AS I LAY DYING - Tiszta vizet öntöttek a pohárba

Új banda született, a zene rádióbarátabb lesz

2014. április 9. (szerda) 18:12 | utoljára módosítva: 2014. április 9. (szerda) 18:19

Miután Tim Lambesis énekes akár kilenc évet is rács mögött tölthet, mivel bérgyilkossal akarta láb alól eltetetni a volt feleségét, és február végén már maga is bűnösnek mondta magát a bíróságon, az As I Lay Dying jövője igencsak kétségessé vált.

A kaliforniai metalcore banda most egy hosszas állásfoglalást tett közzé a hivatalos honlapon a csapat jövőjével kapcsolatban.


A csapat elnézést kért a rajongóktól, hogy korábban nem szolgáltattak naprakész híreket, de úgy gondolták, hogy jobb várni, amíg valami biztosat megtudnak. A találgatások, pletykák miatt azonban úgy érzik, hogy muszáj most beszámolniuk arról, hogy mit is terveznek.

Külön kitértek arra, hogy Tom Lambesis a letartóztatása idején már nem volt keresztény, és 2013-ban már az As I Lay Dying sem volt egy keresztény banda. Sőt, a csapatból már csupán egyetlen tag vallotta magát kereszténynek. A bennük lezajlott változásokról sok minden kiolvasható a dalszövegeikből és Tim kialakuló ateista nézőpontja is számos helyen felbukkant. A hangzatos szalagcímekhez azonban jól jött a keresztény metal emlegetése.

A jövőben azonban inkább a zenére akarnak koncentrálni és nem a történtekre, ha pedig valamikor is Tim úgy érzi, hogy fel kell tárnia, mi is ment végbe a lelkében, majd megteszi.

A jövőt illetően azonban teljes a bizonytalanság...

A bandát eredetileg Tim alapította és ő is volt a tulaj, amíg meg nem osztotta ezt Jordan Mancino dobossal, úgy hat évvel ezelőtt. Ők azonban egyelőre nem terveznek folytatást, függetlenül Tim várható büntetésétől, ami egyáltalán nem biztos, hogy kilenc év lesz. Mindenesetre nincs teljes egyetértés abban, hogy miképpen lehetne folytatni a zenélést. A banda tehát jelenleg szünetel, és hivatalosan Timnek és Jordannak kell majd döntenie, ugyanis ők a tulajdonosok.

A csapat pályafutása során csaknem húsz zenész játszott különféle posztokon, de a jelen helyzet nem eredményezi azt, hogy az egykori tagok ne térhetnének vissza valamikor. Jelenleg azonban ketten alkotják a hibernált csapatot, Tim és Jordan. Ahhoz, hogy Tim folytathassa a zenekart, előbb sokkal fontosabb dolgokat kell rendbe tennie a magánéletében.

Jordan viszont a bizonytalan kimenetelű várakozás helyett szívesebben zenélne más formában, más világban, de a legutolsó As I Lay Dying felállás három tagjával. Valójában már el is készült az új banda debütáló albuma. Stílusában azonban ez más zene lesz, tehát az új csapat semmiképpen sem az As I Lay Dying folytatása. A rádióbarátabb stílusúnak mondott lemezt a Metal Blade fogja gondozni, a csapat énekese pedig szintén egy volt keresztény, Shane Blay, akit az Oh Sleeper gitárosaként és tiszta énekeseként lehetett megismerni.

Tim Lambesis-szel kapcsolatban úgy fogalmaz a közlemény, hogy függetlenül a rá kirovandó büntetés mértékétől az énekes már nem akar teljes állású turnézó zenész lenni. Új zenéket, lemezeket azonban ki fog adni, ideértve az utóbbi hat hónapban felvett dolgait is. Hamarosan várható egy új Tim Lambesis projekt bejelentése.

Az As I Lay Dying tehát inkább alszik, mintsem halott lenne, és jön két külön projekt, ami érdeklődésre tarthat számot, akkor is, ha egyszer visszatér majd az AILD, meg akkor, is ha nem.

Kattints ide az eredeti szövegért!Friss zenék az AILD muzsikusok instagramjairól:

Nick Hipa:Phil Sgrosso:
Jordan Mancino:Josh Gilbert:


 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS