SATELLES - Elkészült az új klip is: Humility

Négy saját dal és egy feldolgozás van a debütáló EP-n

2014. március 14. (péntek) 06:23

Pár napja számoltunk be a budapesti Satelles bemutatkozó EP-jéről, most pedig már a friss klipjüket is megnézheted, ami a Humility dalhoz készült.


Négy saját dal, valamint a szombathelyi United Side-tól egy feldolgozás hallható a hardcore muzsikát dallamokkal játszó budapesti Satelles első EP-jén.


A Storyteller címet kapott anyag már meghallgatható, beszerezhető. Az EP dalait Fellegi Ádám (Newborn, Bridge To Solace, The Idoru) és Tóth Gábor (The Southern Oracle, The Banished) irányításával rögzítették. Sőt, vendégként Fellegi Ádám (a fotón középen) dobolta fel a dalokat., de azóta már van saját dobosuk is, Hornyák Kristóf (ex-Subliminal Merger).www.facebook.com/satellesband"Tarján Zoli gitárossal már együtt zenéltem az Unbowed csapatban - mondta a nuskullnak a csapatról az énekes Bokis Balázs. - A folyamatos tagcserék miatt azonban úgy döntöttünk, hogy ezt ebben a formában már nem akarjuk folytatni, és egy kicsit más stílusú zenekart szeretnénk. Akkor találtunk rá a gitárosunkra, Tóth Ádámra, majd egy-két basszusgitáros-váltás után beszéltem Bali Dáviddal, akinek épp nem volt zenekara, és csatlakozott hozzánk. Ezután jött Fellegi Ádám, aki elvállalta, hogy feldobolja a stúdióban a számokat. Eközben pedig Kristóf útjai elváltak a Subliminal Mergerrel, és így a zenekar állandó tagjává lett.

Mindannyian szeretjük az olyan csapatokat, mint a Converge és a Poison The Well. Igazából a ‘90-es évek crossover bandái, a 2000-es évek metalosabb hardcore bandái és dallamos hardcore zenekarai a közös nevezők nálunk, de a ‘80-as évek bandáitól napjainkig nagyon sok zenekart hallgatunk és szeretünk. A modern zenekarok közül a Driven Fear nevét említeném meg, és Zolival sokat hallgatunk Polart is."

"A Newborn szerintem mindegyikünk számára etalon - tette hozzá Zoli. - Nagyon hálásak vagyunk Ádámnak, hogy feldobolta nekünk az anyagot. Persze több zenekar is hatással van és volt ránk – akár régi, akár újabb –, de én nem emelnék ki egyet sem. Inkább a zene dinamikája, hangulata és az üzenete az, ami meghatározza nálam, hogy mennyire jön be egy zenekar."


SATELLES - Humility (a 2014-es Storyteller EP-hez)

 A Storyteller EP utolsó dala egy feldolgozás a szombathelyi hardcore legenda United Side-tól.

"A Judge című United Side feldolgozást úgy osztjuk meg a Bandcamp oldalunkon, hogy a dal megvásárlásából befolyt összeggel a súlyos beteg ex-United Side basszer, Ábrahám 'Ábri' Attila kezelését fogjuk támogatni."

"Azért is éreztük fontosnak ezt a dalt, mert a saját nemzedékünknek is szeretnénk ezzel azt sugallni, hogy tisztában kell lennünk a saját gyökereinkkel. Fellegi Ádámnak és Zolinak a saját kamaszkorát jelentette a United Side, míg mi csak utólag, lemaradva ismerhettük meg az életművüket a korunknál fogva, de szeretnénk hangsúlyozni azt is, hogy mennyit köszönhet a hazai színtér a bandának.

És azt is, hogy mindig érdemes kiállni egy üzenet mellett, főleg ha azon képtelen fogni az idő. És ahogy Balázs is mondta, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyen lépésre szántuk el magunkat, sok helyen nagy a szükség, és ahol amivel lehet, szívesen segítenénk."
 SATELLES - Storyteller EP (2014)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS