AC/DC - Brian Johnson énekes végre megszólalt

A májusi stúdiózás biztos, mondja az énekes

2014. április 16. (szerda) 14:05

Az utóbbi 48 óra rengeteg aggodalmat hozott az AC/DC tábor számára, számtalan híresztelés, pletyka kelt lábra a csapat bizonytalan jövőjét illetően, de a brit Telegraphnak végre sikerült egy megbízható forrást találnia, magát Brian Johnson énekest.

Johnson szerint a csapat terve változatlan, májustól stúdiózni fognak Vancouverben, és Brian abban bízik, hogy turnéra is lesz módjuk. Azt azonban az énekes is elismerte, hogy az AC/DC egyik tagja beteg, bár erről részletesebben nem akart nyilatkozni.
 
"Májusban bizonyosan összejövünk majd Vancouverben. Felkapjuk a gitárokat és megnézzük, hogy van-e bárkinek is valami nótája vagy ötlete. Ha bármi összejön, akkor fel is vesszük.

A jövőt illetően nem szeretnék bármit is mondani, akár így, akár úgy. Nem zárok ki semmit. A srácok egyikének van egy egészséget meggyengítő betegsége, de erről nem akarok túl sokat mondani. Nagyon büszke és zárkózott, amúgy egy remek fickó. 35 éve vagyunk cimborák és nagyon is felnézek rá."


Ami a lehetséges turnét illeti, a tervezett 40 koncertet, ennek kapcsán ezt mondta Brian:


"Ez egy csodás módja lenne a búcsúzásnak. Szeretnénk összehozni. De ez jelenleg még bizonytalan."

"Az AC/DC annyira összetartó család.. A '80-as és '90-es években is kitartottunk, amikor sokan azt mondták, hogy ruhát és stílust kéne váltanunk. De nem tettük meg és az emberek megértették, hogy mi ezek vagyunk valójában."


Ennyi tehát a hivatalos infó.


Ausztráliából az a legfrissebb híresztelés, azaz hivatalos megerősítés nélküli információ, hogy Malcolm Young alapító gitáros állandó ápolásra szorul, de a betegsége pontos okát senki sem tudja. Egyes hírek szerint a család már Karácsony előtt visszaköltözött Ausztráliába, és Malcolmnak komoly memóriazavarai vannak, nehezen ismeri meg még az ismerősöket is, de kommunikációs zavarokkal is küzd, az sem kizárt egyes források szerint, hogy Alzheimer-kórja van.

Korábban a Billboard újságírója, Gary Graff belső infókra hivatkozva azt tette közzé, hogy alaptalanok a híresztelések a várható feloszlással és Malcolm Young alapító gitáros betegségével kapcsolatban.

Az ABC Radionak az ausztrál Choirboys énekese, Mark Gable azt mondta el, mint az AC/DC régi ismerőse, barátja (a bandát Malcolm és Angus bátyja szerződtette az Albert kiadóhoz még a '80-as évek elején), hogy Malcolm valóban beteg, és a betegsége elég komoly. Turnézni sem lenne képes, de talán lemezt készíteni sem.

Szerinte azonban ettől még elképzelhető, hogy a 40 éves jubileumot megünneplő turné az eredetileg tervezett 40 koncerttel megvalósítható, hiszen amikor Malcolm Young a '80-as évek végén elvonóra ment, Malcolmék unokaöccse, Stevie Young kiválóan tudta helyettesíteni a turnén.

Mark Gable nyilatkozatában azonban új információ nem bukkant fel, lényegében ugyanazt ismételte meg, ami kedd folyamán már tudható volt a különféle híreszteléseknek köszönhetően.


A keddi cikkünk (fent a frissítések, lent az eredeti írás):


Az eredeti AC/DC énekes, Dave Evans fia, Mark Evans egy twitter üzenetben azt írta, hogy nem egyszerű pletyka, hogy hamarosan visszavonul az AC/DC.


"Malcolm Young nagyon beteg... Ross Young (Malcolm fia) beszélt az apámmal reggel... A bandának vége lesz... Nem lesz több koncert vagy friss zene."


Darryl Mason, aki egy ausztrál újságíró, így fogalmazott:

"Nagyjából három héttel ezelőtt Malcolm Youngnak stroke-ja volt, utána egy vérrög maradt az agyában. Amikor április elején újra összejött az AC/DC, hogy egy hónapon át próbáljon a stúdiózás előtt, kiderült, hogy Malcolm nem képes játszani. Legalábbis nem úgy, ahogy szokott."


Az eredeti, kedd reggeli cikk:

Ahogy az már lenni szokott az AC/DC esetében, nincsenek hivatalos hírek, csak találgatások, és a legfrissebb pletykák homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.


Az ausztrál 3AW rádióállomás azt adta hírül pár órája, hogy talán sosem lesz több AC/DC koncert vagy lemez, ugyanis Malcolm Young gitáros nemrég visszatért Ausztráliába, hogy a családjával legyen, és személyes okokból elképzelhetően nem akarta folytatni a munkát a zenekarral. Korábban az AC/DC határozottan kijelentette, hogy a bandában nem elképzelhető a tagcsere, ha valaki kilép, akkor befejezik a tevékenységüket.

Pár hónapja az énekes Brian Johnson egy új albumról és turnéról nyilatkozott, de azt ő is elismerte, hogy az egyik zenésztársa megbetegedett és ez hátráltatja a munkát. Brian ugyan nem nevezte meg a zenésztársát, de sokan tudni vélik, hogy Malcolmról van szó. A rádióműsorban az is elhangzott, hogy az AC/DC egyelőre nem készül hivatalos híradásra, de a felbukkanó pletykák miatt lehet, hogy mégis erre kényszerülnek.

Ugyanakkor a The Australian-nek úgy fogalmazott egy szakmai berkekben jártas informátor, hogy a leállásról szóló híreszteléseket kétségessé teszi, hogy az AC/DC május elsejei kezdéssel lefoglalt hat hétre egy vancouveri stúdiót, hogy nekilásson az új album munkálatainak.

 

 

 

Hozzászólások

[013207]
vivaemptiness
http://444.hu/2014/04/16/kiszall-malcolm-young-az-acdc-bol/
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS