AC/DC - Brian Johnson énekes végre megszólalt

A májusi stúdiózás biztos, mondja az énekes

2014. április 16. (szerda) 14:05

Az utóbbi 48 óra rengeteg aggodalmat hozott az AC/DC tábor számára, számtalan híresztelés, pletyka kelt lábra a csapat bizonytalan jövőjét illetően, de a brit Telegraphnak végre sikerült egy megbízható forrást találnia, magát Brian Johnson énekest.

Johnson szerint a csapat terve változatlan, májustól stúdiózni fognak Vancouverben, és Brian abban bízik, hogy turnéra is lesz módjuk. Azt azonban az énekes is elismerte, hogy az AC/DC egyik tagja beteg, bár erről részletesebben nem akart nyilatkozni.
 
"Májusban bizonyosan összejövünk majd Vancouverben. Felkapjuk a gitárokat és megnézzük, hogy van-e bárkinek is valami nótája vagy ötlete. Ha bármi összejön, akkor fel is vesszük.

A jövőt illetően nem szeretnék bármit is mondani, akár így, akár úgy. Nem zárok ki semmit. A srácok egyikének van egy egészséget meggyengítő betegsége, de erről nem akarok túl sokat mondani. Nagyon büszke és zárkózott, amúgy egy remek fickó. 35 éve vagyunk cimborák és nagyon is felnézek rá."


Ami a lehetséges turnét illeti, a tervezett 40 koncertet, ennek kapcsán ezt mondta Brian:


"Ez egy csodás módja lenne a búcsúzásnak. Szeretnénk összehozni. De ez jelenleg még bizonytalan."

"Az AC/DC annyira összetartó család.. A '80-as és '90-es években is kitartottunk, amikor sokan azt mondták, hogy ruhát és stílust kéne váltanunk. De nem tettük meg és az emberek megértették, hogy mi ezek vagyunk valójában."


Ennyi tehát a hivatalos infó.


Ausztráliából az a legfrissebb híresztelés, azaz hivatalos megerősítés nélküli információ, hogy Malcolm Young alapító gitáros állandó ápolásra szorul, de a betegsége pontos okát senki sem tudja. Egyes hírek szerint a család már Karácsony előtt visszaköltözött Ausztráliába, és Malcolmnak komoly memóriazavarai vannak, nehezen ismeri meg még az ismerősöket is, de kommunikációs zavarokkal is küzd, az sem kizárt egyes források szerint, hogy Alzheimer-kórja van.

Korábban a Billboard újságírója, Gary Graff belső infókra hivatkozva azt tette közzé, hogy alaptalanok a híresztelések a várható feloszlással és Malcolm Young alapító gitáros betegségével kapcsolatban.

Az ABC Radionak az ausztrál Choirboys énekese, Mark Gable azt mondta el, mint az AC/DC régi ismerőse, barátja (a bandát Malcolm és Angus bátyja szerződtette az Albert kiadóhoz még a '80-as évek elején), hogy Malcolm valóban beteg, és a betegsége elég komoly. Turnézni sem lenne képes, de talán lemezt készíteni sem.

Szerinte azonban ettől még elképzelhető, hogy a 40 éves jubileumot megünneplő turné az eredetileg tervezett 40 koncerttel megvalósítható, hiszen amikor Malcolm Young a '80-as évek végén elvonóra ment, Malcolmék unokaöccse, Stevie Young kiválóan tudta helyettesíteni a turnén.

Mark Gable nyilatkozatában azonban új információ nem bukkant fel, lényegében ugyanazt ismételte meg, ami kedd folyamán már tudható volt a különféle híreszteléseknek köszönhetően.


A keddi cikkünk (fent a frissítések, lent az eredeti írás):


Az eredeti AC/DC énekes, Dave Evans fia, Mark Evans egy twitter üzenetben azt írta, hogy nem egyszerű pletyka, hogy hamarosan visszavonul az AC/DC.


"Malcolm Young nagyon beteg... Ross Young (Malcolm fia) beszélt az apámmal reggel... A bandának vége lesz... Nem lesz több koncert vagy friss zene."


Darryl Mason, aki egy ausztrál újságíró, így fogalmazott:

"Nagyjából három héttel ezelőtt Malcolm Youngnak stroke-ja volt, utána egy vérrög maradt az agyában. Amikor április elején újra összejött az AC/DC, hogy egy hónapon át próbáljon a stúdiózás előtt, kiderült, hogy Malcolm nem képes játszani. Legalábbis nem úgy, ahogy szokott."


Az eredeti, kedd reggeli cikk:

Ahogy az már lenni szokott az AC/DC esetében, nincsenek hivatalos hírek, csak találgatások, és a legfrissebb pletykák homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.


Az ausztrál 3AW rádióállomás azt adta hírül pár órája, hogy talán sosem lesz több AC/DC koncert vagy lemez, ugyanis Malcolm Young gitáros nemrég visszatért Ausztráliába, hogy a családjával legyen, és személyes okokból elképzelhetően nem akarta folytatni a munkát a zenekarral. Korábban az AC/DC határozottan kijelentette, hogy a bandában nem elképzelhető a tagcsere, ha valaki kilép, akkor befejezik a tevékenységüket.

Pár hónapja az énekes Brian Johnson egy új albumról és turnéról nyilatkozott, de azt ő is elismerte, hogy az egyik zenésztársa megbetegedett és ez hátráltatja a munkát. Brian ugyan nem nevezte meg a zenésztársát, de sokan tudni vélik, hogy Malcolmról van szó. A rádióműsorban az is elhangzott, hogy az AC/DC egyelőre nem készül hivatalos híradásra, de a felbukkanó pletykák miatt lehet, hogy mégis erre kényszerülnek.

Ugyanakkor a The Australian-nek úgy fogalmazott egy szakmai berkekben jártas informátor, hogy a leállásról szóló híreszteléseket kétségessé teszi, hogy az AC/DC május elsejei kezdéssel lefoglalt hat hétre egy vancouveri stúdiót, hogy nekilásson az új album munkálatainak.

 

 

 

Hozzászólások

[013207]
vivaemptiness
http://444.hu/2014/04/16/kiszall-malcolm-young-az-acdc-bol/
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
2021. január 24. (vasárnap) 11:29

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál még megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között Farkas Zolival is találsz interjút. Készítettünk azonban Zotyával egy másik interjút is, Fejes Árpi beszélgetését itt, a HammerWorld oldalán olvashatod el.   www.facebook.com/EKTOMORF.official A most megjelent Reborn lemezetek már a Napalm kiadónál jött ki. Hogyan és miért kerültetek hozzájuk? "Baráti zenekarok ódákat zengtek a...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről

Már a karácsonyi EP idején tudni lehetett, hogy Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night énekesnő közös zenekara, a Blackmore's Night tavasszal egy új lemezzel...

W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album
W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album

Retransmission címmel megjelent és végig is hallgatható a Jeff Scott Soto vezette amerikai-svéd dallamrocker W.E.T. negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Earthrage lemez utódjáról a One Final...

OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés
OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés

Tavasszal jelenik meg az Ossian új albuma, A Teljesség, amelyről egy lírai dalt már be is mutattak az év végén. A 2020-as Csak a jót albumról most egy újabb számuk, a Köszöntés...

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS