AS I LAY DYING - Tiszta vizet öntöttek a pohárba

Új banda született, a zene rádióbarátabb lesz

2014. április 9. (szerda) 18:12 | utoljára módosítva: 2014. április 9. (szerda) 18:19

Miután Tim Lambesis énekes akár kilenc évet is rács mögött tölthet, mivel bérgyilkossal akarta láb alól eltetetni a volt feleségét, és február végén már maga is bűnösnek mondta magát a bíróságon, az As I Lay Dying jövője igencsak kétségessé vált.

A kaliforniai metalcore banda most egy hosszas állásfoglalást tett közzé a hivatalos honlapon a csapat jövőjével kapcsolatban.


A csapat elnézést kért a rajongóktól, hogy korábban nem szolgáltattak naprakész híreket, de úgy gondolták, hogy jobb várni, amíg valami biztosat megtudnak. A találgatások, pletykák miatt azonban úgy érzik, hogy muszáj most beszámolniuk arról, hogy mit is terveznek.

Külön kitértek arra, hogy Tom Lambesis a letartóztatása idején már nem volt keresztény, és 2013-ban már az As I Lay Dying sem volt egy keresztény banda. Sőt, a csapatból már csupán egyetlen tag vallotta magát kereszténynek. A bennük lezajlott változásokról sok minden kiolvasható a dalszövegeikből és Tim kialakuló ateista nézőpontja is számos helyen felbukkant. A hangzatos szalagcímekhez azonban jól jött a keresztény metal emlegetése.

A jövőben azonban inkább a zenére akarnak koncentrálni és nem a történtekre, ha pedig valamikor is Tim úgy érzi, hogy fel kell tárnia, mi is ment végbe a lelkében, majd megteszi.

A jövőt illetően azonban teljes a bizonytalanság...

A bandát eredetileg Tim alapította és ő is volt a tulaj, amíg meg nem osztotta ezt Jordan Mancino dobossal, úgy hat évvel ezelőtt. Ők azonban egyelőre nem terveznek folytatást, függetlenül Tim várható büntetésétől, ami egyáltalán nem biztos, hogy kilenc év lesz. Mindenesetre nincs teljes egyetértés abban, hogy miképpen lehetne folytatni a zenélést. A banda tehát jelenleg szünetel, és hivatalosan Timnek és Jordannak kell majd döntenie, ugyanis ők a tulajdonosok.

A csapat pályafutása során csaknem húsz zenész játszott különféle posztokon, de a jelen helyzet nem eredményezi azt, hogy az egykori tagok ne térhetnének vissza valamikor. Jelenleg azonban ketten alkotják a hibernált csapatot, Tim és Jordan. Ahhoz, hogy Tim folytathassa a zenekart, előbb sokkal fontosabb dolgokat kell rendbe tennie a magánéletében.

Jordan viszont a bizonytalan kimenetelű várakozás helyett szívesebben zenélne más formában, más világban, de a legutolsó As I Lay Dying felállás három tagjával. Valójában már el is készült az új banda debütáló albuma. Stílusában azonban ez más zene lesz, tehát az új csapat semmiképpen sem az As I Lay Dying folytatása. A rádióbarátabb stílusúnak mondott lemezt a Metal Blade fogja gondozni, a csapat énekese pedig szintén egy volt keresztény, Shane Blay, akit az Oh Sleeper gitárosaként és tiszta énekeseként lehetett megismerni.

Tim Lambesis-szel kapcsolatban úgy fogalmaz a közlemény, hogy függetlenül a rá kirovandó büntetés mértékétől az énekes már nem akar teljes állású turnézó zenész lenni. Új zenéket, lemezeket azonban ki fog adni, ideértve az utóbbi hat hónapban felvett dolgait is. Hamarosan várható egy új Tim Lambesis projekt bejelentése.

Az As I Lay Dying tehát inkább alszik, mintsem halott lenne, és jön két külön projekt, ami érdeklődésre tarthat számot, akkor is, ha egyszer visszatér majd az AILD, meg akkor, is ha nem.

Kattints ide az eredeti szövegért!Friss zenék az AILD muzsikusok instagramjairól:

Nick Hipa:Phil Sgrosso:
Jordan Mancino:Josh Gilbert:


 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
2021. március 5. (péntek) 07:29

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me címmel jön majd ki március 19-én. Harmadik előzetes dalként már az Outer Space Connection tétellel is lehet barátkozni. Cyriis egy új felállást toborzott maga köré, egy nemzetközi brigádot: egy Dániában élő bolgár gitárost, egy japán basszert, egy dán dobost és egy brazil gitárost. Az Agent Steel legutóbbi albuma a 2007-es Alienigma volt, az volt a harmadik lemezük Bruce Hall énekessel, aki 2010-ben távozott a zenekarból. 2011-ben már az eredeti énekessel - John Cyriis - léptek színpadra, Cyriis pedig 2018 őszén jelentette be, hogy újraindítja a csapatot. A No Other Godz Before Me az első Agent Steel album lesz John Cyriis énekessel az 1987-es Unstoppable Force óta.   www.facebook.com/AgentSteelOfficial AGENT STEEL...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior
ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior

Baptize címmel június 4-én jelenik meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu nyolcadik stúdióalbuma. A metalcore...

CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages
CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages

Ars Moriendi (A meghalás művészete) címmel április 9-én jelenik meg a Cadaveres hatodik albuma, első előzetesként pedig a videoklippel kísért Savages dallal lehet ismerkedni. "A...

EPICA - Omega (lemezkritika)
EPICA - Omega (lemezkritika)

EPICA Omega (Nuclear Blast)   Öt évvel a kiváló The Holographic Principle után végre megérkezett a holland szimfo-metal alakulat új, sorrendben nyolcadik soralbuma, az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS