HOUSE OF GROOVES - Klippremier: Maybe Now

A Maybe Now EP végighallgatható, de CD-n is beszerezhető

2014. március 16. (vasárnap) 18:04 | utoljára módosítva: 2014. március 16. (vasárnap) 18:09

Máris megnézheted a Vác környéki tagokból álló pszichedelikus ősrocker House Of Grooves zenekar új klipjét, amit a decemberben megjelent EP, a hat tételes Maybe Now címadó dalához készítettek.


A csapat frontján tavaly nyár óta Bóta Nóra áll, akit a Polonkai Tamás-féle Bálnalovas énekesnőjeként is ismerhetsz.

A House Of Grooves 2011-ben alakult és egy '70-es évekbeli rock, pszichedelikus rock inspirálta úton halad. Kezdetben kizárólag feldolgozásokat játszottak (Hendrix, Zeppelin stb), aztán fokozatosan megérkeztek a saját dalok is. A Desire című demó EP tavaly márciusban debütált, majd augusztusban új énekesnő érkezett a bandába, Bóta Nóra, akivel felvettek négy új dalt és újravettek két korábbit a Desire EP-ről. Ez a hat tétel alkotja a szabadon meghallgatható, de a csapatnál CD-n is beszerezhető Maybe Now EP-t.


www.facebook.com/houseofgroovesband


"A Maybe Now klipet két hete forgattuk le Kismaroson, Pálos Róbert készítette, a werkfilmjét pedig Bajusz Csaba - mondja az énekesnő Nóra a videó kapcsán. - Ahogy a promófotóink is, úgy a klip is fekete-fehér lett és azon kívül, hogy zenélünk, semmi más nem történik benne. Ezzel a nézőben a hetvenes évek érzetét akartuk kelteni, amikor még nem létezett olyan, hogy videóklip, hanem csak az élő tv-felvétel.

Nem akartunk hozzá másik szálat, ahol cselekmény van, nem akartunk színészkedni, csak egy tök egyszerű videót összehozni, amit a vágásokkal és a kameraállásokkal teszünk élvezetessé és izgalmassá. Robi nagyon jó munkát végzett, és külön dicséret jár érte, hogy nagyon hamar, egy hét alatt készre vágta az anyagot. Egyébként maga a forgatás egy napot vett igénybe. Amúgy mindenki saját magát adja, semmi begyakorolt mozgás nincs, csak spontán mozogtunk, ahogy jött.

Miért ehhez a dalhoz készítettünk klipet? Mert ezt tartjuk a legpörgősebbnek, a legnehezebbnek, és erről a számról neveztük el az EP-nket is. A berendezésről annyit, hogy amint az látszik is, szőnyegekkel és számunkra meghatározó zenészek plakátjaival díszítettük ki a szobát, ahol felvettük, valamint egy Echolette ME III.-at is kölcsönkaptunk a forgatáshoz."HOUSE OF GROOVES  - Maybe Now (a 2014-es Maybe Now EP-hez)
HOUSE OF GROOVES  - Maybe Now (werkfilm a kliphez)

 "Maybe Now dalait Fodor Dávidnál vettük fel, és ő is keverte az anyagot a javaslataink alapján. Fotóinkat Sztankó Dávid készítette, aki tulajdonképpen arculatot is tervezett nekünk.

Egy olyan anyagot akartunk létrehozni, ami kicsit gondolkodós (de ezzel együtt élvezhető is), és amelyben vannak azért meglepetések, azaz nem egy szokványos kettőnégy cucc, amit manapság sokat hall az ember. Próbálunk felnőni a feladathoz, hogy maradandót alkossunk, bár tudjuk, hogy ez a mai világban elég nehéz ügy. Szerencsére ahol csak eddig megjelent rólunk egy bemutatkozó cikk, vagy bármi, az mind pozitív volt."HOUSE OF GROOVES - Maybe Now (a 2013-as EP)  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS