PORTRAIT - A svéd metalosok kiadatlan Judas Priest dalt dolgoztak fel

A Crossroads lemez április 25-én jelenik meg

2014. április 15. (kedd) 16:21

Még a múlt héten mutattuk be a Mercyful Fate, King Diamond hatású heavy metalt játszó svéd Portrait egyik új dalát, a We Were Not Alone-t, amit kislemez gyanánt a Sweden Rock magazin új számához mellékelnek majd, méghozzá úgy, hogy a CD-single B oldalára egy mindeddig kiadatlan Judas Priest dal, a Mother Sun feldolgozása kerül.

A Mother Sun-ból egy kis ízelítőt máris meghallgathatsz.

A nóta érdekessége, hogy még a '70-es évek közepén született, de a Judas Priest azóta sem adta ki, még a 2004-es Metalogy gyűjteménybe sem pakolták bele. Mindössze néhány bootleg felvétele létezik.


A svéd Portrait harmadik albuma Crossroads címmel jön ki a Metal Blade-nél április 25-én.

www.facebook.com/portraitsweden"Amikor jött az ötlet, hogy valami extrát tegyünk fel erre a kiadványra, mondjuk egy feldolgozást, nyilvánvaló volt, hogy az Judas Priest lesz, hiszen a Portrait megalakulásáért elsődlegesen ők tehetők felelőssé" - mondja a gitáros Christian Lindell.

"De ahelyett, hogy valami felesleges dolgot hoztunk volna össze, azaz felvettünk volna egy olyan dalukat, amit ők már tökéletes verzióban feltettek valamelyik lemezükre, úgy döntöttünk, hogy a Mother Sunt vesszük fel, azt a nótájukat, ami valami obskúrus okból kifolyólag egyetlen Judas Priest albumra sem került fel.

Ez a Priest nóta mindössze két bootlegen hallható, igen gyenge minőségben, noha a '70-es évek közepén rendszeresen játszották. Maga a szám fantasztikus, egy Queenhez hasonlítható epikus tétel, minden idők egyik legkirályabb Rob Halford előadásával.

Ugyan a dal stílusa némiképp eltér attól, amit mi magunk játszunk, nem is olyan távoli feltételezés, hogy ha egyszer születne egy Portrait ballada, akkor az valahogy így szólalna meg..."PORTRAIT - Mother Sun (részlet a különleges Judas Priest feldolgozásból)

JUDAS PRIEST - Mother Sun (bootleg felvétel, 1975, Reading)
A 2011-es Crimen Laesae Majestatis Divinae album folytatását a Necromorbus stúdióból ismert Tore Stjerna segítségével rögzítették a Portrait zenészei, magáról az új albumról pedig ezt mondja Christian Lindell:

"Sok szempontból ez az eddigi legfontosabb lemezünk és a végeredménnyel nem is lehetnénk elégedettebbek. Személy szerint úgy érzem, hogy a Portrait most végre azzá vált, amilyen bandának mindig is akartam, és éhesebbek vagyunk, mint valaha. Az új album önmagáért beszél. 2014 az Igazság és a Hódítás éve lesz. Készüljetek fel!"
 


PORTRAIT - We Were Not Alone (a 2014-es Crossroads albumról)"A Crossroads egy hétszeresen kimondott áldás és átok a haldokló zenei színtérre. Egy olyan lemez, amelyen átsüt valami megfoghatatlan, ami ugyanakkor kétségbe nem vonható. Az In Time volt az első dal, ami megszületett a Crossroads lemezhez és egyike az anyag legdirektebb dalainak. Bang or be banged!"


PORTRAIT - In Time (a 2014-es Crossroads albumról)


 PORTRAIT - Crossroads
(04/25 - Metal Blade)

01. Liberation
02. At The Ghost Gate
03. We Were Not Alone
04. In Time
05. Black Easter
06. Ageless Rites
07. Our Roads Must Never Cross
08. Lily

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CARNIFEX - Vadonatúj dal született, premier: Cursed
2020. május 29. (péntek) 09:12

Cursed címmel máris meghallgatható egy vadonatúj dal a deathcore vonalas kaliforniai Carnifextől. "Büszkén mutatjuk be az új nótánkat, amit már ebben a karanténos világban írtunk. A mostani világ-káosz ellenére a kreativitást tekintve a Carnifex sosem volt még jobb állapotban... Mind átkozottak vagyunk!" A Carnifex legutóbbi albuma World War X címmel jelent meg tavaly nyáron.   www.facebook.com/CarnifexMetal CARNIFEX - Cursed (2020)

GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez
GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez

Fields Of Blood címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a mai napon a 40 éves jubileumát ünneplő Grave Digger, a 2018-ban kiadott The Living Dead lemez folytatása pedig már végigf is...

ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut
ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut

A mai napon jelenik meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, amelyet máris végig hallgathatsz. Ez a kalózmetalosok második lemeze az ex-Wisdom, ex-Leander Kills...

LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes
LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes

A világjárvány miatt az eredetileg tervezettnél hat héttel később, május 8. helyett június 19-én jelenik meg a Lamb Of God kilencedik albuma. A 2015 nyarán kiadott VII: Sturm Und Drang...

TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra
TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra

Ahogy korábban írtuk, klip is készült a Tankcsapda egyik új számához. A Szüless meg újra dalhoz Tokay Péter készített videoklipet, amelyben feltűnik a háromszoros Grand...

BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS