SCREEN - 3 dalos EP a sajtószentpéteri csapattól

Új CD-re is készülnek, klip is várható

2014. április 13. (vasárnap) 07:45

Ha emlékszel még a sajószentpéteri Screen zenekarra és az 1993-ban megjelent Begin The Season lemezre, akkor bizonyára örömmel veszed a hírt, hogy Welcome To My Universe címmel egy EP-ként is felfogható három új dallal jelentkezett a csapat.

Az énekes/gitáros Dudás Tamás (Damn Natural) szerint hamarosan egy új CD felvételére is sor kerül és jó hír az is, hogy a próbatermükben már van villany...


Screen - Facebook oldal"A Welcome To My Universe mindössze három új szerzeményt tartalmaz, melyek a 2010 óta eltelt és szünetekkel terhelt időszakban születtek

'Nem lesz könnyű írni erről az anyagról, mivel nagyon sokáig tolódott, nagyon sokáig kellett várni a keverésére és kevés esély volt rá, hogy valaha is elkészül - mondja Dudás Tomi. - De megérte. Alapvetően amióta elkezdtünk zenélni arról álmodoztunk, hogy egyszer egy olyan profi anyagunk lesz, amit bármilyen más cucc mellé odatehetünk, de eddig sajnos csak gyenge, rossz minőségű dolgaink voltak, beleértve a lemezt is, ám most végre azt mondhatom, hogy a Szent Grál keresése sikerrel járt, ez a CD már úgy szól, ahogy kell.

Ha valaki megkérdezi majd évek múlva, hogy mi az az első dolog, ami eszembe jut erről, azt mondanám, hogy egy kép ugrik be, ahogy valamikor 2010 körül ülök télen a próbateremben, ahol nincs fűtés, szellőzés (penészgomba annál több) és a villanyt is lekapcsolták valamilyen technikai akármi miatt, hogy teljes legyen a szívás.

Szóval ülök egyedül egy akusztikus gitárral, beöltözve nagy kabátban, két gyertya ég a Szabóca dob dobogóján, ezeket a dalokat ordítom (mivel a bérházban szomszédok is vannak) és a Screen zenekar már papíron sem létezik. De ennek ellenére boldog voltam, mert úgy éreztem ez a totális mélypont és innen már csak felfelé vezethet az út. 

Ekkor jött az ötlet, hogy csinálni kellene valamilyen felvételt és a magam örömére összehoztam a Rise And Fall CD-t. Őszintén megmondom, hogy akkor nem tudtam mi értelme volt, de aztán érdekes módon ez az anyag lett a motivátora annak a folyamatnak, ami során valahogy lassan minden rendbe jött, a tagok is szépen lassan visszaszivárogtak, és egyszer csak megint tele lett a próbaterem és újra együtt zenéltünk - ami nagyon jó.

Nem is tudom melyik évben csináltuk a legutóbbi Screen CD-t, de az tuti, hogy az Urban Angel anyag már nagyon keservesen jött össze és utána a zenekar egyszerűen szétszéledt. Nem volt nagy hörgés, csak szimplán belefáradtunk az egészbe. A mókás dolog az, hogy még ekkor is készültek új dalok, köztük az Idiot és a Welcome To My Universe, és amikor újra összejöttünk, ezeken kezdtünk el dolgozni plusz hozzátettük a Fear című dalt, ami az én Rise And Fall egódemómon szerepelt.

A felvételeket 2012 decemberében kezdtük Földes Gábor Century stúdiójában, de több mint egy évet csúszott a keverés, mert Gábor a digitális felvételt át akarta tenni audióba, ami komplett új stúdiócuccot igényelt és ennyi idő kellett hozzá, mire összeszedte. Szerintem megérte."

 

SCREEN - Idiots (a 2014-es EP-ről)
 


Idiots
"Azt hiszem, erre mondják, hogy odab.... Jó lenne még sok ilyen dalt írni, csak nem megy olyan könnyen. Néha évekig kell várni egy ilyen riffre. Annyira jót játszik mindenki benne, hogy nem is igazán kell ragozni. Alapvetően mindenki idióta, így ez a dal a világ összes emberéről szól. Na jó, vannak kivételek is: ők a még annál is idiótábbak.

Ha arra gondolok mennyi embert láttam, aki tönkretette a saját és családja életét, aki olyan dolgokra pazarolta a tehetségét, aminek semmi értelme sem volt, akkor a lista szinte végtelen. Szerintem tanulható az élet, csak kell hozzá némi intelligencia, hogy megértsd."

 

SCREEN - Welcome To My Universe (a 2014-es EP-ről)Welcome To My Universe:

"Minden embernek megvan a kis belső világa, amit kézzel lábbal őriz. Ez a dal erről szól. Nagyon szeretem a Szabi (Cserba Szabolcs - dob) és Peti (Szabó Péter - basszusgitár) ritmusszekcióját. Mindig jó érzékkel nyúlnak az én primitív alapjaimhoz. Husi (Nagy László szólógitár) meg tud gitározni. Az sem utolsó szempont... Arra emlékszem, hogy leginkább a dal hangulata tetszett a kezdeti verzióknál, aztán ahogy érkeztek bele a hangszerek és összeállt, a zenekar egyik kedvence lett."

 

 

SCREEN - Fear (a 2014-es EP-ről)

 

 


Fear:
"Ez egy jól sikerült kompozíció. Az benne az érdekes, hogy Husival kezdtem el dolgozni rajta, bár mindig Szabi az első, aki belefolyik a dalírásba. Petinek meg ahogy megmutattuk, egy perc alatt megcsinálta a basszus témát. Mivel a koncertek után azonnal jöttek rá a pozitív visszajelzések, tudtuk hogy nem írtunk rossz dalt.

Forgattunk hozzá egy videót is, ami remélhetőleg egyszer el is készül. Már korábban írtam róla, de mivel nem mindenki olvashatta... - szóval arról szól, hogy azért nem hagytam itt az országot, jobban mondva a kis saját világomat, mert attól féltem, hogy máshol még ettől is rosszabb lesz. Szóval ez az új Screen anyag..."


 

Hozzászólások

[013212]
attika70
Nagyon várjuk!!!
Jó lenne egy "kézzel fogható doku" is újra, annyi év után.
És tényleg jól szól! \m/
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS