HOUSE OF GROOVES - Klippremier: Maybe Now

A Maybe Now EP végighallgatható, de CD-n is beszerezhető

2014. március 16. (vasárnap) 18:04 | utoljára módosítva: 2014. március 16. (vasárnap) 18:09

Máris megnézheted a Vác környéki tagokból álló pszichedelikus ősrocker House Of Grooves zenekar új klipjét, amit a decemberben megjelent EP, a hat tételes Maybe Now címadó dalához készítettek.


A csapat frontján tavaly nyár óta Bóta Nóra áll, akit a Polonkai Tamás-féle Bálnalovas énekesnőjeként is ismerhetsz.

A House Of Grooves 2011-ben alakult és egy '70-es évekbeli rock, pszichedelikus rock inspirálta úton halad. Kezdetben kizárólag feldolgozásokat játszottak (Hendrix, Zeppelin stb), aztán fokozatosan megérkeztek a saját dalok is. A Desire című demó EP tavaly márciusban debütált, majd augusztusban új énekesnő érkezett a bandába, Bóta Nóra, akivel felvettek négy új dalt és újravettek két korábbit a Desire EP-ről. Ez a hat tétel alkotja a szabadon meghallgatható, de a csapatnál CD-n is beszerezhető Maybe Now EP-t.


www.facebook.com/houseofgroovesband


"A Maybe Now klipet két hete forgattuk le Kismaroson, Pálos Róbert készítette, a werkfilmjét pedig Bajusz Csaba - mondja az énekesnő Nóra a videó kapcsán. - Ahogy a promófotóink is, úgy a klip is fekete-fehér lett és azon kívül, hogy zenélünk, semmi más nem történik benne. Ezzel a nézőben a hetvenes évek érzetét akartuk kelteni, amikor még nem létezett olyan, hogy videóklip, hanem csak az élő tv-felvétel.

Nem akartunk hozzá másik szálat, ahol cselekmény van, nem akartunk színészkedni, csak egy tök egyszerű videót összehozni, amit a vágásokkal és a kameraállásokkal teszünk élvezetessé és izgalmassá. Robi nagyon jó munkát végzett, és külön dicséret jár érte, hogy nagyon hamar, egy hét alatt készre vágta az anyagot. Egyébként maga a forgatás egy napot vett igénybe. Amúgy mindenki saját magát adja, semmi begyakorolt mozgás nincs, csak spontán mozogtunk, ahogy jött.

Miért ehhez a dalhoz készítettünk klipet? Mert ezt tartjuk a legpörgősebbnek, a legnehezebbnek, és erről a számról neveztük el az EP-nket is. A berendezésről annyit, hogy amint az látszik is, szőnyegekkel és számunkra meghatározó zenészek plakátjaival díszítettük ki a szobát, ahol felvettük, valamint egy Echolette ME III.-at is kölcsönkaptunk a forgatáshoz."HOUSE OF GROOVES  - Maybe Now (a 2014-es Maybe Now EP-hez)
HOUSE OF GROOVES  - Maybe Now (werkfilm a kliphez)

 "Maybe Now dalait Fodor Dávidnál vettük fel, és ő is keverte az anyagot a javaslataink alapján. Fotóinkat Sztankó Dávid készítette, aki tulajdonképpen arculatot is tervezett nekünk.

Egy olyan anyagot akartunk létrehozni, ami kicsit gondolkodós (de ezzel együtt élvezhető is), és amelyben vannak azért meglepetések, azaz nem egy szokványos kettőnégy cucc, amit manapság sokat hall az ember. Próbálunk felnőni a feladathoz, hogy maradandót alkossunk, bár tudjuk, hogy ez a mai világban elég nehéz ügy. Szerencsére ahol csak eddig megjelent rólunk egy bemutatkozó cikk, vagy bármi, az mind pozitív volt."HOUSE OF GROOVES - Maybe Now (a 2013-as EP)  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NECROMANTIA - Elhunyt a görög black csapat egyik alapítója, Baron Blood
2019. november 20. (szerda) 15:19

Szívroham következtében hunyt el Baron Blood, a görög Necromantia egyik alapítója, aki 1989-től napjainkig 8-húros basszusgitárosa (és billentyűse) volt a zenekarnak. A Necromantia a görög black metal színtér egyik alapcsapata (a Rotting Christ és a Varathron mellett), különleges hangzásukat pedig az eredményezte, hogy ritmusgitárt nem használtak, a basszer/énekes The Magus mellett Baron Blood is basszusgitáron játszott. A hosszú ideje inaktív csapat legutóbbi albuma a 2007-ben kiadott The Sound Of Lucifer Storming Heaven volt.  

MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok
MAEOTIS - Pagan metal Debrecenből, új dal és klip: Élő zsarátnok

Élő zsarátnok címmel egy klipes új dallal jelentkezett az ősmagyar pagan metalt játszó Maeotis, ami egyben azt is jelzi, hogy készül az első nagylemez. "A debreceni Maeotis első...

TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert
TURILLI / LIONE RHAPSODY - Jövő tavasszal budapesti koncert

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) címmel a nyáron jelent meg a Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes fémjelezte Turilli / Lione Rhapsody albuma. A lemezen a két meghatározó...

HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben
HELLDIVER - 10 éves jubileumi koncert: szombaton Szécsényben

A klasszikus hard rock és heavy metal ötvözetét játszó Helldiver zenekar a fennállásának 10. évfordulóját ünnepli november 23-án Szécsényben, a Városi Művelődési Központban, a...

STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)
STORMWARRIOR - Öt év után új album jön, dal- és klippremier: Norsemen (We Are)

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az 1988-ban alakult, speed/power vonalas hamburgi Stormwarrior hatodik albuma, a 2014 elején kiadott Thunder & Steele lemez folytatása, amelyről...

CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim
CRO-MAGS - Új klip a Harley Flanagan vezette hardcore legendától: No One's Victim

A 30 éve kiadott második Cro-Mags album, a Best Wishes jubileuma alkalmából a múlt hónapban nálunk is koncertezett a Harley Flanagan vezette hardcore legenda, nemrég pedig a Terrorral a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS