AC/DC - A várható feloszlásról szóló hírek továbbra is ellentmondásosak

Hivatalos közlemény még mindig nem érkezett

2014. április 16. (szerda) 06:03

Hivatalos információ továbbra sincs az AC/DC állítólagos feloszlásával kapcsolatban, a zenekar, a menedzsment és a kiadó is hallgat, a különféle híresztelések pedig épp olyan ellentmondásosak, mint tegnap.
 
A Billboard újságírója, Gary Graff belső infókra hivatkozva azt tette közzé, hogy alaptalanok a híresztelések a várható feloszlással és Malcolm Young alapító gitáros betegségével kapcsolatban, ugyanakkor az ausztrál média folyamatosan arról számol be, hogy az AC/DC zenei agya, meghatározó háttérembere olyan súlyos beteg, hogy sem turné, sem új lemez nem várható.

Az ABC Radionak az ausztrál Choirboys énekese, Mark Gable szintén azt mondta el, mint az AC/DC régi ismerőse, barátja (a bandát Malcolm és Angus bátyja szerződtette az Albert kiadóhoz még a '80-as évek elején), hogy Malcolm valóban beteg, és a betegsége elég komoly. Turnézni sem lenne képes, de talán lemezt készíteni sem.

Szerinte azonban ettől még elképzelhető, hogy a 40 éves jubileumot megünneplő turné az eredetileg tervezett 40 koncerttel megvalósítható, hiszen amikor Malcolm Young a '80-as évek végén elvonóra ment, Malcolmék unokaöccse, Stevie Young kiválóan tudta helyettesíteni a turnén.

Mark Gable nyilatkozatában azonban új információ nem bukkant fel, lényegében ugyanazt ismételte meg, ami kedd folyamán már tudható volt a különféle híreszteléseknek köszönhetően.


A keddi cikkünk (fent a frissítések, lent az eredeti írás):


Az eredeti AC/DC énekes, Dave Evans fia, Mark Evans egy twitter üzenetben azt írta, hogy nem egyszerű pletyka, hogy hamarosan visszavonul az AC/DC.


"Malcolm Young nagyon beteg... Ross Young (Malcolm fia) beszélt az apámmal reggel... A bandának vége lesz... Nem lesz több koncert vagy friss zene."


Darryl Mason, aki egy ausztrál újságíró, így fogalmazott:

"Nagyjából három héttel ezelőtt Malcolm Youngnak stroke-ja volt, utána egy vérrög maradt az agyában. Amikor április elején újra összejött az AC/DC, hogy egy hónapon át próbáljon a stúdiózás előtt, kiderült, hogy Malcolm nem képes játszani. Legalábbis nem úgy, ahogy szokott."


Az eredeti, kedd reggeli cikk:

Ahogy az már lenni szokott az AC/DC esetében, nincsenek hivatalos hírek, csak találgatások, és a legfrissebb pletykák homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.


Az ausztrál 3AW rádióállomás azt adta hírül pár órája, hogy talán sosem lesz több AC/DC koncert vagy lemez, ugyanis Malcolm Young gitáros nemrég visszatért Ausztráliába, hogy a családjával legyen, és személyes okokból elképzelhetően nem akarta folytatni a munkát a zenekarral. Korábban az AC/DC határozottan kijelentette, hogy a bandában nem elképzelhető a tagcsere, ha valaki kilép, akkor befejezik a tevékenységüket.

Pár hónapja az énekes Brian Johnson egy új albumról és turnéról nyilatkozott, de azt ő is elismerte, hogy az egyik zenésztársa megbetegedett és ez hátráltatja a munkát. Brian ugyan nem nevezte meg a zenésztársát, de sokan tudni vélik, hogy Malcolmról van szó. A rádióműsorban az is elhangzott, hogy az AC/DC egyelőre nem készül hivatalos híradásra, de a felbukkanó pletykák miatt lehet, hogy mégis erre kényszerülnek.

Ugyanakkor a The Australian-nek úgy fogalmazott egy szakmai berkekben jártas informátor, hogy a leállásról szóló híreszteléseket kétségessé teszi, hogy az AC/DC május elsejei kezdéssel lefoglalt hat hétre egy vancouveri stúdiót, hogy nekilásson az új album munkálatainak.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
2020. május 25. (hétfő) 06:48

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube. Roddy szerint az ok "sexual violations" volt, akármit is jelentsen ez. ( (Nemi erőszak? Szexuális ábrázolással kapcsolatos szabályszegés?) A videó mindenesetre továbbra is megnézhető a projekt Instagram oldalán:  www.instagram.com/manonmanmusic Mivel a Faith No More sem tud turnézni jelenleg, a karantént használta ki az évtizedek óta ismerten meleg Roddy Bottum, aki a barátjával, Joey Holmannel indította el ezt a projektet, a jelszó pedig az volt: "meleg szerelmesek meleg zenét csinálnak". Roddy azt mondta a projekt kapcsán, hogy dokumentálni akarják ezt a mostani történelmi helyzetet, valamint azt is kihangsúlyozni, hogy milyen fontos a kreativitás és az összetartozás.   Klip nélkül a Daddy dal:    

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is
SOULFLY - Új koncert EP New Yorkból és mellé egy friss koncertvideó is

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó EP anyagát a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS