AC/DC - A várható feloszlásról szóló hírek továbbra is ellentmondásosak

Hivatalos közlemény még mindig nem érkezett

2014. április 16. (szerda) 06:03

Hivatalos információ továbbra sincs az AC/DC állítólagos feloszlásával kapcsolatban, a zenekar, a menedzsment és a kiadó is hallgat, a különféle híresztelések pedig épp olyan ellentmondásosak, mint tegnap.
 
A Billboard újságírója, Gary Graff belső infókra hivatkozva azt tette közzé, hogy alaptalanok a híresztelések a várható feloszlással és Malcolm Young alapító gitáros betegségével kapcsolatban, ugyanakkor az ausztrál média folyamatosan arról számol be, hogy az AC/DC zenei agya, meghatározó háttérembere olyan súlyos beteg, hogy sem turné, sem új lemez nem várható.

Az ABC Radionak az ausztrál Choirboys énekese, Mark Gable szintén azt mondta el, mint az AC/DC régi ismerőse, barátja (a bandát Malcolm és Angus bátyja szerződtette az Albert kiadóhoz még a '80-as évek elején), hogy Malcolm valóban beteg, és a betegsége elég komoly. Turnézni sem lenne képes, de talán lemezt készíteni sem.

Szerinte azonban ettől még elképzelhető, hogy a 40 éves jubileumot megünneplő turné az eredetileg tervezett 40 koncerttel megvalósítható, hiszen amikor Malcolm Young a '80-as évek végén elvonóra ment, Malcolmék unokaöccse, Stevie Young kiválóan tudta helyettesíteni a turnén.

Mark Gable nyilatkozatában azonban új információ nem bukkant fel, lényegében ugyanazt ismételte meg, ami kedd folyamán már tudható volt a különféle híreszteléseknek köszönhetően.


A keddi cikkünk (fent a frissítések, lent az eredeti írás):


Az eredeti AC/DC énekes, Dave Evans fia, Mark Evans egy twitter üzenetben azt írta, hogy nem egyszerű pletyka, hogy hamarosan visszavonul az AC/DC.


"Malcolm Young nagyon beteg... Ross Young (Malcolm fia) beszélt az apámmal reggel... A bandának vége lesz... Nem lesz több koncert vagy friss zene."


Darryl Mason, aki egy ausztrál újságíró, így fogalmazott:

"Nagyjából három héttel ezelőtt Malcolm Youngnak stroke-ja volt, utána egy vérrög maradt az agyában. Amikor április elején újra összejött az AC/DC, hogy egy hónapon át próbáljon a stúdiózás előtt, kiderült, hogy Malcolm nem képes játszani. Legalábbis nem úgy, ahogy szokott."


Az eredeti, kedd reggeli cikk:

Ahogy az már lenni szokott az AC/DC esetében, nincsenek hivatalos hírek, csak találgatások, és a legfrissebb pletykák homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.


Az ausztrál 3AW rádióállomás azt adta hírül pár órája, hogy talán sosem lesz több AC/DC koncert vagy lemez, ugyanis Malcolm Young gitáros nemrég visszatért Ausztráliába, hogy a családjával legyen, és személyes okokból elképzelhetően nem akarta folytatni a munkát a zenekarral. Korábban az AC/DC határozottan kijelentette, hogy a bandában nem elképzelhető a tagcsere, ha valaki kilép, akkor befejezik a tevékenységüket.

Pár hónapja az énekes Brian Johnson egy új albumról és turnéról nyilatkozott, de azt ő is elismerte, hogy az egyik zenésztársa megbetegedett és ez hátráltatja a munkát. Brian ugyan nem nevezte meg a zenésztársát, de sokan tudni vélik, hogy Malcolmról van szó. A rádióműsorban az is elhangzott, hogy az AC/DC egyelőre nem készül hivatalos híradásra, de a felbukkanó pletykák miatt lehet, hogy mégis erre kényszerülnek.

Ugyanakkor a The Australian-nek úgy fogalmazott egy szakmai berkekben jártas informátor, hogy a leállásról szóló híreszteléseket kétségessé teszi, hogy az AC/DC május elsejei kezdéssel lefoglalt hat hétre egy vancouveri stúdiót, hogy nekilásson az új album munkálatainak.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Itt az új album, mellé pedig egy friss animációs videoklip
2020. szeptember 18. (péntek) 18:50

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, a mai napon pedig megjelent a régóta várt folytatás, az új lemez, az Empire Of The Blind. Az új Heathen lemezt végig is hallgathatod, a Sun In My Head dalhoz pedig érkezett egy friss animációs klip.  Vendégek is vannak a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Sun In My Hand (a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN - Empire Of The...

PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing
PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek harmadik előzetes dala a klippel kísért The...

ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt
ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt

Az még tavaszi hír volt, hogy a világjárvány közepette egy új albumon dolgozik a Wolf Hoffmann gitáros vezette teuton metal legenda Accept. Azt még nem tudni, hogy mikor jön ki a 16....

AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel
AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel

Eredetileg november közepén indult volna közös headliner turnéra Európában az Amaranthe és a Beyond The Black, azonban a világjárvány miatt a körutat jövő tavaszra szervezték át....

ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel
ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel

Fémforgácsok címmel megjelent a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box). A 11 dalos albumon a már jól ismert zorallos...

SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX
SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX

Arról már a nyáron beszámoltunk, hogy dolgozik a stúdióban a Sodom, a friss hír viszont az, hogy az új album, a Genesis XIX november 27-én lát majd napvilágot. A Joe Petagno...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS