejtették a szívemet. Nagyon élveztem azt is, ahogy az olasz társaimmal elkészítettem ezt a klasszikus metal albumot."   SWEET OBLIVION 2021: Geoff Tate énekes Aldo Lonobile gitáros...

THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2
THE END MACHINE - Új album az ex-Dokken zenészek csapatától: Phase 2

A klasszikus Dokken felállás zenészei, George Lynch gitáros, Jeff Pilson basszer és Mick Brown dobos, valamint a Warrant énekeseként ismert Robert Mason (ex-Lynch Mob) még 2018-ban hozta...

RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn
RED SWAMP - Videoklippel egy új albumelőzetes dal a budapesti csapattól: Goddamn

Tavaly nyáron már bemutatott egy Time To Die című, klippel kísért lemezelőzetes dalt a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp, most pedig itt egy másik klipes, friss nóta, a Goddamn....

LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light
LIGHT THE TORCH - Klippremier az ex-Killswitch Engage énekes bandájától: Wilting In The Light

You Will Be The Death Of Me címmel június 25-én jelenik meg az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones vezette Light The Torch zenekar második albuma, a 2018-as Revival lemez utódja. Első...

SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard
SABATON - Itt az új videoklip: Royal Guard

Még februárban jelentette be a Sabaton, hogy meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és már akkor megígérték, hogy Livgardet címmel egy vadonatúj számmal...

FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky
FLOTSAM AND JETSAM - Hivatalos klippel az első dal a júniusi albumról: Burn The Sky

Blood In The Water címmel június 4-én jelenik meg a veterán arizonai metalos Flotsam And Jetsam új albuma, a 2019-es The End Of Chaos lemez utódja. Jason Newsted eredeti bandájának ez lesz...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS