SOTO - Jeff Sott Soto újabb ízelítőt tett közzé a metal bandájától

Az ex-Malmsteen, Talisman, WET énekes május 7-én Budapesten lép fel

2014. április 21. (hétfő) 11:21

Újabb ízelítőt tett közzé Jeff Scott Soto énekes a nemrég bemutatott, Soto névre hallgató új metal csapatától. Soto mester május 7-én a Club 202-ben egy egész pályafutását átölelő jubileumi programmal fog fellépni.


A Soto zenekar bemutatkozó albuma Inside The Vertigo címmel jön majd ki az ősz folyamán, és erről származik az újabb részlet a Final Say című dalból. A Final Say társszerzője az Adrenaline Mob gitárosa, Mike Orlando volt, aki jellegzetes stílusában hatalmasat teker is a számban.


Ami a Club 202-es bulit illeti a 30 éves jubileum jegyében összeállított Best Of programban Malmsteen, Talisman, Axel Rudi Pell, Journey, W.E.T., Rock Star filmes nóták is szerepelnek majd a szólódalok mellett!


A májusi JSS koncert Facebook oldala


www.facebook.com/JeffScottSoto
Jeff Scott Soto azt mondja az új csapatról, hogy a korábbi szólólemezei és projektjei után a Soto egy új irányt jelent, egy olyan zenei világot, ahol a súlyos, power metalos riffek keverednek a jellegzetes dallamokkal.

"Hosszú ideje vagyok már a színtéren, a gyökereim pedig inkább a súlyosabb vonalhoz vezethetők vissza, szóval arra gondoltam, hogy itt az ideje, hogy hazalátogassak, hogy megnézzem, mi van a családdal, és egy jó ideig ott is maradjak..."


A Soto zenekarban JDD mellett Jorge Salan szólógitározik, BJ a billentyűs, gitáros, David Z a basszer és Edu Cuminato a dobos.


"Ezek a srácok a világ különféle pontjairól jöttek össze és mivel hozták magukkal a saját hatásaikat, ettől igazán különleges ez a banda. Az USA-tól Európán át Dél-Amerikáig... Ez egy izgalmas stílus keveredés... Az utóbbi öt évben elég sok kiakasztó dologgal találkoztam, úgyhogy van bennem egy bizonyos düh, frusztráció, és mindezt a Soto dalaiban tudom leginkább kiadni magamból."


A power metalt a progos dolgokkal, a groove-os, riffelős cuccokkal keverő első lemezanyag felvétele már tavaly lezajlott. Az őszre várható Inside The Vertigo album producere maga JSS volt, de a keverést , maszterizálást Jeff régi bostoni barátja, John Ellis végezte.


A lemezhez olyan barátok, zenésztársak is írtak dalokat, mint Gus G (Ozzy, Firewind), Jason Bieler (Saigon Kick), Mike Orlando (Adrenaline Mob) és Joel Hoekstra (Night Ranger, TSO), és ők mind játszanak is az adott nótákban. De lesznek más vendégek, dalszerzők is, pl. Casey Grillo (Kamelot), Connor Engstrom, Tony Dickinson, Leo Mancini, Hugo Mariutti és Gary Schutt.


Az Inside The Vertigo című album egy epikus, 9 perc feletti tétel is helyet kap majd End Of Days címmel. További dalcímek: Break, The Fall, Wrath, Narcicisstically Yours, Final Say , When I'm Older, Karma’s Kiss, Inside The Vertigo.SOTO - Final Say (friss ízelítő a 2014-es Inside The Vertigo album egyik dalából)

SOTO - Final Say (ízelítő a 2014-es Inside The Vertigo album egyik dalából)


W.E.T. - One Live -In Stockholm (ízelítő a 2014-es DVD-ből)
MALMSTEEN feat. JSS - I'll See The Light, Tonight (1985, Japán)
MALMSTEEN feat. JSS - I Am A Viking (1985, Japán)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS