WHITESNAKE - David Coverdale 12 perces jubileumi videót készített

Idén 30 éves a Slide It In lemez is

2014. március 17. (hétfő) 20:36

A Whitesnake első amerikai áttörését a Slide It On album hozta el 1984-ben, és a lemez 30 éves jubileuma kapcsán David Coverdale egy 12 perces videó válogatást töltött fel a Youtube-ra. Ezt máris megnézheted!


A Slide It In-nek két verziója is született, ugyanis az eredeti kiadást utóbb átkeverték, az amerikai piachoz igazították Keith Olsen producer segítségével, sőt, Micky Moody gitáros és Colin Hodgkinson basszusgitáros témáit ki is cserélték az új tagok, John Sykes gitáros és Neil Murray által feljátszott részekkel.

De egyéb fontos változások is történtek a csapatban 1984-ben, ugyanis egy kézsérülést követően Mel Galley gitáros is kikerült a Whitesnake-ből, akárcsak valamivel később Jon Lord billentyűs. Az amerikai rajongók igazából már a '80-as évekhez, az akkortájt beindított MTV-hez igazított, optikailag is feltuningolt négyes felállásban ismerték meg a Whitesnake-et.

A Slow And Easy, Slide It In és Love Ain't No Stranger dalok (és klipek) sikere aztán rendesen meg is ágyazott az 1987 című albumnak, amivel Coverdale-ék arénabandává váltak az USA-ban. A Slide It In volt a Whitesnake hatodik nagylemeze, de az első, amely felbukkant a Billboard lista Top 40-jában.WHITESNAKE - Slide It In videó válogatás (a 30 éves jubileum alkalmából)

 

 


David Coverdale pár évvel ezelőtt így nyilatkozott a Slide It In és a Whitesnake kapcsán:Honnan jött a banda neve?


"A péniszemből. Ha afrikai lennék, akkor a Blacksnake nevet vettük volna fel. De nem, valójában egy olyan dal adta az ötletet, amit még a Deep Purple végnapjaiban írtam."


A Slide It In borítóján látható modell nem ájult el a kígyó láttán?

"Valójában két lányról van szó. Az első csak 17 volt és azonnal elájult. A hátsó borítón látható fotóhoz már egy másik modellt kellett kerítenünk. Lényegében a sajtó kényszerítette ki belőlünk ezt a szexista választ. Minél inkább ugrottak a témára, annál inkább nyomtam nekik a szexista vonalat.

De a lényeg, hogy rengeteg nagyon csinos csaj járt a bulikra. Hogy egészen őszinte legyek, a leghangosabban mindig a Slide It In szövegét énekelték! (nevet) De egy csomó más nótában is ott volt az irónia, a humor. Szerencsére akadtak azért olyan nóták is, amelyek elég tartalmasak voltak ahhoz, hogy egy 40 éves karriert építsek fel belőlük."

 

 

 


 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS