WHITESNAKE - David Coverdale 12 perces jubileumi videót készített

Idén 30 éves a Slide It In lemez is

2014. március 17. (hétfő) 20:36

A Whitesnake első amerikai áttörését a Slide It On album hozta el 1984-ben, és a lemez 30 éves jubileuma kapcsán David Coverdale egy 12 perces videó válogatást töltött fel a Youtube-ra. Ezt máris megnézheted!


A Slide It In-nek két verziója is született, ugyanis az eredeti kiadást utóbb átkeverték, az amerikai piachoz igazították Keith Olsen producer segítségével, sőt, Micky Moody gitáros és Colin Hodgkinson basszusgitáros témáit ki is cserélték az új tagok, John Sykes gitáros és Neil Murray által feljátszott részekkel.

De egyéb fontos változások is történtek a csapatban 1984-ben, ugyanis egy kézsérülést követően Mel Galley gitáros is kikerült a Whitesnake-ből, akárcsak valamivel később Jon Lord billentyűs. Az amerikai rajongók igazából már a '80-as évekhez, az akkortájt beindított MTV-hez igazított, optikailag is feltuningolt négyes felállásban ismerték meg a Whitesnake-et.

A Slow And Easy, Slide It In és Love Ain't No Stranger dalok (és klipek) sikere aztán rendesen meg is ágyazott az 1987 című albumnak, amivel Coverdale-ék arénabandává váltak az USA-ban. A Slide It In volt a Whitesnake hatodik nagylemeze, de az első, amely felbukkant a Billboard lista Top 40-jában.WHITESNAKE - Slide It In videó válogatás (a 30 éves jubileum alkalmából)

 

 


David Coverdale pár évvel ezelőtt így nyilatkozott a Slide It In és a Whitesnake kapcsán:Honnan jött a banda neve?


"A péniszemből. Ha afrikai lennék, akkor a Blacksnake nevet vettük volna fel. De nem, valójában egy olyan dal adta az ötletet, amit még a Deep Purple végnapjaiban írtam."


A Slide It In borítóján látható modell nem ájult el a kígyó láttán?

"Valójában két lányról van szó. Az első csak 17 volt és azonnal elájult. A hátsó borítón látható fotóhoz már egy másik modellt kellett kerítenünk. Lényegében a sajtó kényszerítette ki belőlünk ezt a szexista választ. Minél inkább ugrottak a témára, annál inkább nyomtam nekik a szexista vonalat.

De a lényeg, hogy rengeteg nagyon csinos csaj járt a bulikra. Hogy egészen őszinte legyek, a leghangosabban mindig a Slide It In szövegét énekelték! (nevet) De egy csomó más nótában is ott volt az irónia, a humor. Szerencsére akadtak azért olyan nóták is, amelyek elég tartalmasak voltak ahhoz, hogy egy 40 éves karriert építsek fel belőlük."

 

 

 


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS