SATELLES - Elkészült az új klip is: Humility

Négy saját dal és egy feldolgozás van a debütáló EP-n

2014. március 14. (péntek) 06:23

Pár napja számoltunk be a budapesti Satelles bemutatkozó EP-jéről, most pedig már a friss klipjüket is megnézheted, ami a Humility dalhoz készült.


Négy saját dal, valamint a szombathelyi United Side-tól egy feldolgozás hallható a hardcore muzsikát dallamokkal játszó budapesti Satelles első EP-jén.


A Storyteller címet kapott anyag már meghallgatható, beszerezhető. Az EP dalait Fellegi Ádám (Newborn, Bridge To Solace, The Idoru) és Tóth Gábor (The Southern Oracle, The Banished) irányításával rögzítették. Sőt, vendégként Fellegi Ádám (a fotón középen) dobolta fel a dalokat., de azóta már van saját dobosuk is, Hornyák Kristóf (ex-Subliminal Merger).www.facebook.com/satellesband"Tarján Zoli gitárossal már együtt zenéltem az Unbowed csapatban - mondta a nuskullnak a csapatról az énekes Bokis Balázs. - A folyamatos tagcserék miatt azonban úgy döntöttünk, hogy ezt ebben a formában már nem akarjuk folytatni, és egy kicsit más stílusú zenekart szeretnénk. Akkor találtunk rá a gitárosunkra, Tóth Ádámra, majd egy-két basszusgitáros-váltás után beszéltem Bali Dáviddal, akinek épp nem volt zenekara, és csatlakozott hozzánk. Ezután jött Fellegi Ádám, aki elvállalta, hogy feldobolja a stúdióban a számokat. Eközben pedig Kristóf útjai elváltak a Subliminal Mergerrel, és így a zenekar állandó tagjává lett.

Mindannyian szeretjük az olyan csapatokat, mint a Converge és a Poison The Well. Igazából a ‘90-es évek crossover bandái, a 2000-es évek metalosabb hardcore bandái és dallamos hardcore zenekarai a közös nevezők nálunk, de a ‘80-as évek bandáitól napjainkig nagyon sok zenekart hallgatunk és szeretünk. A modern zenekarok közül a Driven Fear nevét említeném meg, és Zolival sokat hallgatunk Polart is."

"A Newborn szerintem mindegyikünk számára etalon - tette hozzá Zoli. - Nagyon hálásak vagyunk Ádámnak, hogy feldobolta nekünk az anyagot. Persze több zenekar is hatással van és volt ránk – akár régi, akár újabb –, de én nem emelnék ki egyet sem. Inkább a zene dinamikája, hangulata és az üzenete az, ami meghatározza nálam, hogy mennyire jön be egy zenekar."


SATELLES - Humility (a 2014-es Storyteller EP-hez)

 A Storyteller EP utolsó dala egy feldolgozás a szombathelyi hardcore legenda United Side-tól.

"A Judge című United Side feldolgozást úgy osztjuk meg a Bandcamp oldalunkon, hogy a dal megvásárlásából befolyt összeggel a súlyos beteg ex-United Side basszer, Ábrahám 'Ábri' Attila kezelését fogjuk támogatni."

"Azért is éreztük fontosnak ezt a dalt, mert a saját nemzedékünknek is szeretnénk ezzel azt sugallni, hogy tisztában kell lennünk a saját gyökereinkkel. Fellegi Ádámnak és Zolinak a saját kamaszkorát jelentette a United Side, míg mi csak utólag, lemaradva ismerhettük meg az életművüket a korunknál fogva, de szeretnénk hangsúlyozni azt is, hogy mennyit köszönhet a hazai színtér a bandának.

És azt is, hogy mindig érdemes kiállni egy üzenet mellett, főleg ha azon képtelen fogni az idő. És ahogy Balázs is mondta, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyen lépésre szántuk el magunkat, sok helyen nagy a szükség, és ahol amivel lehet, szívesen segítenénk."
 SATELLES - Storyteller EP (2014)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS